Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 152
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
И Габи не плака на мантуто - по-скоро се подразни, че й хванаха ръката.

Ох, вещице, аз редовно спя с нея сутрин в мен, само и само да спя.

Ами със ЗВб-то - има и в памперса понякога храна 😀 абсолютно навсякъде успява честно

# 256
  • Велико Търново
И нашите сутрини започват вече в 6 часа, само че я вземаме между нас, тя си играе, рита, скубе, но поне не реве и успявам да полежа до към 7 и нещо.

Току що заспа след голяма борба, направи повече от 5 часа будуване. Спеше ѝ се, но като я сложа да спи започваше да пищи с един пронизителен писък, направо едвам издържах. За кога ще спи сега не знам, но поне да не е толкова кисела. Главата ми ще се пръсне вече, даже и хапче не помогна.

# 257
  • Пловдив
Сутрин Йоанна се събужда към 06:50, но е кротка. Играе си с биберона, гледа си ръцете. Дори понякога пак заспива, но рядко. Когато иска мама да се събужда, чука с бибата по кошарата 😄 А ако не я отразя, започва да мрънка. Е, тогава вече ставам. Хванала ми е цаката.

Лизи, прегръдки за теб, Яна и Сами! Всичко е период и ще мине!

Exberry, как точно ще предложиш фъстъченото масло? С какво ще го смесиш? Може ли рецепта?

Nessa, благодаря, че споделяш съветите на твоята педиатърка.

Вече не правя гладко пасирани пюрета, а ги мачкам с вилица. Мръщи се, но яде. Оообаче не дъвче, а гълта парченцата като пате. Мамите със ЗВБ, вашите мъници дъвчат ли вече? На обяд се храним всички и с ММ се редуваме да ѝ показваме как да дъвче, за да ни подражава.
Предложих и парченца банан, обаче Йони ги хвана някак, смачка ги и изобщо не искаше да ги лапне (иначе, ако беше играчка, охо!), а с отвращение си дръпна ръчичката да хвърли тая гадост, която майка ѝ сервира 😄
Е, все пак това е новост на два дена, няма как да очаквам чудеса.

Копривата с какво мислите да я комбинирате? Аз купих и чака ред за поднасяне.

# 258
момичета, влизам ударно с въпрос (само Ви чета, че от сума ти и време влачехме бронопневнония, след това варицела - първо дребния, сега и каката). Та, дребния от антибиотика отключи атопичен дерматит. Знам, че тук има и други дечица с тази диагноза. Питанката ми е: давали ли сте Омнибиотик Панда? Педиатърът го предписа, но сякаш се увеличава обрива от него.

# 259
  • Варна
За банана - давам го с обелката, като отгоре отрязвам. Слагам картинка да видиш - така си го яде от 6 месечна и много обича. https://thrivingnest.com/wp-content/uploads/2021/03/banana-handl … y-led-weaning.jpg

Фъстъченото масло го дадох и директно и в овесени ядки (тип каша) и в барчета и в няколко неща вече - като предлагаме алерген е важно да не го дадем 1 път и да спрем, а да има излагане по-често така да се кажа. Но фъстъченото масло го смесих с малко вода, за да не е гъсто и лепкаво и да не й залепне на небцето като на възрастните.

Панда не съм давала аз, но за екземите (казаха ми, че е пред АД състояние) най-добре й влияе Avene Xeracalm и ги поддържам много добре вече месеци само с него

# 260
Аз давам Панда от както се роди, не за конкретен проблем, а просто профилактично, нали спомагал имунитета, общото състояние и отделно, за запек, от което най-много ме е страх.
Наистина запек е нямал до сега, единствено веднъж пропусна да се изходи едно денонощие, но не мисля, че беше запек, защото на следващият ден се изходи нормално и с нормална консистенция.
Нямал е кожни проблеми, може и това да е помогнало, аз родих и секцио, та нали се увеличава риска за АД така, не знам колко е вярно но..

# 261
Мойте са с атопичен дерматит, давала съм пандата един месец заради запек, не видях разлика, между нея и биогаята за това ги върнах на биогая. Според нашата педиатърка, пандата е само реклама и не действа по различно от биогаята, която е по бюджетна, след като пробвах и аз съм на това мнение. Не съм забелязала да се обриват от нея, обринаха се от крем на юриаж за атопична кожа.
Най добре им действа биодерма атодерм крем без аромат, къпя ги и с олио на биодерма, нямат едно петно вече, за това се заблудих, че са го израснали и взех крема на юриаж, но беше грешка.

Хора ще се гръмна Сами е качил само 140 грама за цял месец Flushed след малко ще меря и Яна, дано не ми стане лошо

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 20:36 от Lizi:) :)

# 262
Кате, Миша го захранвам от 6 седмици и не дъвче. Суче лъжиците, като му свърши парчето си яде пръста, ама няма проблеми. Все ще се научи 😂 Днес му дадох Киноа с риба и зеленцуци и си натъпка устата и ревна и до там беше с яденето.   

Искела, имам куче и ми решава проблемите с трохите 😂 Опаковам детето с една мушама, която се облича и на масичката, така не чистя от гащите. Понякога просто яде гол, ако не е нещо толклва зърнесто. Аз не знам как храните с пюрета, че да няма пюре на тавана. 2 пъти давам пюре от магазина, като втория път давах аз, че беше с боровинки и цвят мастило… е ми трябваше да изчистя после всичко. Добре че го храних гол, поне.

Лизи, а каква е нормата за качване? При нас теглят по-рядко и никой не се вманиачава по месеци. Ама и си мисля, че все трябва да спрат да качваи по 500грама на месец, аз поне много чакам този момент.

Ние започнахме с тренировнвки на гърнето от няколко дни. Даже два пъти свьрши каквото се очакваше, дано ми стигне тьрпението да го науча.

# 263
Нормата, мисля че е:
5ти месец -700 гр, той е качил 240
6ти месец - 650 гр, той е качил 450
7ми месец - 600 гр, той е качил 145

# 264
  • Пловдив
Ние купихме гърне и сега се образовам, преди да започна да уча малката. Йоанна обаче едва стои сама и на този етап трябва да разчитам/наблюдавам сигналите ѝ. Може да се каже, че “ще я хвана” по голяма нужда, защото малко след ядене свършва работата, но за пишкането изобщо не успявам да разчета някаква реакция.
 О и любимото ѝ е след баня да се изпишка на спалнята, след като е изкъпана и намазана 😁 Та сигурно ще се забавляваме като почнем да се учим..

# 265
Лизи не вярвай на домашните кантари.
Нали си хапва човека?
И може ли да ми снимаш козметиката?
Моя го мажа с това
Скрит текст:

Но започна да се влошава след като дадох пилешко. Кожната твърди,  че нямало проблем със захранването и ме кара да давам жълтък, но четох, че той обостря още повече дерматита.

И колко време момичета се дава жълтък за са да се счита за въведен?

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 09:18 от Joy Joy

# 266
Лизи не вярвай на домашните кантари.
Нали си хапва човека?
И може ли да ми снимаш козметиката?
Моя го мажа с това  
Но започна да се влошава след като дадох пилешко. Кожната твърди,  че нямало проблем със захранването и ме кара да давам жълтък, но четох, че той обостря още повече дерматита.

И колко време момичета се дава жълтък за са да се счита за въведен?
Защо да не се вярва на домашни кантари?

# 267
Най-вероятно се качвате заедно с детето и вадите своите кила, но не показва точно.
Ако теглите самото дете, ако мърда пак не е точен.
Верни са ония старите кантари като в магазините.

# 268
Най-вероятно се качвате заедно с детето и вадите своите кила, но не показва точно.
Ако теглите самото дете, ако мърда пак не е точен.
Верни са ония старите кантари като в магазините.
Аз имам бебешка везна и тегля Пламена от раждането,разминаване с килограмите съм нямала като сравнение с тези от консултацията.Плюс че неонатолога при кайто я водим  работи също с електронна везна.🤷♀

# 269

Момичета,колебая се между тези двете,но не знам кое ще е по-удобно и дали някое от тези изобщо ще бъде. Гледам ,че едни гърнета са с право седало,други имат място за крачетата,така като вълничка отпред.
Вие какво гърне взехте?

Общи условия

Активация на акаунт