💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 105

• 48 432
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Привет!
Благодаря за всичко споделено - коментари, отзиви от социалните мрежи, снимки, гифчета!!!
 Приятно е да четеш различни мнения и да си сверяваш гледната точка, да надникнеш и от друг ъгъл.

"Две наранени деца, които ще преодолеят препятствията и ще се излекуват взаимно!!!"

Мисля си за двете деца - вече пораснали, млади хора. Обожавам младите хора, винаги съм го писала и казвала.
Но...без да сравнявам, претеглям на везни. Товарът, който носят двамата, за него ми е думата и за самотата на всеки човек.
Аслан е от семейство, в което нечистоплътните дела са донесли богатство, известност. На каква цена?!
Опустошени души...,защото, когато животът на семейството ти е белязан от лъжи, липса на съвест, охрани, оръжие, комар, залагания, жени еднодневки, а после в канавката - какви други да бъдат?!
Аслан е видял и живял такъв живот. Участвал е пряко или индиректно в него. Бил е съучастник, поръчител, свидетел или главно действащо лице в мръсните дела след смъртта на баща си.
Майка му със замах действа също по този начин. Братът Джихан.
И след всичко това, той иска да промени постепенно живота си.
Да сложи кръст на половината книга. Да постави ново начало.
С един нов герой - Девин, но останалите действащи лица са същите.
Душата му е опустошена, жадна за друг свят, за друг дом, за друга обич, за деца, които да се родят и отгледат от един по-различен баща от Юсуф и друга, различна майка от Хюлия.
Това е мечтата на Аслан. Това е неговият проект.
Девин - изобщо не мога да сравня нещастието и с това на Аслан.
Жив баща, но все едно - мъртъв. Без обич, без бащина ласка. С болна майка. С болна сестра. С товар, който е като камък на врата. Каквото и да прави, това непосилно бреме я преследва. Бележи живота и.
Някак си Аслан има къде да се прибере. При кого да се завърне.
С всичките им недостатъци. Има дом. И мечтае за свой, различен, по-добър.
Не знам след всичко преживяно, дали Девин ще може да създаде свой дом. Да повярва в човека до себе си. Безрезервно. Дали ще успее да спре да се съмнява във всичко и във всеки. Дали ще спре да бяга/да изчезва  всеки път, когато и стане скучно, трудно, съмнително. Заради това, през което е преминала.
Не знам дали Девин иска да създаде свой дом. Товарът, който носи  е огромен и дали иска да поеме нов, който би и донесъл  нови трудности, разочарования...
Човек не може да избира родителите си, но може да избира човекът , с когото иска да прекара живота си.
Може ли? Или се влюбва? Или повтаря съдбата на майка си?
Любовта между Девин и Аслан или целта да се постъпва по друг начин, да носиш отговорност към себе си и човека до теб.
Да се променяш към по-добро.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 10:25 от Mydream

# 226
Привет Hug

Честита първа пролет!! Green Heart

Аничка Kissing Heart , радвам се, че си наминала Flowers Tulip мерси за споделеното!!
и аз си мисля, дали ще успеят да задържат СЦ на ниво до края, дано стане!!

Майдрийм, много хубав коментар! Hug
Пепи Hug Диве Hug, Терзи Hug

Фенче Kissing Heart
Скрит текст:
след всичките ми неприятности и тревоги през последната половин година, желанието ми за коментиране и анализ намаля доста/не че някога ми е било сила/ дори и с любимото ми занимание да правя колажи не ми се занимава....
но си гледам сериала с голямо удовослтвие, дано така да продължава!!
ще започна с любимеца ни.......
супер роля за мен си избра-противоречива, многопластова и разнообразна от към емоции, а и играе с такъв хъс и майсторство, че ми пълни душата.Heart
Това, което забелязвам е, че влага повече страст в любовните сцени, макар да не са много, явно и Серенай го предразполага. Има огън там, докатото примерно в Сблъсък с Елчин не се наблюдаваше нещо подобно.
Серенай, за нея какво да кажа-промених си мнението от земята до небето.
Също играе силна и многопластова роля, с която се справя много добре. Е съгласих се с това, което писахте- играе момичето.
любим момент Heart Exl

за Джиханчо-в 1 серия ми беше мъчно за него, сега ми е неприятен, играе ролята на жертва, но е подмолен, завижда на брат си и явно ще има за цел и да го прекърши. Не знам защо на срещата с майка му се молеше за нейното внимание, но мисля, че пак е било с подмолни намерения.
за Хюлия- сте казали достатъчно, само не знам каква й е толкова властта, освен да командори прислугата да дава гнусни криминални поръчки, иначе в прекрасното й с-во никой не я слуша и всеки си прави каквото си иска.
Иначе- лъжкиня и манипулаторка.
Малката дъщеря ме кефи доста - колко е луда.
За с-вото на Девин-там вече нещата са още по-тегави и тъжни от психологична гледна точка и се чудя тя как е оцеляла сред целия тоя ад, в който е живяла.
Усхан/Атила/ ми е меркантилен и продажен.
Чичото е ясен-зъл, отмъстителен и безскрупулен.
...............................
здрава и успешна седмица Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 12:14 от Airra

# 227
Честита пролет, момичета 🤗🤗🤗

Ани, Майдрийм, благодаря за споделеното.
Дълбоко наранени са Аслан и Девин и товара, който носят е, като че ли непосилен. Но...се надявам да издържат и продължат напред.
Няма как отношенията в семейството да не формират тяхното отношение към света и другия. Моделът създаден в техните семейства няма как да не повлияе на тяхното поведение. Но силно се надявам, че свързвайки две различни съдби, два различни погледа към живота любовта може да излекува раните им . Те са като парчета от един голям изсипан пъзел, който трябва да се подреди. И много се надявам, че техните части ще се окажат точно един за друг, а всички останали ще бъдат на мястото, което заслужават . Едни близо до тях, другите по- далече в края.

Ани, благодаря за клипове на Серенай. Иска ми се да ни попеят и в нашия сериал. Но това, като че ли много хора го искат, да видим дали Хакан Бономо ще изпълни това желание.

