💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 105

• 48 437
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте в късна съботна вечер.

Успях да изгледам серията с БГ субтитри, друго си е.
Дълбок поклон на екипа, който превежда сериала! Сърдечно благодаря за труда ви да ни правите щастливи с превода на любимия сериал.  Да, сериалът ми стана любим и го гледам на един дъх. После започвам наново, за да се вгледам в детайлите, които са ми направили впечатление.
Благодаря ви за всичко споделено,за прекрасните и задълбочени анализи, и постове с информации от  преводи. Голямо удоволствие е да ви чета. Радвам се на това общуване в темата. Не назовавам имена, за да не пропусна някое име.
Отношението на Хюлия към децата й е умопомрачително. Тя им създава комплекси и ги насочва в неправилни коловози, важното е да се изпълнява нейната повеля. Как само каза мимоходом на малката си дъщеря, че много се е разголила и се виждат малките й гърди. Спомням си за моя позната, която цитираше как майка й я посрещала, когато е влизала в къщи да си събуе бързо обувките и да обуе чехли, защото й се виждат големите крака. Тази приятелка и до ден днешен има комплекси от големите си крака от 43 номер. Никога не е имала хубави обувки като на останалите момичета и винаги е страдала от това. Сега си е намерила доставчик на обувки с нейния номер и купува като луча, че да има. Ето, как една майка може да комплексира детето си, мислейки, че му прикрива недостатъците. А физическите, така наречени недостатъци, от кого са унаследени?  Аслан веднага направи забележка на майка си, разбирайки до болка комплекса на малката си сестра. Малката, обаче ми се струва, че доста целенасочено ще противодейства на майка си. Само какъв купон беше направила у тях.
Хюлия подмолно действа срещу всички, дори и срещу любимия си син. Изисква от журналиста на събитието, организирано от нея за фондацията да изобличи сина си като женкар, за да може да откаже Девин.
После отиде при Джихан и му заговори точно обратното за Девин, че е приятелка на Аслан и т.н.
Джихан се замисли и промълви името на Девин. Хюлия знае, че Джихан отнема гаджетата на Аслан. Това Аслан Каза на Джихан, когато се видяха на гроба на баща си. Беше свързано с прибирането на катастрофиралото момиче и последващото продължение, че Баткото винаги е молил за любов момичетата на Аслан.
Оттук ще има драма между двамата братя. И Хюлия пося семето на раздор между братята.
Това поведение ми води мислите до астрологичния знак на Хюлия, който беше много хубаво поднесен като щампа на облечена дреха с образа на скорпион. Да, Хюлия е зодия Скорпион. Силна и властна зодия, която е на принципа "разделяй и владей" с винаги подмолно действие.
Имам такъв пример в практиката си на майка Скорпион и син Близнаци. Много сложна ситуация. За нея синът й беше любимото й дете, но тя му разруши живота. Ако имате интерес някой път мога са разкажа целият им живот.
Образът в сериала на синът Аслан ми е много интересен и заради тази житейска ситуация, на която съм жив свидетел.
Оттук много ми харесаха думите на психоложката Девин, а именно:
"Нека някой ме обикне толкова много, че да запълни вътрешната ми празнота.Но мислите ли, че друг човек може да запълни празнотата, която е създало вашето семейство?" Това бяха въпросите на Девин при сеанса на едно семейство пациенти. Риторичен въпрос, визиращ нейните чувства. Тук вече тя смеси работата си с нея самата,
опитвайки се от проблемите на пациентското семейство да получи отговори за себе  си. И реши, че Аслан няма да може да запълни празнотата и тръгна на раздяла. Но Аслан каза друго.....
Прекрасно направена препратка. Невероятни са творческия екип на сериала. Адмирации!

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 00:51 от Dimana-nova1

# 211
Цитат
СЕМЕЙСТВО еп.3 /Откъс/ Фраг 3
- Джихан Сойкан, нали?
- Леле ... името ни дойде тук преди нас. Много добре. Браво наистина. Правилно. Джихан... Сойкан.
- Как ме намирате?
- Красива.
И така. Как ще постъпим сега? В детството ли ще се гмурнем ?
- Никъде няма да се гмуркаме, г-н Джихан. Както казах и преди, няма да проведа сеанс с вас. Но ако искате мога да ви насоча към друг колега.
- Така не става. Не. Аз ще ви разкажа ...
Тогава да направим така, сега ще платя двойна цена за сеанса. Става ли? Дори ще платя двойна цена и за следващия сеанс. Имам толкова много да разкажа, не съм стиснат.
Виж. Да направим така. По-добре, ще платя за целия ден. Какво мислиш ?
- Дайте по-добре да направим така, г-н Джихан. Вземете си тази пачка с пари. Станете от креслото ми и се махайте вън от тук.
- Виж ти ...
Брех, че самочувствие вади брат Джихан ... ама още не знае с кого си има работа Stuck Out Tongue Closed Eyes А този път може да яде бой от Аслан, така ми мирише Thinking
Диме, благодаря за хубавия коментар! Flowers Hibiscus Прекрасен ни е сериала, да! Hands Plus1

Лекинка! Hug

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 01:16 от queen_fenka

# 212
Стигнах....😜

Айре, Терзи благодаря за медальона 🤗🤗🤗

Отново ви изчетох, момичета 🤗 Наистина е удоволствие.
Няма да повтарям това,  с което съм съгласна.

