"Новата Година чака МАРТенче със сурвачка във ръката!"

• 8 238
  • 264
  •   1
Отговори
# 195
На мен пък ми е удобно сутринта, ако е следобед тоя път пропускам. В неделя ще готвя именния ден на Иван и в събота ще трябва да се весна в офиса за някой и друг час към обяд и няма да успея да се включа.
Веси, не знам дали щеше да си толкова смела ако ти кажат, че детето ти е увредено и трябва да направиш аборт. Аз кажи речи минах през това в 28-ма седмица и знам какво е! Не е лесно да се вземе такова решение и дай боже да не ти се случва да видиш как ще реагираш.
За даренията - мисля, че никой не го прави за да тръби или нещо такова. Според мен всеки който е зачекнал темата го е направил с добри чувства и с надеждатаче ако се организираме повече хора ще направим нещо,  защото колкото повече - толкова повече. Предлагам чвече да не се коментират тези теми - явно всеки които е преценил е помогнал с каквото е преценил и идеята за организиране на нещо по-голямо няма да стане.

# 196
Герчо, доста се посмях на случката с детето на шефа ти. smile3532...много е добра

Хайде направо да се качваме по колите и да пийнем кафе в Солун, ето и Дарлинг , Ази и Мила май няма да откажат.Тръгваме рано, заради готвенето на Герчо и готово.... newsm62 smile3521Това , разбира се в кръга на шегата, но пък защо не....Милички, надявам се силно  Praynig този път и аз да дойда, макар ,че от снощи съм с кървене и сега даже не ми мога да вдигам детето.Мотам се из къщи и нищо не правя, само лежа.Според доктора не е страшно и трябва да спре, та съм оптимист за събота.Вече, тогава ходихме в Лагуна.Аз доколкото си спомням чакахме страшно много време поръчките си хем нямаше толкова хора.А последния път, когато ходих ми донесоха развалена торта... Sick

Борива, добре дошла отново, разказвай как прекарахте

Момичета, да ви се оплача Константин е с хрема.Нищо друго му няма, но сополките си му текат здраво.Помагайте със съвети, моляяяяяяяяяяя

Дарлинг, на Константин първото горно събче беше второто от дясно, изби  заедно с долните резци, така че споко

# 197
Ами, ако мамите си прежалят сутрешния сън  Mr. Green, аз дори предпочитам сутринта, за да не ми се разкъсвя деня. Така, че да кажат Галя и Джеси дали са съгласни. Нещо много мами ми се губят тези дни. Сигурно не са се върнали още от празнуването. Дано да видят срещта и да дойдат.

Казвайте заведения /аз не ги знам много-много/ Ако искате може да си определим една среща някъде и тогава да умуваме къде да ходим

Веси, не знам дали щеше да си толкова смела ако ти кажат, че детето ти е увредено и трябва да направиш аборт. Аз кажи речи минах през това в 28-ма седмица и знам какво е! Не е лесно да се вземе такова решение и дай боже да не ти се случва да видиш как ще реагираш.

Дано да не се налага на никоя бъдеща майка да избира мен, ако питаш  Praynig Никой не е казал, че решението е лесно. Напротив, това сигурно е едно от най-трудните и съдбоносни решения в живота на цялото семейство /такова решение не се взима само от майката/. Особено, когато се отнася за неродено дете, където нищо не е сигурно. Но наистина, дано да не се налага да се взима такова решение  Praynig

# 198
  • София
Ахъм, на мене ми е по-удобно следобяд единствено заради сутрешния сън (на мама, не на бебка). Така че ще се напъна и ще дойда ... към 11. Казвайте къде, че аз съм от Люлин и не я познавам София много добре. Wink

Констанс, стискам палци кървенето да спре още преди събота и повече никакви притеснения да не те мъчат. А за хремата аз не бива да се изказвам - Зори от една седмица е така - само сополи, без температура, без други неразположения. Педи ни предписа физиологичен разтвор и Коларгол. Е, от снощи има и кашлица, и хремата не е минала още, май ще минем на по-сериозни лекарства...

# 199
  • София
Аз ще изчакам да уточните час за срещата и тогава ще потвърдя Rolling Eyes

За болните дечица няма да коментирам Cryмного ги преживявам нещата Cry
Всеки си мисли , че неговия кръст е най-тежък!!!

