Американски колеж - двадесет и седма тема

• 65 238
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • софия
Честито на приетите и избрали Колежа! Късмет и стиснати палци на резервите, които биха желали да учат в Колежа!
Тази година резултатите са високи. Явно задачите са били по-решими.

# 451
Здравейте, 139-о място резерва, момиче  -
Тест: 41.02 %   Съчинение: 13.50 %   Краен резултат: 54.52 %

# 452
  • София
Честито на приетите!
Не се ориентирах - кои са с по-висок минимален бал: момчета или момичета?

# 453
  • София
Момичетата, както обикновено 😂

Моята уж не искаше в Колежа, но е разочарована.

# 454
Ох да напиша малко повече и аз, че големи емоции са в момента!
Много е щастливо детето, майка му още повече! Simple Smile
Проблемът е, че не знаем дали ще можем да си позволим да запише, особено след последното вдигане на таксите…
Ще опитаме да подадем документи за намаляване на таксата, защото желанието е много голямо, пък ще видим какво ще стане…
За инфо на следващите кандидати догодина - детето не се е готовило на специална школа за изпита, само на такава за НВО /БЕЛ и мат./ Учи в държавно училище и не е математическа паралелка. Ходила е на 1 пробен при Хасъмска, ня който имаше много по-нисък резултат и на теста и на есето.
Интересното е, че бях сънувала преди една две седмици, че е приета и почти познах процента  с който влиза - с няколко десетици разлика Wink

# 455
  • софия
rosi_ta, за да не пиша 100%, пиша 99,8% съм сигурна, че ще мислите как да плащате новата такса Flowers Four Leaf Clover Или най-малко ще се чудите какво да изберете след НВО, ако отново си е променила мнението.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 20:23 от zvаnchе

# 456
  • София
За ориентир на родителите с деца в резервите като моя син Simple Smile, инфо от страницата на Danybon докъде са стигнали с приема миналата година.
Аз съм изключително приятно изненада от оценката на есето - 10 - защото той не ходи на курсове, включително по математика и БЕЛ, и се яви само на база подготовката си в училище и с мен по математика. Не е написал нито едно есе преди това.
Ако трябва да съм честна съм доволна от това развитие на нещата, защото ако на късмет го бяха приели на този етап в АК, напълно вероятно щеше да лежи на тази кълка и да зареже съвсем подготовката си за НВО. Сега ще трябва все пак и там да се понапъне.

# 457
  • Sofia
Здравейте, моята дъщеря не е приета( слава богу), защото нямаме никаква възможност да плащам таксата. Не е ходила на подготовка за изпита и очаквах резултат около 30%. Щастлива съм, че е повече от очакваното от мен. Честито на приетите деца и на родителите им!

# 458
  • София
Моята е 124 от момичетата с резултат 56,64. Определено есето и е изяло главата.

Брех, много голяма е разликата между момичета и момчета.
Не е май много голяма. Синът ми е 119 и е с 55,58%.
Ще ни се класират и двете деца!

# 459
  • София
Честито на приетите!

Резервите да не се отказват!

# 460
  • София
Моята е 124 от момичетата с резултат 56,64. Определено есето и е изяло главата.

Брех, много голяма е разликата между момичета и момчета.
Не е май много голяма. Синът ми е 119 и е с 55,58%.
Ще ни се класират и двете деца!

Благодаря, това е добър ориентир.
За протокола моята също не се е готвила, и продължавам да мисля, че няма нужда от школи. При нас есето беше проблем, осъзнавам, че е трябвало да положи малко повече усилия вкъщи, защото двете есета, които написа не са достатъчни.

# 461
  • Sofia
Честито на приетите! Моят син, който на пробните изпити имаше по 19 точки на есе, на изпита има само 2, защото е решил да бъде оригинален (по думите му) и е писал вместо за мечтите, за труда...
Общият му резултат е 52,86%, на 134 място при момчетата е, резерва.
Мислите ли, че има шанс? Кога става ясно дали се поканват резервите и каква е процедурата като цяло?
Предварително благодаря!

# 462
Винаги има шанс, но резервите се канят по резултат, а не определени бройки момичета и момчета. А момичетата принципно са с по-висок бал.

# 463
Scarlett,
Спокойно! Ще ви поканят!
Таксата беше драстично повишена и това ще откаже немалко хора.

Следя резултатите на теста. На сайта на Данибон има частични данни, подадени от родители.
Та гледам, че резултатите на теста за приетите са основно от 50- 60 процента с малки пунктоации. Тоест всички имат почти еднаква/ близка  успеваемост на теста.
Както Пенева написа в 8 процента влизат 40 деца. Стотни и десети са разликите между децата.

Поздравления за приетите и палцестискане за резервите!

# 464
  • софия
Записването е съобразено с излизане на резултатите от НВО. Мисля, че около 2 седмици след това резервите могат да бъдат поканени, ако в края на срока на записване останат незаети места. При записване на кандидати от списъка на резервите се взема предвид техният резултат на изпита независимо от пола.
Ако след първата покана останат незаети места, има втора покана при същите условия.
Миналата година окончателното записване е приключило на 19.07. Резултатите от изпита са били обявени на 14.04.

Доп. На 13.07.2023 г. в 16 ч. ще бъдат обявени свободните места и поканени кандидати от списъка с резервите.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 14:40 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт