Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 089
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Милото и мойте бяха и все още имат рефлукс, оше сме на фризовом, защото Сами пак повръща от време на време на фонтан. А кога даваш вода, като не я даваш по време или след храна?
Пламена вече не повръща,но давах между храненията,когато повръщаше. При нея даже и между храненията се случваше след водата да повръща😏

# 121
Откакто Ави мина на две дремки денят ни стана много по-предвидим. Интервалите ѝ на будуване са 3,3:30,4 часа и заспива доста лесно, на първата дрямка за 5 минути, втората обикновено е в количката, ако инцидентно е вкъщи пак не отнема повече от 10 минути. Много се радвам, че приключихме с приспиванията по цял ден.
Издържа си в количката 3-4 часа, зяпа, можем да седнем на заведение с нея и тя не мрънка, определено става по-лесно.
Сега остава и храненето да става по-експедитивно, тя реално си изяжда всичко, обачеее 40 минути и голямо мазане всеки път 🤷 пробвах домашни, купешки, различни вкусове, затоплени, дори кърма добавих, ами никаква разлика. Ако всичко се случва с причина явно яденето на дъщеря ми е за да ме научи на търпение 😃😃 и не знам как ще се случва яденето навън, днес и по косата имаше пюре.
Иначе от ден-два се научи да сяда сама когато е по корем и стъпва доста стабилно и се задържа като я изправим.

# 122
MM.Angelovaaa, я кажи какъв и е режима на ядене и по колко грама/ милилитра хапва?

# 123
Тя е на кърма и не знам по колко суче, през деня има долу-горе следния режим
7:30 - мляко
10:30 - мляко
13:30 - пюре (160-170-180 мл)
16:30 -17:00 каша (около 180 мл)
19:30 - мляко
През нощта е на поискване, прави една пауза до към 00:00 и после суче на два-три часа до сутринта. Но нощните хранения нямат особен режим, може и да пропусне паузата и по-рано да си поиска, понякога и на всеки час след 5 🤷 Сравнително бързо за кърмаче (около седмица) си замести и двете хранения.

# 124
Моите са на АМ , но ядът като кърмачета през 3 часа.  Опитвам се да им направя някакъв режим, защото общо взето до сега се водим по това кога ще станат и кога ще е първото мляко за деня ( през нощта са на "поискване" т.е през три часа като по часовник Simple Smile ) и така не мога да планувам деня докато не се събудят.
Ядът по 5л около 165 мл се получава. Малкият не ги изпива всеки път,
Първите две хранения са с АМ
Наобяд зеленчуково пюре
към 15 ч или както дойде АМ
към 18ч каша
към 21 ч АМ и после когато станат...обикновено рядко е повече от 3 часа.

# 125
Аз днес дадох цяла порция попара. Ден 7 от въвеждането на глутен. Мисля да и вдигна дозата на АМ,защото видимо не и стига. Пие по 180 мл с 6 лъжички. Днес вечерта ще и дам 210мл. Има ли бебоци на такава доза?🙄Две млечни има през деня☺Сутрин между 5-6 ч и вечер 21.30ч

# 126
Джой, и аз се водя по това кога ще се събуди, а храненето в 7-7:30 за мен е нощно 😃 случва се след него да поспи още час. След като се е събудила около третия час я слагам да спи и давам да суче и от там смятам следващите хранения долу-горе на 3 часа.

# 127
Милото, сега чета една книга за захранването, в нея пише че не трябва да изяждат повече от 1000 мл/ гр, на денонощие, в уебинара на Владимирова, също го споменават.
Но много деца се хранят и с повече.
https://www.hipp.bg/mlechni-formuli/rkovodstvo/kolko-trjabva-da- … zpiva-moeto-bebe/
Ето виж и тук

Ето и книгата

Редактирам за да допълня, миналия месец като казах на педиатърката, че давам на Яна 180мл с 6 лъжици ми каза че е много, ама аз няма да и намаля храненето със сигурност.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 17:33 от Lizi:) :)

# 128
Милото, сега чета една книга за захранването, в нея пише че не трябва да изяждат повече от 1000 мл/ гр, на денонощие, в уебинара на Владимирова, също го споменават.
Но много деца се хранят и с повече.
https://www.hipp.bg/mlechni-formuli/rkovodstvo/kolko-trjabva-da- … zpiva-moeto-bebe/
Ето виж и тук

Ето и книгата

Аз това го знам за Владимирова. Изгледах и висчки уебинари,но Пламена яде в 21:30 и към 3 започва да се върти и търси мляко🤷♀Как да я удържа? Още в 21:30 като яде след като свърши млякото продължава да цока от празното шише.Тя пюре и каша повече от 170/180 не яде. Попарата днес беше 130 гр🫤

# 129
Ох, те са много интересни, като почнат с определянето на милилитрите или им се вижда малко или много.. Да ама аз нито има как да насиля детето си да яде повече, нито мога да го държа гладно.
Имам чувството, че си карат по една схема и не гледат индивидуалностите за всяко дете. На мен неонатолог ми е обяснявал, че се изчислява количеството според килограмите, а не бам на 6 месеца 180мл, да ама дете, което 6-7кг няма как да го изяде и обратно, дете, което 9-10кг ще иска дори повече.

# 130
  • Пловдив
Специалистите се опитват да сложат децата под общ знаменател, което е трудно.
Йоанна яде по 180-190-200 гр пюре/каша, но това е така, защото тя няма 5 хранения за денонощие, а четири.

Браво на проходилите и обичащи да стоят прави бебоци 🙂
Дъщерята тепърва се задържа малко по малко седнала.

Днес яде за първи път навън каша и беше омазана история 😄 Каша имаше по веждите и косата! Мама я изкъпа с кафе и добе че таткото ни съжали и дойде да ни вземе с колата, че бяхме и в друг квартал.

Edit: качвам снимка на кашата, която приготвям аз (ечемик и круша). Лъжичката оставя следа. Консистенцията на овесените ядки и ръжените ядки (смесени с плод), е подобна.

# 131
Кате моята яде 180-200гр каша и пюре, а има 7 хранения, нощни няма, това са от 6,30ч до 22ч. Като на последното я дохранвам с АМ 150мл вода +5лъжици. Не винаги го изяжда, но и остават 10-20мл. И това чудо тежи 6,400кг, реално още не си е удвоила теглото. Днес до тук е акала 3 пъти, рядко ака само веднъж.

# 132
  • Варна
Болибон, вече не я ли кърмиш?
Иначе всички си ядат много значи - моето суче 6 пъти, като 2 са нощни 🤣  не мога да кажа милилитри,  но пък все по-малко минути

# 133
Реално дори да и вдигна да 210 мл което става 230 за доза . Стават 460 мл АМ. Попара 150 гр слагам макс и две хранения по 180 гр(пиша макс)Стават 970гр мл храна за деня. 🙄Ще го умувам може само вечер да и давам повече преди сън.☹Вече не знам кое е редно и кое не. Толкова мнения. Това не е хубаво,това не е така. Вече станах разногледа. Едно време преди близо 15 години всичко беше мн просто с първото ми дете. Все ме в страх да не сбъркам, ☹Ще го умувам🫤

# 134
Аз давам 210мл. със 7 л. АМ преди лягане. Спи от 22.00 до 10.00 часа. През деня има още две хранения с АМ, сутрин 180 мл, вечер към 19,30 само 120 мл.

Общи условия

Активация на акаунт