Хубав ден ви желая 🤗🤗🤗

# 228
Привет, дружки! Честита ни пролет! Бъдете здрави! Flowers Four Leaf Clover

Пепи, Майдрийм, Ани Kissing Heart благодаря ви за интересните коментари! Kiss
Пепи, ами Девин каза на Аслан , че не би изпуснала тази възможност, може би се надяваше на нещо, Севиляй я излъга, че баща и знае и е съгласен да ги посети, че така може да се сближи с Джан, на нея толкова много и липсва баща и, въпреки всичко, но много бързо разбра грешката си
А, дано!
Цитат
Но силно се надявам, че свързвайки две различни съдби, два различни погледа към живота любовта може да излекува раните им . Те са като парчета от един голям изсипан пъзел, който трябва да се подреди. И много се надявам, че техните части ще се окажат точно един за друг, а всички останали ще бъдат на мястото, което заслужават . Едни близо до тях, другите по- далече в края.
Ани Heart Eyes да, и на мен тази сцена с бабата и Джейлян ми хареса много!
Цитат
Истинските съвети идват с мъдростта на годините и с изстраданите болки! Много уютна сцена между баба, внук и внучка, няколко пъти я изгледах Simple Smile. Изпълненият с обич поглед на Аслан към баба му и начина, по който Джейлан се облегна на рамото му говорят много!!! И се радвам, че въпреки всичко има обич и топлина в това семейство!
Благодаря за линковете за Алиса, страхотно пее Серенай, както и всички други в мюзикъла, не случайно е толкова успешен.
Майдрийм, така е Hands Plus1
Цитат
Приятно е да четеш различни мнения и да си сверяваш гледната точка, да надникнеш и от друг ъгъл.

Остана малко до новата серия, надявам се да ни разкрият още от характерите на героите. Много ми е интересно как ще завърши сцената в кабинета на Девин Thinking Джихан някак много заплашително тръгна към Девин, дали и той няма да получи някоя главичка от нея ? Smile

Айре Heart Eyes едва сега видях, че си писала! Много ти благодаря за всичко споделено, много ми хареса! Kiss Точно така мисля и аз за героите до сега Hands Plus1 Права си за Елчин, според мен там Киво си правеше каквото трябва, а тя някак беше въздържана в любовните сцени, не зная дали заради самата роля се налагаше или тя нещо се притесняваше Thinking Серенай играе къде по-освободено и естествено, радвам се, че ти хареса! Two Hearts
Имайте хубав ден и успешна нова седмица!

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 11:44 от queen_fenka

# 229
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Да ви пролетно и хобаво на душите!!!
Благодаря ви за интересните постове!!!
Първо за Серенай и Къванч. Много свободно играят.
Чувства се от екрана една много хубава хармония между двамата.
Не обичам думата химия, защото в нея има нещо изкуствено.
А при Алсан и Девин всичко им се получава естествено.  
Много съм доволна, че Серенай ме опроверга и избави от мърморенето.
Чудя се на тези дето искали да гледат Къванч, ама заради Серенай се отказали.
Скучно им било, а гледат и зарязват де що пуснат дизита.
А Семесйство ей, така на пук нямало да гледат, ама го коментират.
Интересни са ми различните мнения, но харесвам само аргументираните.
Четата и препрочитам постовете ви и се старая да подредя Семейството.
Бях писала, че на масата са се събрали под знака на разбитото единство.
Сега обаче мисля, че е точното определението -
Всички лошотии в Семейството се вършат с добри намерения.
Това важи най-много за Сойканови.
За фамилия Акън една част са скарани тотално с доброто,
а другата част са се поболели не от добро.
Много болести има и в двете семейства.
Биполярно разстройство, раздвоението на личността,
депресия, деменция, аутизъм, хипер активност, агресия, меланхолия, ...  
Всички герои си имат диагноза, дори тези дето не са официално диагностицирани.
Интересно е обяснението със зодиите.

Имам опит със зодия Скорпион. Нали знаете, че има две зодии.
Скорпион и всички останали! Да не се засягат родените в тази зодия, моля!
Първо да направя една вметка. Според мен Аслан/ Къванч каза -
ондьорт късъм, а не ондокуз късъм. Чува се ондокъсъм.  
Да, малко го изяжда, но според мен е 14, а не 19 ноември.
Може и да не съм права. Знам, че има по-големи специалисти,
та и самият Къванч е тази зодия, нищо, че сега го играе близнаци.
Ох, има опасност да го видим и Телец.
Та моя опит със скорпионите >>>

Скрит текст:
Това е с моята свекърва. 97 кара.
Много прилича на Хюля. Най-силнате ѝ думи -
Мен в този живот никой не ме е командвал.
Много властна жена. В началото много се впрягах.
Непрекъснато всяваше раздори. Все имаше някой с някого сърдит
и то точно на такива вечери, когато всички трябваше да се съберат на масата.
Та от дъщеря ѝ излезе това - Събрахме се под знамето на разбитото единство.
Разбира се синът ѝ - мм беше любимецът ѝ, но и на него не му се разминаваше.  
С годините свикнах. Свикнахме всички. Ами това е тя. Такава си е.
Животът я е учил да се справя сама, без баща, с по-малка сестра и майка.
Свекър ми беше много интелигентен и уважаван човек.
А тя джаста праста. Опак човек.
Като беше още бебе моето единствено,
влиза свекито - ау, прозорецът отворен - ще го простудиш и затваря.
Ако е затворен - ще го удушиш детето и отваря.
Като поотрасна, ако го оставя при нея, след това го намирам при дъщеря ѝ.
Тя деца не можела да гледа. Нейните е гледала майка ѝ, но както тя кажела.
Не се е отнасяла само към мен така, а и към дъщеря си.
Тръгва за родилното с болки зълва ми и свекито заръчва -
Ако не запишеш бебето с моето име, хич да не се връщаш тука.
А и е ходила да върне всичките писма на предишна приятелка на мм.
Много красиво момиче е била, но се омъжила за друг.
Набила племенницата си, че искала да се омъжи за разведен.
Омъжила дъщеря си на 19 години за брата на приятелката си.
Много са историите с нея. Едно дизи  с три сезона няма да е достатъчно.
С годините започнахме и да се шегуваме с нея и зодията ѝ, но и с това ни изненада.
След като навърши 90 рече, че рождената ѝ дата не е на 3 ноември, а на 21 октомври.
Сетила се, че сама си е поправяла кръщелното навремето и писала 3-ти, а то не било 3-ти.  
Ама дали е 21-ви не се знае точно. Важното е, че вече е друга зодия - везни.
Ами хич не ѝ отива тази зодия. Ама никак. Та сега скорпионът празнува на 21 октомври.
И всичко след толкова години и тя самата го обръща на шега. Няма скука с нея.  
Последният ѝ подвиг беше миналата година, когато хитро се измъква,
излиза и дава 2 500 на  телефонните измамници.
Те са играли на тънката ѝ струна - любимият син.
Ако бяха казали друг, нямаше да им се получи.
Та и това го обърнахме на шега. Няма как и за кога.
Извинете за отплесването!!!
Дизитата такива асоциации пораждат в мен.
Благодаря на прекрасните артисти, че ме вкарват в тази история!!!
Обичам да бъркам актьорите с героите!!!

Имах и друго да пиша, но другия път.
Остава един ден >>>

# 230
Фенче Kissing Heart
Цитат
Джихан някак много заплашително тръгна към Девин, дали и той няма да получи някоя главичка от нея ? Smile
Laughing
Девин може да е отишла на РД и заради майка си донякъде, както разбрахме искат да й вземат къщата, бащата още й дава пари.
за Сблъсък, много зависи и от реж-ра, а Улуч не е по любовните сценарии.
Диве, благодаря за интересния коментар./и спойлера Grinning/
Цитат
да: ))
за Скорпиона има и още една приказка- може да бъдат най- добрите и най-лошите хора на света.
аз много се кефя, че нашия любимец е моята зодия Stuck Out Tongue Winking Eye
но да се определя човек само по слънчевия му знак е повърхностно, има още много аспекти/асцедент, планети, домове и т.н.
......................

Къванч е поздравил Биркан за новия му сериал/с р-р Хилял Сарал/
....................
и какво още чета/не особено надежден източник/

ГП-/не особено добре/
Имаше сватба в #Aile за няколко епизода. Отдавна не бяхме виждали толкова наситена сватба, надявам се да се получи красива сватбена сцена 💥

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 16:29 от Airra

# 231
Привет момичета, винаги е приятно да ви чета, особено като нямам много време 🍀

Наистина сериала показва една различна и много често срещана страна на семейството. Нещата, които се случват зад затворените врати се знаят само от тези, които са зад тях. Винаги е правило впечатление, когато стане някакво престъпление/убийство, домашно насилие съседите казват "беше много хубав човек" за престъпника ... "прекрасно семейство бяха" и т. н. Не знам докъде ще ни докара тази история, но такива семейства бол, озлобени, отровени един към друг. Пред хората имаме един образ, а вкъщи сме други. За мен Хюля си е доказан насилник.

Интересно инфо за сватбата 🌼
Хубава вечер! ❤️

# 232
Цитат
Сегодня на телеканале Show TV в 20:00 будет показан специальный выпуск нашего сериала
Днес по Show TV от 20:00 часа ще бъде излъчен специален откъс от нашия сериал
Диве, благодаря за всичко споделено! Kiss За спойлера ... вай бе, ти си била голяма късметлийка с такова свеки Stuck Out Tongue Closed Eyes
Цитат
Интересни са ми различните мнения, но харесвам само аргументираните.
Yalan, как се коментира нещо, ако не се гледа Stuck Out Tongue Winking Eye
Айре Heart Eyes благодаря за споделеното! Kiss Ще ходим на сватба май, а ? Да видим.
Hands Plus1
Цитат
да се определя човек само по слънчевия му знак е повърхностно, има още много аспекти/асцедент, планети, домове и т.н.
Е, то стана ясно с каква цел я покани Севилай едва когато отиде у тях , по телефона не и каза нищо такова.
Цитат
Девин може да е отишла на РД и заради майка си донякъде, както разбрахме искат да й вземат къщата, бащата още й дава пари.
Не съм убедена, че тук вината е в Улуч, можеше да няма хич такива сцени, ако в него е причината. Елка се държеше дървено в тях, мое мнение.
Цитат
за Сблъсък, много зависи и от реж-ра, а Улуч не е по любовните сценарии.
Мире, привет! Flowers Four Leaf Clover Подкрепям! Само за Хюлия все още не съм толкова категорична, скрита лимонка ми е още, но никак не харесах това, което видях до тук. Но, Нур е просто фантастична! Ей така ме накара на времето Семра Динчер да я намразя, майсторска игра!
Цитат
Нещата, които се случват зад затворените врати се знаят само от тези, които са зад тях. Винаги е правило впечатление, когато стане някакво престъпление/убийство, домашно насилие съседите казват "беше много хубав човек" за престъпника ... "прекрасно семейство бяха" и т. н. Не знам докъде ще ни докара тази история, но такива семейства бол, озлобени, отровени един към друг. Пред хората имаме един образ, а вкъщи сме други. За мен Хюля си е доказан насилник.
До после! Hug

# 233
Честита първа пролет! Flowers Tulip Nature Sunny
Благодаря на всички за споделеното! Green Heart
Не сте оставили почти нищо за обсъждане, но ето някои дребни неща от мен.

Направи ми впечатление, че звуковият фон на началния кадър в еп. 2 се промени: сега се чуват равномерни удари, сякаш удари от камбана, звучи като сигнал „внимание!“. Тъй като заглавието е семейство, го разбирам като:  внимание, тревога за семейството.

Не знаехме, че ще има и леля. „Има и една леля, Надире, която сега е в Адана. Ще се запознаеш и с нея скоро.“ Аслан не каза „леля ми“, а леля. Знаем, освен това, че Ибо и Юсуф са само двама братя. Значи трябва да е от поколението на Сехер: може да е неомъжена сестра на съпруга и, по-малко вероятно е да е нейна сестра, но не е невъзможно. Когато Аслан каза това на Девин, Хюлия направи сдържана гримаса, че не е най-щастлива от присъствието на тази леля. Празнуват пета година рождения ден на покойния Юсуф, всеки знае кога е този ден, но лелята не присъства. Тя е член на семейството, но на нея не и държат сметка, че не е на масата. Може и нарочно да отсъства точно в този момент, а може като Ибо да не е поканена. Интересно каква роля е играла тази леля в семейството, дали не може тя да е една от двете жени, които са си обърнали гръб?
Нищо не знаем за дядото на Аслан, за тази леля, а също и за отношенията между Ибо и Джихан.

