Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 095
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Болибон, вече не я ли кърмиш?
Иначе всички си ядат много значи - моето суче 6 пъти, като 2 са нощни 🤣  не мога да кажа милилитри,  но пък все по-малко минути
Кърмя я, но на последното непонятно защо не и стигаше и плачеше, че е гладна. И вече свикна на шише по него време и си го търси. Първо суче и после си дояжда. Пробвала съм по друго време на деня да и дам АМ след като е сукала, но не иска.

# 136
  • Пловдив
Кате моята яде 180-200гр каша и пюре, а има 7 хранения, нощни няма, това са от 6,30ч до 22ч. Като на последното я дохранвам с АМ 150мл вода +5лъжици. Не винаги го изяжда, но и остават 10-20мл. И това чудо тежи 6,400кг, реално още не си е удвоила теглото. Днес до тук е акала 3 пъти, рядко ака само веднъж.

Какъв апетит 🙂 Йоанна е 7,700 кг, а за акането: подсече се за втори път (вчера 4 пъти свърши работата, чак се притесних)

# 137
Алекс има 5 хранения, последното е около 23:00 часа и после в 9:00 чак. Засега успях да заместя 2 хранения, 3 остават мляко, пие около 180мл, но понякога му остават, не винаги успява всичко да си изпие. Мисля, че е около 9кг вече, предвид, че личната ни прокара през просото.. на последната консултация (07.02., обърнете внимание, следващата е на 21.03 чак!), беше 8.200кг., роди се 3,050кг.
Ето, че той не яде много, но си качва стабилно, явно не е и до количество храна, просто децата са си различни.

# 138
Варианта е да и давам вечер преди лягане 210мл,а сутрин 150 мл с 5 лъжички🤷♀Тя е на 7++ точно 10 кг(да бъда точна 10.005 гр) Тегля я винаги след като е нахранена🫤Мисля че впредвид,че е родена 4.100 кг е добре. Дали е възможно Лактаната да не я засища?

# 139
Алекс също е на Лактана, но си го засища, от други майки обаче съм чувала, че не засищало това мляко. Дори и по групите често го коментират, може и така да е.
Аз лично не бих го сменила, дори и да не засища, предвид, че си понася добре на детето. Само веднъж си позволих да сменя млякото в началото и още си имам едно наум.. такова разстройство докарах на детето, че не е истина. 😅

# 140
  • София
И ние най-накрая имаме нещо като режим 🤣
8ч събуждане + кърмене
11-12.30 сън
13 обяд
16 кърмене
16.30-17.30 сън
18ч плод, бисквита, вечеря с нас на парчета +кърмене
21ч баня +кърма
През деня пробутвам понякога да се цока не защото тя търси, а просто вече ще ми се пръснат гърдите. През нощта обаче е друга работа, реве, мрънка, стене, суче през два часа. Общо взето ме ползва за залъгалка, защото не ползва такава. Та съответно кърменето през нощта е за по 3-4мин колкото да се унесе пак, много рядко да суче настървено като от глад.

# 141
И ние най-накрая имаме нещо като режим 🤣
8ч събуждане + кърмене
11-12.30 сън
13 обяд
16 кърмене
16.30-17.30 сън
18ч плод, бисквита, вечеря с нас на парчета +кърмене
21ч баня +кърма
През деня пробутвам понякога да се цока не защото тя търси, а просто вече ще ми се пръснат гърдите. През нощта обаче е друга работа, реве, мрънка, стене, суче през два часа. Общо взето ме ползва за залъгалка, защото не ползва такава. Та съответно кърменето през нощта е за по 3-4мин колкото да се унесе пак, много рядко да суче настървено като от глад.
Какви бисквитки даваш?

# 142
Тук няколко дни малката почна да се буди по-рано,готова за игра.
Преди спеше до 8 правеше по 11-12 часа сън,а сега по мои сметки са около 9.
Въпросът ми е дали това е знак да променя режима и,примерно да мине вече на 2 дремки или е възможно да се буди заради развитието си?Нали пише че обръщането е голяма крачка в тяхното развитие и е възможно такова събуждане.Днес се събуди даже в 5:30,не е плакала нито беше гладна,просто и се играеше

# 143
милото , аз отдавна и давам 180мл вода с 6лъжички мляко , като от седмица насам плаче след като свърши и тази сутрин и дадох 210мл вода със 7лъжички - изпи ги.
Nessa , И на Ади и се случва да спи по 9 часа ,но не съм забелязала връзка за сега с дремките дали са 2 или 3 за деня.Ще обърна внимание.Аз си мисля  ,че просто се наспива ако е била по - спокойна през нощта или пък,  че огладнява , ако съм я нахранила малко по - рано вечерта.

# 144
  • Бургас / Славейков
За храненето до сега вървяхме добре .Какво пишеше в таблицата ,така се развиваше и Митко ,но от този месец 7,вече е 7++,вдигнах дозата с мляко на 170мл.Да обаче не му стига  ,давам му сега 180с6л.АМ.И имам чувството ,че пак е гладен.Нашите хранения са 5,като заместих и трето ,туй като не си ядеше  млякото.Сутрин се буди по често между 5и 6преди в 6ч.Пие млякото и заспива.Най -много до 8спи вече.Яде в 9.30,после наобяд.Следобед към 16.30най -късно.И последно в 8.20,за да заспи до 21най -късно.Вече е доста по стабилен .Седи повече време ,но и пада .Обръща се от корем на гръб ,носамо на спалнята . Като е на твърдо нищо не прави и само мрънка.Другата седмица сме на консултация.Дано не е наддал много този път.Предният беше 8.250кг.

# 145
Аз правя 5л с 150мл. вода. Сутрин го изпива, но на следващите хранения често остават по 10-20мл в шишето.
За сметка на това кашите и пюрета си ги изяжда. Днес пюрето толкова много й хареса, че изяде цялото бурканче-190гр. Това до сега не се беше случвало.

Носите ли бебета в раници? Какъв модел избрахте?

# 146
Момичета, малко по-различна тема да подхвана аз. Гледам, че не съм получила обезщетение за месец януари, за декември, февруари и март има постъпления по сметката. Дали е случайно, при вас как е?

# 147
Момичета, малко по-различна тема да подхвана аз. Гледам, че не съм получила обезщетение за месец януари, за декември, февруари и март има постъпления по сметката. Дали е случайно, при вас как е?

Януарските би трябвало да се пуснати края на декември.

# 148

Януарските би трябвало да се пуснати края на декември.

Имам две плащания декември, но едното е малко, 100тина лева и мисля, че е заради това, че до някой си декември ми се водеше още болничен, а след това вече майчинство. Тоест според мен двете плащания за декември са си за декември.

# 149
Nl_Cl аз носех Ава с ergobaby 360 за кратко, но започна много да ми тежи. Иначе и на двете много ни харесваше, в най-големите студове излизахме така на разходка, приспивах я редовно с раницата, но като мина 9 кг спрях от раз 😃 сега ММ я приспива в нея, когато положението е напечено и аз не мога да се справя, но не излизаме с нея вече. Нашата ни я дадоха приятели, на мен ми беше малко твърда, но на харизан кон зъбите не се гледат 😃 и добре, че не купихме нова, че я използвахме активно само 2-3 месеца 😃 доколкото помня беше от София, има няколко слинготеки, в които можеш да пробваш различни модели с бебка и да видиш кое ще ви в удобно на вас двете. Мисля, че има и опция за отдаване под наем.

Общи условия

Активация на акаунт