💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 105

• 48 446
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Майдрийм, благодаря, много хубав коментар! Flowers Hibiscus
Hands Plus1
Цитат
Хюлия е типичен женски образ за турски сериал, някак си...с постоянните интриги, със злобата, която носи, с обсебващата "загриженост" към един от синовете, но бащата на Девин, с  извършените постъпки и отровните думи, които изрича, е истинско чудовище. Как се съвместява това с човек-баща-лекар?!
Цитат
Джихан е много интересна птица. Нямам идея колко е озлобен, изоставен и самотен, но ми е малко извратен. На първо четене. И на Неджат Ишлер добре му се получава.
Девин не зная как ще реагира на напъните на Джихан, със сигурност ще отреже мераците му, тя да не е Айсел Smile но, ще е много интересно как Thinking
Цитат
@kivanctatlitug си спечели 100 000 нови последователи, а самият той се подписа на своя татуист в Ню Йорк и му благодари за уменията му: "Здраве на ръцете ти, мой брат.“

Лека вечер, дружки! Hug

# 196
един клип от гъркините Nature Fire

Фенче Kissing Heart, благодаря за превода, харесаха ми коментарите!! Hands Plus1
Майдрийм Hands Plus1
Цитат
Само не знам Девин кого ще лекува и на кого ще помага по-напред? Аслан ли, сестра си ли, майка си ли, пациентите си ли? И как ще опази себе си - физически и духовно?

да.....

лека вечер Nature Stars

# 197
Фрагманът с рус. суб.:
https://vk.com/kivanc_tatlitug?w=wall-42273871_183267

Лека нощ! Nature Sparkles

# 198
Добро утро, дружки! Hug

Ванче, благодаря! Kiss Е, този превод е доста по-добър!
Цитат
- Мамо!
- Мамо!
- Бабо!
- Бабо!
- Вече няма да станеш свидетел на никоя наша семейна ситуация.
- Защо така? Ако се оженят, тогава тя ще бъде често свидетел.
- Какво говориш? Те се срещат едва от два дни ...Не обръщайте внимание на Джейлан... Тя, като цялото поколение Z, смята, че всички са така безразсъдни, както и те самите
- Аз нищо не мога да кажа за безразсъдството и поколенията, г-жа Хюлия, но ... Ето едно съвпадение, днес направих предложения на Аслан да се ожени за мен.
- Ето ги цветята ... А има и горски плодове.
- Отворете пътя, имаме работа.
- Какви красиви вежди имаш, очи... Като нарисувана с молив... Разбира се, има много лека грубост, но...
- Защо аз? Защо не някой друг, а аз?
- Защото сме забранени един на друг.
- Обичам те толкова много, че искам да те спася от себе си
- Мамо! Мамо!
 - Бабо!

Вай бе, става все по-интересно!

За съжаление, тези двамата тук явно няма да са приятели, жалко!

Харесах си още един коментар, чийто автор предполага също като мен, че Хюлия не обича дори и Аслан Thinking
Цитат
Мама е корава! Как нагласи големия на Девин🫢!!! Не обича никого. Дори Аслан. Той просто е любимият й залог, а семейството е любимият й проект. И всички са само пионки в нейната игра на страсти. Ужасна жена. И Девин, мисля, вече разбра всичко за нея, и за Аслан, и за неговата тъмна страна („благодаря“ на майка му и семейството), но е твърде късно, тя вече се влюби. Не се самозаблуждава, и това е условно скрито, тъмната страна на Аслан (отново „благодаря“ на баща й, нейният семеен модел работи безупречно, плюс професионална деформация), така че тя ще работи с материала, който има ))) За себе си и той избра партньор, който беше самодостатъчен и равен по сила на духа със сърцето си и общо взето каза всичко за тъмната си страна, не обещавайки розови облаци, но обещавайки съвместни грешки, падения и страст.
И още един от италианската група
Цитат
Погълнах втория епизод на Aile и няма нужда да казвам, че го намерих за фантастичен. Kivanc винаги е потвърждение: във всяка роля той винаги е надежден, ефективен и много интензивен. Той успява да придаде дълбочина и правдоподобност на героя, добавяйки своя лична нотка. Начинът на гледане, на движение, на ходене... или ги имаш, или не можеш да ги научиш.
Аслан със сигурност има различна зрялост в сравнение с предишните си роли: той няма срамежливостта или несигурността на Кузей, нито смелостта на Кадир или сладостта на Джесур... Но винаги е страхотно да се види, както и да дава безупречна игра на зрителите.
Тя, Сереней, беше откритие: не я познавах, видях я в Шахмаран, защото знаех, че ще бъде партньорка на Киво и бях заинтригувана. В този сериал тя има по-дива и инстинктивна актьорска игра, а също и любовните сцени с мъжкия партньор много по-смели и дръзки. Дори много по-чувствените целувки.
В Aile обаче я намирам за още по-добра: тя пасва идеално на темперамента на Kivo и нейният характер е много силен. Тя изглежда неукротима и много силна, но знаем, че крие несигурност, която никога не е била разрешена поради опустошително семейно положение. Накратко, те изглеждат страхотно заедно: без безполезно хленчене, гримаси по всяко време или безкрайни паради на предишните актриси, които са се присъединили към Kivanc, от които освен Берен Саат. Но това е моят личен вкус и не очаквам всички да го одобрят. Пази Боже.
Като казах това, без да искам да правя спойлери, умрях от смях, когато майката на Аслан влезе в басейна за партито на племенницата си... и който го видя, знае какво направи!! Тази сцена ме изненада 😂😂😂😂😂 Разбира се, има много красиви сцени между двамата главни герои, но е безполезно да ги изброявам за тези, които все още не са ги видели.
Благодаря и съжалявам за "папируса", но Kivanc и Serenаy го заслужават
Никак няма да ни е скучно с това Семейство, ясно е Smile

Айре Heart Eyes страхотен е клипа! Kiss
Имайте хубав ден, дружки! Очаквам да споделите впечатления, след като изгледате 2 - та серия, нали ? Hug

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 12:11 от queen_fenka

# 199
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Добро утро и от мен🍀☕☕

Благодаря ви за превода и всичкио споделено.
Мислех друго да пиша, но току що видях при американките снимана статия някакъв блогър, който разглежда астрологичните аспекти на характерите на Аслан и Девин и взаимодействието на зодиите им. Успях да си я преведа с Гугъл и съм впечатлена от написаното. Не знам обаче как да я кача тук, защото е само на снимка. Фени, да ти я пратя ли или по късно да я кача в скрит текст.

До после.

# 200
Пепче, ти и да ми го пратиш и аз ще ползвам гугъл преводач Smile Прати го на Айрето Heart Eyes или на Алинка Heart Eyes те знаят английски.
Да ви споделя още два хубави коментара, но са с гугъл превод
Цитат
Интересен сериал! И не на откъси, а изцяло.Всеки епизод все повече и повече разкрива героите на сериала, техните скрити кътчета и това, което трябва да бъде отвън. Чичото на Аслан, некоронованият крал, родителите на Девин, които са много особени и неразбираеми, връзката на децата с родителите им, които за едни са твърде много, а за други липсват изобщо .. О, и ме удиви бабата на Аслан! Как само го усеща тя! Актьорите се справят страхотно! Двойката Kъванч и Серенай е едно удоволствие! На един дъх!!
Цитат
О, Боже! Току-що завърших Епизод 2 на Aile - прекрасен! Обожавам този човек и отличното му представяне на героите му. Толкова е трудно да чакам цяла седмица, но очаквам да се случат трудни ситуации и може би е по-добре да гледам само един епизод на седмица. Аз съм нова в турската драма, но вече съм се насладила на много сериали. С техните сюжети и подсюжети разбито сърце може да ви завладее. Може би, ако бях виждала само по един всяка седмица, бих могла да обработя трудните ситуации с по-малко емоционална травма

# 201

Хубава събота, момичета Hug
Пепи, видях статията, ще я погледна колко е интересна.
ауу Хюлия  е моята зодия, а ние сме такива душички Wink

Фенче Kissing Heart интересни коментари носиш Hands Plus1
аз имам още половин серия за гледане.

