Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 067
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, и мен ме зарибихте да пробвам. Само това се чудя, дали не трябва да има у мляко в нея. Може би и аз ще слагам една две м.л. АМ. Аз много не ги харесвам овесените ядки, но на ММ правя с кисело мляко сутрин. Завирам вода в бързоварна кана и заливам. След няколко минути добавям киселото мляко. Само да кажа, че това става само с ядките на д-р Кескин. Всички други, които съм взимала, не омекват ако ги правя така.
Аз задължително слагам АМ. Взех на ДМ био финни обаче исках да са безглутенови и станаха мн добре☺

# 106
И аз се зарибих, накиснах киноа ама мисля за обяд да направя със заешко и броколи. Ако сте пробвали събирам идеи. И още към мамите от София, знаете ли къде продават прясно заешко? Намерих някаква био ферма ома 40 лв да едно зайче хич не ми се дават

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 22:41 от Didister

# 107
И аз се зарибих, накиснах киноа ама мисля за обяд да направя със заешко и броколи. Ако сте пробвали събирам идеи. И още към мамите от София, знаете ли къде продават праснало заешко? Намерих някаква био ферма ома 40 лв да едно зайче хич не ми се дават
Аз съм я давала с броколи и сладък картоф. Като я предлагам с месце  слагам,домат,морковче и лук☺

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 22:36 от Милото

# 108
Аз за мен си я правя с моркови и спанак. На малката още не съм я въвела. Въведох елда обаче. Баткото не ядеше попари и на закуска му варях разни зърнени каши. Че той и макарони, юфка, кус кус и нищо от този род не ядеше. Както и по късно сандвичи не искаше, той и сега яде само сандвич с яйце и сирене или с кайма. Дано това не е като него. Правех му кашите или с плод или с масло и сирене. Той и инстантни каши не искаше. Голям каприз.

# 109
  • София
Аз съм водила баткото на манту в туб диспансера във втора градска. С една игла леко се драска на ръката и през един ден и се ходи за отчитане. По спомен правеха пробите понеделник и сряда, отчитаха съответно сряда и петък или нещо такова. Неговото зачервяване беше 7мм, спомням си, защото ми беше много странно как сестрата го измери с линия.
Аз още не съм давала каши. Следобяд и давам само плод и си суче после.

# 110
Да, пробата трябва да е поне 7мм, аз се сещам, че последно на мен, като ми правиха, когато бях ученичка, си беше чисто отрицателна ама моята лична е антиваксър и не ме прати на реимунизация, сега ме е яд, като се сетя.. 😅

Добре де, аз давам месо със заготовките, но се чудя едно нещо.. Грешно ли е например да взема от готовите пюрета да речем с телешко, пише, че съдържанието на месо е 10%, което от 190гр е 19гр месо, така си е пълноценно меню за едно хранене, нали?

# 111
Според лекциите на Владимирова и СЗО, не трябва да се дава повече от 10% месо, до навършване на годинка, защото на по късен етап води до метаболитни проблеми.
Аз давам само купени пюрета (нямам физическа и психическа възможност да им готвя, на този етап) , и мисля, е си е напълно пълноценно. Просто се опитвам да взимам био пюрета, ако няма био взимам и някое друго, сега какво да се прави.

Да, пробата трябва да е поне 7мм, аз се сещам, че последно на мен, като ми правиха, когато бях ученичка, си беше чисто отрицателна ама моята лична е антиваксър и не ме прати на реимунизация, сега ме е яд, като се сетя.. 😅

Добре де, аз давам месо със заготовките, но се чудя едно нещо.. Грешно ли е например да взема от готовите пюрета да речем с телешко, пише, че съдържанието на месо е 10%, което от 190гр е 19гр месо, така си е пълноценно меню за едно хранене, нали?

# 112
И аз нещо не мога да се организирам да варя,пасирам и готвя.Давам инстантни каши за сега , смесвам с плод(понякога пресен или на пара , а понякога от бурканче) или със сирене и масло.АМ добавям по лъчичка и половина като е с плод.Лизи, за да не се запича и давам каша елда или овес.Оризовата отдавна не съм и давала.Другото , което мислех да ти кажа е , че щом Сами яде със зор 100мл мляко най - вероятно 190 пюре/каша му е дошло в повечко и затова е повърнал.И предполагам , че е изглеждало доста , но все нещо е останало и може би по - добре да не дохранваш.После катп даде мляко изпи ли го? Иначе за рибата браво , че са хапнали .
Купих и аз едни бисквитки , със спелта и овес са , но уви -всичко на рафта беше със захар , но тия поне нямат фъстъци, орехи, сол и там другите неща , които съдържаха повечето.После ще се върна да кача снимка евентуално.

