💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 105

• 48 450
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Добро утро 🍀🌞☕

Отново, много, много благодаря за превода ❤️

Разбира се времето ме притиска, но много бързо да споделя и моите впечатления.
Няколко момента само ще щрихирам. Утре повече.
Първо разговора между Девин и Хюлия. Малко ми заприлича на игра на шах. За сега, като че ли е реми, но какви ще бъдат следващите ходове на тези двама играчи ? Много символи имаше при тази среща. Жената, с която се разминаха в началото и носеше на палтото си изобразен скорпион, случайното вземане на бижуто, чиято висулка беше брадвичка, погалването и в края от Хюлия, зеленото облекло.
Разговорът с баба Сахер. Това, като че ли отрезви Аслан, накара го да погледне под друг ъгъл на Девин. И накрая думите, които Аслан каза на бащата на Девин. Брилянтно обяснение в любов 😍
Това, че стана от масата без да иска дори намек от Девин за нейната любов, ми говори за истинските и дълбоки чувства, който той изпитва.
Наистина в този епизод се разкриха повече черти на характера на Аслан. Той изненада с поведението си всички, които са го познавали до този момент и близките си и приятели си.
Черупката, под която се е криел почва да се пропуква, но от фрага, който видяхме разбираме, че ще видим и този Аслан, който всички познават, но е непознат за Девин.
Аслан е дистанциран по някакъв начин към всички от семейството си, той няма силна връзка с никой от тях. Може би това се дължи най-вече на Хюлия, която го е поставила на пиедестал и той живее с усещането, че едва ли не всички са му длъжни. Девин е нещо много по-различно. Някак му се опря. Ударът с главата му даде да се разбере, че тя няма да се подчинява, думите й, че няма да се съобразява с неговите правила и условия само засилиха ефекта така. Но в тази серия тя му , че не иска той да отгоря вместо нея. Пази като лъвица своята независимост.

За сега толкова 😊

Терзи, благодаря за татуировките. Имам една молба към теб. Имаше един медальон, който Къванч и Башак си бяха подарили , който съдържаше някакъв звуков сигнал, за да могат винаги да се свържатат независимо къде се намират. Имам чувството, че линиите, които са при розата на ръката му са копие на този медальон, но не мога да го открия. Ако случайно се сещаш за какво говоря можеш ли да го качиш. Просто ми е любопитно дали моите предположения са верни.

Хубав ден ви желая 🤗🤗🤗

# 181
Привет, дружки! Hug

Айре Heart Eyes благодаря, че си донесла превода на 2 серия! Kiss Сърдечно благодаря на Евето, Галка, и на вас с Алинка за удоволствието да си го гледаме доста скоро с бг. буквички, друго си е! Heart
Пепи, Мире, благодаря! Kiss
И аз нямам време, ще се включа следобед, а на вас пожелавам хубав ден! Hug

# 182
Привет и хубав петък!! Hug

Пуснаха снимки от 3 еп.
тази много ми хареса.....

Не съм гледала още серията с бг субки, но ви благодаря за споделените аналитични коментари!! Flowers Hibiscus /Ванче, ти си най -бърза Blush /
Пепи, опасна си Grinning, сетих се за медальона, но нямам идея къде точно писахме за него и кога беше.

Фенче Kissing Heart, благодаря за коментара на Анна!
и за новите снимки от дома на КБТ
Филиз Бур ги е качила в ИГ си
https://www.instagram.com/filizbur/
в спойлера са.....
Скрит текст:

Благуна, турците са известни най вече с драмите си, майстори са! не случайно турските сериали са на 2 място по производство след американските. Преди години правеха такива хитове, че ти остават в сърцето дъъъълго време.
На мен - любимия сериал на Къванч на 1 място е -Кузей Гюней/Север-юг/ и след това- Забранения плод.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 12:54 от Airra

# 183
# 184
Айре, опасна....😜 понякога се ядосвам на себе си, че помня някакви подробности, а забравям важни неща.

Става страшно в сериала.
Дали ще пуснат озет/ нали така се казва предварителния преглед/.
Ох, че са хубави, пу, пу, пу.

