Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 061
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Педиатърката ми каза Грънчарова в Петинка Цветкова - звучеше, че тя само прави едва ли не, та звъннах и запазих - 20 лв ми каза

# 91
И аз ходих там с баткото. Май има и друга в градска болница, ама не съм сигурна. А и на мен тази ми е близко. Бие подкожна инжекция между китката и лакета, поне на 7 годишните. Става бързо и не боли, щом моя ревлю така каза, значи наистина не боли, даже не разбра какво стана. И не трябваше да се мокри и пипа.

# 92
Мантуто е проба и не се брои за ваксинация. Гледа се дали има наличие на реакция към туберколоза. Може да въвеждате всичко, ако вече излезе отрицателна пробата Манту, тогава се прави реимунизация БЦЖ, тогава вече се внимава, като при всички ваксини, да не се въвежда нищо ново

И на Алекс най-вероятно ще му правят проба, защото и той няма никакъв белег, но сме чак на 21 на консултация.

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 16:00 от Moni_9797.

# 93
Мони и Криса няма никакъв белег. Обаче и другите две деца нямаха, докторката ги намери обаче и каза, че всичко е наред. На баткото сега мантуто излезе положително и не ми биха ваксина. На мен си спомням в първи клас, че ми биха, защото мантуто беше отрицателно. Като водих баткото на отчитане си мислех, че ще му бият, защото мястото на пробата не се промени по никакъв начин. Докторката каза, че вече почти не дават външна реакция и се намира с опипване. Наистина имаше топче. Чакахме доста хора за отчитане и на нито едно дете ръката му не беше червена. Имаше и едно бебе и на него не му биха ваксина.

# 94
  • Варна
Благодаря за разяснението, Мони. Белега къде трябва да е реално? Аз даже не видях педиатърката да я оглежда, явно директно е вижда, че няма. Та ми каза да запазвам час за мантуто. Дано да не се налага ваксина пак де, че ми се иска вече да сме приключили с тях.

Иначе още се опитвам да събирам урина, дано утре успея. Четвъртък и петък беше провал - по 30 мин я държах и накрая й писваше. Та утре пак опити, купила съм още 3 колектора.

# 95
На лявото рамо. Към края на рамото я биха на Криса в родилния. Биха я пред мен.

# 96
Да, на рамото трябва да е уж, но местата малко си варират, зависи и сестрите къде точно са я поставили.
Аз търся, но не намирам, дано открие белег и при нас, че не искам пак да го тормозят, той е много драматичен 😂

# 97
Кате ако може да се включиш по един въпрос. Днес взех овесени ядки финни ,но без глутен. Мисля че ти не прелдлагаше инст. каши,а ядки като овес. Как го предлагаш? Аз сложих 200 мл вода да заври и около три,четири супени лъжици овесени ядки,сложих и половин круша. Варих 15 мин и след това оцедих от водата и пасирах. Сложих и една мерилка АМ след това. Нещо такова ли правиш? Иска ми се възможно най-малко инст.каши да и давам. Царевичната мисля да я махна,нали ще давам качамак,ориз и киноа давам на обяд със зеленчуци и месо. Овесените ще ги правя аз. Остават елда,просо и една микс глутенова която имам. Това ще е от каши. Даже се чудя за елдата дали да не я приготвям аз,но мн ще ми стане сякаш😀

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 18:10 от Милото

# 98
Милото , искаш да махнеш инстантните каши и сама да ги правиш ли? И аз взех просо, елда, киноа и амарант, но още не съм се пробвала да направя каша от тях. Първо ще използвам готовите, които купих.

Аз днес отворих една млечна каша от елда, но много трудно се разтвори сякаш. Останаха неразтворени бучки. А преди това с овесената тя е безмлечна, правя си млякото и смесвам и няма този проблем. Бъркам ли някъде?

# 99
Милото , искаш да махнеш инстантните каши и сама да ги правиш ли? И аз взех просо, елда, киноа и амарант, но още не съм се пробвала да направя каша от тях. Първо ще използвам готовите, които купих.

