Американски колеж - двадесет и седма тема

• 65 085
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Поздравления за приема на детето!
Клубовете в Колежа са над 100. Като започнеш от спортове, минеш през езици и финишираш с всякакви екзотики…
Членуването в тях не е задължително, но е препоръчително. Разнообразието е толкова голямо, че едва ли има актуален списък с клубовете във форума. Ако все пак детето има афинитет към нещо, за което няма клуб, то може да се учреди такъв.

Здравейте с извинение за вмъкването в настоящата дискусия,
твърде изненадващо се сдобихме с потенциален колежанин - класиран е като приет, но дали ще се запише още не знам. Цитирам: "Много ви моля да ме оставите сам да реша как да продължа живота си!" Айм соу олд - фъртин иърс анд абоув... Един съвременен свободен щастлив бройлер.
"Американски колеж в София" не сме го коментирали като целево училище и съответно тепърва ще трябва да се ориентираме в обстановката.
Моля за съвет как да намеря някаква систематизирана информация за тези клубове по интереси.
Чета назад темите, стигнал съм само до 13та - обема е голям, времето - малко. Вероятно съм пропуснал много неща, но не мога да открия някакъв списък с кратък бриф.
Даже и правилника на колежа още не мога да го намеря онлайн... То и мама-та не помня вече колко години не съм я ползвал - променен интерфейс, функционалости, потребители, теми

# 646
  • София
Тук има непълен списък. Както вече писаха, може вече някои от тях да не съществуват, да има много нови, да се основе собствен клуб.
Все пак клубовете са извънкласни дейност, много по-важно е да се ориентирате в учебния процес. В темите има информация - за предимства, проблеми, успехи, трудности и др.
https://www.acs.bg/campus-life/extracurricular-activities/

# 647
Благодаря за отговорите. Спестявате ми доста часове ровене.

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 15:09 от Уоз_ст

# 648
  • София
Ох, накарахте ме да питам какво е ставало с тези вендинг автомати Simple Smile

Аз си имам голяма симпатия към клубовете. Намирам ги за много полезни по толкова много причини и често си мисля как онези кръжоци от моето детство, можеха да носят много повече позитиви ако бяха организирани на принципа на клубовете.

# 649
  • София
Кога се очаква да поканят резервите, има ли информация?

# 650
След като изтече срока за записване на поканените, което е след края на учебната година Simple Smile
Обичайно е някъде около датата на първо класиране за общинки и държавни училища...

# 651
  • Sofia
Кога се очаква да поканят резервите, има ли информация?
На 13ти юли някъде видях

# 652
  • софия
Записването е съобразено с излизане на резултатите от НВО. Мисля, че около 2 седмици след това резервите могат да бъдат поканени, ако в края на срока на записване останат незаети места. При записване на кандидати от списъка на резервите се взема предвид техният резултат на изпита независимо от пола.
Ако след първата покана останат незаети места, има втора покана при същите условия.
Миналата година окончателното записване е приключило на 19.07. Резултатите от изпита са били обявени на 14.04.

Доп. На 13.07.2023 г. в 16 ч. ще бъдат обявени свободните места и поканени кандидати от списъка с резервите.
https://danybon.com/wp-content/uploads/2023/04/Calendar-2023_page-0001.jpg

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 19:37 от zvаnchе

# 653
Момичета,
Знаете ли до кога има възможност за смяна на профила? Наборката нещо пак започна да се колебае.

# 654
  • софия
Рали, до началото на втория срок можеше. Предполагам, че ако отиде и помоли, няма да откажат.

# 655
  • Софето
Здравейте, днес на среща в АК ни казаха, че учебната година в АК ще започва на 11ти септември. Сигурно скоро ще ни пуснат и подробна информация.

# 656
Malena,
Това за всички или само за 8 клас? Подозирам, че децата няма да са щастливи.Не че някой ще ги пита😄

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 09:24 от raly78

# 657
  • Софето
Malena,
Това за всички или само за 8 клас? Подозирам, че децата няма да са щастливи.Не че някой ще ги пита😄
За всички, но ще бъдат компенсирани през учебната година.

# 658
  • София
Ха, това сигурно ли е? Предполагам доста хора вече имат планове/резервации за през септември. Подобни решения имало ли е в предходните години?

# 659
  • софия
Предложението е, освен учебната година да започва на 11 септември, всеки месец да имат един свободен петък.
Харесва ми като идея, нарушават ни се септемврийските планове. Ще очаквам официален мейл.

Общи условия

Активация на акаунт