Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 042
  • 760
  •   2
Отговори
# 75
Didister, бързо оправяне на болното дете и дано не се прехвърли на бебето.

Лизи, и аз ти съчувствам. С близнаци определено не е лесно. Ти си силна майка.

Милото , ще прояде попара Пламенка. Нали си е лакома. При нас за съжаление от няколко дни хич не му харесват пюретата. До сега беше лаком и всичко омиташе с апетит. А вече два поредни дни се отвращава от храната и чак се задавя. Акъла ми изкара днес. Добре, че третия път след предлагане на каша вече я харесва.

Аз също вече взех 2ка мляко. Не знам каква е разликата между 1 и 2. Преминахме и на 5 хранения вече, но стана така че яде в 7 и после директно обяд му правя. При кого от вас беше така, не помня. Преди да дойде време за попарата ще трябва да оправя режима, така че да има мляко сутринта, после попара и после обяд.

Вчера купих амарант и просо на зърна. Някой приготвя ли каша от зърната и как, накисвате ли предварително? Трябва да прочета как се варят. Дано ги хареса. Joy

Ще правим и ние изследванията за 6 месец, само че след една седмица, че ММ е в командировка и няма как да ида сама. Какво пуснахте на децата освен нещата по каса? Искам да си направя и аз изследвания, но се чудя какво да пусна. След това ще ида и на гинеколог най-сетне, все отлагам заради бебето, че няма кой да го гледа.
Ами и тя има неща,които не и харесват,но ги яде примерно 5 мин по бавно. Броколи и карфиол не са и най,най. Прави ми впечатление,че взеха да и писват кашите и търся идеи за СЗ. Ако някой има предложения да пише. Аз не можах да и пусна нищо допълнително,понеже от всички лаборатории ми казаха,че кръв от пръстенчето не важи за нищо друго освен ПКК. Не можах да намеря лаборант да и вземе венозна кръв за съжаление,нямаше навити☺

Ако си вкарала глутена може да даваш от готовите каши/ кремчета. Аз въртя 4-5 вида каши, а когато сме на вън по време на СЗ давам от готовите. Сещам се например  - мляко с ориз, крем Рошков, крем ванилия с банан, бисквитена каша има м няколко вида. Общо взето гледам всеки ден да хапва нещо различно
Сега вкарвам глутен. Днес е ден 4-ти. Четох че до годинка трябвало по веднъж на ден да се предлага глутен. Тоест ако присъства се закуската повече не трябвало.
Лизи аз също давам безмлечна от Елда,но на Хумана. Оризова не давам вече,понеже правя спанак с ориз или с нещо друго. Вкарах ориза за обяд. В заготвоките с месо също има. Мисля че и е достатъчен. Царевична повече мисля да не вземам,понеже мисля да предлагам качамак,но ако и хареса няма да купувам.
 Кашите на ХИП най и допадат на Плами. Сега поръчах от просо на Холи-чиста. Не можах да намеря  на хип.
Попарата я правя с вода,но на моят мъж са му я давали с чай. Не знам кой е най-добрият вариант☺

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 15:46 от Милото

# 76
  • Бургас / Славейков
Милото не не го пасирам кус куса така го яде.Но тъй като е безглутенов е оризов и затова давам и плод ,може и зеленчук ,за да не се запече.Макар че вчера дадох банан и от него се запича .
За чая от липа май съм чела някъде ,че бил алерген. Макар че едно време само такъв чай съм пила.И да попарата някой я дават с чай други само с вода.Общо взето и моите пюрета  напоследък все са сладки.Като отрежа един сладък картоф и цяла седмица мога да готвя с него.+други зеленчуци.Последните картофи бяха огромни.Като въвеждам сега глутена мога ли да давам кисел ?

# 77
И Ава яде по 40 минути 🤷 всичко си изяжда иначе, но според ММ ѝ става скучно 😃 направо ми е китайско мъчение да я храня, пускам Арам-зам-зам компилация на колонката, пея, държа играчки нависоко, че рязко се заиграва с лигавника, като многоръката Шива съм 😃😃 и ММ се включва да танцува и пее, цирк Ангелови 🤷😃 дори да е яла по-малко, не предлагам гърда, тя не мрънка и издържа до следващото ядене. Успешно заместихме обяд и СЗ и след 10 сутринта я кърмя за заспиване.   Гледах бебешките бисквити, те всички са със захар 🙄 ще издиря рецепта да направя някакви. В този ред на мисли, знаете ли дали в държавната кухня слагат захар на кремчетата?
Иначе да похваля Ави, вече се вози сама на столчето в колата, че и в обратна посока 😍 аз си сядам до ММ. Другата седмица ще пробваме и на дълъг път дали ще се получи, из града не мрънка.
Решихме да вземем лятна количка, спряхме се на Сайбекс Мелио, само за цвета да се реша последно и довечера я поръчвам 😃

# 78
  • Велико Търново
Напоследък просто нямам нито време, нито сили да влизам, направо не мога да ви изчета. Виктория по цял ден само пищи, вече съм емоционално изтощена. Ако са зъби, дано избиват по- бързо, а като им дойде времето да падат, с кеф ще ѝ ги "избия" 🤣.

Глутена ММ го въвел от раз.. направил каша с 50 грама и 200 мл вода, добре че нищо ѝ няма.

На нас педиатърката ни каза попарата да я пасираме, ама първо ще пробвам хубаво да натроша сухара , че не ми се иска да я пасирам. Предполагам че другата седмица ще я почвам, сега сложих сирене да се обезсолява. Аз да питам, сухарите трябва ли да са бебешки или може всякакви.

Лизи, браво за търпението, аз ако половин час ми се дърпа просто спирам да ѝ давам пюре. Дали няма някакви програми да вземете някой да ти помага.

Мони, така и бяха червени бузките, преди да избият долните два зъба. Може и това да е.

Didister, бързо да се оправя големия, дано бебчо не се разболее.

Милото, аз мисля да взема някакви бебешки бисквитки и да слагам в плодовите пюрета, че са доста воднисти, също банан с кисело мляко давам понякога.
Късно видях че не искаш да даваш сладко, за друго не се сещам за СЗ.

# 79
И Ава яде по 40 минути 🤷 всичко си изяжда иначе, но според ММ ѝ става скучно 😃 направо ми е китайско мъчение да я храня, пускам Арам-зам-зам компилация на колонката, пея, държа играчки нависоко, че рязко се заиграва с лигавника, като многоръката Шива съм 😃😃 и ММ се включва да танцува и пее, цирк Ангелови 🤷😃 дори да е яла по-малко, не предлагам гърда, тя не мрънка и издържа до следващото ядене. Успешно заместихме обяд и СЗ и след 10 сутринта я кърмя за заспиване.   Гледах бебешките бисквити, те всички са със захар 🙄 ще издиря рецепта да направя някакви. В този ред на мисли, знаете ли дали в държавната кухня слагат захар на кремчетата?
Иначе да похваля Ави, вече се вози сама на столчето в колата, че и в обратна посока 😍 аз си сядам до ММ. Другата седмица ще пробваме и на дълъг път дали ще се получи, из града не мрънка.
Решихме да вземем лятна количка, спряхме се на Сайбекс Мелио, само за цвета да се реша последно и довечера я поръчвам 😃
Аз също съм решила да правя домашни бисквитки.Ето една рецепта. На Плами бяхме взели бамбуков комплект и с него ми пратиха рецепти за бебчета,но другите са за по голяма възраст. Ако ти харесва може да я направиш.

# 80
Днес дадох пуешко ,тоолкова много и хареса направо не очаквах.Като цяло добре си хапва,но броколи и карфиол не съм предлагала повече.Видях че не им е фенка,но не е и длъжна да яде всичко❤
А за кашите въпросче - спазвате ли указанията? Аз досега да,овесената все 150 АМ и 5 лъжички каша,но пшеничния грис го дават да се прави с 4 лъжички,не с 5
Но аз днес реших да сложа 5 ,не знам защо,може би да стане по-гъста.Дали е проблем?