Мисля , че липовият чай е доста ароматен и би се харесал на малките , само може да не се прави много наситен ако имате притеснения.Чаят от копър като давах за колики изобщо не се харесваше на Аделина , тъй че с него изобщо няма да я пробвам.
Тя след седмица става на 8м.Вече започва да повтаря отвреме на време.Баща и днес и казва ей дететнце, а тя казва дете .Не е случайност, защото го повториха няколко пъти.Онзи ден пък и казва бииип биип(като клаксон на кола) и тя повтаря.Сега най - любимо и е като я сложа да спи да се мята по корем и да лази.Все още е войнишката , но се опитва да се повдига и на лакти и колене.Също я слагам права на земята и да се държи за стол или същото , но на дивана на облегалката да се подпира.Ако не мърда стои сама стабилна  , а вече ако клекне или подскочи разбира се загубва баланс и си я държа.Всъщност на дивана подскача , но там се обляга малмо напред на корем и има упора.разбира се пускам я само за няколко секунди , за да не се натоварва много още.
Някой спомена за 4 часа будуване - за нея това изобщо не е проблем стига да има с какво да се занимава , даже ако я сложа на 2 часа и 15мин примерно да спи - се изнеря яко.
Вече се научи да си маха шапката и много ме ядосва 😀
Нокти не ми дава да режа също вече.
Някой дава ли пюрета 7+ на Гербер или Бебелан ?Ядат ли ги? Няколко пъти съм давала , вътре са с парченца , яде ги , но определено не и е приятно да и се моткат парчета моркови или копър из устата 😀

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 10:41 от Орехче

# 113
Аз давам пюрета за 7+, въпреки, че в неделя ще стане на 7м. Справя се, даже се пробва уж да дъвче. Не се справи с кус кус обаче, въпреки, че е за 4+, повърна го и ще опитам пак може би след седмица. Давам да ръфа парчета ябълка или банан с половинката си зъб, май му е схванала предназначението 😆 Нямам търпение и аз да за започне да имитира думи ❤️ Киноа, елда и други суперхрани не съм давала, давах на каката като бебе и от тогава вкъщи не са влизали, аз я изям една салата с киноа през годината, я не. Бебешки бисквити, зрънчовци и солети не съм взимала и няма да взимам, за мен са си джънк и предпочитам да не я запознавам рано, докато мога да избирам аз, няма да са в кошницата ми.

# 114
Аз за нас правя киноа и слагам в салатата. Елда не е моето,но давам на Плами и няма да спра. То и заешко не ям ама и давам и виждам,че доста и харесва😀Агнешко,телешко също не ям но ще давам. Лимец ям само в салата,но и  него ще и давам. Не мисля да се съобразявам с моите вкусове,а с нейните.
Орехче липа не съм давала и затова не взех такъв чай. Иначе имаше плодов чай в ДМ,но имаше в него Шипка,ябълка и цвекло,а аз цвекло не съм въвеждала и затова взех с копър. Днес една идея повече и хареса,но след половината започна да си държи устата затворена. С 300 зора и правене на клоун от моя страна хапна 130 гр. Ще продължава да настоявам и ако пак не и харесва няма да и давам,но мисля че добре се справи. Не съм я дохранвала днес. За десерт и дадох една бисквитка на Бебелан(има захар в тях),но и давам по две на ден макс. Мисля че си я заслужи след 130 гр попара😀. По две бисквитки със захар няма кво да и стане. Сега като въведа глутена хубаво има бисквитки на Холи след 8 ми месец без захар . Така че ще взема може би от тях☺
Иначе и Пламена и харесва да стои вече права,даже не мога да повярвам в началото въобще не искаше,но сега и харесва☺Мести си се пълзи ли,по някакъв нейн си начин. И тя се опитва да издава нови звуци,но най ми харесва че си играе с играчките вече сама☺

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 14:05 от Милото

# 115
Орехче, не мисля че му е дошло много, защото и друг път е изяждал толкова, докато спи някой път може да изяде 190 мл мляко, но само докато спи, храненето докато е буден е чисто предизвикателство, въобще не иска... Може да не яде по много часове. Просто постоянно са му ръцете в устата и като си пъхне юмрука и решава че може и да си разтвори пръстите в устата и много често повръща заради това, ако няма какво да повърне си се напъва яко. Иначе го дохраних онзи ден с мляко, изяде 160 мл докато спеше. Абе май всичко си повърна, защото се напъва някъде около 5 мин и накрая изкара и само вода/ стомашни сокове. Пък и друго има, аз нали започнах да им давам вода, и мисля че и от водата повръщат.
Сега пак повърна, изяде около 60 гр пюре и го повърна, не знам задави ли се или усети някое парче жълтък.
Мен ми е кеф да им дам нещо да пробват сами са дъвчат, като бисквита, но не знам какво, не ми се иска да взимам бисквити, защото всичките имат захар, а безглутенови не намирам без захар.
Записах си за елдата и овеса, ще търся такива каши, а я кажете просото запича ли, че съм поръчала от Гален една каша с просо?