Имаме два много умни и проницателни герои. След вечерята в семейството Сойкан, Девин каза на Аслан, че може да се закълне, че я отвел в тях , защото се е скарал с майка си, но не може да го докаже. Аслан веднага разбра, след телефонното обаждане, че тя иска да скъса с него. Мисля, че това, което и двамата не вземат предвид до сега в техните отношения е фактора любов.
За Аслан разбрахме, че е имал мимолетни такива, за Девин нищо, но едва ли е имала нещо по специално и при нея. Алинка, мисля, че точно това, че Аслан е наистина влюбен в момента прави образа му по различен и не съответстващ на профила , който му дадоха в началото. Самият той със сигурност не се разбира на моменти и затова след прекараната нощ поиска да се разделят. Уплаши се , не че ще разстрои Девин, а защото самия той може да бъде разстроен ако тя го изостави. При Девин, като че ли е същото. Неистовото й желание да се заяви, да отговаря за себе си, да не търси помощ и подкрепа е като предпазна мярка срещу любовта. На практика всички, които те са обичали са ги наранили.
Майдрийм, и аз се замислих в тази посока, след като чух обяснението в любов на Аслан и Девин, че може да е художествена измислица, но неминуемо много хора са направили връзка с личностите на Къванч и Серенай.
И всъщност за мен това е едно от най-красивите обяснения в любов, което съм гледала.
Макар че, като се замисля Къванч няма слабо такова.
За Хюлия какво още да допълня. Чудя се дали властта, която е получила в един момент в семейство Сойкан не е причина да се превърне в тази жена. На Девин каза, че много труд е вложила , за да има такова семейство. Едва ли е била такава още в началото. Казват обаче, че властта е най-големият наркотик. Със сигурност тя смята, че това е най-правилния начин да обича Аслан, въобще не говоря за отношението й към другите деца. Тя погледна към Джихан само когато спомена Аслан и Девин, сякаш натисна някакъв бутон и той веднага разбра какво се очаква от него. И в този момент цялата симпатия, която имах към Джихан от миналата серия изчезна и очаквам от него не много приятни неща за напред.

Направи ми впечатление при Девин как се притече да почисти счупена чаша на Ямур и не й позволяваше тя сама да го направи. Това съвпада с характеристиката от зодията й.

Междудругото статията за астрологичните аспекти на Лъв и Близнаци в ИГ е харесана от Хакан Бономо, което ме кара да мисля, че той е съгласен с написаното в нея.

Лека, момичета 🤗🤗🤗

# 213
Добро утро, дружки! Hug

Пепи, благодаря за споделеното! Kiss
Цитат
И в този момент цялата симпатия, която имах към Джихан от миналата серия изчезна и очаквам от него не много приятни неща за напред.
И при мен се получи това, но не тогава, а още когато подкокоросваше Айсел за жалбата срещу брат му, но не му се получи за щастие, тя се отказа, защото знае какво ще направи Хюлия следващия път. Разочарова ме и в разговорът му с Аслан на гроба на баща им, явно има защо Аслан да го е загърбил, след като толкова пъти му е подавал ръка преди това. Но, здраво ме отблъсна Джихан, когато видях вчерашния откъс с Девин. С наглото си държание и голямо самочувствие не зная как си мисли, че може да очарова Девин Thinking  Е, не знае горкия с кого се гъбарка, това да не му е празноглавата Айсел, която много бързо поддаде Stuck Out Tongue Closed Eyes Не знаем дали и преди това не се е срещала с него обаче Thinking Но, стана ясно, че той обира трохите след брат си, а това е гадно за мен. Много ми хареса как Девин буквално го изхвърли от кабинета си, очаквах го от нея, и все пак ми беше любопитно как ще реагира, е, разбрах Smile Да видим обаче какво ще последва, очаквам от него доста мизерии, явно той е достойния наследник на майка си, мръсен е като нея. Потресе ме как навря главата на човека в чинията му. За Хюлия си мисля, че винаги е била такава, в тази жена не виждам капка любов към никого, дори към Аслан, но да видим дали е така все пак Thinking
Очаква ни много интересен епизод, нямам търпение да видя Къванч в стихията си, няма друг, на когото така да вярвам в драматичните сцени, невероятен! Heart

Днес РД празнува нашия Ръза, да е жив и здрав и все така успешен в работата си, невероятен актьор е, и му пожелавам вече наистина да си намери жената до него! Heart

