АС и други романтични К-драми - тема 1

• 27 711
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Не помня и аз по серии, но това с разкриването на бащинството със сигурност е към края.  До момента по нищо не е проличало, че биологичния баща на ГГ е друг, а не този за когото осиновителя му го заставя да отмъщава и то по неговите методи, непременно го кара да си изцапа ръцете с кръв 🙄 Ужасен, ужасен човек, заслепен от жаждата за отмъщение. Както сам каза ГГ - обичал го е винаги, но никога не е усетил любовта му. На няколко места се просълзявах.

Бел, по описанието на 8 еп. с висящата Минка се ориентирах, че в 9-ти следва момента когато ѝ затвори устата с целувка 🙃 После пък побърза да я отблъсне, под предлог, че щом не е недостъпна вече не му е интересна и т.н. А целта му естествено беше да я държи далеч от себе си и да я предпази от татенцето.
Помня въздъхнах с облекчение и че в рамките на същия епизод Минка се усъмни и разпозна Градския ловец. Щеше да ми е прекалено нереално обратното, при положение, че бяха очи в очи... Макар и с маска нямаше как да не го разпознае... Голяма сладурана е тази Минка, склонна съм вече да повярвам, че с всичките си партньори химичи.

# 556
9 еп. е рано, но когато майката влезе в болница изведнъж взеха да я издирват доста хора и имаше един разговор между двама от лошите, който тя чу, разпозна единия, появиха се спомени и стана ясно че е забременяла от женен мъж и са я карали да прави аборт, но не е направила. А че този мъж е президента става ясно когато той вижда бродираната кърпичка на Минка. А вече героите на Минка и Минчо се досещат по-късно. Приемният баща винаги го е знаел. За него да накара сина да убие биологичния си баща е перфектното отмъщение. Затова и не иска момчето да получи архивния документ, за да не разбере точно това.
Минка ми е топ любимката сред актрисите, както Джун сред актьорите. И други актьори и актриси харесвам, но тези двамата завземат екрана щом се появят в кадър. Една от първите, май е точно първата главна роля на Минка е в свриала Аз съм учител. Главният актьор не че не играе добре, но ролята му е една такава никаква, но героинята на Минка и с него химичи. Сериалът е комедия и Минка чудесно се справя с жанра. А колко е сладка там чисто физически, отделно от актьорското й изпълнение. Мисля, че спокойно може да се каже и за нея, че и сама си е химия.

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 00:37 от Рори72

# 557
Едно дете да убие биологичния си баща и да живее с мисълта, че майка му го е изоставила... Твърде жестоко. Осиновителя поне накрая реши да му се реваншира и го остави да продължи живота си спокойно.

Бел, щях да ти слагам сериала с Пако.
A Witch's Love / Любовта на Вещицата, бг суб
https://www.vbox7.com/play:bfc1106722?p=playlist&id=2356430

Това е едно от заглавията, които съм си набелязала и аз, но реала ме зове, Ютюб шортс също. Оф, често ми изяжда времето за сериала, който следя 🤣

Рори, скръбната девойка в Пинокио в сравнение с Наследниците прави още повече физиономии😅 Не мисля, че ще ти хареса.

# 558
Накрая двамата бяха насочили пистолет един срещу друг както в Песа и вълка и сцената проснати на пода протегнали ръце един към друг също прилича на финалната сцена на Мао и Кей.
Приемният баща излъга майката, че детето й е умряло, детето, че майката го е изоставила, а когато разбра, че е тежко болна и сина й може да я спаси се опита да направи така, че тя да изчезне и да не може да получи лечение от него. Мога да разбера шока, гнева, омразата и желанието за мъст, но това което причини на момчето и майка му и заплахите към Нана е отвратително и няма оправдание. Да открадне 1м бебе, да го лиши от майка, любов, детство и нормален живот, за да го превърне в убиец. Отврат.