Юсуф е роден 1957 и е починал 2018, бил е на 61 г. Ако се е оженил на около 20 г. и Джихан се е родил веднага, значи Джихан е започнал да работи с баща си, когато е бил на около 10 години, за да каже, че 30 години „се занимавах с глупостите на това семейство“. Затова, според мен, Джихан е в много по-лоша позиция и с по-тежки поражения в сравнение с Аслан. Освен това, е натоварен с отговорност за смъртта на баща им, дори не е допуснат до погребението и отстранен от бизнеса. Сега не знаем справедливо ли е било това отношение към него или не. Но след като Сехер знае, че Юсуф е бил в депресия, защо Хюлия се оправдава с Джихан, че не е казал за състоянието на баща си, когато би трябвало и тя самата да го е виждала. Прави ми впечатление, че Ибо, който каза на Атила, че докато е жив, Аслан не може да взима решения за семейството, не присъства никъде около смъртта на Юсуф – за него не се каза нищо във филмчето, нито във връзка с бизнеса, който е бил оставен на Аслан. Само Джихан видяхме на гроба на Юсуф, но не и Ибо. Запази си първия еп. за сериала за Юсуф: „Как открих пътя за по-малкия си брат.“ Все едно Юсуф дължи успеха си на Ибо, респ. Аслан дължи на чичо си. И Аслан да се чувства неудобно, че иска да поставя граници на човека, който един вид им е дал началния тласък. Дали е било така? Ибо се отнася към Аслан като към дете и неравностоен, подобно на това как Хюлия се отнесе към Девин: потупа го по бузата, не му даде лопатата в ръка, а я пусна на земята.

Не знам, но аз не виждам Джихан толкова черен, колкото някои от вас. Писала съм защо. Мисля, че те двамата с Аслан не се познават. Единият е бил до бащата, другият – до майката, живели са в различни светове. На двамата е липсвал другия родител, но колко всеки от тях е имал действително любовта на родителя, с когото е бил, не е сигурно. Със смъртта на Юсуф Джихан е изгубил всичко. Не знам дали това ще стане, но много искам двамата да се разберат. Джихан попита Айсел дали е подала оплакване срещу Аслан, но мисля, че това не беше подсещане да го направи като нещо срещу Аслан, а по-скоро щеше да вземе мерки да я спре; той знае, че катастрофата е дело на майка му. Също така не съм убедена, че той има намерения към Девин, все пак Айсел е бивша приятелка на Аслан, а това значи вече свободна жена. Ако мислим за „бившата“ като жена на Аслан, няма ли да повторим историята на Гюней. А и той се свързва с бившите приятелки, докато Девин е настояща. Според мен, Джихан отиде при Девин, без да знае точно какво ще стане. Първо, за да изпълни поръчката на Хюлия, за да получи нейното благоразположение и да види за какво става дума, любопитно му е каква е Девин, вярно ли е това, което майка му казва, искаше да разказва. При първото посещение Девин не му каза, че го познава, но при второто той се представя като „забранен“. Пробва различни поведения към Девин, защото не я познава, видя реакциите и, след парите е дошъл с букет, опитва. Докато не е направил нещо, аз не бих го обвинила. Дотук не е направил нищо лошо на Девин и Аслан. Дано той даде повод на Девин да започне семейната терапия.

Айсел е с много тежка съдба, която не я оправдава, но човек може да я разбере. Тя е объркана и няма никаква помощ: изоставена от майката, баща алкохолик, който я бие и експлоатира, Аслан я е изоставил. Не разбрахме кой я контролира. Тя отмъщава, но всъщност вреди на себе си. Много е объркана и тя също е за психолог и има нужда от близък човек. 
Нещо, което ми направи впечатление и ще го споделя, може и да има, може и да няма значение. Но понеже определено направиха паралел в облеклото  Девин – Айсел, при което синята чантичка на Девин е в ярко синьо, а на тази на Айсел цветът е избелял, вниманието ми привлече еднаквият начин на обличане на Хюлия и Айсел.  (сцената от гифа в поста на Дива). Когато се качи в колата при Хюлия, двете бяха облечени в подобни костюми: бяла връхна дреха и цикламена блуза. Тази на Хюлия – ярко цикламена, а на Айсел – избеляло цикламено. Засега само го отбелязвам, дали по този начин ни казват нещо, ще разберем по-нататък.
До откъса от еп. 3.

# 234
Мислих си за токсичните семейства

Ще споделя лична история, слагам я в скрит текст да не натоварвам.

Скрит текст:
Аз съм дете на разведени родители. Бях 1 клас, когато нашите се разведоха. Баща ми лека му пръст избра да послуша майка си. Беше един син и слушаше за всичко майка си . След 10 годишен брак на майка ми в един момент й писва психическия тормоз. Физически никога не е имало. Само думи, унижения и обиди отстрана на баба ми, свекървата.
В последно време майка взе много често да си спомня миналото, на 76 години е, да ми разказва случки, за които не знаех.  Искам да кажа, че вече не се сърдя на никого, отдавна не са между живите и баща ми, и баба ми, и дядо ми. Баща ми години след това съжаляваше, дори кълнеше собствената си майка, че му е провалила живота. За себе си съм простила, защото бях свидетел на това как за една нощ гъстата хубава коса на майка изведнъж оредя, появиха се бели коси. От стреса, от всичко преживяно. Знам, че ако беше останала щяха да я смачкат.

Трябва да се бяга от такава среда, да имаш силата и смелостта да се противопоставиш. В нашия сериал героите са наранени, май са преживели повече лоши отколкото хубави неща. Това наистина може да озлоби човек до степен, че да забрави човешкото в себе си. Аслан и Девин са светлина в тунела. А лошата свекърва колкото и да е сериално клише толкова и житейско. Дано повечето свекърви не са такива.

# 235
Ванче, благодаря за споделеното! Kiss А бе все още не ми е чак черен Джихан, тъй като не знаем нищо кой знае какво за него, но определено не ми хареса държанието му нито в ресторанта му, нито с Аслан на гроба на баща им, а най-вече с Девин, много ми наглее нещо Thinking А ми беше мъчно за него при срещата му с майка му Unamused
Дано скоро разберем защо семейството му е обърнало гръб, не мисля, че е само заради това, че си е мълчал за баща му Thinking Както и ти отбеляза, щом Сехер знае за депресията му, няма как и Хюлия да не знае. Направиха ми впечатление и думите на Аслан на гроба на Юсуф : " Винаги, когато протягах ръка, ти ме караше да съжалявам. Чу ли, татко ? Държал се като човешко същество, чуваш ли ? Съобщавал предварително ... Преди 5 години ако се притесняваше толкова, може би той нямаше да лежи под земята " Не е само мълчанието му, мисля си, че има и друго Thinking И аз бих искала да се сближат, не ми е приятно да гледам отново омраза между братя, за мен поне това не е нормално да съществува. Ама аз си съдя по моите отношения с брат ми и сестра ми, не мога да си представя как е възможно да се ненавиждат най-близките хора на света, ние не можем един без друг, особено пък с близнака ми.
Мире
Скрит текст:
Благодаря ти, че сподели с нас личната си история Kiss Мога да кажа само едно - Евала на майка ти Hands Clap  
Абсолютно!
Цитат
Трябва да се бяга от такава среда, да имаш силата и смелостта да се противопоставиш.
А лошата свекърва колкото и да е сериално клише толкова и житейско.
За лека нощ малко красота! Heart

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 00:01 от queen_fenka

# 236
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Благодаря за всичко споделено 😍
Качвам една статия, която ми попадна за нашето Семейство и ми хареса.

https://www.aslininsureti.com/izledim/aile-tepeden-tirnaga-herkes-yarali/

Диве, ти направо сценарий можеш да напишеш. Но пък нали точно това казват, че живота е най-добрия писател.
Мира и аз ти благодаря за споделеното. Сигурно сериала те докосва по различен начин. От това , което си написала най ми хареса, че си простила.