пуснали са и един откъс

направо са със 100 км/ч тия от Шоу тв и АЯ с рекламата.

и едно клипче пак от канала- АсДев Ашк

в 3 серия, ще гледаме другия близнак, тъмната страна на Аслан.....

Hands ClapNature Fire

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 14:05 от Airra

# 202
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, момичета!
Имайте хубав ден!

Благодаря за всичко споделено! 🌸🌸🌸

Фенче, Heart Eyes аз още издирвам превод на фрагмана, който да ми звучи добре. Този сякаш е най- добрият такъв.
Благодаря! 🌸
Намерих това за зодиите, ще го погледна.
Фрагманът ме остави безмълвна.
Как се коментира това

Нечовек. Нечовешка игра.
Чела съм много интервюта с холивудски и не само, звезди, за школите, по които се обучават и методите, които следват в актьорското майсторство. Двата основни са на принципа на имитиране и съпреживяване.
Като се акцентира върху първия, който е създаден от руснак и носеше неговото име, но в момента не се сещам.
Та актьорите споделят, че когато се играят любовни сцени, повечето следват втория метод, но когато участват в драматични такива, бъркат дълбоко вътре в себе си, за да извадят своя преживяна болка, загуба и да се потопят в сцената.
Как се “изиграва” подобна нечовешка болка?!
Та той сякаш усеща физическа такава..
Нямам достатъчно силни думи да опиша въздействието на секундите от тази сцена, която видяхме.

Продължавам да разсъждавам над Аслан след резюмето и фрагмана.
Има нещо при него, което не ми дава мира.
Нещо недоисказано, незавършено.
Досега разглеждахме понятието нарцисизъм приложено към личността на Аслан като негативно. Но ако погледнем от друга страна, ако променим гледната точка, мисля, че можем да направим някои връзки.
Често се оказва, че нарцисистите потискат истинското си вътрешно Аз, играят игра.
Но ако разгледаме завишеното его, самоувереността като защитни механизми, като щит, които личността използва в соц. си живот, не изглежда толкова крайно.
Този модел на поведение дори се разглежда като предпоставка за по- добра целеустременост и продуктивност.
При Аслан случаят е сходен. Смятам, че това е неговият механизъм за оцеляване след смъртта на Юсуф и отговорността, делегирана за му за бизнеса и Семейството.
От друга страна дълго потискания Аз, напрежението да бъдеш някого, когото не харесваш, някъде, където се чувстваш в Ада, са достатъчна предпоставка за това, на което ставаме свидетели- нервният срив.  
Аз още след първи епизод писах как тълкувам “обсебеността” на Хюлия.
Аслан е нейният билет към този живот, който никога не е получила от Юсуф.
За тази цел той трябва да бъде стабилен, лоялен, отдаден на Семейството, Босът извън къщата и следващ чинно реда вътре в къщата.
Не е в мир със себе си заради мръсния бизнес на Юсуф, опитва се да излезе на чисто, води битки на няколко фронта- с Хюлия, с Ибо, с Айсел.
А сега и битката за Девин. В известна степен вътрешна със самия себе си.
Сривът, който преживява, е неизбежен.
Но хилядите парчета, на който се пръска, ще изваят ли отново предишния Аслан?

Айре, Heart Eyes докато пиша, че се очаква втори откъс, вече са го пуснали.
Сега ще го видя.
Мен малко ме позагубиха с астрологията, вярвам умерено в качествата, които се приписват на зод. знаци и взаимоотношенията между отделните такива, но Скорпион Хюлия…. Мммм 😉😉
Скорпион е по природа.
И сигурно ще се само унищожи. Също като Юсуф. Разрушителна сила или пагубна слабост… всички пътища водят до един край.
За тези двамата се надявам на различен такъв.

# 203
Алинка Kissing Heart страхотен пост!! Hands Plus1
Цитат
Нечовек. Нечовешка игра.
Hands Plus1

не веднъж Къванч ни е спирал дъха с актьорските си изпълнения!!
да не изброявам сцени като Кузей, Джесур, Кадир....и още....и още....
а руската школа е на Станиславски
Цитат
Системата се базира на следните принципи:

Истинско преживяване (актьорът трябва да преживее истински емоции)

Работа с обстоятелства (актьорът трябва да проучи начина на живот на героя)

Игра „тук и сега“ (всяко действие се ражда на сцената)

Актьорът трябва непрекъснато да се самоусъвършенства

Актьорът трябва да си взаимодейства с колегите на сцената.

Казано накратко, актьорът трябва да играе (т.е. ДА ПРЕЖИВЯВА) ролята си така, че самият Станиславски да каже: „Вярвам!“.

Каква ще е съдбата на Аслан, не смея да гадая.............
не искам да се самоунищожава като баща си, искам да се спаси благодарение на целителната сила на любовта.
а за зодиите знаете, че се интересувам и ги приемам доста насериозно, но не и в сериала.

американките са превели фрага

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 16:23 от Airra

# 204
# 205
Привет!
Благодаря за споделените коментари и новите моменти от предстоящия епизод - фрагмани, откъси, снимки, резюме! Flowers Hibiscus Flowers Cherry Blossom Flowers Tulip

Имаше въпрос - за любим сериал с Къванч. Не съм гледала всички негови проекти.
Сериалът "Забраненият плод" - по наша телевизия. Много харесвам и Берен.
От това, което съм изгледала - най-впечатлена бях от филма "Сънят на пеперудата"!
Трогна ме историята, играта на актьорите, режисурата.
Харесвах много и "Курт Сеит и Шура". Жалко, че нямаше рейтинг.
В новия сериал, играта на Къванч е забележителна. Не знам колко време му е трябвало да се подготви,
откога знае за този проект, но докато гледах втори епизод, имах усещането, че сценаристът е писал историята
за двамата  - за Къванч и Серенай. С такава категоричност той изрече, че е готов на всичко за Девин пред майка си, а тя толкова истински изиграва болката от липсата на баща. Сигурно си фантазирам, но по някакъв начин ми напомня нещо за тях самите. Кой знае!
Също така, с интерес ще наблюдавам играта на Серенай с Неджат Ишлер.  Те имаха общ проект преди време.
Партнират си отново. Разбира се, в предния са доста по-млади.
Изобщо тъмните сили, сенките от миналото, винаги ни преследват. Изкушенията на интригата, която се върти в главите на героите от сериала - Хюлия, Айсел, Джихан, чичото, втората жена на бащата на Девин, докъде ще стигнат в това да я реализират...Както някой беше писал - това са проектите на всеки един от тях. Предстои.
Всъщност любовта е тази, която ще спасява отново. Достатъчна ли ще бъде? Много искам да видя една голяма любов на екрана. Уязвима, понякога тъжна, но неподвластна на никого и на нищо.

# 206
Терзи, не е това.............
сетих, се, че май става на въпрос за този период и тази снимка, която ми  е любима

https://www.bg-mamma.com/?topic=1327336.600
Цитат
"Позволете ми да ви кажа значението на тези смислени романтични колиета.
Тази висулка е направена под формата на звуковата честота на гласово съобщение от Башак до Къванч
Съобщението е  “Together We Are Strong “/ „Заедно сме силни“/
Висулката включва и QR код карта, за да може да чуе гласовото й съобщение по всяко време, като го сканира на мобилен телефон.
и това е висулката на Башак с формата на звуковата честота на гласово съобщение от Къванч за нея.
Ето начина да направите тези висулки:
https://frequennza.com/page/8/frequennza-mi-nasil-tasarlarim"

Майдрийм, мерси за хубавия коментар!
Цитат
От това, което съм изгледала - най-впечатлена бях от филма "Сънят на пеперудата"!
има защо!

.................
рускините са превели астро статията
https://vk.com/club195524900?w=wall-195524900_88161

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 16:34 от Airra

# 207
  • AMS

Привет, дружки!!!
Благодаря на екипа за превода на серията
и коментарите в темата!!!