Марги, сигурна съм че няма да ми хареса Пинокио. Суки без Хьо Джу не ми е сладък и изразителен, а в комбинация с най-неприятната за мен корейска актриса (дори Чонка в Стрелеца не ми е толкова антипатична, колкото скръбната девойка) не бих могла да ги издържа. Но ми беше интересно дали ти ги харесваш в този сериал. Шортса, който ми излезе беше няколко секунди, но усещането за тях двамата беше не липса на химия, а антихимия. Но пък съм го срещала този сериал като един от харесваните и понеже аз няма да се прежаля, а ти го гледа ми е интересно твоите впечатления какви са.

Аз продължавам всеки път като го видя на екран да се чувствам силно заинтригувана от приятеля на героя на Минчо в Легендите - рижавеещото момче с компютърните умения, което също се влюби в русалката, но после се влюби в досадницата. Знаели някой в кои сериали този актьор е в главна роля? И на вас не ви ли прави впечатление колко е сладък и като външност и като игра в сериала.

# 559
Марги, едно голямо мерси, за бг субките на A Witch's Love Hug. Даже не знаех, че Мечтателите са го превели, а уж редовно ги следя.

Рори, рижкото е Шин Уон Хо. Идолче от бой-група. Няма главни роли, а и от другите сериали, в които е участвал, не виждам нещо, което да ти препоръчам безусловно.

# 560
  • Варненска клюкарка
Бел, щях да ти слагам сериала с Пако.
A Witch's Love / Любовта на Вещицата, бг суб
https://www.vbox7.com/play:bfc1106722?p=playlist&id=2356430
И това да цитирам, пък където ми потръгне.
Марги, разбрах, че в девета е имало такъв момент, благодаря за онагледяването Heart Разбрах и че го е познала и слава Богу, знаете ме как паля на едни други тъпотии с маска и как тогава след година и кусур гледане замалко да ги отсвиря за такава обида за интелекта. То даже не става въпрос да "познаеш"  в точния смисъл на тази дума, а разбираш веднага, проосто знаеш, че това е този човек - особено пъэк ако той е и твоя човек, защото познаваш всеки милиметър от  формата на очите му, връхче на носа, устни, дори зъбите между тях (тези нещав в другия сериал) бенка на шията , някое петънце на ириса, ръст, коса тяло походка и дори в гръб ти е ясно кой е човекът, защото тези особености ги виждаш всеки ден и дори живееш с човека който ги притежава. Мозъкът ти просто ти казва че е той, а не да започнеш да гадаеш е, или не е.
Рори, мерси за разясненията, аз обичам да чета какво са разбрали другите, в тези сериали динамиката на събитията е непрекъсната и даже ако знам предварително, най добре, че така следя по вничмателно. А точно тези с костюмите ме оспиват и е възможно да имам пропуски с тях, не превъртам, но вниманието ми към тях не е така изострено. Мисля, че този момент трябва да е бил в девета серия, защото явно майката тогава са я приели в болница, в осма не я показваха изобщо, а в десета вече беше на болнично легло. Аз на други неща паля тук, но по-добре да не ви занимавам с моите бръмбари Joy Успокоявам се че са с цел да се задвижи някак историята....
Много харесвам песента от финала на седма серия и нататък до момента, страхотна е! Марги, да я сложим ли в колекцията сериална музика? Ако ти е на лесно, можеш пак да метнеш онова видео с кадри въэрху нея, че не се сещам цитирах ли го тогава.
Ох, при мен е така - или Щортс, или сериал, не може и двете за една вечер Joy Последно Шортс  преди около 5 дни ми вадеше видео след видео с най красивия Ча, изреждаха рекламните му договори, ако написаното е било вярно, за 5-6 бранда на много високо ниво, това по елементарни сметки правеше около  6 млн USD за година само от реклама, сериали и музика отделно. Или е подписал нов договор, или са колеги със самоубилото се преди две седмици момче, че другото което ми излизаше бяха двамата заедно. И реших да си дам малко почивка от Шортс и така да си почина и от лицето на най красивия  Ча.....