Констанс, щом са само сополки, сигурно е от зъбките.И ние сме така.Току що се връщаме от консултация и така каза педито Peace
За протокола 9600кг-74см

Дарлинг и Дени снощи се изправи сам в кошарата - и аз веднага го щракнах Wink

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1878951

Той се изправя като се хване за някой, но кошарката му беше високичка-до сега :35

# 200
Констанс, стискат ти палци всичко да е наред и това да е единственото ти притеснение през тази бременност, че миналата не ти беше кой знае колко лека и спокойна  Praynig. Ще чакаме добри новини в събота.
Идеята за кафе в Солун е доста блазнеща, но вчера по новините имаше пак репортажи, че искали зелени карти за колите, задгранични паспорти и застраховки и имали претенции за шофьорските ни книжки. Не бях много внимателна докато тече репортажа, та да не заблудя някой,ама  тея гърците и без това не са особено умни и ще им трябва повечко време да стоплят, че вече сме европейци - поне месец-два  Joy Joy Joy. Тамън и ти ще си в "по-безопасните" месеци вече.
Аз ви предлагам ако ще е в центъра да е на попа - там бахме веднъж на срещичка в една пицария, че до Солунска и ангел кънчев и други подобни се стига трудно с кола заради тъпата Витошка. Или пък пак в Неро в Иван вазов на Витошка, където бяхме миналата седмица.

# 201
 С пожелания за една много слънчева година се включвам в темата и най вече здраве.
Ние бяхме в Турция за НГ и бях оставила Илин при майка ми, досега съм го оставяла за уикендите, но никога за 5 дни. Това бяха най- измъчените в емоционален план дни. Като се прибрахме и си видях бебчо не можах да спра да плача 1 час, вече няма да го оставям толкова дълго / обещах му/. Да ви кажа  в Турция на НГ в ресторанта имаше много българии сред тях една малка госпожичка на 10мес. с мама, тати и баба. Та те бяха на екскурзия, пътували са 12 часа с автобус и бебето си е спяло, много кротко бебче. А най ме изненада това,че го бяха довели в ресторанта, а там 150 човека, дим от цигари не се диша, музиката и виковете си представяте. Към 21:30 го сложиха в количката му, завиха я с една пелена, то заспа и към 01:00 бабата си тръгна с бебето. Как не се събуди това бебче в тази лудница не мога да се начудя.
За НЕ-то, много бих искала да не му го казвам често, но знете че бебоците пипкат все където не трябва, а немога да изпразня цялата къща. Иначе като знае че не му даваме да пипа нещо, той  отива гледайки ме и се смее, всичко разбират, просто преценяват докъде могат да стигнат.
Илин все още е болничък, кашля много жестоко и нослето не спира. Това е някакъв вирус, така че не срещайте бебоците с много хора, че трудно минава.
Аз за съжаление тази събота няма да мога да се присъединя към срещата, но ще чакам следващата.

# 202
И аз няма да мога да присъствам на срещата.
Елина също е суполива, засега сме само със Стеримар, дано се оправи
Добре дошли на завърналите се от празнуване на НГ!
Глезанка, и аз не мога да си представя,че има такива кротки деца. Wink

# 203
и аз се "за" срещата в събота сутринта. Вижте за идеи: programata.bg и да осъдим къде е най-удобно за всички. Cayo Coco знаете ли го на "Хр.Смирненски", просто идея, но може и пицария

# 204
  • Sofia
Мили маминки, честита нова година  и от нас. Желая ви една още по - успешна, по - здрава и още по - красива година. И ние днес се върнахме от едноседмично скитосване, надявам се да няма болнички и всички да сте изкарали добре, сега ще се върна назад да прочета какви сте ги свършили  Mr. Green .

# 205
Абе мами, ня няколко пъти чета, че децата на някой от вас "всичко разбират". Какво имате предвид, че вече ще получа комплекси и в това отношение  newsm78. Моят както казах разбира значението на думата НЕ, което не му пречи да си прави квото си иска в повечето случаи. като му кажа къде е мечето и сочи и може да дава ескимоска целувка - демек като си допрем носовете да си клати главата. за говоренето вече е казал сигурно над 30 думи и няколко пъти зачатъци на изречения "Тати, де?", "Тати дай". В никакъв случай тези неща не ги казва съзнателно, а просто папагалската повтаря някакви неща, които чува и понякога му се получават интересни думички - демек сложни от типа на искам, капка и т.н. Всичките думи, които казва са инцидентни - имам предвид, че примерно цял ден повтаря Тати, дай и на следващия го забравя и се сеща да иска татко си след 3 дни напримен. Изобщо - имаме си любима дума за деня и се говори до умопобъркване. Естествено ние злоупотребяваме с него като пример е в часа на ДА и задаваме някакви въпроси, на които той отговаря много убедително Да, да и клати глава ама нищо не разбира милия, ама на нас ни е забавно. Като гледам детето на една приятелна на година и един то говоридаже по-малко от Иван и определено разбира не повече от иван та се чудех дали малко не преувеличавате с това всичко разбира... Или пък трябва да се преместя в темата на физически и умствено изостанали  Joy Joy Joy. Една мама преди време ми разказваше как детето и на година рецитирало стихотворения - много се смях...

