Благодаря за всичко споделено - коментари, отзиви от социалните мрежи, снимки, гифчета!!!
Приятно е да четеш различни мнения и да си сверяваш гледната точка, да надникнеш и от друг ъгъл.
"Две наранени деца, които ще преодолеят препятствията и ще се излекуват взаимно!!!"
Мисля си за двете деца - вече пораснали, млади хора. Обожавам младите хора, винаги съм го писала и казвала.
Но...без да сравнявам, претеглям на везни. Товарът, който носят двамата, за него ми е думата и за самотата на всеки човек.
Аслан е от семейство, в което нечистоплътните дела са донесли богатство, известност. На каква цена?!
Опустошени души...,защото, когато животът на семейството ти е белязан от лъжи, липса на съвест, охрани, оръжие, комар, залагания, жени еднодневки, а после в канавката - какви други да бъдат?!
Аслан е видял и живял такъв живот. Участвал е пряко или индиректно в него. Бил е съучастник, поръчител, свидетел или главно действащо лице в мръсните дела след смъртта на баща си.
Майка му със замах действа също по този начин. Братът Джихан.
И след всичко това, той иска да промени постепенно живота си.
Да сложи кръст на половината книга. Да постави ново начало.
С един нов герой - Девин, но останалите действащи лица са същите.
Душата му е опустошена, жадна за друг свят, за друг дом, за друга обич, за деца, които да се родят и отгледат от един по-различен баща от Юсуф и друга, различна майка от Хюлия.
Това е мечтата на Аслан. Това е неговият проект.
Девин - изобщо не мога да сравня нещастието и с това на Аслан.
Жив баща, но все едно - мъртъв. Без обич, без бащина ласка. С болна майка. С болна сестра. С товар, който е като камък на врата. Каквото и да прави, това непосилно бреме я преследва. Бележи живота и.
Някак си Аслан има къде да се прибере. При кого да се завърне.
С всичките им недостатъци. Има дом. И мечтае за свой, различен, по-добър.
Не знам след всичко преживяно, дали Девин ще може да създаде свой дом. Да повярва в човека до себе си. Безрезервно. Дали ще успее да спре да се съмнява във всичко и във всеки. Дали ще спре да бяга/да изчезва всеки път, когато и стане скучно, трудно, съмнително. Заради това, през което е преминала.
Не знам дали Девин иска да създаде свой дом. Товарът, който носи е огромен и дали иска да поеме нов, който би и донесъл нови трудности, разочарования...
Човек не може да избира родителите си, но може да избира човекът , с когото иска да прекара живота си.
Може ли? Или се влюбва? Или повтаря съдбата на майка си?
Любовта между Девин и Аслан или целта да се постъпва по друг начин, да носиш отговорност към себе си и човека до теб.
Да се променяш към по-добро.

, радвам се, че си наминала
мерси за споделеното!!

да, и на мен тази сцена с бабата и Джейлян ми хареса много! 

Джихан някак много заплашително тръгна към Девин, дали и той няма да получи някоя главичка от нея ? 

/