Аз днес отворих една млечна каша от елда, но много трудно се разтвори сякаш. Останаха неразтворени бучки. А преди това с овесената тя е безмлечна, правя си млякото и смесвам и няма този проблем. Бъркам ли някъде?
Да иска ми се колкото може да предлагам по малко инстантните каши☺Да ти кажа днес овесените ядки се получиха мн добре с крушата,но реших че АМ ще е добре да има вътре☺Изяде към 160 гр толкова ми стана за 10 мин. я хапна.Стана ми една идея по рядка,но сложих чаена лъжичка царевична каша и стана супер. Просто излизаме всеки ден на вън и нз как да си наглася нещата ако и правя  и СЗ аз. Но съм решила три вида инст. каши да оставя. Всичко друго ще се опитам да правя аз. Примерно киноата към обедното мн и харесва☺

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 19:14 от Милото

# 100
  • Пловдив
Кате ако може да се включиш по един въпрос. Днес взех овесени ядки финни ,но без глутен. Мисля че ти не прелдлагаше инст. каши,а ядки като овес. Как го предлагаш? Аз сложих 200 мл вода да заври и около три,четири супени лъжици овесени ядки,сложих и половин круша. Варих 15 мин и след това оцедих от водата и пасирах. Сложих и една мерилка АМ след това. Нещо такова ли правиш? Иска ми се възможно най-малко инст.каши да и давам. Царевичната мисля да я махна,нали ще давам качамак,ориз и киноа давам на обяд със зеленчуци и месо. Овесените ще ги правя аз. Остават елда,просо и една микс глутенова която имам. Това ще е от каши. Даже се чудя за елдата дали да не я приготвям аз,но мн ще ми стане сякаш😀

Адмирации, че искаш да махнеш инстантните каши. Аз нещо не можех да наглася съотношението кърма:инстантна каша и се отказах.

Досега не съм варила овесените ядки заедно с плод, все отделно го правя.
Аз слагам повече овесени ядки да се варят като количество, за да имам за два дена каша, като предварително са киснати цяла нощ.  Слагам да се киснат 200 гр ядки (или една голяма чаша за кафе).
Пасирам отделно ядките, отделно и плод, след това смесвам в купичка, като ядките преобладават.
Добавям 1 к.л. кърма и сервирам на Йоанна. Омита всичко 🙂
Ще снимам утре каква консистенция се получава.
Днес ѝ предложих ечемик с круша и банан. Много ѝ хареса.

# 101
Много благодаря. Ще накисна от тази вечер за утре. Ще им набарам цаката,но ми трябва време. Ами моята приятелка ги прави,вари с плода. Много леки и хубави станаха. На Пламена и харесаха доста. Аз банан предлагам така,не минава термична обработка така че утре ще и направя с бананче.

Някоя от вас имали отзиви за книгата на Силвена Роу? Обмислям дали да си я купя🙄

П.С Чаках Яна да се включи за чая,но явно има работа. Та взех един чай копър за попарата,ще я тествам и така. Днес изяде 100 гр попара което си е добре за втори ден,но пак не искаше,мрънкаше. ММ държи да я пробвам с чай,нали той така я хапвал попарката. Може  да била с предпочитанията като тате🤷♀😀Кус куса мисля да го давам с масло,сирене и АМ лъжичка,понеже аз макароните ги ям със сирене,захар и масло🫤

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 18:55 от Милото

# 102
  • Варна
Супер ще стане с накиснати овесени ядки, после сварени (или дори не) и после блендирани с плод. Аз също накисвам от вечерта, днес правих за мен и нея овесена баничка за закуска, но за мен и със сирене, а за нея с извара. Таа да - с всяка култура ще стане да вари ши пасираш ти, само трябва да хванеш цаката на гъстотата. И всичко може да накисваш от предната вечер и готово. Може и да замразяваш - киноа съм замразявала в стъклена кутия. Така че може и много да свариш и вечер да си вадиш да се размрази, а на следващия ден да затопляш и блендираш - така няма да отнема много време и ще имаш винаги нещо, а не инстантна.

# 103
А кокосово масло някоя ползва ли е към кашите? Ами то наистина май най-добре ще е да и ги правя. Вкусът става съвсем различен. Поръчах просо инст.каша с него ще е така за сега,но елдата скоро трябва да я хвърлям и може би ще купя от ДМ и  ще я правя аз! Тази с 3 зърна инст каша още не съм я отворила. Вкуса е съвсем различен като цяло и не е толкова сложно 20 мин варене и пасиране

# 104
Момичета, и мен ме зарибихте да пробвам. Само това се чудя, дали не трябва да има у мляко в нея. Може би и аз ще слагам една две м.л. АМ. Аз много не ги харесвам овесените ядки, но на ММ правя с кисело мляко сутрин. Завирам вода в бързоварна кана и заливам. След няколко минути добавям киселото мляко. Само да кажа, че това става само с ядките на д-р Кескин. Всички други, които съм взимала, не омекват ако ги правя така.

Общи условия

Активация на акаунт