Хубава неделя, дружки! Hug

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 10:39 от queen_fenka

# 214
Здравейте!

Сериалът е супер и отново ще вляза в режим на "нощна смяна", както се изразявах преди години в една друга тема.
Но виждам, че и други са в "нощна смяна"Flowers Bouquet
Джихан е явно синът на семейството, който е вършил черната работа. Освен това, както каза той е покривал
издънките на Аслан. Това е неговата гледна точка. Тази на Аслан е друга. Той пък счита, че многократно му е подавал ръка. Ще разберем какви са били отношенията на Аслан с батко му, сигурна съм, че ще развият много задълбочено техните взаимоотношения, пречупени през господството на Хюлия.
Чичото Ибо тръгва срещу Аслан, естествено поведение. Дали Джихан няма да се намеси и там?
Не можах да разбера какво се случва между племениците на Аслан. Там, като че ли има друго нещо, свързано с неговорене от момчето.  Намесата на майката беше доста категорична спрямо момиченцето.

Аслан, ех, Аслан. Невероятен образ и превъзходно изиграван от Къванч.
За сега наблюдаваме повече единият близнак - наблюдателен, състрадателен, отзивчив, помагащ, фино манипулиращ, щедър, умен, бохем, купонджия, защитаващ и т.н......Същевременно саркастичен, бързо преценяващ опасностите, бързо реагиращ на опасностите от всякакво естество.
Двойнствена и много сложна личност. За него мога да пиша до довечера, но спирам до тук.
В момента той се явява лидер и защитник на  слабите по негово усмотрение. Но него кой ще защити?
Сигурно това ще е Девин и това интуитивно  го разбира.

# 215
Привет!
И моето мнение е, че Хюлия винаги си е била такава. Човек или е добър, всеотдаен и любвеобвилен или не е. Особено към семейството си. Ако не си готов на всичко към хората, които са твое семейство, ако не си в състояние  да правиш компромиси в името на разбирателството, в името на това, собствените ти деца да бъдат щастливи, ако не си наясно, че ти си родител, но не и наставник в живота им, докато затвориш очи, това обич ли е?
Жена, която е способна да поръча убийството на младо момиче, за да "предпази" сина си - може ли да бъде добър човек? Майка, която плаща на репортер, за да нарече сина и женкар, добър родител ли е, каквито и мотиви да има....
Бабата на Аслан не е случаен образ. Тя нарича хората и нещата с истинските им имена, разбира се, с тази пристрастност, каквато човек има към близките си хора. Нима тя не иска Аслан да има до себе си жена - достойна за тяхното богатство, но го "изпрати" набързо при Девин. Нещо повече, каза му "...не пускай ръката и".
Джихан, както писах още в първи епизод , за мен е странна птица. А от това, което видях във втория, вече мога да го определя като човек, който няма достойнство. Като какъв  може да бъде определен човек , който ползва, взема жените на по-малкия си брат? Аслан има качества и притежава права, които Джихан няма. Между тях винаги ще има тъмна и дълбока яма.
Нямам идея как е замислен този образ, но...ще повторя думите си за Хюлия и спрямо Джихан - човек или е добър и мисли най-вече за своите близки като за част от него, или не е човек. Когато някой не може да прояви емпатия към хората от семейството си, не можем да очакваме да покаже разбиране към света на другите. Злобата на жените е пословична, но комплексираните  мъже не са по-малко опасни.

# 216
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, момичета!
Щастлив и спокоен неделен ден ви желая!

Благодаря за всичко споделено, с удоволствие ви изчетох! 🌸🌸

Нормалният поток на енергия е майка- дете. Винаги съм твърдяла, че съм длъжна само на децата ми, защото те са моят осъзнат избор да ги имам. Тук наблюдаваме обратното- Хюлия изисква и задължава- права, уважение, отчетност, реципрочност.
Много умело Хакан Бономо ни спуска по различни плоскости и затова в моите размишления много често присъства “може и да греша”. Зрителят е поставен в позиция да прави заключения от постъпките на героите, които са противоречиви и реплики, които е трудно да прецениш кои са истини, и кои не.
Аслан - Девин за семейството и взаимоотношенията с Хюлия
Хюлия - Девин за Аслан
Айсел - Хюлия
Сехер заради деменцията

Не ми даваше покой какво иска да каже Сехер с “нахално лице”. Зейнеб също попита какво означава това, което ме наведе на мисълта, че думата е стара, диалектна или не толкова популярна. gıllıgışlı означава скрит, измамен, с прикрити неясни намерения, някой, който е невидим, незабележим.
Каква е била Хюлия?
Според Сехер отново, търсила е помощ, питала е какво да прави с новородения Джихан, но не давала вид, че ще приеме поисканата помощ.
Според самата Хюлия, тя се е влюбила в Юсуф.
Влюбен ли е бил обаче той в нея? Ако да, защо, според Сехер отново, заради нея е идвал късно в дома си, защо е бил в депресия и защо не е изразявал любов към плодовете на своята любов? Все повече клоня, че той не е обичал Хюлия, че днешното Тя е продукт на отношението на Юсуф и семейството му, а причината да се оженят, е много възможно да е бременността ѝ с Джихан.
Това разбира се не обяснява и оправдава постъпките ѝ.
За мен са любопитни причините за липсите на добро у един човек, защото нали казват, че злото е отсъствието на добро.