# 185
Здравейте Сърдечни благодарности за преведения епизод

https://www.showtv.com.tr/dizi/haber/3574428-aile-nin-3-bolumunde-neler-olacak

Какво ще се случи в Епизод 3 на Семейството?
Хюля, която е наясно с предложението за брак, има съставен брачен договор за Аслан и Девин, за да защити семейството си. Докато този договор го изправя лице в лице с Аслан; От друга страна, той ще накара Аслан да вземе свои предпазни мерки за този брак.

След предложението на Девин, Аслан и Девин решават да се опознаят по-добре. Криза във фермата превръща Аслан с потенциал в Девин; Неприятно събитие, което ще се случи следващата нощ, запознава Девин с тъмната страна на Аслан. Въпреки че събитията карат Аслан и Девин да поставят под въпрос връзката си, нито един от тях не може да устои един на друг.

Научавайки, че Ати се е съгласил с Ибо за документален проект, Аслан предприема действия, за да развали партньорството на дуото, което разпалва война.
С тайните напътствия на Хюля, Девин посреща неочакван посетител в клиниката си: Джихан. Причината за това посещение поставя Девин на прага на голямо решение. Джихан има нужда от психолог.

Хюля, която е наясно с предложението за брак, има съставен брачен договор за Аслан и Девин, за да защити семейството си. Докато този договор го изправя лице в лице с Аслан; От друга страна, той ще накара Аслан да вземе свои предпазни мерки за този брак. Тази мярка, която ще унищожи всички ценности на Девин обаче, ще постави връзката им на голямо изпитание.

# 186
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, момичета!
Благодаря сърдечно за осъществяването на превода на всички!

Благодаря за всичко споделено!

По- пестеливи са от екипа откъм снимки и откъси тази седмица, но така ще има повече изненади.
Въпреки че миналата седмица имаше толкова много части от серията, които вече бяхме виждали, все още съм доста объркана и ми е трудно да определя какво мисля.
Аслан ме затруднява изкючително много.
Непредсказуем се оказа. Никой не го познава, дори обожаващата го Хюлия. Всъщност съмнявам се, че обожание е, което изпитва тя към него, тя дори не претендира за нещо подобно, “връща го в релси” и търси отплата за жертвите, които е направила за него е краткото обяснение от самата нея за собствените ѝ действия.
Тръгна смело той след разговора си с нея за представяне на Девин в обществото и тогава получи телефонното обаждане. Твърдо решен да изиграе играта докрай, поръча роклята.
Играта, макар и не по неговите правила, беше изиграна и той щеше може би да сложи края още вечерта. Но Девин отново промени хода, пожела да отидат в къщата, където беше отнесена осиротялата рокля.
“Караш ме да искам да правя грешки” с облечената рокля беше “да”- то на Девин за тази връзка. Но не това е, което иска Аслан. Той има цел и само той може да определя правилата. Целта е да излезе от ада. И докато смяташе да обърне следващата страница, той затвори книгата.
От разговорът със Сехер си направих всички тези изводи, като допускам, че може и да греша, но тук самите герои, се оказва, не познават себе си, как да ги опознаем ние за два епизода. Той промълви “аз сам развалих всичко”. Което тълкувам като признание, че е действал воден от някаква външна мотивация, би могъл да поеме ръкавицата, хвърлена от Девин, но той на този етап все още не се води от чувствата си.
За мен Аслан осъзна какво изпитва към Девин и беше за пръв път искрен в колата, когато призна на Еко, че тя е непрекъснато в мислите и чувствата му.
Вечерята в дома на баща ѝ беше признанието в любов, съгласна съм.
Да се чувстваш обичан от някого ти дава сила, а да обичаш силно някого ти дава смелост.
Аслан е много прикрит, труден за разгадаване, но в същото време и изключително проницателен. Наблюдава, прониква отвъд видимото и предвижда нещата.
Знаеше какво иска да чуе Девин и по- важното, от какво има нужда в този момент. И ѝ го даде.
Във една връзка всеки влиза с товара, който носи от миналото си. И това е от значение, но съществено за връзката е това, не личността, която си бил, а тази, в която се превръщаш с човека до себе си.
Аслан даде на Девин крила да полети.

Тя вярва,че се е съхранила от случващото се в семейството ѝ, оставайки страничен наблюдател,но греши.  Тя също е носител на травма като сестра си, но докато Ямур е намерила утеха другаде, Девин се е втурнала да лекува душите на хората. Вероятно е добър лекар, не е само саморекламата, но основната вътрешна мотивация да помага на хората, да лекува душите им, е невъзможността за коопериране с нейната болка. Нейната собствена болна душа.
Този епизод динамика почти липсваше, защото това не е сериал на действията, а на игра на умовете.
Блестящо изпълнение на Нур и Неджат, Къванч, актьорът в ролята на бащата на Девин, но моето възхищение тук е за Серенай.
Невероятна. Уязвима и непреклонна, крехка и носеща тонове на раменете си, смачкана, но оцеляла, като единствен оцелял войн сред останките на своя отряд защити майка си.
Ако имаше нещо по- противно в тази серия от биологичния родител на Девин, това беше мазната му алчна съпруга.
Неше и Сехер- Радост и Зора, двете жени, които за момента, единствени са искрени в мислите и думите си. По ирония и двете потънали в самота и забвение, с неясно съзнание, с объркани мисли и чувства.

Джихан, Айсел, Хюлия, Джейлян, Ибо, Атила, Аслан и Девин всички смятат, че са наясно със себе си, че знаят какво искат и как да го постигнат, но всички грешат.
За да се излекуват душите най- необходимото условие е ясно формулирано намерение към какво точно се стремим. Дълъг ще е пътят до възстановяване на баланса.

# 187

..........................
Терзи, благодаря за озета!
Алинка Kissing Heart, готино гифче....
после ще прочета със сигурност интересния ти коментар!

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 13:47 от Airra

# 188
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Момичета, сърдечни благодарности за превода! Flowers HibiscusKissKiss
Нямам търпение довечера да го изгледам и преведен!

# 189
Дружки, благодаря за всичко споделено, прекрасни сте!
Айре, Пепи, Терзи, Алинка, Диде, Надя, благодаря ви за всичко! Страхотни снимки са пуснали от 3 серия!
Превод от подругите
Цитат
Кратко резюме на серия 3
След предложението на Девин, Аслан и Девин решават да се опознаят по-добре. Кризата във фермата разкрива потенциала на Девин пред Аслан. Неприятно събитие, което се случва на следващата вечер, запознава Девин с тъмната страна на Аслан. Въпреки че събитията карат Аслан и Девин да се съмняват във връзката си, нито един от тях не може да устои един на друг.
Когато Аслан разбира, че Ати се е договорил за документалния филм с Ибо, ситуацията разпалва война, тъй като той предприема действия, за да развали партньорството на двамата.
Под тайното ръководство на Хюлия, Девин среща неочакван гост в клиниката си: Джихан. Причината за това посещение поставя Девин на прага на важно решение. Джихан има нужда от психолог.
Хюлия, която знае за предложението за брак, изготвя брачен договор за Аслан и Девин, за да защити семейството си. За сега този договор я поставя лице в лице с Аслан. От друга страна, това ще накара Аслан да вземе свои предпазни мерки за този брак. Тази мярка, която ще унищожи всички ценности на Девин обаче, ще бъде сериозно изпитание за връзката им.
Чака ни много интересна серия, нямам търпение да видя и тъмната страна на Аслан!