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 14:29 от Lizi:) :)

# 116
Орехче, не мисля че му е дошло много, защото и друг път е изяждал толкова, докато спи някой път може да изяде 190 мл мляко, но сао докато спи, храненето докато е буден е чисто предизвикателство, въобще не иска... Може да не яде по много часове. Просто постоянно са му ръцете в устата и като си пъхне юмрука и решава че може и да си разтвори пръстите в устата и много често повръща заради това, ако няма какво да повърне си се напъва яко. Иначе го дохтаних онзи ден с мляко, изяде 160 мл до като спеше. Абе май всичко си повърна, защото се напъва някъде около 5 мин и накрая изкара и само вода/ стомашни сокове. Пък и друго има, аз нали започнах да им давам вода, и мисля че и от водата повръщат.
Сега пак повърна, изяде около 60 гр пюре и го повърна, не знам задави ли се или усети някое парче жълтък.
Мен ми е кеф да им дам нещо да пробват сами са дъвчат, като бисквита, но не знам какво, не ми се иска да взимам бисквити, защото всичките имат захар, а безглутенови не намирам без захар.
Записах си за елдата и овеса, ще търся такива каши, а я кажете просото запича ли, че съм поръчала от Гален една каша с просо?
Лизи едва ли се сещаш,но Плами беше с рефлукс до захранването. Да ти кажа много повръщаше от водата,на фунтан даже. Тогава нашата лекарка каза вода след мляко/хранене да не давам и че водата ги карала да връщат. Има каши овес и елда,даже в Галин имат голям избор пак и цените им са добри. ☺

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 14:33 от Милото

# 117
И аз не се съобразявам с моите вкусове, сега се сетих, че всъщност давам каша от елда, по-скоро имах предвид, че не се занимавам изрично с търсене и предлагане на супер храни, казвам го като човек, който на първото си дете даваше спирулина, ленено семе, брашно от лимец и по цял ден въртеше с количката за една био тиквичка, просто сега от дистанция на времето и опита ми се вижда ненужно. Срещнах постове с изброени 5-6 супер храни за въвеждане, хубаво е, но още по-хубаво ще е да се предлагат и в бъдеще, ако присъстват в менюто на семейството е идеално. Като цяло съм съгласна, че никой няма да пострада от бисквита, но за мен захранването не е само въвеждане на алергени и достигане на калориен баланс, а създаване на култура на хранене. Категорична съм, че няма да създам навик да си дояжда с бисквити или да ги яде между храненията или да ги получава като награда, това пък го казвам от позицията на бившо дебело дете и цял живот съобразяване заради желания размер дрехи. Това разбира се, са си мои травми, но искам и малкото ми момиче да посяга към плодовете с приоритет пред мъфините. Колкото по-късно се запознае с бисквитите, зрънчото и шоколада, толкова по-добре, нищо не губи нито телом, нито духом. Може би ви звуча странно, но аз съм си овъртинкър, за всяко нещо мисля сигурно за 10 години напред 🤦‍♀️

# 118
И аз не се съобразявам с моите вкусове, сега се сетих, че всъщност давам каша от елда, по-скоро имах предвид, че не се занимавам изрично с търсене и предлагане на супер храни, казвам го като човек, който на първото си дете даваше спирулина, ленено семе, брашно от лимец и по цял ден въртеше с количката за една био тиквичка, просто сега от дистанция на времето и опита ми се вижда ненужно. Срещнах постове с изброени 5-6 супер храни за въвеждане, хубаво е, но още по-хубаво ще е да се предлагат и в бъдеще, ако присъстват в менюто на семейството е идеално. Като цяло съм съгласна, че никой няма да пострада от бисквита, но за мен захранването не е само въвеждане на алергени и достигане на калориен баланс, а създаване на култура на хранене. Категорична съм, че няма да създам навик да си дояжда с бисквити или да ги яде между храненията или да ги получава като награда, това пък го казвам от позицията на бившо дебело дете и цял живот съобразяване заради желания размер дрехи. Това разбира се, са си мои травми, но искам и малкото ми момиче да посяга към плодовете с приоритет пред мъфините. Колкото по-късно се запознае с бисквитите, зрънчото и шоколада, толкова по-добре, нищо не губи нито телом, нито духом. Може би ви звуча странно, но аз съм си овъртинкър, за всяко нещо мисля сигурно за 10 години напред 🤦♀
Разбира се че всеки си решава с какво и как да отглежда детето си/децата си.Аз също до преди 5 години съм била винаги на диети за да съм 50 кг,е сега съм 60 кг 🤷♀Все ще почвам уж диета,но все отлагам 😀

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 14:32 от Милото

# 119
Милото и мойте бяха и все още имат рефлукс, оше сме на фризовом, защото Сами пак повръща от време на време на фонтан. А кога даваш вода, като не я даваш по време или след храна?

Общи условия

Активация на акаунт