Джихан е лесно манипулиран, нестабилен в отношенията си с жените, ревнив. Предполагам прилича на Юсуф, когото Сехер описва като глупав и наивен.
И точно затова сигналите, които дава са объркващи. В компанията на Сехер и сестрите си е обичан и си личи, че им липсва, в компанията на Хюлия се опитва да ѝ угоди всячески, готов на всякакви действия за целта, в компанията на Аслан е огорчен, ревнив и подмолен. При Девин беше открито неприятен, но мисля, че беше провокация.
Очаквам още лица да покаже.
Аслан прилича на Хюлия по амбиция, целеустременост, прозорливост и увереност. Ако действително бракът на родителите му е бил без любов, или поне без демонстрирана такава, той ще се стреми да избяга от този модел, защото въпреки приликите си с Хюлия, той е достатъчно интелигентен и съобразителен и вижда резултата от подобна връзка.
Съгласна съм с Пепи, 🌸 че това е, което ще го разграничи и ще бъде определящо в действията му, той е влюбен в Девин.

Целият този стремеж у него да запази репутацията на Семейството, на баща си, реакцията му срещу Девин в колата всъщност са вик за помощ.
Семейството не е неприкосновено по презумпция, не е защитена свещена среда.
Ванчето 🌸 чудесно е описала посланието на сценариста за смисъла на психологията като наука и отношението към психичните заболявания.
Аз също писах още преди да започне сериала, все още се подценява изключително много психичното здраве и ролята на психолога в съвременното ни общество.
Джейлян действително е типичният представител на Z поколението с цялата му присъща суета, показност и зависимост от соц. мрежи.
А ролята за възпитанието е прехвърлена на училището. Не от дома, оттам идва всичко що е непознато, неприемливо и необяснимо.
Най- малкото дете, момченцето на Лейла не говори, а отношението на Зейнеп към него отново е представителна извадка за отношението в обществото към различните.
Тормозът над тези деца, отхвърлянето  им, агресията срещу тях са един от основните проблеми в училище.
Наистина е повече от удоволствие първите два епизода да са 80 процента със сцени с главните герои, но в бъдеще очаквам повече сцени и развитие и при останалите, защото всеки от тях носи своя вик за помощ, обединяващ не малка група хора със сходен проблем.

# 217

Хубава неделя Green Heart
Момичета, страхотни коментари и анализи сте написали Hands Clap, сериала ни си заслужава такива!!
С интерес ви прочетох- Ванче, Дими, Майдрийм, Алинка, Пепи, Фенче. Flowers Hibiscus

също имам какво да кажа по нещо за героите........../ама то с вашето дар слово Wink/
сега ще постна една статия от днес в >>

https://televizyongazetesi.com/aile-dizisini-bu-kadar-etkileyici … tm_medium=twitter

В един малък детайл се крие тайната, която прави семейната драма толкова впечатляваща и я вкарва в сърцата на милиони!
TelevisionGazetesi.com / Специален анализ – Защо тези, които започнаха да гледат с нетърпение семейния сериал във вторник вечер, го харесаха толкова много? Ефектът на Kıvanç Tatlıtuğ и Serenay Sarıkaya ли е или нещо друго се откроява? Кое е истинското нещо, което прави сериала, написан от Хакан Бономо, толкова известен?

За да бъде успешен един сериал, трябва ли историята да е работа, пълна с неизвестни, изтъкана от действие, където оръжията не млъкват, а изкривените отношения се пренасят на екрана? Отговорът на този въпрос е; не, не е... В семейния сериал историята сякаш е в хармония с нормалния живот и е далеч от преувеличенията, доколкото е възможно. С други думи, героите в сериала не са анимационни, можете да намерите много подобни хора в реалния живот.

Аслан е харизматичен мъж и син на силно семейство. Силата на това семейство идва от незаконната работа. Все пак това е един вид мафия на Аслан. Героите на мафията винаги са привличали вниманието.
Девин пък е жена, израснала далеч от любовта на баща си, изложена на домашно насилие, освободила се от кръга на безлюбието, но носи тези дни в душата си. Ранена жена, която може да стои на краката си.
Приликите между героите на Аслан и Девин са изобилни в обществото. В образа на Хюля Нур Сюрер отново демонстрира майсторство и дава пример на майките, чиято зависимост от синовете им стига до болест.