От официалния акаунт на Aile Dizi >>>

Скрит текст:
18 МАРТ – ПОБЕДАТА ПРИ ЧАНАККАЛЕ, В ГАЛИПОЛСКАТА ВОЙНА - 1915 г.

Галиполската война, или "Битката при Чанаккале" (на турски - Çanakkale savaşı)
е изключително важно сражение през Първата световна война,
състоялo се на полуостров Галиполи (Gelibolu) при протока Дарданели.
....
В битката за Дарданелите при Чанаккале на 18 март,
се откроява флагманът на турския флот, миненосецът "Нусрет" (Nusret mayın),
който дава решителен отпор на най-силния за времето си флот в света – английския.
.....
За Турция тази победа на турската армия означава
преломен момент в националната история, дал началото
на Турската война за независимост
и впоследствие обявяването на републиката (1923)
под водачеството на Мустафа Кемал Ататюрк,
отличил се в боевете при Галиполи.
За тези успехи Мустафа Кемал паша е произведен в чин генерал.

https://www.facebook.com/1755034191438439/posts/2264887403786446/

Aкция на феновете >>>

Остават 3 дни до новия епизод >>>

# 208
Здравейте, момичета!
Благодаря за всичко споделено! Green Heart

Фенче, само превод не ми „говори“, трябва да е в субтитри. Затова го сложих. Благодаря за превода.
На мен ми направи впечатление една реплика на Сехер: когато Аслан видел майка си, пребледнявал. Дали като дете се е страхувал от нея? Сега я ласкае, обаче я познава добре и и противодейства. Но нещата загрубяват. Ще видим какво ще направи във връзка с брачния договор.

Много смело действа Девин с Хюлия като и каза, че тя е направила предложението за брак. Показа и, че изобщо няма да се съобразява с това, което Хюлия говори. 

Алинка, в това, което прочетох по психология пише, че нарцистизмът зависи от дозата. Лидерите го носят в себе си. Аслан е лидер: глава на семейството и новатор в бизнеса. Той има цел и тя е в полза на всички. Докато Хюлия работи само за себе си.

На мен ми прави впечатление подробната картина  на отношение към психологията в обществото. Всеки зрител на сериала може да се идентифицира и да види той къде стои.
Основно са представени семействата на главните герои. Единственият действащ психолог е Девин, а майката и съответно бащата в семействата, са обществено и професионално ангажирани с работа за деца.

На първата среща в Сойкан темата на разговора е психология.
Зейнеп мисли, че психологът се занимава с луди. Нищо не и е казано в училище, нищо не е чула в семейството. Баща, счетоводител на голяма фирма, мисли за психологията като за хапчета. Оправда се с училището, което на нищо не ги учи, но забравя, че децата учат и в семейството. Лейля не каза нищо. Джейлян, младото поколение, явно нещо е чувала, а и явно има своя преценка за семейството, защото веднага реши, че от терапия се нуждае цялото семейство. Майката Хюлия, която е на върха в обществото с фондация за деца при това сираци, които се нуждаят и от психологическа подкрепа, мина веднага на друга тема, която и обещаваше проблеми в семейството на новопоявилата се снаха. Семейството на Девин от нейния разказ Хюлия определи като „позор“. Единствената, която употреби научен термин – „депресия“, беше бабата Сехер. Може би се е интересувала, попита Девин дали знае как народът определя това състояние. Нея единствено видяхме и с книга в ръце. Девин и Сехер, съответно на разликата във възрастта и образованието, свързаха научния и народния термин за състоянието, познато като „невроза“ и „разбито сърце“. По-важното обаче е това, че в същия момент, когато майката Хюлия чува оплакванията на сина си Джихан и продължава да товари психиката му, Сехер пита Девин дали може да говори с нейния син Юсуф, който страдал от депресия. Сехер явно се е интересувала как да помогне на сина си.  Диагнозата на Юсуф и Джихан е една и съща, но двете майки са различни. Джихан не присъства на вечерята, но той също е член на семейството. Знаел е, че баща му е бил в депресия, но каза, че и да е съобщил, нищо е нямало да се промени. Или не е чувал нищо за психология, или е преценил, че майка му няма да се съгласи. При Девин отиде не като при психолог, а по задача от Хюлия. Но Джихан прояви човешки черти, които подсказват, че той може би не много трудно ще се излекува: грижа го е за хората, които обича, а страхът да не ги загуби, му отнема съня, стреми се към любов, въпреки и не по добър път, обича семейството си и иска да бъде с тях – чака на вратата.
Към семейството принадлежи и Ибо. Засега ми е трудно да си го представя на сеанс при психолог.
Девин представи своето семейство на академичен език и със спокоен тон, накрая имаше усмивка на лицето и. Даде им пример, че за всичко може да се говори и няма нищо срамно в това. Аслан не се изказа на масата, беше го направил преди това, когато каза на Девин, че е малко луда и я попита как работи като психолог. Отговорът на Девин обобщи масовото мислене, попита го дали и той е от хората, които смятат, че на психолог ходят само лудите. Както знаем, Аслан започна много бързо да натрупва знания по психология. И вече е на доста високо ниво, след като може в момент, когато проявява тъмната си страна, да каже на Девин, че ще я пази от тази своя същност.

