Американски колеж - двадесет и седма тема

• 65 260
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • софия
Не е странно и няма неглижиране. Има споделяне на мнение, каквото лично аз винаги смятам за полезно. Много е хубаво даже на възникнали въпроси да се замисли човек и ако пак си отговори положително сам за себе, значи всичко е наред. Когато някой от въпросите вече разклащат кулата (твоята лична) ми се струва, че даже са ти били от полза.
Да не говорим, че лично за мен Фенси е един доста добре информиран потребител, що се отнася до частното образование. Пък и какъв е прблема да не е във възторг от училището?!  Това не променя нито плюсът за мен, нито плюсът за теб, нито плюсовeте, на който и да е.
(сега ако ми се появи една сурия народ  (както в миналото се е случвало) да ми говори за плюсовите на училище хикс пред разглежданото в темата и продължи да я затлачва въпреки някакъв развил се диалог и аз ще подскоча, но на принципно ниво проблем не виждам)

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 16:17 от Амели

# 511
Тази тема, както и всички останали в този сайт са за взаимопомощ и източник на информация. Неглижиране на колежа, неговата политика, качество на преподаване и т. н. от хора, които нямат пряк досег... странно е.

След 8 години опит в частното образование, подобни реплики единствено предизвикват смях у мен.
Приятен ден!

# 512
Малко ми е трудно да разбера следното :"истерията и модата по АК в нейното училище, която ние като семейство не поддържаме", а ако е прието детето, как ще преборите "тази истерия", ако всички решат да се запишат? Точно в момент(визирам 7 клас), в който децата трябва да са спокойни, мисля че това би им било излишно. Ако родителите не смятат да запишат детето си в колежа, ако е прието, няма смисъл да му се причинява този стрес. Разбира се тази година е малко по-различна, защото новата такса беше обявена след изпита.

# 513
Тази тема, както и всички останали в този сайт са за взаимопомощ и източник на информация. Неглижиране на колежа, неговата политика, качество на преподаване и т. н. от хора, които нямат пряк досег... странно е.

След 8 години опит в частното образование, подобни реплики единствено предизвикват смях у мен.
Приятен ден!
Е, радвам се, че съм Ви разсмяла Simple Smile Живи и здрави.

# 514
аз като прегледах сега набързо какви са/били и ще бъдат цените на частните начални училища, таксата на АК почна да ми се вижда чак ниска Grinning не съм следила последните години и не знаех, че са изостанали толкова от другите

за хората, които се колебаят по финансови причини, моят съвет е - пробвайте и вижте какво намаление би ви било предложено и след това преценявайте (системата е измислена умно и честно с дочакване на първо класиране от държавните гимназии), ако плащането е постижимо и ако е с размер до максимум 10% от текущи приходи - мятайте се, другото вече е рисковано за неприятни изненади в бъдеще, а ако има образователна степен, за която си струва да се харчат спестявания, то тя е по-скоро студентската, стриктни лишения заради едното гимназиално образование на мен не ми изглеждат оправдани от никаква гледна точка.... ако мотивът са мечтите - надали има родител, който да не мечтае за най-доброто за дете си, но тия мечти все пак трябва да са малко по-реалистични, а не правени без кръчмаря накрая

# 515
  • София
Моля някой да сподели каква е натовареността в колежа  в колко започват, кога свършват, там ли се подготвят за следващия ден ( ако са цял ден ангажирани там, кога учат)

# 516
Фенси, благодаря. Все пак темата е за АК и е редно да знаем гледните точки.
Напълно съм съгласен също, че добри училища има много, а и за умните и работливи деца не е най-важно конкретното училище.

# 517
  • София
Сутрин са от 8.15, понякога от по-късно. Три дни обикновено са до 15.35 часа. Ако запишат електив, четвъртък и/или петък са също до 15.35 часа, иначе до към 13.00 часа. В 8 клас са без елективи и клубове, освен ако сами не искат клуб. Често остават и след 15.35 часа за клубове. Имат доста домашни и проекти. Те са за вкъщи. Учат привечер, вечер, събота, неделя. Кой както успее и според това доколко е съвестен (при груповите проекти) и старателен/амбициозен/бързосправящ се (за тестове или индивидуални задания).

