💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 105

• 48 412
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Привет, дружки! Hug

Благодаря ви за споделеното! Kiss И аз вече изгледах 3 серия с нашия превод, друго си е. Ще видим как ще действа Хюлия, от нея очаквам всичко! За нея имам чувството, че стана въпрос на чест да победи в тази борба за Аслан Девин Thinking Да видим все пак, дали снимката и от сватбата им с Юсуф, която и даде Аслан, ще размърда нещо в замръзналото и сърце, но едва ли, много уверено говори във фрага за 4 серия, че сватба няма да има Thinking Чакам с нетърпение продължението на тази вълнуваща история!
Харесах си няколко коментара в нета за 3 серия :
Цитат
Гледах го както и първите две серии, на един дъх, улавяйки всяко действие и думи на героите !! Все повече и повече проникваме в дълбините на това "болно" семейно блато. Разбираме вече как диша всеки член на "Семейството"... бавно се разкриват техните тайни, които както и да крият, излизат наяве.
Още от първите сцени на изчезването на бабата се разкрива талантът на Девин като психолог, защото семейството с виковете си можеше да доведе до най-лошия вариант на ръба на пропастта.  Всеки от тях има нужда от психологическа помощ, но всички отричат, търсят причини да ги няма, обвинявайки се взаимно. Те имат наследствен психологически проблем, идващ от дълбините, малко по малко разбираме това, развитието на събитията ще ни изненадва във всяка следваща серия все повече!!
Играта на всички актьори е над всякаква похвала, но Къванч изигра тук сцени, които ни вкара нас самите в тази болка !! Искам да отбележа от медицинска гледна точка: симптомите на мигрена от самото начало бяха изиграни безупречно!! Знам от първа ръка, лекар съм ... /проблемът е сериозен/ затова със затаен дъх проследих всяко негово действие, мимика...от началото до края. Агресията на Аслан беше кулминацията, което доведе до ужасно главоболие, което просто се извива, не знаете какво да правите - иска ви се да се катерите по стената, да крещите, да виете, увити в тъмно одеяло ... Самият той дори не разбра как се е случило, това е просто помътняване на разума, което доведе до жестокия побой над зет му, добре че се спря ...
Девин е умен, компетентен психолог, тя не го осъди, това беше диагноза ... Тя знае как да го лекува, но е още по-добре да го предотвратява. Масажът на дланта му е един от триковете, плюс спокойствие, студено върху гърдите и главата. Но е ясно, че припадъците няма да свършат с това, о, колко още ще трябва да се бори с причините и последствията им! Явно имат добри медицински консултанти, а Къванч няма нужда от многократни повторения, сигурна съм, че е изиграл този тежък и труден епизод от първия дубъл! Само да излезе бързо и без последствия от такива образи !! Хиляди пъти "Браво" на теб, наш Герой!! Здраве и сила за теб, летвата става все по-висока всеки път !! И ти, както винаги, ще вземеш всяка височина!!! Успех и любовта ни е винаги с теб!!!
Цитат
Искам да засегна любовната линия Аслан - Девин в проекта "Семейство"! Липсата на любов в живота на човека е страшна болест! Душата боли, тялото боли, понякога не искате да живеете ... Но изведнъж се случва нещо неочаквано! Случайно срещате този, който може да преобърне света ви! Както се случи това с Аслан!
... Един ден срещна жена, която го изгори отвътре! Както се казва, влезе в душата му и остана да живее там! Чао! Изпитва противоречиви чувства: сърцето му изнемогва, тялото му гори, а душата му тлее! Той иска да бъде част от нея : да бъде близо, да говори, да се забавлява, да пее и танцува с нея! Емоциите изпълниха същността му и той започна да възприема света по различен начин! Аслан иска да вижда тази жена през цялото време! Тя става рай на земята за него! И вероятно тази, на която може да повтаря безкрайно - "Обичам те!"
Девин! Ще може ли тя да се бори до край, за да излекува душата на този човек!?
Цитат
Sono bastati pochi minuti per catturarmi e catapultarmi nella storia! Pochi minuti per innamorarmi ancora e ancora di questo fantastico uomo e attore! Pochi minuti per far perdere battiti al cuore. Pochi minuti per far vibrare l’anima. Pochi minuti per essere inghiottita dalle emozioni.
Kivanc ❤️