Но все пак да кажа, че има и добри свекърви. Моята беше такава, а живяхме в една къща 30 години и знам, че съм имала страхотен късмет в това отношение.

Айре, не съм съгласна обаче с написаното за Сблъсък, че любовните сцени са по обрани. Явно днес е ден/нощ на откровения и като човек влюбил се в най-добрия си приятел мога да ти кажа, че няма толкова реалистично изобразяване точно тези сцени . Не можех да повярвам какво гледам. Къванч и Елчин бяха блестящи и предадоха толкова вярно всички чувства.
Така че, всичко друго нямаше да бъде истинско.  Девин е нещо съвсем различно и Серенай много точно предава това.
Днес ми направи впечатление един коментар: Най-после имаме жена, която е дръзка, независима , непокорна. Това е нещото, което и мен ме привлича в образа на Девин плюс играта на Серенай.
Наистина се радвам, че тя успя да ви опровергае със своята игра.
А аз се надявам Джихан мен да ме опровергае. Но за сега твърдо не приемам неговия герой. Като че ли, съм по склонна да търся оправдание за поведението на Хюлия, а при него... точно това подмолно поведение, държанието му пред майка му като мекотело, а в същото време груб към хората в клуба, стремежа му на всяка цена и с всякакви средства да бъде приет от нея не могат за сега да ме накарат да му намеря дори оправдание .
Ваня, толкова си наблюдателна и е много хубаво, че споделяш дори и най- малките детайли. Ти беше споделила как Девин и Айсел са облечени по един и същи начин. После ми направи впечатление, че те дори по един и същ начин се движат, имам чувството, че ако се сложат един до друг двата кадъра ще се види еднаквия ритъм на походката им. Сега обръщаш внимание на облеклото на Айсел и Хюлия. Не е ли това начин да се подчертае, че тя се опитва да имитира нечий живот, но винаги ще бъде тяхно бледо копие. /по бледите цветове/.
Във всеки случай вече ще обърна повече внимание на този факт.

Много ме изненада коментара на Къванч.  Междудругото гледах трейлъра на този сериал. Предполагам че и вие, даже исках да споделя, но вълненията около Семейството все ме отклоняваха. Не знам, но толкова много ми напомни за КСШ.

Остана по малко от един ден. Нямам търпение.

Лека, момичета 🤗🤗🤗

# 237
Добро утро, дружки! Hug Вторник е !!! Ура !!!😊

Пепи, благодаря ти за споделеното! Kiss Възможно е да си права по отношение на отношенията Кадир - Зейно, не зная, не ми се е случвало да се влюбя в приятел. Заради това написах, че така е по сценарий или заради Елчин, защото за мен Кадир показваше любовта си много по- категорично от Зейнеп, тя някак все му тичаше по тъча Smile, това са моите впечатления и някак не ми стигаше тази любов.
Вай бе, много дълга статия, но е интересна, да. Засегнали сме почти всичко, написано в нея, с изключение на Толга и Лейля и децата, също и Ямур, за тях действително не писахме почти нищо. Ще я постна с ГП, като се опитам да я пооправя колкото мога, за да се разбира по-добре.
Скрит текст:
СЕМЕЙСТВО – Всички от главата до петите.
Няма да сгрешим, ако кажем, че семейният сериал е с най-силния актьорски състав през последните години. Рейтингът на втория епизод на сериала е на 4-то място с 5,27 рейтинг в Total и 1-во място с 8,16 рейтинг в AB и 8,12 рейтинг в ABC1. Впечатленията от епизода са от перото на Бюке. Приятно четене …

В нашия сериал, който излезе на екран с втория си епизод, историята започна малко да се разгръща тази седмица. Хареса ми, че епизодът беше по-малко от два часа. Гледах без да ми омръзне. Ако се добави малко екшън, ако научим нещо за мръсната работа на семейство Сойкан, ако се появят враговете и започнат мисловните игри между страните, нищо в сериала няма да ми липсва. Когато казвам екшън, нямам предвид някой да трябва да застреля някого или че оръжията гърмят всяка минута и кръвта тече от тялото. Но, няма да е зле да добавим малко напрежение към сцените. Например сцената с експлозията на сградата от миналата седмица… Първо видяхме поставянето на динамит, а след това сградата се срути с пристигането на Ибрахим Сойкан. Въпреки това, веднага щом човекът дойде в сградата, сградата можеше да избухне, да видим този момент. По същия начин научихме как Айсел е катастрофирала тази седмица от устата на Джихан и Хюля. Вместо това моментът на преследването и злополуката можеше да бъде даден паралелно със сцената по време на вечерята . Това е моето скромно мнение.
Въпреки , че като цяло темпото е ниско и епизодът е предимно двойно фокусиран, особено ми хареса диалогът между Хюля и Девин в асоциацията и сцената на конфронтация между Девин и баща и. Навлязохме във вътрешния свят на Джихан и Ягмур. Имахме две-три сцени, които ще ни помогнат да коментираме отношенията на Лейла със съпруга и децата й – макар и недостатъчно.

последна част; Докато Девин седеше на масата на семейство Сойкан, затворихме, когато Айсел беше показана вътре в колата, с която катастрофира. Отворихме новия раздел със същата сцена на масата. На масата Зейнеп попита Девин: „Цял ден ли се занимаваш с луди хора?“ Когато става дума за ходене на психолог, той пита: „Аз луд ли съм, та трябва да отида при лудия лекар. Направени са препратки към хора, които са казали: „Ти върви“. За съжаление все още има хора с този манталитет. Не е за подценяване и броят на тези, които се срамуват да кажат, че са получили психологическа подкрепа и се притесняват, че ако го направят, всички ще ги помислят за луди и ще си тръгнат от тях. Иска ми се обаче да се приеме, че е естествено да получаваш подкрепа, за да водиш по-качествен, по-здравословен и спокоен живот и това да не е странно.
Свадата с лекарства, която се разви между Толга и Лейла на масата, също беше забележителна. Мисля, че целта на Толга беше да хвърля камъни по Лейла. Въпреки че самият той отрече, Лейла не го преглътна. Вече знаем, че има връзка между съпруг и съпруга, която не се основава на любов, но мисля, че можем да заключим от тази сцена, че те не изпитват голямо уважение един към друг. Защото беше обидно, когато Толга каза на Лейла: „Ако имам нужда от лекарство, ще те помоля за него“. Разбира се, важно е и как Толга стигна дотук. Той може да е загубил уважение към жена си в резултат на години натрупване поради ефекта от живота в ненормално семейство. И въпросът, който се чудя е: Лейла вече беше ли в беда поради майчин натиск или Толга я направи такава?

Въпреки че за момент изглеждаше обезумяла от въпроса на Хюля, това беше отмъщение за Аслан, когато Девин говореше откровено за семейството си. В края на краищата Аслан не беше честен с Девин относно семейството му, но беше проверил всичко за семейството на Девин. От липсата на любов на баща й и новото му семейство до болестта на майка й и сестра й... Хареса ми реакцията на Хюля, която беше изненадана от чутото и много се смя. Всичко, което можеше да каже, беше " Нека всичко остане в миналото“.
Девин беше права в реакцията си на намесата на Аслан в предложението на Хюля да заведе Девин на покана на сдружение СЕВДА, на което тя е основател. Въпросът беше зададен на Девин и тя трябваше да отговори. Намеренията на Аслан не бяха лоши, той знаеше, че целта на майка му не е добра, той искаше да защити Девин по свой начин, но истината е, че щом оставиш живота си в ръцете на някой друг, ако го оставиш да говори и решава вместо вас няма да имате шанс да доминирате в собствения си живот. Вие преставате да бъдете независим индивид. Ако Девин не беше реагирала така на масата, Аслан вероятно дори нямаше да има нужда да обяснява в колата.
" Аслан: Майка ми може да бъде толкова досаден човек понякога.
Девин: Ако майка ти е досадна, защо ми я представи Аслан? Нека ти кажа, за демонстрация на сила. Мога да се закълна, че бях поканена там в резултат на битка между вас, но не мога да го докажа."
Поради професията си Девин разглежда Аслан и семейството му – особено връзката майка-син – като клиничен случай. Засега като цяло не греши в определенията си. Това беше и причината, поради която тя реагира на себе си като „Изненадай ме поне веднъж“, когато попита за датата на раждане на майка му. Разбира се, можем също така да предположим, че тя се е интересувала от астрология и е направила хороскопски анализ на личността на Хюля.
Диалогът между Девин и Хюля в асоциацията беше една от любимите ми сцени в епизода. Уж искреното и добронамерено отношение на Хулия, под името нейна защита, се опита да настрои Девин срещу Аслан, но в Девин не намери отговор. Напротив, тя контраатакува. По някакъв начин тя сблъска Хюля с това каква майка е тя, с нейния анализ на болната връзка майка-син въз основа на нейните клиенти. Подчертавайки майките, които отглеждат мъже, които обичат синовете си с прякори като „Моят лъв, моят тигър, моят паша“, които всъщност възхваляват и ласкаят, извиняват всичко, което правят, виждат се като център на света и считат за насилие над жените и убийството на жени като тяхно право, една от кървящите рани на страната ни. И така, Хюля взе ли си поука оттук? Разбира се, че не. Напротив, тя обяви Девин за груба.
Бях сигурен, че Хюля зададе въпроса, който дойде по време на интервюто в Асоциацията, не сгреших.
Моментът, в който Девин се сблъсква, че с Аслан не могат да имат бъдеще, са думите на двойката, дошла при семейния терапевт. С историята на мъжа, който упорито предложил брак за да го върне на майка си, и жената, която приела това предложение поради нуждата да запълни празнината, останала в сърцето й заради любовта, която не е получила от баща си, не само Девин, но и ние, публиката видяхме бъдещето на Аслан и Девин. Тогава Девин, която реши да напусне Аслан, я очакваше голяма изненада, дори можем да кажем обратния ъгъл. Какво друго можете да кажете за Аслан, който взе Девин с яхтата си, за да не може да произнесе речта за раздяла, прибегна до вятъра и звука на двигателя като извинение и я заведе на поканата на Атила, за да обяви решението си да я напусне след прекрасния ден и нощ, които прекараха!

"Аслан: Докато съм жив, никой няма силата, смелостта или живота да направи документален филм за баща ми.
Атила: Мисля, че в момента съм открито заплашен в собствения си дом.
Аслан: Няма заплаха. Аз плитък човек ли съм? Говоря за нещо научно. Не беше ли публикувано в последния ви вестник? Според проучване на всеки сто души лицето умира. казвам го."

Ushan Çakır, с героя на Atilla, се присъедини към сериала тази седмица. Говорейки за Атила, когато предложението на Аслан да заснеме документалния филм на Юсуф Сойкан беше отхвърлено от Аслан и той беше сладко заплашен с научно изявление, не ме изненада, че той направи същото предложение на Ибрахим Сойкан и че Ибрахим го прие. Благодарение на този документален случай, може би следващата седмица ще видим малко действие в сериала.
  Защитата на Девин е чрез викове. Щом чуе нещо да се прави, нещо, което не и харесва, автоматично започва да крещи. Тя реагира най-силно, когато е направен намек, за да се защити. Въпреки че е била изоставена на възраст, нуждаеща се от закрила, с ефекта на поемане на отговорност за семейството, тя се е борила толкова много, за да бъде силна жена, която стои на краката си, не зависи от никого, докато взема решенията си , и живее живота си според собствения си ум, че категорично се противопоставя, ако се подразбира обратното. Докато Аслан е бил изложен на такава потискаща и показна любов и е възпитан чрез намеса в живота му, че винаги се опитва да докаже любовта си на другата жена по конкретни начини, да я контролира под прикритието на мислейки за нейното благополучие.

"Девин: Караш ме да искам да правя големи грешки.
Аслан: Да го направим. По някакъв начин ще направим най-големите грешки заедно.
Девин: Кое ще е най-голямото? Аслан: Най-големият ще бъде тази, да ти предложа. И ти ще ми кажеш "да".
Девин: Това е грешка, която дори аз няма да направя."

