Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 51

• 77 434
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Христос Возкресе! Днес започнах да приготвям предястия с варените яйца, че да се изконсумират.

Много готвих за Великден, но буквално до последната минута, преди да ни дойдат гостите и не успах да снимам. Печена агнешка плешка, нарочно постен ориз с гъби, пресен лук, спанак, морков и подправки(никой не обича дреболии), нещо като суфле с печени червени чушки, овче сирене, яйца, прясно мляко и малко брашно. Пица (по идея на  Джейми Оливър) с кайма, каромелизиран лук и чушка, кашкавал, риган за тези дето не ядат агнешко и зелена салата.

# 571
Христос Воскресе! Записвам се с част от Великденската трапеза от миналите дни:
Яйцата с купешки козунак:

Агнешки кюфтенца, с гарнитура нахут, лютеница и зелена салата:

Агнешко, готвено в йенско стъкло, със много пресен лук, лапад, левруда и ориз, вкусно, но не особено фотогенично 😃

Хубава седмица!

# 572
  • София
Не мога да плейтвам, няма и да се уча. Обаче ей това е ааадски вкусен бут на фурна, с гъбен сос и картофено пюре.

# 573
Да се бяхме наговорили нямаше да стане- цялата група днес сме на зелено.
Ние разтоварвахме с лапад днес

И салата

# 574
Добро утро🤗Прекрасни неща виждам тук😋
Ето едно домашно суши от преди Великден.

# 575
Пробвах една нова (за мен де) рецепта за соленки  харесах си из нета за 20 мин. става!
Много се одобриха от капризите в нас ..запазвам си я  Wink
"Турски соленки" https://cookathouse.com/turski-solenki/
аз ги направих с кашкавал вътре

и форумските със сиренце

# 576
  • там където има винаги вятър
Великденската маса:

Салатата - домат, краставица, пълнени със сирене червена и зелена чушка.
- не очаквах че мъжете ще одобрят чушките  Smile
Скрит текст:
До тук имах време за по-нормални снимки, после вече...

И дроб сарма без заливка.

Десерта - торта, чийто маслен крем се пресече. Този път късмета на начинаещия ми изневери. Най-обикновена рецепта, но ... Крема е масло + кондензирано мляко/не беше студено/. Маслото ми е Президент /пакет от 1 кг/

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 09:48 от mama iasi

# 577
Триъгълници с пресен кашкавал

# 578
Днес помъдрявам с още една година. Хич не мислех да има торта но децата обичат Червено кадифе. Да изпреваря Fortuna и да и честитя и нейния рожден ден.

# 579
  • там където има винаги вятър
Днес помъдрявам с още една година. Хич не мислех да има торта но децата обичат Червено кадифе. Да изпреваря Fortuna и да и честитя и нейния рожден ден.

Това вече е торта/не като моята Flushed/

Честити ви  рождени дни mimi и Fortuna - бъдете здрави, за да бъдат изпълнени дните ви с обич, щастливи моменти и богати спомени!!! Flowers Bouquet Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 20:19 от bubanka

# 580
mimi0585 Честит рожден ден! Здрава бъди, обичана и с живот сладък като чудната ти торта! Heart Eyes
Вечерята у дома днес е супа от коприва и много вкусен хляб, приготвен с нов за мен продукт "Мая с квас", който случайно купих вчера. Повече за хляба съм разказала в блога.😋🥣🍞🌿
https://inthebeniskitchen.com/2023/04/18/%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B … 0%BB%D1%8F%D0%B1/

Скрит текст:

# 581
  • София
mimi0585, честит рожден ден! Пожелавам ти здраве и късмет!

Пилешко с винено-гъбено-сметанов сос и с печена червена чушка.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 01:23 от Тайна

# 582
mimi0585, честит рожден ден! Бъди здрава и много щастлива! Продължавай да радваш близките си, а и не само тях с прекрасните си торти! Благодаря ти от сърце, че се сети за мен ❤️
mama iasi , благодаря за пожеланията! ❤️
Пораснах и аз днес (все още е 18.04).
Почерпих семейството с печено агнешко, дроб сарма и две торти (тирамису за 10 минути на Марчева и една импровизация по рецепта на сладкиш с бишкоти по Аелис от форума, за малката щерка). Правих и салата с картофи и кисели краставички по рецепта на Мики (салатата е с каперси в оригинал, аз замених с кисели краставички), тя остана без снимки, но беше много харесана.

Лека нощ и успешен ден утре! ❤️

# 583

Козунак с крем

# 584
  • София-Младост
Честит рожден ден, момичета!
И аз съм замислила една торта тези дни, дано не размисля.
У нас една сезонна класика

Общи условия

Активация на акаунт