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 12:26 от Беллора

# 561
2в1, винаги много ни улесняваш с резюметата, хареса ли ми и бързам да проверявам има ли го на бг 🙃

Рори, за момента Пинокио ми е ОК. Не е препълнен с персонажи и не се чудиш кой на кого какъв се пада, това е една от причините да ми действа разтоварващо.
Човешка история. Пожарникар изчезва по време на служба, обвинен е и за смъртта на свои колеги. Медиите го очернят, натиска който оказва обществото върху съпругата и двете им момчета е огромен и в крайна сметка тя взима решение да сложи край на живота си и този на малкия им син. Големият израства с мисълта, че е останал сам. Малкия (Суки) пък оцелява и е осиновен от възрастен мъж, който е изгубил едното си дете и момченцето е като мехлем за душата му. Представя си, че вижда него, нарича го със същото име. Приемния баща живее с другия си син и внучката си (скръбната девойка, ох Рори, зарази ме😅). Двете деца са на една възраст, в един клас са, но вкъщи са чичо и племенница 😂 Дядото е свръхчувствителен и затова никой не смее да му каже, че момчето не му е син, а всъщност той сам го е разбрал след първата или втората година когато го е прибрал, но е продължил да се преструва, за да остане малкия при тях.
Момичето страда от "синдромът на Пинокио". В нейния случай се изразява в това, че след всяка изречена лъжа започва да хълца и е лесна за разгадаване. Майка ѝ, която е известна журналистка я е изоставила като малка, детето единствено я вижда в новинарските емисии и решава, че иска да бъде като нея. Това, че не може да лъже ѝ пречи и реализацията за нея е почти невъзможна. До момента, в който майка ѝ решава да ѝ "подаде ръка" като съдейства да започне работа в същата телевизия. Майката открито признава на дъщеря си, че го прави с користни цели, за повишаване на рейтинга. На пръв поглед е наистина ужасна и не виждам как биха избелили образа ѝ, но от друга страна ми се струва, че нещо в миналото я е подтикнало да постъпи по този начин с детето си...
Героят на Суки знае, че за трагедията със семейството му немалка заслуга има и майката на момичето с което е отраснал. Но в крайна сметка, за да изчисти името на баща си решава да стане един от онези, чиято професия ненавижда. С девойката  са стажанти в конкурентни телевизии.
Може би ви прозвуча познато... Това е, което преразказа и 2в1, случва се в първите пет серии. Започна увлекателно, но гледам в 6-та започнаха да си въртят детски номера стажантите, има ги  омразните за Рори физиономии и не знам накъде ще завият, но продължавам.🙃

Бел, тази нали

Много я харесвам и аз ❤️
А този линк е за нашата колекция https://youtu.be/IUAS_MRSuvc

# 562
  • Варненска клюкарка
Бел, тази нали

Много я харесвам и аз ❤️
А този линк е за нашата колекция https://youtu.be/IUAS_MRSuvc
Марги тя е да Heart Много е хубава, само да кажа че звукът от вградения клип е по-качествен и силен отколкото в линка, има и превод със субтитри. Не е ли по-добре тази от вградения клип - де да можеше всички да са с превод....

Мерси за резюмето, , ама първо смятам да си довърша Ловеца, днес още не съм успяла да  го разцъкам. В петък се предозирах с 4 серии и вчера минах само 2, а днес съм потънала да оправям счупените линкове и да търся някои от песните които бях харесала....
После смятам да мина Пако с кака +14 и да видим ще мога ли Империатрица Ки.....