Девин каза "не" на предложението на Аслан, защото искаше да даде посланието, че може да не успее да го направи с някой, който вътрешно прилича на баща и, или да направи грешка. Така тя доказа, че може да каже „не“.
На следващия ден, когато Аслан обяви решението си да се раздели с нея, той каза на Девин, че я цени твърде много, за да има ежедневна връзка, и че го е грижа за нея. Това ли беше единствената причина, или защото той беше твърде неконтролируем и луд, не можеше да се понесе с Аслан, или имаше мисълта, че ако аз не мога да контролирам, няма да мога да го защитя? Въпреки че изглежда обвинява брат си за смъртта на баща си, всъщност, ако можех да защитя баща си, той нямаше да умре и ако не го направя, можеше ли да се страхува, че ще загубя и Девин?
Когато за първи път видях сцените на гробищата в снимките от епизода, си помислих, че ще се съберат за годишнината от смъртта на Юсуф Сойкан. Оказа се, че това е погребението на чичото на Атила. Ибрахим Сойкан беше попитал за Атила за сградата му, която беше разрушена миналата седмица. След тази сцена се замислих дали Ибрахим има пръст в смъртта на чичо му. Разбира се, може да е починал от естествена смърт в резултат на заболяване, не знам. Не беше дадена информация за това.
Видяхме Аслан и Джихан един до друг на гроба на Юсуф Сойкан след погребението на чичото на Атила. Диалогът между тях не можа да ми даде много информация за отношенията между братята. Въпреки че е приятно да гледаш Nejat İşler и Kıvanç Tatlıtuğ на една и съща сцена, не можах да получа усещането, че попаднах на сцената майка-син, на сцената брат-брат. Докато опознавам и двамата герои отблизо, може би казаните думи седят в главата ми и имат смисъл. Първото чувство, което се събуди в мен беше едновременно упрек и обвинение в думите на Аслан, докато в същото време отчитайки доброто, което е направил, в думите на Джихан в същото време имаше презрение към брат му. Като човек, който е поемал бремето на семейството си в продължение на 30 години, го накара да си помисли, че смята, че Аслан стига до точката на скуката за 5 години като разглезен, въпреки че не използваше подобни изрази.
Най-интересната информация за Джихан беше, че той формира някаква мания към всяка жена, с която Аслан е бил. По думите на Аслан Джихан е "по-голям брат, който моли за любов всяка жена, която влезе в живота му". Но защо? Целта на процеса, който започва с помощта на Айсел и завършва с целувка, не е да я държи под контрол, за да не създава проблеми, това е сигурно. Дали това е болест с аналог в психологията? Или като мъж, когото майка му не харесва, се чувства близък с жени, които брат му не харесва? Мисли ли, че ако даде любовта, която не може, аз ще получа любов в замяна? Може би ще получим отговора на този въпрос следващата седмица, когато Девин му даде терапия.
Сцените, в които Девин и Ягмур подчертават копнежа си по баща и копнежа на Джихан по майка, разкриват дълбочината на раните на героите. Диалозите на Джихан-Хюля, Девин и Ягмур и Девин и баща му бяха впечатляващи.
Мисля, че най-много съжалявах за Yağmur от тримата герои тази седмица. Докато тя каза, че баща и празнува рождения си ден, че могат да се срещнат, ако иска, че той не отговори, въпреки че видя съобщението, че иска да се извини, горчивината в гласа и, тъгата в гласа и, възмущението, когато помоли сестра си да поздрави баща им на вечерята за рождения ден, за която беше сигурна, че е поканена. Виждах в очите й малкото момиченце, копнеещо за баща.
Очевидно е, че нашите сценаристи са направили проучване на Boardline (гранично личностно разстройство), докато са редактирали героя. Пристрастяването на Yağmur, склонността към самоубийство и постоянното изпадане в беда съвпадат с болестта. Смята се, че травми като пренебрегване, малтретиране и изоставяне в ранна възраст, които може да са свързани с генетиката, могат да играят роля в развитието на болестта. С други думи, вместо да я обвинява, баща й трябва да се замисли къде е сбъркал и дъщеря ми е стигнала до това положение и да търси грешката в себе си.
Много се ядосах на Хюля в моментите, когато Джихан изразяваше нуждата си от майка си и изразяваше самотата си, стига тя да иска тя да не пренебрегва любовта и омразата си. Имам чувството, че Джихан е възпитаван с чувството, че е нежелано дете от детството си. Сякаш смъртта на баща му беше извинение да го изключи от семейството. Джихан каза, че не може да спи, откакто баща му се е самоубил и че се страхува, че ще загуби друг любим човек, ако заспи. Когато Юсуф се самоуби, възприех това изречение, че е станало докато той е спял. Чудя се дали Джихан мисли, че ако беше буден, може би щеше да спаси баща си?
Сблъсъкът с Девин на вечерята за рождения ден на баща и беше най-тежкият от трите героя. Нерешителността на Девин, когато дойде в градината на къщата, безпокойството и, сякаш е дошла на чуждо място, разбирането на баща и от спора с жена му на прага, че не е доволен от пристигането и и факта, че можеше да отпразнува рождения си ден, като се ръкува с баща си, я натъжи. Спорът започна, когато искали да вземат къщата, в която живеела майка и. Изпитах облекчение, когато Девин изля сърцето си. С думите на Девин тя отмъсти за вътрешното си 12-годишно изоставено момиче от баща й. Особено след като нещата се влошиха след първото дете, намирам за много правилно това, че щом не можеш да бъдеш родител, поне да нямаш второ дете. Никой не трябва да има право съзнателно да извърши грях на друго дете. С тази реч Девин даде възможност на новото си семейство да види гнева, стаен в мъжа.
Някои хора не напразно казват, че не трябва да бъдат родители. Бащата на Девин и майката на Аслан определено попадат в тази категория. Единият обвинява децата си, че завиждат за щастието на баща си, че са родени нещастни и живеят нещастно, другият използва слабостта на големия си син, за да развали отношенията на по-малкия си син и го насочва към момичето. Единия смята, че е бащинство да плаща лечението на болната си дъщеря, която нарича зависима, другата смята, че е майчинство да принуждава децата си да живеят живота, който тя иска.
Тази седмица посрещнахме Ипек Тенолчай като майката на Девин.Добре дошла.
Хюля не смяташе семейството на Девин за достойно за тях, омаловажаваше ги всички, защото са болни, но кое нейно дете е нормално? Не можеше да смила Джейлан сам в къщата. Момичето е непокорно, своенравно и реагира на майката. Мисля, че промени формата на партито, защото майка й не я пусна на партито, каза й да покани приятелите си у дома. За бога, какво е да стреляш през прозореца с пушка, за да разпръснеш купона? Вместо да говори за чужди болести, първо трябва да отиде да се лекува тя.
Това, че Лейла се събужда от страх, когато оръжието гръмна, първо успокоява Зейнеп и след това проверява дали Кая е добре, ме накара да мисля, че тя все още е под влиянието на смъртта на баща си, освен ако в миналото не е имало друг инцидент, свързан с оръжие.
В този епизод научихме, че Кая не може да говори, след като Лейла се ядоса, защото Зейнеп удари брат си и момичето реагира, че го е направила, защото той не говори. Каква е причината? Дали е имал вродено заболяване или е спрял да говори по-късно? Лейла приемаше ли лекарства, когато беше бременна или започна след състоянието на Кая? Може би поради тази ситуация Лейла все още се отнася с детето като с бебе. Зейнеп също вероятно ревнува от вниманието на майка си към брат й.
Разговорът на Сехер Сойкан с Девин на масата ме трогна. Питането дали има лек за депресията (известна преди като умора) и казва, че сърцето на сина и е уморено и моли за решение на проблема си... Тези думи засегнаха не само Девин, но и всички на масата.
"Seher: Не разстройвай момичето. Това момиче е ранено. В очите му има болка. Разбирам. Върви, хвани ръката и, и не я пускай отново."
Хареса ми, че Сехер попита Аслан за Девин. Аслан вече съжали за поведението си към момичето и след анализа на баба си за Девин, той присъства на вечерята в къщата на бащата на Девин. Когато стана свидетел на битката баща-дъщеря един на един, той разбра колко дълбока е раната на Девин и разказа за любовта си към нея на баща и. Девин беше сигурна в любовта си от думите на Аслан, вероятно защото, когато колата му спря на червено, тя извика Аслан и му предложи брак с думите си. Епизодът завърши с гледане на двамата.
Според трейлъра, даден след епизода, Девин изглежда среща втория човек в Аслан. Чудя се как ще се развие събитието и как ще реагира Девин. Човекът, който говори с Девин, негов колега ли е? Докато си записва среща с Джихан Девин за терапия, той се представя като Садък. Да видим как ще реагира Девин, когато го види и разбере, че е Джихан. Очаквам с нетърпение разговорите между тях.