Отне само няколко минути да ме улови и катапултира в историята! Няколко минути да се влюбя отново и отново в този невероятен мъж и актьор! Няколко минути, за да накара сърцето ти да тупти. Няколко минути да вибрира душата. Няколко минути да бъда погълната от емоции.
Kivanc ❤️

Имайте хубав ден, дружки! Hug

# 316
АсДев през моя спектър

Следва продължение ,но него ще пусна с не опеканата част

# 317
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, момичета!
Благодаря сърдечно за осъществяването на превода!
Благодаря за всичко споделено!

Фенче, Heart Eyes напълно съм съгласна с теб за партньорките, аз виждам нещата по същия начин.
Не ми е липсвало никога нищо в играта на Къванч, но тази енергия със Серенай, хармонията помежду им, сякаш отразяват светлината на другия.
Дори извън сценарий се усети, още на срещата за събиране на средства за пострадалите от земетресенията.

Пепи, статията и аз я очаквам с нетърпение, предполагам ще бъде достъпна в соц. мрежи.

“ Обсебващата връзка майка-син е изобразявана многократно в театъра, киното и литературата.  Можем да цитираме примери от Хамлет до Психо.  Телевизионният сериал Aile също разказва за връзката на обсебена майка и нейния син.  Новините на Aslı Perker, на #O2 тази седмица”
“Дойде така познатият ни “Паша мой ” синдром.

Това е синдромът, описан от мен в предишен пост.
Синдромът “паша мой”, “лъвчето ми”, “принце мой” за мъжката рожба, в дом, в който женската не е нито принцеса, нито лъвица, а кротко и послушно агънце.
И иронията тук е, че това се случва в дом, в който майката, жената управлява.
Това е синдромът на турската майка, както бях споменала, за който усилено се пише и дискутира напоследък,има и публикувани доста статии.
И напълно в контекста на сентенцията “семейството, място, където всички злини са изпълнени с добри намерения”.
Все повече се оформя и затвърждава тезата ми, че Хюлия е някъде много дълбоко подсъзнателно убедена, че това, което прави, е за да предпази, да спаси децата си от случилото се с нея навремето.
Лейла можеше да е булка в богат и заможен дом, господарка на собствена трапеза, независима и защо не, щастлива.
Но щастието, през призмата на Хюлия, струва скъпо.
Да влезеш в Семейството, да станеш Босът на дома, да установяваш реда има своята цена, която, вярвам, тя е изстрадала.
Подозирам, че уреждането на брак за Лейля, намесата в отношенията с тогавашния ѝ любим, са водени от идеята, че ако я омъжи за някого, лесен за контролиране, ако я остави в дома си, няма да я последва същата участ.
Също като корсета на Фериде.
Чудовищно е това, през които са минали тези деца и все още преминават като вече големи, зрели жени.
Извратена, неправилна и отблъскваща е подобна любов.
Но е любов, поне в представите и на двете.
Контролирането на мисли, емоции, животи дава фалшиво чувство за сигурност на контролиращия, че е способен да предпази контролираните от беди, от грешки, от евентуални загуби.
Желанието за контрол произхожда от инстинкта за самосъхранение.
В основата му стоят страхове от провал, от бъдещето и най- вече да не  загуби контрол и да се случи нещо ужасно и непоправимо.
Според психолозите след преживяна травма от предателство човек може да залитне на тема контрол.

Контролиращият се стреми да си създаде живот, обстоятелства и среда, в които всичко е добре предвидено и планирано, за да избегне всякаква форма на предателство.

Контролът в родител, упражняван върху деца, оставя щети като: бунт- Джейлян; невъзможност за справяне сам със ситуация - Лейля; нервност, психол. разстройство, в случая мигрената е част от щетите при Аслан.
Нарцисизъм, изразен в подхранване на Аз, Аз-ът, когото очакват да видят от него, не този, същинският Аз, който би бил извън границите на контрола.
За Джихан не споделям всеобщото мнение, че страда основно от липсата на обич от майката.
Разбира се, че съществуването на такава липса води до сериозни дефицити, съгласна съм, че за текущото му състояние допринася отделянето от семейството, инициатор на което е Хюлия, но според мен в основата на неговата депресия, ако условно приемем, че това е, от което страда, е преживяното като дете. Жестокостите, на които е ставаш свидетел.
30 години е бил в този ад, както сам отбеляза.
30 години, в които без време е пораснал, преминал е през детството като в мъгла, но все още не разполагаме с обстоятелствата, довели го дотам.
Преди 30 години нито Юсуф е бил в толкова сериозна форма на депресия, поне не дотолкова, че да му пречи на работата, нито Сехер е била толкова безпомощна, колкото я виждаме днес.
Най- голяма обич проявява към Джихан, след сина си.
Къде беше тогава за това клето дете? Защо всички са останали слепи и глухи за страданията му, за последиците?
Много общи травми можем да открием между Джихан и Девин.
Травма от изоставяне, от унижение, от предателство, от несправедливост.
За да гори душата на Джихан, от нещата, на които е ставал свидетел,значи още е там.
Макар и задръстена от мръсотия, има я. Щом кърви и боли, значи е жива.
Надявам се силно, че ще намери пътя обратно с помощта на Девин.
Мисля, че и за нея ще е полезна тази терапия.
И ако разглеждаме Хюлия като екзекутора на Джихан, Лейля, Аслан отчасти, който е ранил душите им и те не спират да кървят, то нека не оставяме ненаказани и тези, които сложиха оръжие в ръцете ѝ, които я научиха да стреля.

Усмихнат и прекрасен ден ви желая!

# 318

Хубав петък, момичета!! Hug
Ванче, Диди, Снеже, Аничка Flowers Tulip
Пепи Hug, мерси за споделеното!
Цитат
Честно казано ми е трудно да си представя как ще мога да приема сериал и филм едновременно.
определено емоциите ще са на макс, защото и двата проекта са доста драматични. Тоя Ялън май бая ще ни разтърси.
Организето излезе, когато даваха Сблъсък, но самия филм се появи по-късно в нета.

https://twitter.com/GazeteOksijen/status/1638937398129074177
Обсебващата връзка майка-син е изобразявана многократно в театъра, киното и литературата. Можем да цитираме примери от Хамлет до Психо. Телевизионният сериал Aile също разказва за връзката на обсебена майка и нейния син. Новините на Aslı Perker, на #O2 тази седмица

.................
Ще прочета интервюто с Башак
https://twitter.com/KT_Fans/status/1638972851595411456
новото за мен е и, че тя  участва в дизайна на тия бижута заедно със сестра си.
Били са вдъхновени от Гьобеклитепе

.................
вчера е имало снимки в дома, където живеят Аслан и Девин

четох в СМ, че в 4 серия щяло да има сватба...но ще има и кръв....да видим дали е само слух.

Фенче Kissing Heart, писала си докато си пусна поста, сега ще прочета коментарите. Hands V
добра идея за съвместна Мави реклама...м/у другото те нещо се бавят с пролетната си промоция и колекция Thinking
А Джем със сигурност се гордее отдавна с брат си, но си го представих колко щастлив го е написал това последното.
Цитат
Ето, че и с Фунда се вижда, че е освободен отвсякъде Stuck Out Tongue Closed Eyes
определено Stuck Out Tongue Winking Eye пък и нали е на НФ! Wink
...........................
Амели пак е творила Hands Plus1

оо и Алинка Kissing Heart е наминала с дълъг пост, сега ше го видя.
Диде Hug мъцни нещо  де, как ти се струва дизито до сега? Wink
мерси за гифчетата Hands Ok Hand

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 13:45 от Airra

# 319
Здравейте 💕

Благодаря на момичетата за превода 🍀🥳

Фенче, идеята за обща Мави фотосесия е супер, дано се сетят от Мавито 😉

Дали семейството има нещо общо със смъртта на любимия на Лейла и по точно Хюля?
https://mobile.twitter.com/ailetvdizi/status/1638951742791360531

Аз мисля, че да. Тази жена е способна на всичко, за да стане на нейното. Дори и да убие...Да наранява собствените си деца.

# 320
Привет!
Благодаря на всички участващи в превода на епизода!

С удоволствие ще го изгледам с буквички! Heart
Толкова много снимки, гифчета, колажи и  различни коментари - с интерес чета и разглеждам споделеното! Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus
Очаквам с нетърпение и още един фрагман...

# 321
Харесва ми Айре ,но не е по степен да изкрейзам в момента го изживявам това с друго дизи не знам защо не обичам когато чифтето стана бързо и няма мъчения и чакане на не осъзнаване на АШК ,но ги харесвам заедно.Енергията им на едно очаквам много добри сцени да направят заедно не мога да анализирам нещо което не ме е грабнало велико и гледам заради химията и двойката сега се случи чак на 3-ти епизод да ме жегне тотално имат добри попадения в кадрото но сценария ми е умерен. Искам да се наблегне на проблемите повече.
Срам за мен ,но факт ,но ми харесва ще се гледа и се гледа няма друго мнение по въпроса.
Какво не съм изтърпяла в името на любимците нищо няма да ме бутне особено при тази игра.

Ето какво избрах на Аслан този път

# 322
Благодаря за споделеното! Green Heart

Пепи, нали ти попита къде гледаме онлайн.
Аз гледам на този сайт не само Семейство и досега не е имало проблеми:
https://turkru.tv/turk-3

Мира, сигурно семейството е ликвидирало възлюбения на Лейля. Но кой точно от семейството…Не знаем какво е било разположението на силите преди 17 години.

Алинка, че е лоша Хюлия, лоша е. Но нищо не знаем за мъжете. И дали Хюлия е била такава винаги или е станала такава.

Чрез детайли започнаха да отварят миналото. Ибо целува ръка на майка си, удари плесница на Аслан, че не са я опазили,  но майка му не го познава! В съзнанието на Сехер първородният и син го няма, в нито един от моментите на просветление тя не попита за него. Той не присъства на масата и това издава, че отношението към него е общосподелено. Не знаем още кое по ред дете е сестрата на Ибо и Юсуф, а и нищо не знаем за самата нея. Лелята засега остава без внимание, но само засега.

Историята със „страхливия Ибо“. Ибо е направил нещо лошо, а в затвора влиза Юсуф. Може Юсуф да е пожелал да отмени брат си. По-вероятно е обаче, че Юсуф е изпратен в затвора от баща им. Щом е заслужил да влезе в затвора, Ибо едва ли е бил страхлив. Било е удобно да влезе по-малкият брат, а цената, която е платил Ибо, за да остане на свобода, е прозвището, обидно за всеки мъж. Кото първороден син най-вероятно Ибо е бил дясната ръка на баща си. Мерцедесът, подарен от Аслан на Еко, който уж пишел сценарий за фамилията, ама не трябвало и получи плесници, напомни на Еко за „татко Тунджер“. Еко не ми изглежда като син на собственик на такава кола, но може. По-вероятно ми се струва обаче, че този „татко“ може да е дядото на Аслан, бащата на Ибо и Юсуф. Кога е влязъл Юсуф в затвора и колко време е прекарал там, не знаем. Но със сигурност се е върнал друг човек – затворът е  школа.
Сега ми се струва, че лагерите са били два: този на дядото и друг на жените – Сехер, Хюлия, сестрата. Прави впечатление и пълното отсъствие на дядото в атмосферата на семейството: не го споменаха поне  веднъж нито съпругата му Сехер, нито внуците, няма също никаква видима следа от него. Дали жените са били заедно или са враждували? Дядото е починал и от него няма никаква следа, а Ибо няма място на семейната маса. Ибо не липсва нито на майка си, нито на Хюлия, и по въпроса за Ибо всички са солидарни. Срещата на Ибо с Атила за няколко секунди беше показателна: Ибо не е от страхливите, удари с бастуна и Атила замръзна. Аслан е хитрец: изпрати записа на чичо си и понеже го познава знае, че той ще отиде да си отмъщава и така ги настрои един срещу друг.

Джихан има засега три срещи с Девин.
Първия път отиде заради майка си.
Втория – заради себе си.
Получи впечатление от Девин и видя в нейния кабинет дрехите на майка си. Всъщност цялата сцена е много интересна: как преминаваше погледът му от Девин към дрехите, после пак към нея и пак към дрехите. Джихан е умен и интелигентен, чете книги, цитира стихове. В краткото време той обмисляше как да използва това с дрехите и от майката мина на бащата: ако Юсуф имал такъв психолог като Девин…с тази идея Джихан се върна, но вече да търси помощ не за баща си – късно е, а за себе си.
Нямам обяснение защо поиска да го бият, какво му дава това… Но мисля, че разбирам какво каза на Девин с букета от черни рози. Разказа и метафорично какво се е случило с него, което също така прилича на това, което се е случило с баща му. Откъсналото се от розата и паднало отделно листо е като човек, отделен от семейството. Листото веднага променя цветя си, но никой не разбира, че тези нежни паднали листа таят надежда, а ги оставят просто да умрат. Докато говори за листенцата на розата, разбираме, че малкото дете Джихан е било изпратено принудително в огъня, видял е какви ли не неща и сега чувства забит пирон там, където е сърцето. „Боли ме, докторе, боли ме!“ Една малка фраза казва нещо важно: детето е обикнало този огън. Явно става дума за мафиотски дела, в които е бил включен Джихан като дете. Дали обаче от Юсуф или от дядото и чичото, докато Юсуф е бил в затвора заради брат си, това не знаем. В затвора Юсуф също е закоравял – падналото листенце е променило цвета си, и по някое време Юсуф и Джихан са работели вече заедно. Единият кален в мръсната работа от дете, другият – в затвора. Сега виждаме, че под бронята излиза ранената нежна душа на Джихан, който говори за самоубийство. Може нещо такова да е прижявал и Юсуф, може и двамата да са били с нежна душа, която не е издържала. Джихан е бил до баща си и знае той какво е чувствал. Мръсната работа може да се предполага е причина за разрива със семейството: и двамата са били отхвърлени. В прощалното си писмо до Джихан Юсуф вероятно има предвид точно това, което се е случило с тях: без семейство/отхвърлен от семейството човек губи човешкия си вид. Началото обаче поставя друг: който изпраща Юсуф в затвора, а Джихан в мръсната работа.  Джихан моли Девин за помощ.
Третия път вероятно Девин сама ще извика Джихан.
В последната сцена Девин питаше Аслан: „Кой си ти? Кой си? Кои сте вие Сойкан? Какви са тези Сойкан?“ Ето на тези въпроси отговор и предложи Джихан и тя ще го извика, за да го изслуша. Само когато Девин разбере цялата история на семейството, ще може да изпълни задачата си като психолог, да спаси Аслан, а и другите от това семейство.       

Два пъти ми стана жал за Хюлия: пред огледалото, докато решеше косата на Сехер, когато и припомни, че Сехер също не ги оставила да бъдат щастливи, а втория път, когато остана сама със сватбената снимка.

Какво минало е направило героите такива, каквито ги виждаме, още не знаем. Аслан обаче е последният наследник - Кая е съвсем малък, след което глава на семейство Сойкан ще стане Ибо. Ако войната в семейството е още от времето на дядото и Ибо е бил неговият доверен син, това би означавало победа на дядото, вкарал в затвора Юсуф и пуснал в мръсната работа Джихан. Може това също да е причина Хюлия да се държи толкова здраво за властта.

# 323
Хайде още АсДев и ви напускам,че отивам при Рибарчето

Влюбена съм в тази песен и като видях клипа Рубакова която следва от времето на ЗИ нямаше как да пропусна.

https://www.youtube.com/watch?v=ce7o5PXUQww

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 19:38 от x BlackRose x

# 324
новия фраг......

ще има сватба
и това, което прочетох в ТТ се оказва вярно.

Благодаря за споделеното и гифчетата! Flowers Hibiscus
аз тая вечер ще си гледам серията.

# 325
Охо, екшън сватба 💥

# 326
Айре, благодаря за фрагмана. Hug

С  рус. суб.
https://vk.com/dizimania?w=wall-129812063_712174

# 327
Здравейте Сърдечни благодарности на екипа  за превединя епизод Благодаря за всичко споделено и красотите Благодаря за фрагмана
Едно зло ако не ти влезе в къщата няма как да го разбереш и едно зло никога не идва само

# 328
Привет отново, дружки! Hug Благодаря за отново интересните коментари, изчетох ви с удоволствие! Kiss Започвам отзад напред Stuck Out Tongue Winking Eye
Диде, благодаря за гифчетата! Kiss Мен пък не ме хвана твоето дизи, бях го започнала, но сега карам само на откъси, май и сценария зацикли, поне така пишат гледащите го. Иначе двойката не е лоша, ама чак пък толкова Stuck Out Tongue Closed Eyes Момчето, дето  играе Ферит е много добър, и в Шахмаран ми хареса, но Афра, макар и добра актриса, на моменти ми преиграва. И точно пък такава любов, дето толкова ти харесва не обичам - 20 и кусур серии вече женени хора не знаят боли ли ги, сърби ли ги, за мен е скука. Докато любовта между Аслан и Девин е друга, на зрели хора, които добре знаят какво искат и не се бавят като тинейджърите, представяш ли колко щяха да са смешни, ако се лигавеха и те толкова време Stuck Out Tongue Closed Eyes И сценария за сега ми е идеален, всичко малко по малко се разкрива, много бързаш, минали са само 3 серии. Само се моля да остане такъв до края. Но, всеки с вкуса си, аз например едва дочаквам вторника.
Ванче, благодаря за интересните разсъждения! Kiss
Цитат
Чрез детайли започнаха да отварят миналото. Ибо целува ръка на майка си, удари плесница на Аслан, че не са я опазили,  но майка му не го познава!
Къде видя Ибо да удря плесница на Аслан ? Той удари момчето от охраната, гледай отново тази сцена. Стиска ли му да удари Аслан , нали ако го направи и на него Аслан ще му направи пластична операция като на Толга Stuck Out Tongue Closed Eyes
Алинка, благодаря за споделеното! Kiss Да, за енергията между двамата съм съгласна и с теб и със Снежка Hands Plus1
Цитат
напълно съм съгласна с теб за партньорките, аз виждам нещата по същия начин.
Не ми е липсвало никога нищо в играта на Къванч, но тази енергия със Серенай, хармонията помежду им, сякаш отразяват светлината на другия.
Дори извън сценарий се усети, още на срещата за събиране на средства за пострадалите от земетресенията.
За Джихан все още не мога да взема отношение, мътен ми е много, но ми стана мъчно за неговото състояние, когато сподели на Девин следното : " Представи си мама Сойкан като кораб. Е, аз съм трюма на кораба, на дъното, където се изхвърлят боклуците " Не мога дори да си представя как се чувства.
За Хюлия не ми стана мъчно нито веднъж, особено пък след думите, които чух от Лейля. Не зная още какво е изживяла, но за мен един наистина добър човек не би осакатил душите на децата си, пък каквото и ще да му се е случило!
Мире, Майдрийм, благодаря! Kiss

Айре Heart Eyes, Терзи Kiss Вай бе, каква серия ни чака! Супер! Айре, бяха верни слуховете, че ще има сватба и кръв! Кого ли застреляха на края ? А маман продължава с мръсотиите, аман бе!
Лека и синеока! Hug

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 22:12 от queen_fenka

# 329
Ще разбере Аслан, че Джихан ходи при Девин

- Как си? Готов ли си?
- За какво? Аслан, решихме ли да имаме редовна сватба между нас?
-Да, обикновенa, много обикновенa, не се притеснявай.
- Не! Не!
- Ще продължа да живея като Девин Акън, г-жо Хюлия, няма да взема фамилията Сойкан, така се разбрахме с Аслан.
- Какво? Еха!
- Жената, която не взе фамилията ти, колко вярна може да бъде? Да поживеем и да видим!
- Какво предлагаш?
- Аз съм Джихан, по-големия брат
-Девин Акън. Приятно ми е
- Бъди щастлив!
 - Благодаря ти!
 -Тази вечер Аслан ще разбере за твоя позор!

Общи условия

Активация на акаунт