В резултат на това, когато погледнете героите, те имат реалистична ситуация, която е съвместима с нормалния живот. Фактът, че хармонията между героя и актьора е показана много успешно в историята, също добавя голяма сила на сериала.

Това обаче не са единствените неща, с които сериалът Family се отличава толкова много. Има една подробност, която всеки усеща със сърцето си, когато гледа сериала. Това е темата на диалозите между героите.
Диалозите, разговорите и отношението на героите Аслан и Девин привличат хората в сериала. Разбира се, естественият талант на актьорите прави тези диалози още по-смислени.

Ако сериалът Family се хареса толкова много, най-важната причина за успеха му е, че диалозите и разговорите са много добри. В този момент силата на сценариста Хакан Бономо да създава истории влиза в действие.

Сериалът Family може да бъде даден като пример за това как сериал, който не е импровизиран и всеки диалог е внимателно написан, може да въздейства на масите на екрана.

......................

Като се споменава толкова много Юсуф, ми хрумна дали няма да решат да го вкарат по някои време в сериала, като включат флашбеци с него.
а за психологията и психотерапията като част от сериалите, май пъри беше Онур Гювенатам с Истанбулската невеста, после Червената стая...и още.
Но ми харесва пък че Хакан Бономо отделя внимание на астрологични детайли, явно се интересува.

Фенче Kissing Heart, благодаря за преводите!!
Да е жив и здрав Ръза! Birthday

Откъса с Джихан с руски суб
https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_352987
и англ
https://www.youtube.com/watch?v=J9svDTkjUzA

има статия и в нашия Вестник „ТВ Сага“
https://tvsaga.com/vsichko-za-noviya-serial-semejstvo-s-kavanch- … p04bOVSSWRA9hWYDE

....................
и от Бирсен
https://www.birsenaltuntas.com/dizi/aile-dizisi-2/18163/
Цитат
Поздравление от известния професор към сценариста на семейния сериал,
Хакан Бономо, сценаристът на семейния сериал, също спечели признателността на академичните среди.
Сериалът „Семейство“, с участието на Къванч Татлътуг и Серенай Саръкая, продължава своя екранен път със същия успех, който започна на върха. Хакан Бономо, успешният сценарист на сериала, който разглежда семейните отношения на поразителен език,  Поздравление дойде от проф. д-р Tarık Tuncay.

В публикацията си, като тагна Хакан Бономо, Тункай каза: „Семейството се справя с токсичната семейна динамика и сложните психологически преживявания в него с реалистичен и смел език. Той майсторски изобразява това, което ние, които от години работим в сферата на закрилата на детето в програми за семейно и брачно консултиране, се опитваме да предадем на обществото.“

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 15:36 от Airra

# 218
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Ох, много са ни сложни нашите герои.

По въпроса за това дали е била добър човек или не, Хюлия. По принцип аз винаги приемам хора като добри. Не, че няма лоши хора, по скоро съм склонна да мисля, че лошото се формира в нас или по точно лошото отношение в течение на нашия живот. Не е случайно това, че хората казват, колко са чисти детските души. Възпитанието, средата, липсата или излишествата формират в нас нагласи и отношения, които ни превръщат в лоши или добри хора. Сещам се за началото на Сблъсък, човек може да бъде ангел или дявол, и допълвам , важното е кое копче на душата му ще натиснеш.
Самият Аслан каза на Хюлия, от какво се страхуваш, че ще ти взема властта ли ? Та и заради това си мисля, че тази сила, която има като " кралицата майка" я плаши от бъдещата съпруга на Аслан. Хюлия веднага усети какъв човек стои пред нея. Не е случайно, че започна да вкарва различен арсенал за справяне с Девин. Но и Девин не е случайна. Тази откровеност, която демонстрира при разговора на вечерята в семейството Сойкан, а и сега във фрага винаги носи момент на изненада и обезоръжаване. Уж всеки иска да чуе истината, но когато я чуе казана директно това винаги е доста шокиращо. /личен опит 😜😂😂/.
Майдрийм, мисля че един от големите проблеми на Хюлия е, че тя не приема своето поведение за грешно. Тя на два пъти каза на Аслан, че е правила всичко за него, въпреки, че той поиска да го остави на мира и да не се бърка в живота му. Той дори допълни, че никой в семейството няма нужда от нейната защита. А какво му отвърна тя, престъпление ли е да се грижиш за детето ти.
Не знам защо, но съм склонна да приема, че Юсуф я е обичал, но пък не е издържал на натиска на своето семейство и е предал любовта към Хюлия. Разбира се и аз може би греша, но според мен "дявола" е скрит точно в отношенията в старото семейство Сойкан. Семейният модел по някакъв начин се повтаря. Не знаем и от кого е болна Сахер, в кой момент Хюлия е станала глава на Сойкан.
Айсел обеща на Джихан, че ще отмъсти на Хюлия, защото Аслан се крие под полата на майка си. Тогава Джихан я стисна за гушата, а после на Хюлия и Аслан каза, че е решил проблема с нея. Но аз очаквам точно Айсел да направи основния проблем. Много често в борбата между главните герои, тези по отстрани , по незначителните изиграват ролята на спусъка, които предизвиква поредица от събития, които довеждат до определен край.
Да видим дали любовта ще бъде достатъчна, за да имаме щастлив край.