Изгледах преведената серия. Ще кажа само това - за сега този сериал няма нито една загубена минута ефирно време, страхотни, задълбочени диалози, с вмъкнат много сполучливо елегантен хумора, всички теми, засегнати в сериала са актуални, истински емоции, отношения на ръба, ГГ просто разбиват всички шаблони, толкова са освободени, съвременни и стилни! Отлична работа на оператора, режисьора, сценариста и разбира се на актьорите !!! Наистина ми е удоволствие да го гледам и превеждам! Hands Clap
Алинка Heart Eyes обожавам да те чета, гярчектан, благодаря за прекрасния пост! Kiss
Мен също Thinking
Цитат
Аслан ме затруднява изкючително много.
Непредсказуем се оказа. Никой не го познава, дори обожаващата го Хюлия. Всъщност съмнявам се, че обожание е, което изпитва тя към него, тя дори не претендира за нещо подобно, “връща го в релси” и търси отплата за жертвите, които е направила за него е краткото обяснение от самата нея за собствените ѝ действия.
Но, аз след този епизод взех да се питам дали Хюлия наистина обича и него ? Thinking

Цитат
Блестящо изпълнение на Нур и Неджат, Къванч, актьорът в ролята на бащата на Девин, но моето възхищение тук е за Серенай.
Невероятна. Уязвима и непреклонна, крехка и носеща тонове на раменете си, смачкана, но оцеляла, като единствен оцелял войн сред останките на своя отряд защити майка си
Съгласна съм Hands Plus1 Явно не сме и единствените, харесах си един коментар при италианките.
Цитат
Обичаме суперзвездата Kъванч. Напълно съм съгласна с думите на Бирсен Алтунташ, че "Какви късметлии сме, че най-красивият и харизматичен мъж на света живее на наша земя!...“ В сериала Семейство виждам магията на главните герои на Серенай -Къванч. Какво очаквам от тази двойка? Външната реалност на Серенай и Къванч ясно отразява тяхното вътрешно състояние. Тъй като всеки човек е магнит, подобното привлича подобното наобратно, като истинския магнит. Женският магнетизъм е невероятно качество на жената. Серенай - Девин - жена с този магнетизъм, разкри своята сексуалност от първия епизод. Девин е жена, самоуверен психолог, забавлявайки се и разбирайки женската си природа, се превръща в много силен магнит. Знаем, че в живота няма случайни срещи. Всеки, когото срещаме, отразява някакво качество от нас. Така че в сериала Девин и Аслан се привличат със своето състояние (емоции, чувства). И ние, гледайки този сериал, очакваме някакъв резултат под въздействието на техния магнетизъм на любовта. И каквато емоционална реакция имаме, такова е влиянието на играта на тази двойка. Всяка жена иска да види мъж до себе си, който да я направи щастлива. Сърцето на жената, изпълнено с енергията на любовта, е по-мощен магнит за мъжете. Сърцето на жената, изпълнено с любов, излъчващо светлината на радостта в света, се превръща във фар за мъжа, който е в хармония с нея. Очаквам с нетърпение една красива любовна история от срещата на Аслан и Девин, която ще излекува раните, получени в техните семейства. Вярвам, че Девин от вътрешното си усещане за щастие и удоволствие от себе си ще даде любов на Аслан. Надявам се, че това няма да е банална еманципация и сексуалност в евтина форма. Въз основа на неговите уроци за справяне с болката и страха в семейството си и от терапията на своите пациенти, Девин ще покаже уважение, любов към себе си и благородно отношение към Аслан, другите хора около него. Надявам се. Да видим какво са измислили сценаристите. Пожелавам ви да се насладите на играта на талантливи актьори! И на Серенай пожелавам вътрешната светлина никога да не угасва в душата й.
Тази снимка е невероятна!

Лека вечер! Hug

# 190
Здравейте, момичета!

Айре, бърза съм, но този път не съм.
Благодаря на всички пчелички за превода! Green Heart
Удоволствието да гледам еп. с бг.суб. за мен ще бъде утре.

Благодаря на всички, споделили интересни впечатления от епизода! Yellow Heart
Също за озета, превода от Фенче и снимките за еп. 3. Flowers Cherry Blossom

Надявам се, че мерките, които Аслан ще вземе, ще бъдат да защити Девин. Не само Хюлия, но и Ибо се интересува от нея.
Дали няма да и постави охрана, на която тя си представям как ще реагира.
Семейството маха след някого, дали Девин и Аслан не заминават на сватбено пътешествие? Може то също да играе роля и на мярка за сигурност, поне на първо време.

Аслан страда от мигрена и пие хапчета, има хиляда задачи…
Тази картина ми прилича на взрив, може и да е в неговата глава.

Във филмчето Юсуф е с обгорени ръце, вероятно от взривовете. Аслан е чакал баща му да го погали, но Юсуф може и да е разбирал, че ръцете му са омърсени, как да погали детето си с такива ръце. Самият Аслан се занимава със същата дейност, въпреки, че не прави сам взривовете, но ги поръчва. Може депресията на Юсуф да е била на такава тема, да не е издържал. Джихан е бил с него 30 години – вероятно още от момче, това не може да не го е разрушило и него.

Джихан и Девин не се познават лично, Джихан не беше на вечерята с Девин. Но Девин го познава от филмчето. Представя се за друг, интересно как ще реагира тя.

Девин знае не само за Джихан, тя разбра доста неща за отношенията в семейството. Интересна ще бъде тяхната среща.
След това решението на Девин може да е за семейна терапия.
Виждам, че и Хюлия е стигнала до кабинета и. 

Само Хюлия и Ибо носят палта с кожена яка, може да са знак за техния статус.

Ръцете на Девин и Аслан почти винаги са в някаква специална поза – прегръдка, но и сякаш не смеят да се пуснат, страх другият да не изчезне. Дори и в сцената в леглото. Тази идея на режисьора се наблюдава още от първия постер.

Приятна вечер! Nature Sparkles

# 191
айде на новия фраг

голям екшън ни чака Scream

Къванч пак ще надминава себе си....

Фенче Kissing Heart, Ванче, благодаря ви за споделеното и преводите!

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 19:47 от Airra

# 192
Леле, какво ни очаква във вторник. Бомба ще имаме.
Много ми хареса надписа "Влюбен съм в теб толкова много, че искам да те предпазя от себе си".

# 193
Ванче Kiss
Айре Heart Eyes благодаря! Kiss Вай бе, 3 серия ще е инфарктна!
Ето и превода :
Цитат
- Майко!
- Майко!
- Бабо!
- Бабо!
 - Ти повече няма да участваш в какъвто и да е случай на нашето семейство.
- Защо? Ако се оженят, тогава как ще бъде.
- Как не! Вчера едно, днес друго. Ти не слушай Джейлян. Тя говори много. Тя смята всички за бездомни.
 - Наистина не зная за нищо подобно, г-жо Хулия, но... Но, вижте съвпадението. Тъкмо днес предложих на Аслан.
 - Това е само една част от бизнеса. А има и втора.
— Освободи пътя, брат! Имаме неща за вършене!
 - Защо имаш толкова красиви очи и вежди ? Като нарисувани. Да пази от уроки! Има нещо в теб.
 - Защо аз? Защо не някой друг ?
- Защото си приличаме!
 - Толкова съм влюбен в теб, че трябва да те държа далеч от мен.
- Майко!
- Майко!
- Бабо!
- Майко!
Заслушах се в турския и промених някои неща. Задобряла съм Stuck Out Tongue Closed Eyes
Един коментар под този клип, хареса ми!
Цитат
Ооо, в Аслан има такъв сложен букет от качества! Но всички те безусловно са мъжкарски. Неговият неистов темперамент, самочувствие, ум, чувство за хумор, отношение към близките не могат да ни оставят безразлични. Излишно е дори да се говори за красотата му. И той знае за своя чар, знае как да го използва. Отделно съм възхитена от тази игра на главните герои, когато Аслан използва триковете си на Девин и те се разбиват в нейната искреност и своенравност и това му харесва. Добре, че е по-опитен във връзките, не бърза, много й прощава.
Невъзможно е да не се влюбиш в него. И той е много опасен и винаги възбужда жените)).
https://vk.com/feed?z=video-123508620_456242369%2Fc790c80b4bf768 … -123508620_435448

Пепи, наистина ще е взривоопасна 3 серия, супер!
Харесах си още един коментар:
Цитат
Навярно гледах втората серия в спокойна атмосфера по-късно от всички останали, плаках след последната серия, завладя ме напълно !!
Вече се изписа много за успешната двойка, всички са възхитени, привличането и взаимодействието е невероятно! Влюбих се в Къванч-Аслан по нов начин, той стана по-възрастен и още по-красив! Харизмата му е необикновена!! За два епизода вече натрупах страница с цитати и афоризми, мога да напиша цели публикации за всеки епизод. Дотолкова всичко е хармонично и динамично, улавяш всяка фраза казана от всеки герой. Връщам се, за да вникна отново в същността и реакцията на героите.
И цитатът от "А. Каренина" потвърждава, че "всяко нещастно семейство е нещастно по своему". Може би, няма да видим истински щастливо семейство в този сериал, една надежда на тази любов  АД, но "това е само епизод, филмът тепърва предстои" Любим син, необичан син - но и двамата са нещастни, никой в семейството не се усмихва, търпят се един друг, къде се вижда на лицето на майката нейната любов?? Тук се вижда любовта само на бабата, внучето дори се усмихна след мъдрия съвет на възрастната и болна баба  "Хвани я за ръка и не я пускай!"
Майката по принцип е хиена, само намеци и предупреждения, тя е права, Девин няма да пасне на това "светско" общество, където цари светът на лъжата, платената преса, цинизмът и клопките. Но явно тя ще трябва да види всички "прелести" на този клан и да се бори за своето място! "Срамното" семейство на Девин, ами да, сигурно се гордее със своето ? Показателно е, че обикновено "брадвата на войната" е заровена и идва примирие, но тук изглежда като изкопана и войната тепърва започва, Хюлия провери колко е остра. Рожденият ден на бащата на Девин се превърна в люта кавга на най-яростните врагове, ако не беше Аслан, не се знае как щеше да завърши. Думите му ме разплакаха !! Как изтърпя всичко, виждах как му бяха стиснати юмруците и му играеха скулите, докато слушаше този "диалог" между жената, която обича и баща й педиатър! Едва след думите му, които каза, реши , че няма да го пусне! 🥰 Добре, добре, момичето разбра всичко: "Дали ще бъдем щастливи, дали ще бъдем нещастни, дали ще паднем на дъното на ада, аз ще бъда до нея, докато тя го иска..."  Завеса, сълзи ...
И пак чакане...

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 21:28 от queen_fenka

# 194
Привет!
Благодаря за превода на втори епизод! Flowers Hibiscus Flowers Cherry Blossom Flowers Tulip
За всички споделени коментари, снимки, гифчета! Flowers Rose

За злото - почивка няма! Това ще да е мотото на сериала...
Нищо случайно няма в този живот. Отнася се особено за хората, които срещаме по пътя си.
Хюлия е типичен женски образ за турски сериал, някак си...с постоянните интриги, със злобата, която носи, с обсебващата "загриженост" към един от синовете, но бащата на Девин, с  извършените постъпки и отровните думи, които изрича, е истинско чудовище. Как се съвместява това с човек-баща-лекар?!
Имам някакво предчувствие, че синът му ще попадне в ситуация, в която Девин ще го спасява.
На хората им се дават определени събития, за да преживеят катарзис, но тук героите са толкова обременени - с душевни рани, наследствени особености, някои от тях с камари грехове, че по-скоро трябва да изгорят, отколкото да получат шанс за промяна.
Джихан е много интересна птица. Нямам идея колко е озлобен, изоставен и самотен, но ми е малко извратен. На първо четене. И на Неджат Ишлер добре му се получава.
Само не знам Девин кого ще лекува и на кого ще помага по-напред? Аслан ли, сестра си ли, майка си ли, пациентите си ли? И как ще опази себе си - физически и духовно?

Общи условия

Активация на акаунт