Американски колеж - двадесет и седма тема

• 66 304
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • софия
И допреди да има нов президент. Може той да въведе нови неща.

# 91
Благодаря. За моят младеж закуските са от изключително значение, дано ги има Laughing

# 92
Е, моя синковец с двама президенти ходи да закусва Sunglasses

# 93
  • софия
Децата от Президентския списък получават стипендия за успех.

# 94
  • софия
Браво на него!
При хлапето ковид “изяде” закуските, но все пак успя да отиде на една в първите години.

# 95
И сега с новия президент е същото, закуска, моливче с лого и туй то 😃 Незнам дали е имало преди стипендия за успех, моята в 9 клас пак беше с успех 6, но не е взимала, сега е в списъка. Всъщност въпросът ми е дали тази е различна от ония 21 лв., които си получават така или иначе за успех над 5.50?

# 96
  • софия
Би трябвало да е получавала.
Не е различна. Онази от 21 лв. е. Промяната е от този срок (за първия на учебната година). Получили са писмо. Преди стипендия са взимали и децата от почетния списък (доколкото разбрах), но понеже са много, а по някаква наредба/указания на МОН стипендията не може да е по-малко от 21 лв., сега такава ще получават тези от Президентския списък. Предполагам, че ще или вече са направили промени в документа на Колежа за стипендиите (имаше утвърден за това).
Тези, които ще получават стипендия, имат писмо да потвърдят за нея.

Първоначалният ми отговор беше на въпроса на smooth за привилегията (вече стипендията се оказва такава за децата от Президентския списък).

Доп. С моливчето получават и листО. Хубаво е да го пазят, защото не издават дубликат, ако се загуби.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 14:22 от zvаnchе

# 97
Схванах, да от 8 клас взима тази от 21 лв., значи си остава същата, получила е мейл.

# 98
Точно днес ми направиха забележка с какво неуважение се отнасям към моливчето. Аз си признавам, че не съм разбрала кога е бил отличен младежът. Той не споделя много, аз май получих такъв мейл, но не обърнах внимание. Така или иначе, тази сутрин си взе моливчето, което аз ползвах активно.😃

# 99
Децата и от двата списъка ли получават листО и молив или само от списъка на президента?

# 100
  • софия
И от двата списъка имат моливче и листО, но не знам как изглежда другото.

# 101
Би трябвало да е получавала.
Не е различна. Онази от 21 лв. е. Промяната е от този срок (за първия на учебната година). Получили са писмо. Преди стипендия са взимали и децата от почетния списък (доколкото разбрах), но понеже са много, а по някаква наредба/указания на МОН стипендията не може да е по-малко от 21 лв., сега такава ще получават тези от Президентския списък. Предполагам, че ще или вече са направили промени в документа на Колежа за стипендиите (имаше утвърден за това).
Тези, които ще получават стипендия, имат писмо да потвърдят за нея.

Първоначалният ми отговор беше на въпроса на smooth за привилегията (вече стипендията се оказва такава за децата от Президентския списък).

Доп. С моливчето получават и листО. Хубаво е да го пазят, защото не издават дубликат, ако се загуби.
Скрит текст:
кога сте получили листа за първи срок тази година? Всъщност това 5.90 как се смята - на база проценти или на база български оценки?

# 102
  • софия
Смята се на база български оценки.
Получи го първия срок на тази учебна година (м. октомври `22) за втория на миналата. Преди това по ковидно време нищо не са им давали.

# 103
Закуската с президента не е ли за годишен успех? Или и двата срока, ако имаш над 5.90 на срок, ходиш на закуска?
Мислех, че само пълните шестици  закусват с него.

# 104
Закуската с Президента е за деца с успех 5.90-6.00
Ако правилно съм разбрала има 2 списъка:
1. Списък на Президента
Успех-5.90-6.00
Закуска с президент Емили,  стипендия (21 лева), молив, грамота
2.  Списък на Колежа
Успех-5.50-5.89
стипендия, молив, грамота

Общи условия

Активация на акаунт