# 563
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Съвсем прясно е, мятам го тук. Има по нещо любопитно за всекиго. Явно не само Джан Яман ходи да снима в Унгария.
АйЮ и нейното "зад кадър" от новия ѝ филм с Пако.
https://www.youtube.com/watch?v=I8q9B9s368o

Погрешка го бях публикувала преди час и половина в друга тема. Разумни и влизащи в положение се оказаха, никой не ме наруга. Joy

# 564
В Пинокио нататък не се ограничават само във взаимоотношенията между главните. Навлизат и в дебрите на журналистиката, противопоставят стажантите, карат ги да се съревновават, за да открият и покажат най-интересната и добра история.... изобщо, показват и неща от "кухнята" на телевизиите. Появява се и братът на главния, има разследване на убийство, има и някои манипулативни нелицеприятни истории... Не е лош сериал, но си признавам, че мен ПШХ не ми пречи и не ме дразни. По принцип има едва двама-трима актьори/актриси, към които имам непоносимост, но се абстрахирам от пристрастията си и, ако сюжета ми харесва, преглъщам присъствието им и гледам.

Бел, ще се радвам да чета коментарите ти, когато почнеш Императрица Ки. Един от любимите ми костюмни/исторически сериали наред с Илджиме, Хонг Гил Донг, Чанг Ок Чонг, Чумонг, Слънцето и Луната, Фамилната книга на семейство Гу, Вяра ..... ох, толкова са много, че нямат изброяване Blush.

# 565
Не ми пречи и на мен Парк Шин Хе, но признавам, че се забавлявам с определението на Рори.🤪 По същия начин не харесваше и единият от принцовете в Алено сърце (8-ми), но впоследствие май се оказа, че само в сериала не ѝ допада, заради ролята.

Бел, моменти зад кадър от Ловеца за теб

https://youtu.be/zkIDbQ8S5k8
Вярно, по-чист е звука на видеото във Вбокс (от предишното ми мнение).

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 17:45 от Margarita N.

# 566
  • Варненска клюкарка
2 в1 много ми го похвалиха империатрицата, помня че и на Крис много и беше харесал, само броя на сериите още ме спира. Още преди да бях чувала за Джи ми попадаха в Шортс в сцени с една девойка... Оставям си и време да предъвча сериала който съм изгледала последно, някак не ми се получава веднага да започна следващ, особено ако историята ме е хванала. И за мен историята е най-важна, ако ми хареса, мога да изтърпя и някой който не ми допада много като визия, или му куца нещо в играта, но досега съм ги харесала всичките главни мъже, всеки ми е симпатичен с нещо, всеки е ярък по свой начин, някак са специални, големи са омайници Heart От дамите досега само една ме е дразнила, главната от Хуаранг дето беше като третия излишен в картинката с двамата Паковци, ни на единия, ни на другия му повярвах че умира за нея, но се стараех да не и обръ щам много внимание, като гледам и други са се правили че  я няма там - фенските видеа са с Паковците или другите момчета Joy Но другаде може даже да не я позная, няма да ми е за пръв път с някоя актриса да се чудя къде съм я видала. Общо взето нищо не връщам, чета впечатленията ви, лошото е че нямам време.

Марги, мерси ще ги видя, много обичам сериалите зад кадър!
Шин Хе вече съм я преименувала - за мен е Шинка, че нямат запомняне всичките срички които ми минават пред очите всеки ден.....

# 567
На мен пък любопитно ми стана какъв е този сериал с 12 еп. по около 12 минути всеки, т.е. с времетраене като на един филм. Ив и Криси го похвалиха.

Бел, аз не просто няма да разпозная дадена актриса в различна роля, понякога разбирам за кого говорите със седмици закъснение, Embarassed 😂като сама стигна до него. Пакито примерно. На кой казваме Пако, на кой Пакито трудно се ориентирах. Сега така ще е с красивия Ча за който спомена ти. Ще включа след известно време 😂

Актрисата от Хуаранг май е същата, която гледах с Данчо в Госпожица Хамураби

# 568
  • Варненска клюкарка
Марги ей я тука на четвъртата снимка

https://www.google.com/search?client=opera&sa=X&biw=1197&bih=578 … GQCZXnxc8PkuCDiAQ

А кррасивия Ча още не сме го гледали, ама ми пълни Шортса всеки ден Joy

# 569
Бел, благодаря. Същата е🙃

Общи условия

Активация на акаунт