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 17:38 от Prizma

# 518
  • София
аз като прегледах сега набързо какви са/били и ще бъдат цените на частните начални училища, таксата на АК почна да ми се вижда чак ниска Grinning не съм следила последните години и не знаех, че са изостанали толкова от другите

за хората, които се колебаят по финансови причини, моят съвет е - пробвайте и вижте какво намаление би ви било предложено и след това преценявайте (системата е измислена умно и честно с дочакване на първо класиране от държавните гимназии), ако плащането е постижимо и ако е с размер до максимум 10% от текущи приходи - мятайте се, другото вече е рисковано за неприятни изненади в бъдеще
Това е така за приетите сега. За резервите си е рисково, ако не са готови да плащат пълния размер на таксата. Първо класиране за ДГ излиза на 12.07. Срокът за записване е от 13.07. до 17.07. /понеделник/. Свободните места за резерви в Колежа се обявяват на 13.07. след 16 часа.Т.е. най-рано на 14.07. /петък/ можеш да вземеш документите за записване в Колежа. Дори и към тази дата да си предварително готов с всички изискуеми документи за намаляване на таксата и да ги подадеш, комисията трябва да ги разгледа и да вземе решение в рамките на един работен ден, което ми се струва в сферата на научната фантастика. Т.е. резервите ще трябва да вземат решение дали избират Колежа преди да знаят дали ще получат намаление. Защото, ако чакат решението, ще изпуснат срока за записване в ДГ и съответно губят мястото си там. Само тези, които не са приети по първо желание в ДГ имат някакъв шанс /не голям според мен/ да дочакат решението за таксата, без да изгубят мястото си в ДГ.

# 519
sanaka, приемам, че сроковете са така, както ги казваш, моята мисъл се отнасяше за тези със статус поканени, които имат над какво да се колебаят със сигурност към момента на записването - дилема между две училища, в които ще са приети в онзи момент; при резервите има дори теоретична възможност никога да не преминат в статус поканен - да, знаем, че на практика не е така, но е нормално все пак да има известни неудобства за тях заради по-задното им класиране, ми се струва

# 520
  • София
ако плащането е постижимо и ако е с размер до максимум 10% от текущи приходи - мятайте се, другото вече е рисковано за неприятни изненади в бъдеще

antea, добре обобщено.

Сметката с таксата до макс 10% от текущите приходи на практически съображения ли базираш или извод от случаи, при които е отпускана / не е отпускана финансова помощ за таксата?

# 521
  • София
sanaka, приемам, че сроковете са така, както ги казваш, моята мисъл се отнасяше за тези със статус поканени, които имат над какво да се колебаят със сигурност към момента на записването - дилема между две училища, в които ще са приети в онзи момент; при резервите има дори теоретична възможност никога да не преминат в статус поканен - да, знаем, че на практика не е така, но е нормално все пак да има известни неудобства за тях заради по-задното им класиране, ми се струва
Аз не споря по този въпрос. Казвам горното само, за да го имат предвид пишещите тук резерви, особено тези с реален шанс за прием.

# 522
Да разбираме, че не са ви приели в АК на първо класиране, или греша?

Това е много грубо!

Все пак темата е за АК и е редно да знаем гледните точки.
Т.е. темата е само ЗА, а който е достатъчно смел или откровен да се изкаже ПРОТИВ, не му е мястото в тази тема?!
Риторичен ми е въпросът, да не ми искате сега обяснение за гледната точка!

# 523
Аз не споря по този въпрос. Казвам горното само, за да го имат предвид пишещите тук резерви, особено тези с реален шанс за прием.

По Ваше мнение, горе-долу до кое място момичета се простират реалистичните шансове за покана?

# 524
  • София
Е, аз не съм някакъв корифей по въпроса. Joy В годината на дъщеря ми - 2018 - стигнаха поне до към 140, но не съм следила през следващите години.

Общи условия

Активация на акаунт