Хубава вечер, момичета 🤗🤗🤗

# 219
Със сигурност Хюлия не си мисли , че постъпва грешно. За нея - това е правилният начин явно да задържи властта над хората около себе си и над това, което притежава фамилията. Такъв е нейният проект. Написаното за Хюлия, че по принцип е лош човек, имам предвид в съзнателния си живот, когато човек е в състояние да прави осъзнати избори. А нейните избори са неприемливи за мен. Неприемливи са и за Аслан. За дъщеря и също. Може би и за лелята, която ще се появи.  За майката на Юсуф да не говорим. Дано я видим в състояние, един ден да нахрани добрия вълк в себе си. Възможно е да е озлобена, недоверчива, изплашена поради някаква непозната за нас причина, събитие, предателство, но това не я оправдава да постъпва по този начин.
Много хубава вечер и от мен!

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 20:30 от Mydream

# 220
Здравейте Благодаря за прекрасните коментари Ако не бъркам Хюлия е зодия скорпион
Има зодия скорпион и ухапани от него. Има  и добри представители на зодията. Много е страшно когато ти се наложи да живееш със скорпион ,който иска да командва и не дай си боже да не е неговото ставаш най-лошия. Необходими са здрави нерви от собствен опит го казвам. Такава е и Хюлия според мен Как ли я е изтърпял мъжа и.Аслан е продукт на едно семейство със странни разбирания. Големият син е черната овца  но накрая може всички да разчитат на него. Бабата е защитавала сина си но явно и тя е жертва на снаха си .Хюлия има очи и уши навсякъде.
Девин и тя не по-малко е пострадала от семейството си Сигурно баща и е виновен за поведението на майка и сестра и
И накрая дали Аслан обича Девин или тя него Въпрос с повишена трудност.Ако не получа отговора който искам тази тема ще се затвори без да се отвори Ще се оженя или не

# 221
  • AMS

Девин - Ако ми стане скучно си тръгвам
Аслан - Ако ти стане скучно си тръгваш

Привет, дружки!!!
Благодаря ви за споделеното в темата!!!
На мен не ми е скучно и даже Семейството ми харесва.
Е, втори епизод не съм го гледала шест пъти като първия.
Както вече казах, рано ми е за заключения и прогнози.
Обръщам още внимание на отделни моменти.
Като този с песента, която Аслан поръча на певицата.
Ани беше сложила клипа с песента на Теоман
https://www.youtube.com/watch?v=qsqeRdgySiI
Явно не само музиката, а и текста се хареса на двамата.

Това са нашите хубави дни
Всичко ще бъде по-добро
Светът вече е пълен с лъжи
Човек не може да избяга от съдбата
Прострелян направо в сърцето
Не се гледам в огледалото
аз самият не знам
Когато животът боли
Не ми харесва света
за съжаление има един пистолет
Роден съм скитник
Ще умра като скитник
Ще умра като скитник

И друг момент - когато
Аслан  каза на Девин, да се разделят, и тя изфуча. 

Остават два дни >>>

Нямам как да ми е скучно, дружки.
И форумът се грижи за мен.
Пиша поста за трети път,
та хич не ми е скучно.
Лекинка!!!

# 222

Привет, дружки! Благодаря за интересните коментари за нашето семейство! Kiss
Първо изпълнявам молбата на Пепи! Kiss