Педиатърът е уникален. Той е учил психология, но тя е минала покрай ушите му. За него извинение няма. По-важно му е да се представи като един от собствениците на болницата. Лекува очевидно телата, но не вижда душите на децата. И в болницата, и в семейството – едно и също, никаква мисъл за вина. Самият той се нуждае от психолог, даже направо е за лудницата.

Девин поддържа майка си и Ямур, но не може да отговори на всички травми. От фрагмана виждам, че Ямур е с Еко, дали боят от Аслан има връзка с това, а и ще се появи нейният бивш годеник. Ямур е изпитала психологическо въздействие и Девин не я оставя сама, но е настабилна.

Айсел също се нуждае от психолог, но не сме чули да има съзнание за това. Расла е без майка, бащата я тормозел физически, дали продължава да е под негов контрол не знаем, но средата и с намесата на Хюлия Айсел е на лош път. Тя не може правилно да преработи раздялата с Аслан. Ако има късмет, може и тя да стане пациент на Девин.

Отделна група са тези, които сами търсят помощ от психолог. Девин има постоянна заетост и това говори, че има такива хора, но колко голяма е тази група, не знаем. На фона на цялостната картина от сериала по-скоро са незначителна част от обществото. Ако продължат епизодите в същата структура, ще бъдат обсъждани още проблеми, пред които се изправят хората и не могат да ги решат сами. 
За зрителите, които имат проблеми в семейството, а едва ли са много тези, които нямат, е полезно да чуят това, което Девин съобщава на своите пациенти. Психологът сам не може да подобри живота им, неговата задача е да ги накара „да поправят своите отношения с реалността.
 Може би сериалът има такава цел: да приближи психологията до хората, да разкаже за нея, да я обясни и чрез примера и вълнуващите истории на героите да ги накара да разбират какво им се случва на тях самите. И когато не могат да се справят сами и преди да е станало късно, да потърсят професионална помощ. Да не се страхуват от психологията. Ако Аслан успее да спечели красивата си битка, може да успее и всеки друг.

Приятна вечер! Nature Sparkles

# 209
Дружки, благодаря ви за споделеното, с удоволствие ви прочетох всички! Kiss Алинка Heart Eyes , Ванче - страхотни постове и от двете! Hands Clap
Пепче, ето и превода на статията, хареса ми и на мен! Hands Plus1
Цитат
Астрологическа символика в "Семейство": Историята на Близнаци и Лъв
Автор: Младия вълк
Няма нищо, което да обичам повече от интелигентно написани сценарии. Използването на символи създава поетичен език между автора и публиката, засилвайки трогателността на посланието чрез подтекст. Моят личен символ в света на турското дизи от много години е Гьокхан Хорзум, чиято работа върху "Лилия “ беше изпълнена с изключителна символика.
От цвета на дрехите, които героите носеха, книгите, които четяха, до музиката, която слушаха, нищо не беше случайно. Така че можете да си представите щастието ми да видя също толкова брилянтен оттенък в новия сериал на Ay Yapım, " Aile “, написан от невероятния Хакан Бономо.
„Aile“ е история за двама млади хора, Аслан (изигран от Kъванч Taтлъту) и Девин (Серенай Саръкая), които идват от доста нефункциониращи семейства. И това всъщност би било подценяването на годината. Но една случайна среща в самолета ще промени живота им завинаги. Освен, че използва химията на актьорския състав и интересната семейна динамика, създателят на сериала, г-н Бономо, използва езотеричния език на астрологията, за да ни разкаже за това, че непременно трябва да стане интересна любовната история. И докато, да, понякога цигарата е просто цигара, не се съмнявам, че астрологичните знаци на героите са избрани произволно.
Аслан, младият наследник на богато бизнес (да се чете: мафиотско) семейство, е зодия Близнаци, докато Девин, волевият психолог, е зодия Лъв. Няма как да бъде избегната иронията, тъй като думата "Аслан" на турски означава "лъв". И ако вярваме, че техните астрологични знаци съществуват, за да ни разкажат за техните характери и може би дори за бъдещия разказ, трябва да погледнем звездите, за да разберете неизказаните истини за нашите герои и въпреки че не съм астролог, ще се опитам да обясня как според мен могат да играят роля тези символи.
Както вече споменахме, Аслан е Близнаци, въздушен знак, управляван от Меркурий. Сезонът на Близнаци, от 20 май до 21 юни, ни заставя да се съсредоточим върху общуването и как взаимодействаме със света. Символизирани от Кастор и Полукс. Близнаците, които прекараха половин година в ада и друга половина на планината Олимп, са снежните птици на зодиака, способни да просперират при всякакви обстоятелства. Те са много комуникативни и общителни, водят развлекателен живот, е са любознателни и импулсивни. Поради присъщата им двойственост, хората често ги бъркат с двулични хора, но всъщност техните мотиви и планове рядко остават скрити. Те обаче са съставени от две части и на някои хора може да им е трудно да обединят различните им личности в едно.
От друга страна, Девин е Лъв, огнен знак, управляван от Слънцето. Сезонът на Лъва, от 23 юли до 22 август, е времето, когато забравяме за задълженията си и се поддаваме на всичките си глезотии. Символизирани от царствения Лъв, Лъвовете са лидерите на зодиака. Амбициозни и лоялни, Лъвовете могат да бъдат свръхзащитни към тези, които обичат. Като постоянен знак те могат да бъдат упорити, често да имат свой собствен път и понякога неспособни да променят мнението си. Лъвовете често са обвинявани, че са егоисти, но това е просто тяхната естествена упоритост, която им пречи да виждат нещата от различни гледни точки.
За този езотеричен анализ ще включа и картите Таро на Големите Аркани, които представляват знаците и тяхната управляваща планета / звезда. Близнаците са представени от картата на влюбените, картата на избора и чистата искреност между партньорите. Управляващата планета на Близнаци, Меркурий, е представена от картата Вълшебник.
Магът е карта на проявление, сила и вдъхновено действие.
Лъвът в Таро е представен от картата Сила, която говори сама за себе си, докато Слънцето има своя собствена карта Таро, представляваща просветление, щастие и положителни резултати. Имайки предвид характеристиките на двата знака, се вижда, че г-н Бономо не ги е избрал случайно.