# 81
  • Варна
exsberry бих желала да се включиш по въпроса за глутена. Как въвеждаш ти ми е интересно и какво количество?По етапно ли даваш,колко всеки ден? Спазваш ли или мислиш да спазваш последователността която принципно я дават по схеми овес,ръж,ечемик и тогава пшеница(нещо такова беше) за въвеждане? Интересна ми е твоята гледна точка. Все пак си доста добре запозната с храните. Ако имаш някое клипче в тик ток с обяснения по въпроса ще ми е интересно да го изгледам☺

Аз захранвам ЗВБ както съм споменала и не спазвам някакви таблици. Давам й каквото реша общо взето - глутен съм й давала хляб с квас (тоест пшенично брашно) и брашно от спелта. Реално повече безглутенови неща правя, защото аз такива ям - например тази седмица използвам брашно от елда за сирники. Но ми напомняте, че е добре да дам повече видове глутенови неща.

Иначе за бебешките бисквитки - аз много често правя палачинки или бисквити с банан и овесени ядки, като тези от качената рецепта.

Аз вчера и днес имах mental breakdown със съня - издържа по принцип преди последната дрямка около 2:45ч, но вчера бях навън, а днес исках да заспи в колата и двата дни не успя да заспи, стоя будна 4 часа, изпадна в дива истерия, едвам дишаше. Аз ревах с нея .. не мога да повярвам, че 2 поредни дни става това. Тъкмо вчера се почувствах като човек, че излязох с приятелка.. после това и се кълнях, че няма да мръдна от вкъщи повече. Днес бях при нашите да я видят и същия номер...И ми прави 4 часа преди последна дрямка, която е 30 мин и после преди нощния ще станат само 2,5-3 часа. Супер много ме напряга този сън. Ставам сутрин и изчислявам интервали и накрая нещо такова....

Иначе снощи яде само веднъж, което беше уау за мен.. но 100% беше случайност хаха. Днес не го очаквам.

Иначе я кърмя на 4 часа, към 8,12,16 и след вечеря. Давам й храна 3-4 пъти на ден, закуска и вечеря задължително тримата - тя си яде и ние си ядем. И още 1-2 пъти си яде с мен.

Полудяла е по праскови - имаме домашни компоти без захар и й давам от тях - изяжда няколко резена, цялата се омазва. И после доста ака от тях - не знам разхлабващи ли са или какво, ноо да..

Евала на всички, които имате нерви да храните по 30-40+ минути. Аз редовно смятам, че съм ужасна, защото някакви неща ме изнервят, например като пищи и иска внимание.

Лизи, за теб съм без думи - няма да го издържа психически. Вчера блъснах с ръка волана, докато крещеше в колата, защото просто исках да ударя нещо и да го изкарам някак си.. на моменти просто не мога.

Трябва и още видове риба да дам аз - само 2 съм дала и месо.. някакъв бебешки пастет си измислих. И яйца редовно й давам, но искам по-разнообразно. Цвекло й дадох също, но сякаш не се впечатли чак супер много.

# 82
  • Асеновград
И моя в началото не искаше попарата, но пробвах няколко пъти и сега вече много му харесва.
Аз я правя така: слагам сухари в неговата купичка направо (един пшеничен, и два от спелта от малките от дм), и зализвах в гореща вода, но от онзи ден започнах с чай и много му харесва, някакъв от бебешкия магазин взех (пише че е храносмилателен, вкусен е за го допивам), сега заливам ги с чай, и намачквам с вилица, те веднага омекват, не прекалявам че става много течно, даже ако има излишен чай го изсипвам, добавям докато е горещо масло гхий, може и обикновенно, но аз взех гхий (то пак е краве, но пречистено, и му е махнат казеина), и разбърквам и маслото и сирене, около 10-15гр слагам и всичко хубаво намачквам с вилицата, и си го хапва с удоволствие. Става около 120гр.
Това се получава:

# 83
И моя в началото не искаше попарата, но пробвах няколко пъти и сега вече много му харесва.
Аз я правя така: слагам сухари в неговата купичка направо (един пшеничен, и два от спелта от малките от дм), и зализвах в гореща вода, но от онзи ден започнах с чай и много му харесва, някакъв от бебешкия магазин взех (пише че е храносмилателен, вкусен е за го допивам), сега заливам ги с чай, и намачквам с вилица, те веднага омекват, не прекалявам че става много течно, даже ако има излишен чай го изсипвам, добавям докато е горещо масло гхий, може и обикновенно, но аз взех гхий (то пак е краве, но пречистено, и му е махнат казеина), и разбърквам и маслото и сирене, около 10-15гр слагам и всичко хубаво намачквам с вилицата, и си го хапва с удоволствие. Става около 120гр.
Това се получава:

Благодаря за включването! Ще я тествам тези дни и ако трябва ще взема с чай да и правя? Понеже аз ползва само от мини сухар четата на ДМ,колко да сложа? Днес сложих 4🙄Аз ГХИ не харесвам,но това е мое мнение. Има доста изписано за него. ГХИ не се препоръчва от специалистите по детско хранене,защото при обработката се губи DHA. Аз мисля да редувам мазнините-ако сутрин дам масло,на обяд да е зехтин.Това е мой избор разбира,не налагам мнения. Ако може да снимаш чайчето ако е от ДМ,да знам какво търся☺

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 21:43 от Милото

# 84
Здравейте! Реших да послушам др Владимирова, тя препоръчва, децата с атопичен дерматит да се захранят с риба!
Днес за пръв път дадох риба (див хек) в зеленчуковото пюре, мисля че се хареса, поне не се напъваха да повръщат Joy
Размешах около 5% риба в зеленчуковото пюре, утре ще дам зеленчук с жълтък , а във вторник риба 10% с зеленчуци . И ще я броя за въведена, после мисля 3 дни да не давам нищо ново, за да следя за реакция. Пък и ще стане време за ваксина, нали 3 дни, преди и след ваксина, не се дават нови неща.
Какво мислите, дали правилно въвеждам?

# 85
  • Варна
Ние утре сме на манту, не знам брои ли се за ваксина реално. Ще видим, но май не трябва да въвеждам нещо поне 1-2 дни, че тази седмица се каня на фъстъци, но няма да са понеделник и вторник явно.

Лизи, звучи ми супер на мен за рибата, но нека някой по-запознат да каже. Важното е, че не са се опитвали да повръщат поне

# 86
Ние утре сме на манту, не знам брои ли се за ваксина реално. Ще видим, но май не трябва да въвеждам нещо поне 1-2 дни, че тази седмица се каня на фъстъци, но няма да са понеделник и вторник явно.

Лизи, звучи ми супер на мен за рибата, но нека някой по-запознат да каже. Важното е, че не са се опитвали да повръщат поне
Не знам дали се брой за ваксина. На бебе не съм ходила да му правят проба. Обаче правиха проба на баткото това лято, на 7г. Ходихме, направиха му проба и ни повика след 7 дни за отчитане. При него беше положителна. Ако не е положителна се бие ваксина. Може би е добре да изчакаш с въвеждането на фъстъци да мине и отчитането на пробата.

Лизи аз въвеждам рибата като я давам два дни подред, после не давам нищо ново 1 ден и после си продължавам. Рибата я давам веднъж седмично. Ама аз и другото месо го въвеждам така. И твоя метод ми звучи добре. В общи линии стигнах до извода, че няма грешно и правелно, а както го чувстваш ти.
Аз чакам моя мъж да хване риба и тогава ще я въвеждам, някъде в началото на април. А и още не съм стигнала до нея. Честно вече искам да я записвам на ДК.

# 87
Пламена е на 14 на манту🙄
Иначе риба все още не съм въвела. Мисля след глутена да е! Мисля да започна със сьомга и лаврак купешки пюрета,а Ципурата може и аз да правя,понеже я обожавам. Като почнахте темата за рибката как ми се прияде ватос😋Рибата най-вероятно ще я въведа като местото в два последователни дни,после ден зеленчук,жълтък и продължавам да редувам месо,жълтък и веднъж седмично рибка☺

# 88
  • Варна
Ще ви кажа утре какво са казали на мантуто и как е било

# 89
Ще ви кажа утре какво са казали на мантуто и как е било
Къде ще ходите? Ти беше от Варна или съм с грешка?

Общи условия

Активация на акаунт