Цитат
"Токсична семейна динамика в "Aile"
Taрък Тунджай, доктор по филисофия, остави малък отзив за сериала в своя акаунт в Twitter, който беше много топло отбелязан от сценариста Хакан Бономо.
"Семейство” реалистично и смело описва токсичната семейна динамика, сложния психологически живот в нея. Сериала майсторски илюстрира това, което ние, които години наред работим в семейни и брачни консултации, програми за закрила на детето, се опитваме да предадем на обществото.
Събитията от сериала помагат на всеки да разбере, че семейството не е недосегаем и свещен мит и, че родителите наистина могат да наранят децата си чрез различни форми на насилие и пренебрегване. Те изпращат послание до нашето колективно съзнание.
От все сърце и приятелски ви желая да проявите същата нежност към образа на "детето". Изразът "дете сираче“, който използвате в сериала за нашите деца, лишени от родителски грижи, предполага, че децата са обект на съвестта и съжалението на родителите и обществото.
В колективното съзнание, където децата са сираци, е много трудно семейството да не причини вреда.
Нашите изследвания показват, че нашите деца расли в уязвима среда са по - уязвими към дискриминация, малтретиране, експлоатация и психологически проблеми, отколкото техните връстници, които нямат негативни семейни последици.
Сериалът затвърждава стереотипите и предразсъдъците на обществото към тях, наричайки ги "деца сираци“. По - много по - симпатичен и уважителен начин да се говори за тях може да бъде "деца, които не са под родителски грижи“ или просто "деца“.
Езикът, поведението, отношението към поведението, самите отношения могат да променят обществото. И можем да преодолеем всичко, което ни причинява болка, като първо изменим езика."
Пепи, интересна тема сте захванали, благодаря за споделеното! Kiss
Цитат
По принцип аз винаги приемам хора като добри. Не, че няма лоши хора, по скоро съм склонна да мисля, че лошото се формира в нас или по точно лошото отношение в течение на нашия живот. Не е случайно това, че хората казват, колко са чисти детските души. Възпитанието, средата, липсата или излишествата формират в нас нагласи и отношения, които ни превръщат в лоши или добри хора.
По въпроса за чистите детски души съм съгласна, децата действително са най- искрените и чисти души от човешкия род, поне докъм 5 годинки, но след близо 40 години работа с най-малките, смея да твърдя, че това, дето децата се раждали като бял лист и трябва много да внимаваме какво пишем върху него не е съвсем вярно. Убедих се, че всяко дете се ражда с характер и темперамент и унаследява гени, които не винаги са добри. Как иначе да си обясня, че малко човече, което няма и 3 годинки минава като булдозер през всички, само и само да постигне това, което иска ? И обратното - други пък позволяват да ги мачкат и стоят невидими в ъгъла ? Да, характерът се изгражда и възпитава, средата също има огромно значение, но темпераментът е вроден. И, колкото и невероятно да ви звучи - има и проклети деца по рождение, които рядко се променят вследствие на възпитанието и си носят проклетията до старост, човек не се променя лесно. Да, идеални хора няма, всеки носи и добро и лошо в себе си, но зависи само от него кой вълк ще реши да нахрани, както е отбелязала и Майдрийм Flowers Hibiscus
Цитат
Дано я видим в състояние, един ден да нахрани добрия вълк в себе си. Възможно е да е озлобена, недоверчива, изплашена поради някаква непозната за нас причина, събитие, предателство, но това не я оправдава да постъпва по този начин.
Майдрийм, абсолютно! Hands Plus1
Цитат
Джихан, както писах още в първи епизод , за мен е странна птица. А от това, което видях във втория, вече мога да го определя като човек, който няма достойнство. Като какъв  може да бъде определен човек , който ползва, взема жените на по-малкия си брат? Аслан има качества и притежава права, които Джихан няма. Между тях винаги ще има тъмна и дълбока яма.
Нямам идея как е замислен този образ, но...ще повторя думите си за Хюлия и спрямо Джихан - човек или е добър и мисли най-вече за своите близки като за част от него, или не е човек. Когато някой не може да прояви емпатия към хората от семейството си, не можем да очакваме да покаже разбиране към света на другите. Злобата на жените е пословична, но комплексираните  мъже не са по-малко опасни.
Цитат
Човек или е добър, всеотдаен и любвеобвилен или не е. Особено към семейството си. Ако не си готов на всичко към хората, които са твое семейство, ако не си в състояние  да правиш компромиси в името на разбирателството, в името на това, собствените ти деца да бъдат щастливи, ако не си наясно, че ти си родител, но не и наставник в живота им, докато затвориш очи, това обич ли е?
Диве, благодаря за красотите! Kiss Днес наистина не ни е скучно, благодарение на форума, и аз пиша този пост втори път Stuck Out Tongue Closed Eyes Но, по - важното е, че не ми е никак скучно Семейството! Щото и това прочетох, но всеки с вкуса си. Пък сериали бол, има за всеки.
Благодаря за превода на песента! В този сериал няма нищо случайно.
Терзи, благодаря! Kiss Трудно ми е да си го представя, да ти кажа, но да видим как ще развият образа Thinking За сега никак не ми хареса!
Цитат
Големият син е черната овца  но накрая може всички да разчитат на него.
Айре Heart Eyes благодаря за всичко! Kiss Е, няма ли да споделиш и ти нещичко, може и съвсем малко какво мислиш за героите до тук ? Честно казано, не вярвам да ни покажат Юсуф, освен ако не изпълнят плана си Ати и Ибо, ще видим Thinking
Алинка Heart Eyes отново много интересен пост, благодаря! Kiss Аз все още не мога да кажа на кого приличат Аслан и Джихан, все още малко знаем за тях. Аслан макар да притежава някои от качествата на майка си, които си посочила -  амбиция, целеустременост, прозорливост и увереност, все пак ми се струва, че е много далеч от нея като светоусещане.
Дими, отново много хубав коментар, благодаря ! Flowers Hibiscus
Hands Plus1
Цитат
Аслан, ех, Аслан. Невероятен образ и превъзходно изиграван от Къванч.
За сега наблюдаваме повече единият близнак - наблюдателен, състрадателен, отзивчив, помагащ, фино манипулиращ, щедър, умен, бохем, купонджия, защитаващ и т.н......Същевременно саркастичен, бързо преценяващ опасностите, бързо реагиращ на опасностите от всякакво естество.
Двойнствена и много сложна личност. За него мога да пиша до довечера, но спирам до тук.
В момента той се явява лидер и защитник на  слабите по негово усмотрение. Но него кой ще защити?
Сигурно това ще е Девин и това интуитивно  го разбира.