Аслан е наистина сложен Близнак, живеещ между тъмната история на семейството си и светлото бъдеще, което иска да изгради. Той наистина е общителен, общителен и комуникативен. Той е много импулсивен, за което свидетелства това как веднага се доближава до Девин и как се опитва да я надхитри. Той е любящ, грижовен, достоен човек. Той е безспорно умен и проявява голяма находчивост при решаването на бизнес предизвикателствата, пред които е изправен. Неговият инквизиторски характер също излиза наяве, когато се опитва да разбере всичко, което може за Девин. Комуникационните му умения са идеални за някой, работещ в медийния бизнес. Той също така е описан като играч, Казанова, което разбира се е визуално подобрено от красотата и харизмата на г-н Татлъту.
Избухлива, упорита и силна, Девин е идеалната лъвица. Личностните й черти на Лъва се проявяват напълно в първите два епизода, тъй като виждаме, че Девин има остра като бръснач съсредоточеност и отдаденост на семейството. Тя е импулсивна, общителна и се наслаждава на безгрижните моменти от живота. Независимо от определена суровост, Девин притежава динамичната и харизматичната енергия на Лъва. Тя представлява  идеалният баланс между слънчевата индивидуалност и огнената смелост на Лъва. Със своята великолепна коса, естествена харизма и красота, Саръкая е наистина идеалният избор за красивия и изискан Лъв.
Съюзът на Близнаци и Лъв създава едни от най-динамичните връзки в зодиака. Тъй като огънят се нуждае от въздух, за да расте, Близнаци и Лъв използват взаимно силните си страни във връзката си. Лъвът е страхотен мотиватор, повишава увереността на Близнаците, когато са нерешителни, докато интелигентността на Близнаците предпазва Лъва от изгаряне. Връзката е интензивна и страстна. Лъва е динамичен и понякога може да се движи твърде бързо за по-предпазливите Близнаци. Целенасочеността може да бъде проблем за Близнаците, а Лъвът може да бъде арогантен, пренебрежителен към други възгледи. Всички тези аспекти са перфектно представени в отношенията между Аслан и Девин.
Аслан показва голяма игривост и интелигентност в отношенията си с Девин и тя прекъсва безкрайния цикъл, в който Аслан е живял. Тяхната решимост да бъдат заедно се отразява и в начина, по който подхождат към взаимоотношенията. Аслан е по-импулсивен, особено когато трябва да представи Девин на семейството си. От друга страна, Девин решава, че Аслан е мъжът, с когото иска да прекара остатъка от живота си, когато той я защитава и спира баща й да я насилва словесно. Нейното предложение в края на втори епизод показва непоколебимо желание да бъде с него, за добро или лошо, в болест и в здраве.
Остава отворен въпросът какво можем да очакваме от тях, но аз наистина се надявам, че този съюз е в състояние да унищожи дисфункционалността на двете семейства и да създаде нещо красиво.
Във втория епизод затъмнението предвещава промяна. Трябва да се отбележи, че затъмненията могат да изкоренят някои неща, но те също така се явяват и предвестник на сватби. Разбира се, случайно е, че вторият епизод има затъмнение и завършва с предложение. Защото неслучайно майката на Аслан, Хюлия, е Скорпион, водният знак, противоположен на Огнения Лъв Девин. Както казва Хюлия, " Аслан има Девин (движение, действие) в живота си“, всичко е на път да се промени. И в края на тази серия вече можем да заключим, че нещата ще бъдат различни. Макар да изглежда, че наистина се увлякох, това без съмнение е заслуга на Хакан Бономо и неговото умно и интелигентно използване на астрологическата символика в характеристиките и разказа, което намирам за доста стимулиращо и интересно.
Ще видим докъде ще ни отведе това, но съдейки за този сериал по първите му епизоди, ще бъде адско пътуване.

Цитат
Великият турски фолклорен певец Ибрахим Татлъсес гледа AILE и като мнозина имаше много похвални думи за водещата ни двойка.
"Започнах да гледам сериала и не можех да спра. KIVANÇ & SERENAY не играят героите си, а ги живеят в „Aile“. Изглеждат толкова естествени, че режисьорът може да не се налага да ги насочва много.
Пожелавам им много успех”
Цялата статия на линка:
https://www.haberler.com/…/ibrahim-tatlises-ten-aile…/

Хубава вечер, дружки! Hug
Stuck Out Tongue Closed Eyes Докато търсех ТВ 1000 , на който преди малко започна любимият ми филм " Мръсни танци " , неволно установих, че имам и Дизи и Шоу тв ! Значи във вторник ще си го гледам на голям екран със слушалки на лаптопа за озвучката Smile

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 22:17 от queen_fenka

Общи условия

Активация на акаунт