В първите два епизода се запознахме най-общо със семейството на Девин. Мисля, че акцентът ще бъде върху Аслан от третия епизод. Би било хубаво, ако започнем да опознаваме Лейла заедно с Джихан в този епизод. Разбрахме също, че семейството има леля. Ще бъде ли включена в сериала в бъдеще?

Надяваме се да се видим в коментарите на новата серия … Приятно четене.
Явно статията е писана преди да излезе откъса с Джихан и Девин.
още един коментар от специалист за нашия сериал
Цитат
Практикуващият психотерапевт Тугче Пекер също остави рецензия:
"Да покажеш психолог и психотерапия толкова близо до реалността не е лесна задача. За първи път го виждам в турски сериал. Поздравления за "Семейството"
Защо те изненада пожеланието на Киво към Биркан ? Thinking Не му е за първи път да пожелае успех на приятел.
Цитат
Къванч остави пожелание към актьора Биркан Сокколу, с когото участваха в сериала "Курт Сеит и Шура" и са приятели от много години, във връзка с премиерата на новия му проект "Centennial Miracle":
На добър час, братко. Моите поздравления 🤟🧿

Е, дружки, готови ли сте да посрещнем тази вечер тъмната страна на Аслан ? Аз чакам серията с нетърпение!

Имайте хубав ден! Hug

# 238
Здравейте във вторник! Nature Sunny

„Семейство“ явно постига целта си, предразполага към поглед към себе си, към разговори и това е също някакъв вид терапия. Благодаря за лично споделеното! Green Heart Иска се сила, за да се измъкнеш от такава среща в живота или да намериш друг свой начин как да се справяш с нея.
Фенче, Пепи, радвайте се на това, което имате или което е оставило добър спомен.
По въпроса за свекървите моят опит е от две свекърви – тази на майка ми, която играеше ролята и на моя баба, и моята лична свекърва. Да почиват в мир, и двете са част от най-хубавото в живота ми.

Нашият сериал обаче ни запознава с много повече диагнози. Някои сериали са ме карали да изгледам някой филм, да прочета нещо, за да ги разбирам, сега четем психологическа литература. Накрая ще можем да практикуваме, поне в приятелския кръг.
Пепи, интересна беше статията, тя е в посока, в която и ние мислим нещата.
Фенче, благодаря за редактирания превод!

Засега поддържат равновесие между психодрамата и моменти за отпускане. Защото тук всички семейства или части от семейства са потенциални клиенти на Девин, няма едно „нормално“ семейство. Но хубавото и оригиналното е, че психологът е част от двойката. Нейното присъствие е от самото начало и това някак успокоява, че може във всеки момент да се намеси с правилно решение. Фенче, затова не ме е страх да видя и тъмната страна на Аслан. Напр. в „Рибарче“ след повече от 20 еп. все още не се говори за търсене на помощ и за психолог, героите и зрителите са оставени в неяснота за какво всъщност става дума. От друга страна обаче, това бавно „узряване“ вероятно е естественият ход в повечето случаи от живота. Тази разлика от включването на психоложката като половинката от двойката позволява на „Семейство“ директно да атакува същността на нещата. Защото тук задачата не е решаване на един отделен случай, а намерение за поглед към различни случаи в семейството, обобщение за самото семейство като среда за душевни травми.
Каквото и да са причинили родителите на децата, децата търсят връзка с тях. Това поне се разбира от случаите в нашия сериал. Много е тъжно.

До довечера! Nature Sparkles

# 239

Привет в нашия ден за кино Hug
Мерси за споделеното! Flowers Hibiscus

имаме още един откъс....
тая Ямур къде се вре? Аслан ще му свие сърмите на Еко Grinning

Фенче Kissing Heart, мерси за превода на статията, и аз я видях вчера.
М/у другото сериала на Биркан е на продуценти, с които Къванч работи и СЦ е на Нуран Еврен.
Пепи, да любовта в Сблъсък беше много различна и нормално да е представена по различен начин. но и на мен не ми стигаше.
Мире,
Скрит текст:
да е жива и здрава майка ти!!

Ванче, благодаря ти за коментарите!! Hands Plus1

Hands Plus1

до по-късно.
...................................
доста анализи май се срещат в СМ за сериала ни
още един
АВТОР: Симай ДЕМИР
https://mycapella.org/2023/03/19/serserim-benim-delidolu-sevgilim-aile-2-bolum/

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 15:33 от Airra