Още само 2 дни ...
Лека и синеока! Hug

# 223
Фени, благодаря 🤗😍 Харесва ми това, че се изказват специалисти. Хакан Бономо и днес е качил коментар от някаква жена клиничен психолог. Това си е истинско признание за него, че му признават проникновеното разкриване на проблемите в обществото.

И аз не вярвам, че човек се ражда като бял лист. Разбира се, че си носи гениите. Но съм убедена, че възпитанието и средата могат да потиснат един качества , а други да изпъкнат. За Хюлия няма две мнения по въпроса, че е лош и проклет човек. За мен е  по скоро е интересно какво я е превърнало в такъв човек. Не смятам, че в началото е била такава. Думите на Сахер бяха, не я гледайте сега, тя само плачеше и нищо не знаеше / цитирам по памет/.

Много малко писах за Девин. Интересно ми е какво мислите за това, че тя прие да отиде на рождения ден на баща си. Очевидно беше, че Ямур много тежко прие изолирането й от този " празник" и въпреки, че Девин много я обича, тя отиде. Малко ми е трудно да си обясня тази нейна постъпка. На ново отношение ли се надяваше ? Отказът на баща й да я прегърне беше.......

Пак стана нощна смяна 😜

Лека, момичета 🤗🤗🤗

# 224
Добро утро, прекрасни момичета! Благодаря ви за чудесните коментари!

Пожелавам ви ей така да ви носят закуската и на вас Blush

Сърдечно благодаря на прекрасните ни преводачки!!! Правите ни щастливи Flowers Bouquet

Айре Heart, Фенче Heart, благодаря ви за както винаги богатата и разнообразна информация Kiss Чудесно е, че толкова много хора вече са се изказали положително! И на мен ми направиха впечатление смислените диалози, смелите думи, многото символи и скрития смисъл зад много изрази - майстор е Хакан Бономо, личи си! Толкова наситени първи епизоди не мисля, че съм гледала досега. Така бързо се развива действието и толкова много неща вече се разкриха, че дори малко се притеснявам да не развалят втората половина на 30-те епизода (както се получи донякъде със "Сблъсък" и с "Дръзки и Красиви" (въпреки, че не се отказвам от любимата си двойка Киво и Туба Wink ). Но се надявам на това целият сценарий да е вече написан и Киво и Серенай да са го е одобрили - все пак са се съгласили, залагат си имената, а и двамата имат достатъчно избор на проекти Simple Smile.  

Пепи Heart Eyes, Диве Heart Eyes, Али Heart Eyes, Ваня Heart Eyes, Терзи Heart Eyes, Мира Heart Eyes, Майдрийм Heart Eyes, Димана Heart Eyes, страхотни анализи сте направили и с удоволствие ги прочетох!

Еми Simple Smile, Надя Simple Smile, Роуз Simple Smile, Надя Simple Smile

Благуна Simple Smile, моите любими сериали с Киво са "Кюзей Гюней" и "Дръзки и красиви", а любимият ми филм е "Сънят на пеперудата".

Истинските съвети идват с мъдростта на годините и с изстраданите болки! Много уютна сцена между баба, внук и внучка, няколко пъти я изгледах Simple Smile. Изпълненият с обич поглед на Аслан към баба му и начина, по който Джейлан се облегна на рамото му говорят много!!! И се радвам, че въпреки всичко има обич и топлина в това семейство!

А това е в топ класациите ми отвсякъде Heart. Невероятна химия има между двамата, удоволствие и красота е всяка тяхна съвместна сцена Heart Eyes Серенай се издига все повече в очите ми Simple Smile. А начинът, по който отметна косите ѝ наистина изглежда като импровизация от страна на Киво (толкова естествен е всеки момент)!

Две наранени деца, които ще преодолият препятствията и ще се излекуват взаимно!!!

Талантливата Серенай Heart Eyes
video-1657033_456254984
https://vk.com/video-1657033_456254986
https://vk.com/video-1657033_456254987
video-1657033_456254982
https://vk.com/video-1657033_456254988?list=087389d70549ded650

Лек и успешен ден, дружки Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт