Американски колеж - двадесет и седма тема

• 65 252
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Вишничка,
Колкото има шанс детето с най-висок бал, толкова имат и приетите резерви. Отстъпката от годишната такса се определя не от това на кое място е прието детето, а от доходи и имотно състояние.
Вземи се успокой момиче и си сипи едно.
На 112 място сте 99.9% вътре.

Моля някой с личен опит да потвърди, има ли шанс за намаляване на таксата за резерви Disappointed

# 481
Вишничка,
Колкото има шанс детето с най-висок бал, толкова имат и приетите резерви. Отстъпката от годишната такса се определя не от това на кое място е прието детето, а от доходи и имотно състояние.
Вземи се успокой момиче и си сипи едно.
На 112 място сте 99.9% вътре.

Моля някой с личен опит да потвърди, има ли шанс за намаляване на таксата за резерви Disappointed

Много благодаря Hug
Но реално, ако от 13.07 започват да канят резерви, им трябва оперативно време да получат и обработят молбите. Второ класиране в ДГимназии ще е минало. Чудя се как се случва всичко?

# 482
Вишничка и аз мисля, че трябва да си сипеш едно. Дефакто дъщеря ти е втора резерва след моята. Предполагам и двете ще влезнат. Сигурна съм, че сроковете са съобразени. А и на този етап ще обработват 1-2-3 молби.

# 483
Нека излезе второ класиране. Тогава се обаждаш в администрация и си задаваш въпросите свързани с времевите срокове.
И не слушай разни майки, които ти говорят глупости😉

# 484
  • София
Поканените резерви имат няколко дни /2-3 или 5, не помня точно/ да се запишат - да подпишат договора и да платят първата част от таксата. Могат да кандидатстват за намаляване на таксата /и имат шансове точно толкова, колкото и първоначално приетите/, но това се случва едва след това. Т.е. към момента на записването и плащането няма да знаят дали ще бъдат одобрени за намаление. Поне така беше през 2018 и не вярвам това да се е променило. Просто няма как да стане иначе - като изтече този около 5 дневен срок за записване, канят следващи резерви на незаетите места. Няма как за това време да се съберат необходимите документи и да бъдат разгледани от комисията.

# 485
Приет и нашият. Чувствата са смесени. Много пари, бе, хора! Вярно, инвестиция в образование, но все пак…

# 486
Приет и нашият. Чувствата са смесени. Много пари, бе, хора! Вярно, инвестиция в образование, но все пак…

С две деца в колежа и неписане от месеци...все пак си струва...Heart

# 487
  • София
Здравейте, бих искала да попитам относно имотите: ако семейството има повече от един, това означава ли, че няма никакъв шанс да получи намаление на таксата? И въобще каква е логиката - който има допълнителен имот, може да го продаде, за да плаща за обучението?

# 488
  • София
Може да го продаде, отдаде под наем…както реши. Те самолетните билети гледат, та за втори имот съвсем….

# 489
Здравейте, бих искала да попитам относно имотите: ако семейството има повече от един, това означава ли, че няма никакъв шанс да получи намаление на таксата? И въобще каква е логиката - който има допълнителен имот, може да го продаде, за да плаща за обучението?
[/quote
Всеки има шанс (имаме повече от един имот и през всичките 5 год. ни даваха намаление) Условията са комплексни, така че, смело кандидатствайте за намаляване на таксата.

# 490
Може да го продаде, отдаде под наем…както реши. Те самолетните билети гледат, та за втори имот съвсем….
Ей това не мога да го разбера... Ако имаш имот си супер богаташ, НО ако плащаш ипотека за двойно по-голям и лизинг на две Q7 (те не са твои по документ) ти дават 40% отстъпка например...

Какво е това за самолетните билети?  Да не би АК да  преписват от  НАП - ако пътуваш в чужбина,  трябва да доказваш доходи, а ако си почивал в Кемпински Банско  не се брои...

# 491
  • София
Според мен слуховете, които Вишничка е чула от разни майки, са точно в насоката, която Sanaka е споменала:
 При редовно поканените, кандидатстваш за отстъпка, уведомяват те дали и каква ще получиш и след това решаваш дали да запишеш детето и плащаш първата вноска, която реално ти запазва мястото. При поканените на второ и следващо повикване, не знам дали срокът за записване, позволява да изчакаш решението на комисията. Т.е. дали не се налага да вземеш решение преди да си наясно дали ще получиш отстъпка. Иначе всички над 8 клас, също кандидатстват за отстъпка след средата на юли, така че нормално е комисията да се съвещава по това време и тогава да разгледат и документите на резервите.

kiki29, отвреме навреме някой с опит трябва да ми го повтаря. Уж и моята логика е такава, но толкова скептици има около мен вече, че губя увереност понякога.

# 492
Доколкото разбрах чутото от майките се отнася за стипендиите, а не за намаляване на таксите. Годината, когато дъщеря ми кандидатства беше 2020 (първата с ковид, с отложения изпит) и тогава сроковете може да са били други, не съм сигурна. Но тогава децата, които спечелиха стипендиите станаха ясни преди да направят второ класиране. Сигурна съм за това, защото ние чакахме точно това решение. В тази връзка, децата, които ще бъдат поканени на второ класиране няма да могат да кандидатстват за пълните стипендии, а само за намаляване на таксата.

# 493
Доколкото разбрах чутото от майките се отнася за стипендиите, а не за намаляване на таксите. Годината, когато дъщеря ми кандидатства беше 2020 (първата с ковид, с отложения изпит) и тогава сроковете може да са били други, не съм сигурна. Но тогава децата, които спечелиха стипендиите станаха ясни преди да направят второ класиране. Сигурна съм за това, защото ние чакахме точно това решение. В тази връзка, децата, които ще бъдат поканени на второ класиране няма да могат да кандидатстват за пълните стипендии, а само за намаляване на таксата.
Точно така е, но с важно уточнение - не всички (от редовно приетите), които са заявили,че искат да кандидатстват за пълна стипендия биват поканени. Долкото зная, канят около 10-15-20 деца, които се явяват да пишат есе. Казвам го от опит, понеже моят син не беше поканен на този допълнителен изпит въпреки, че бях отметнала това желание във формуляра.

# 494
Цитат на: Maria 007 [b
[/b]link=topic=1531713.msg46335580#msg46335580 date=1682401681]
Миналата година решението за това на кого са присъдени пълни стипендии излезе на 24.06. 2023 г.

Общи условия

Активация на акаунт