Американски колеж - двадесет и седма тема

• 66 823
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Децата ни ходят на частни уроци до голяма степен и за да се чувстваме ние, като, родители, удовлетворени, че сме им дали всичко възможно от наша страна, за да бъдат приети. Не е толкова до какво могат и знаят децата, а до нас. Моят син преди 5 г.не ходи на уроци, в квартално училище беше, без особени таланти в математиката, и беше приет без проблем в АК. НО нашата цел не беше АК. Вероятно ако това искахме, щеше да ходи на уроци, аз щях да перперкам, той да се стресира, класика. Точно така беше с НВО, като го държа.
Успех на кандидатствалите и здрави нерви на всички.🙂

# 211
  • София
Аз обаче имам въпрос: момче от класа на сина ми, на приятелка дъщеря й и още едно дете от блока не са спазили инструкциите за попълване на текста. Не са запълвали отговорите, а са ограждали или слагали хиксчета. Дали ще им зачетат изпитите?

# 212
  • София
Аз обаче имам въпрос: момче от класа на сина ми, на приятелка дъщеря й и още едно дете от блока не са спазили инструкциите за попълване на текста. Не са запълвали отговорите, а са ограждали или слагали хиксчета. Дали ще им зачетат изпитите?

Мисля, че трябва да се обадят веднага в колежа. Проверяването е машинно и машината няма да зачете отговорите.     
Надявам се, че ще изтеглят работата на детето за ръчна проверка при подаден от родителите сигнал.

# 213
  • София
Prizma, благодаря. Сега ще се обадя на приятелката ми да й кажа. На другите две деца ще оставя синът ми да им каже, че не съм близка с майките.

# 214
  • Sofia
Знам само, че на есето не е писала за мечтите 😂

Скрит текст:
Предполагам, че не трябва непременно цитатът да се обвързва с произведението. Simple Smile Ако е непознат за пишещия, наистина в масовия случай ще се интерпретира като опит за мотивация  на читателя да се вслушва в сърцето си, да преследва мечтите си, колкото и  невъзможни да изглеждат, да не се отказва, а да работи в посока сбъдването им (изграждането на фундамента) и т.н. Ако някой от кандидатите го е чел обаче (малко вероятно предвид възрастта им, но все пак), спокойно може вече в контекста на произведението (на описания живот в колибата в гората до  Уолдън) да прибави и други нюанси при разсъжденията си над цитата. Та на мен лично би ми било по-интересно да прочета такова есе, в което не е писано за мечтите (по-нестандартно ), какъвто е явно случаят с детето на Росита. Не че някой може да прочете което и да е есе..
Моят син е писал за труда. По думите му, е обяснил, че когато полагаш необходимите усилия, тогава усилията не са напразни. Дал е пример с уроците му по китара. Решил е да не пише за мечтите, защото мислел, че ще се счете за клише. На мен малко ми е странно това му решение, но да видим колко точки ще получи. Останалите елементи определи като средно трудни. Не успял да загради отговори на 2-3 въпроса от текста за разбиране.
Спрямо пробните изпити, които държа във Вяра БЕЛ, го определи като по-лесен. На тях имаше по 58 т. Много се надява да влезе.
Успех на всички!

# 215
Ако беше останал урокът за фразеолотшзми в 7. клас, децата щяха да разчитат правилно и задълбочено смисъла на въздушни, пясъчни и всякакви други кули, неподплътени със здрави основи, и примери щяха да дадат със себе си...

# 216
  • София
Hяма голямо значение дали ще са подплатени или не със знания за значението на фразеологизмите от  някогашния седмокласен списък.  Добре ще се справят в общия случай тези, които четат доста и могат на база това да създадат цялостен, смислен текст, да направят разни аналогии в него, да дадат примери...А в процеса на четене така или иначе ще са уловили във времето смисъла и на много фразеологизми.

Ако беше останал урокът за фразеолотшзми в 7. клас, децата щяха да разчитат правилно и задълбочено смисъла на въздушни, пясъчни и всякакви други кули, неподплътени със здрави основи, и примери щяха да дадат със себе си...

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 21:44 от пенсионирана русалка

# 217
Преди 3 години, цитат на Радичков - (цитирам по памет) "Човекът е едно дълго изречение, пълно с правописни грешки" - до ден-днешен не може да ми каже какво е писала. Имаше подготовка сериозна, а и е писател по душа, на три пробни изпита макси точки на есе.... И накрая - есето оценено ниско, математиката и четенето - супер. Влезе благодарение на математиката, а не както очаквахме - на есето. Есето е субективно, смятам аз, зависи и кой, кога, как, с каква нагласа го проверява... Много фактори. Но сега съм убедена, че в Колежа има място за всички - математици, физици, творци, музиканти, писатели, текстописци... Успех и късмет от сърце на всички!

# 218
За есето няма верен или грешен отговор- има добре защитена теза и спазване на указанията по темата, като напр. да се сложи заглавие и др. (Ако има такива).
Никой не очаква децата да мислят като нас възрастните…

# 219
Здравейте, и моето дете беше на изпита в неделя. Каза, че задачите са били сравнително трудни и дълги за решаване.  Имало е игра на тото на голяма част от въпросите...
Мен лично най-много ме притеснява есето, защото за него не е ходила на някакви курсове и е писала по разни теми единствено вкъщи, но аз нямам идея как биха се оценили.
Общо взето чакаме и се надяваме, как ще мине времето до 24ти, направо не знам.
 Като гледам класирането от миналата година - трябва да е изкарала поне 54-55% за да има някакъв шанс, разбира се зависи и от представянето на другите кандидати.
Аз лично очаквам високи оценки тази година, съдейки по това, че доста деца определяха на излизане от Колежа изпита като сравнително лесен.

# 220
  • софия
Винаги има изненади, когато нещо бъде определено като "лесно".

# 221
Мен най-ме е страх да чуя, че е било лесно и всичко е написал 😂😂😂. Гледали сме го филма доста пъти 😜.

# 222
Моля споделете деветокласниците, които нямаха смяна на учител по математика, колко оценки имат втория срок досега?

# 223
  • София
Дъждец, не знам за 9 клас и за математика, но аз от 11-класничката ми дочух, че имало нова разпоредба на президента на колежа, да се намали броят оценки до 7 по предмет. Това с цел да се намали натоварването на учениците. За 11 клас обаче е трудно да се адаптират, те са свикнали, че имат щирок мегдан да поправят лоша оценка и мрънкат.
Аз даже се канех да питам тук как се чувстват 10 клас. 9-ти може би имат време да се настроят към тази нова система, особено при толкова много предмети в тези години. За 10-ти - не знам. Помня, че дъщеря ми правеше стратегии разни в тези години - по какво да учи в даден момент за оценка с по-голяма тежест и какво да пренебрегне точно в този момент, а да поправи после. Защото при цялаото натоварване на 9 и 10 клас не оставаше време за всичко.
Явно правилото не се отнася до АЕ в 8 клас.

# 224
Моля споделете деветокласниците, които нямаха смяна на учител по математика, колко оценки имат втория срок досега?
9 клас - 3 оценки по математика до този момент.

Общи условия

Активация на акаунт