# 206
В тази пицария на Попа почти винаги има свободни места. А попринцип около Попа има доста заведения. Ако искате да се видим там, пък после ще преценим на къде да ходим  Rolling Eyes

Герчо, да ти кажа всяко дете си е различно по отношение на комуникациите. Аз вечно си давам пример с едно дете, което просто е събрало в себе си всичките негативни резултати на "модерното" гледане. Та това дете е почти на 3г и започна да проронва по някое изречение преди 3-4мес. А започна да разбира какво му се говори /по-скоро да дава признаци за това/ някъде към 1,5-2год. Но според мен при него всичко си е до пълна глезотия и абсолютно осъзнато преимущество да те мислят за неразбиращ и неможещ. Тя и до сега пие от чаши с накрайник и майка й й дава залчетата в устата  ooooh! Така, че много зависи каква среда ще се създаде на детето, за да се развива. Естествено и индивидуалния фактор има голямо значение.
Маги ме разбира само за НЕ-то, за което писах и като й кажа "Маги, ела" и тя идва /е трябва да го кажа няколко пъти, за да ми обърне внимание/ Мисля, че вече започва да се ориентира към кой човек каква думичка върви  Laughing Общо взето на мен ми вика мамо, а на баба си бабо. На тати нищо не му вика все още. Само от време на време си я повтаря самата дума. Дядо и леля още дори не е казала  Laughing Общо взето това са ни нашите възможности за комуникация до мамента. Тя иначе си говори нещо, но ходи я разбери  Laughing Тя имам чувството, че разбира не толкова думите, ами в момента се ориентира по интонацията и съпъстващите думите дейстия от моя старана  Rolling Eyes Аз на този етап я сравнявам с кучето ни при майка ми  Laughing Почти сме стигнали неговото ниво  hahaha Само ни остава да се справим с пикането и акането  Laughing

# 207
Абе Иван милия е доста далече от глезено дете  hahaha. В смисъл, че аз не съм човек дето ще се прегъне от вякоя лиготия и мрънкане и т.н. Изобщо здравата ръка на закона го гепи още на месец и досега не го е пускала. Иначе доста се занимавам с него - играем, пеем, крещим и т.н. тоест не е някое хлапе дето е оставено да се развива само, ама успехите не са много големи. За съжаление няма как да идва като го викам, че нали и във физическо развитие милия е още далече от тая работа. Ама да ти кажа доста е далече от кучето ни  Joy Joy Joy. Честно да си призная и детето на сестра ми, което е на 3 е далече от кучето ми по отношение на възпитание и комуникация  Laughing та да не се силя толкова  - няма да го стигнем скоро. Сега от няколко дни се учим с малкия да ми подава играчки ама нещата вървят доста зле. Тръгва да подава, в момента в който тръгна да я вземам и той си върпа ръката и така до 101 и обратно. Вече обаче може да се крепи да уокъра на Чико. С крачките сме още зле - прави по 4-5 като го държа за ръцете (с проходилката е изтребител, ама явно не се сеща, че може да се ходи и без нея). Иначе вчера осъзнах, че милия не пинкя като е гладен, а като види шишето - изкара 6 часа единия ден въобще без да даде признаци, че е гладен или нещо такова, ама и преди 20 мин да е ял като види шишето почва да дава зор. Явно детето си свързва храненето с лилавата лъжица и с шишето, а не със стомашни спазми  Joy

# 208
  • Русе
Иначе вчера осъзнах, че милия не пинкя като е гладен, а като види шишето - изкара 6 часа единия ден въобще без да даде признаци, че е гладен или нещо такова, ама и преди 20 мин да е ял като види шишето почва да дава зор. Явно детето си свързва храненето с лилавата лъжица и с шишето, а не със стомашни спазми  Joy
Герчо, и при нас е същото щом види лъжицата или шишето и неможеш да стоиш срещу нея  hahaha Дори съм пробвала като я нахраня на обяд показвам шишето (след 10мин) и елате гледайте  rotfImbo rotfImao

# 209
Като гледам твърдо сте решили за Събота срещата да е сутринта,аз ще направя всичко възможно да дойда.Само не видях дали сте определили час?Иначе аз живея в центъра и навсякъде ми е удобно!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт