Американски колеж - двадесет и седма тема

• 65 683
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Antea , не съм сигурна дали всички need blind  университети не изискват кандидатстване година за година.
На сайта на Харвард виждам това: https://college.harvard.edu/financial-aid/apply-financial-aid

# 406
Офертата от Dartmouth за сина ми беше само за първата година...

# 407
Аз мисля, че е нормално всяка година да се декларират доходите щом става въпрос за фин.помощ. Човек никога не знае какво и как ще се случи- едни доходи растат, други не ...

# 408
  • софия
Antea , не съм сигурна дали всички need blind  университети не изискват кандидатстване година за година.
На сайта на Харвард виждам това: https://college.harvard.edu/financial-aid/apply-financial-aid
И Brown са година за година.
Yale тази година директно изпращат условия, базирани на подадената информация, но можеш да говориш с офиса ако искаш пре/разглеждане.
Аз мисля, че това е онсовен принцип на работа, но тъй като нямам пряк опит не споря.

Въпростъ е, че на сайтовете им е написано - при доходи около Х ще получите У. И долу-горе можеш да предвидиш какво те чака. За мен това е най-близкото до мнението на антеа. Мерит стипендията е друго- тя си е за целия период на обучение с определените изисквания за успех и постижения.

# 409
да, малко ги смесих понятията, финансова помощ и стипендия, аз съм виждала писма за стипендии за пълен курс на обучение, Амели - права си, кандидатстването всяка година, както казах, се преглъща, мисълта ми беше точно да има повече предвидимост за участващите в този процес, защото в тукашните теми сме чели и за хора, които се налага да местят децата си, поставени постфактум в такова положение без логика

аз съм казвала още преди години, че именно това ме спря да запиша сина ни, хем тогава бяха златни години и се очертаваше светло бъдеще из целия свят за икономиката, сега на майтап или не, след някакви месеци изкуственият интелект може да отнеме професии на много хора, отделно от рецесията, та планирането става още по-важно

# 410
  • София
Колежът не предлагаше ли 5 пълни стипендии, които са целия срок на обучение? Да не отпадат с новите финансови условия?

# 411
  • Cobrs
Хубаво би било децата, които ще кандидатстват в need blind университети да се опитат на най-ранния възможен етап да получат информация какво точно се очаква и се търси като профил в тези унита. Трябва да си призная чистосърдечно, че аз не успях да се ориентирам - тази година основно приети в тях са деца от ранния прием, които са били президенти на класа, организатори на важни събития, президенти на по няколко клуба. Познавам и деца, които отговарят на тези изисквания, но не бяха приети.   Не разбрах защо need blind унитата искат толкова много документи за финансово състояние на семейството и задават доста въпроси на етап, на който би следвало все още да четат есета. Признавам си, че ги заподозрях в не толкова чисти помисли, може би типично по български, не знам. Във Великобритания приемът бе лесен, много лесен - но стипендиите са липсващи на практика. Ако фокусът на АК се премества върху по-платежоспособни родители, е възможно да има връзка и с последващия прием на колежаните в тези две държави, които са във фокуса на АК.

# 412
Аз мисля, че е нормално всяка година да се декларират доходите щом става въпрос за фин.помощ. Човек никога не знае какво и как ще се случи- едни доходи растат, други не ...

Да, но решението дали "да се хванеш на хорото" го вземаш веднъж.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 21:22 от SvetlaC

# 413
И аз така мисля. Разбира се, изхождам от нашия случай - за втората година дадоха +5%,а сега имаме нужда +7%,за да платим колкото последната година и да сколасаме (с благодарност към комисията) Инак, съм чувала, че не варира много % от първоначално одобреният, но... никога не се знае.

# 414
  • софия
Колежът не предлагаше ли 5 пълни стипендии, които са целия срок на обучение? Да не отпадат с новите финансови условия?
Няма причина да отпадат. Има си ги. Според мен в бъдеще ще се пръкват още, защото модела "щастлив съм - връщам" започва да показва наченки и в БГ и в частност в общността на колежа. И това ме радва много.

# 415
Момичета, в понеделник 9 клас имат PSAT. Някаква идея за източници за подготовка?
Синът ми може и да знае, но когато го попитах само ми измуча нещо и не го разбрах Laughing

# 416
  • Софето
Момичета, в понеделник 9 клас имат PSAT. Някаква идея за източници за подготовка?
Синът ми може и да знае, но когато го попитах само ми измуча нещо и не го разбрах Laughing
За да се подготвят за теста и да се запознаят с въпросите и формата, учениците могат да открият примерни въпроси на този линк: https://www.khanacademy.org/sat. Няма определен материал за учене. За достъп до примерни тестове и въпроси е необходима регистрация.

# 417
За да се подготвят за теста и да се запознаят с въпросите и формата, учениците могат да открият примерни въпроси на този линк: https://www.khanacademy.org/sat. Няма определен материал за учене. За достъп до примерни тестове и въпроси е необходима регистрация.
Много благодаря! И аз към този сайт се бях насочила и видях,че има регистрация.

# 418
  • София
Чак пък да се подготвят за PSAT... SmileySmileySmiley

# 419
Чак пък да се подготвят за PSAT... SmileySmileySmiley
Човекът пожела, защото не е доволен от резултата миналата година. А защо да няма причина да се подготвят? Признавам,че не съм запозната с този изпит.

Общи условия

Активация на акаунт