Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 165
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
Анчо, мисля че децата се оправят, постепенно увеличавам дозата на млякото, Яна малко повърна след 150 вода с 5лъжички, но не мисля да намалявам, Сами ми е проблем, хич не иска да яде.
Преди малко измерих и Яна за месец и тя е качила само 240 грама, не разбирам какво става, айде със Сами имам проблем с яденето, не иска да яде и ми е някак обяснимо, че е качил само 145 грама , но Яна тя си яде по 900-1000 мл на денонощие, 180мл вода с 6 лъжици, според мен е достатъчно и много от вас четох, че дават такава доза... Единственото обяснение ми е, че тя не спира да се движи, страшно активна е, постоянно рита и се мъчи да лази, не и се получава, но се върти в кръг... Няма една минута без движение, само докато спи.
Притеснявам се, че са много малки Сами е 7,170кг, а Яна 6,900кг, около 70 см височина.
Днес правят 7 месеца, но нямах никакво желание за снимки... Утре може да ги снимам!

# 286
Лизи добре са си. Моята е на 7+м и я изтеглих 6,450гр вчера, около 63/64см е, а е родена по голяма от твоите. Нормално е с повръщането да са свалили грамове. Не се шашкай излишно.

# 287
Лизи, благодаря!

За прословутият жълтък да питам.
След кое даване и на какво количество се счита за въведен?

Още не съм давала на проблемният с атопичният дерматитът жълтък. На него му вкарвам месо ( пилешко, пуешко, заешко ) След всяко месо не може да спи вечерта от болки в стомаха

# 288
  • Велико Търново
Лизи, мисля че са си добре. Вики на 7 месеца беше 7,750 и 69 см.
До 6- тия месец качваше почти по кило, а последно беше качила само 250 гр. Имай предвид, че вече качват по малко , само по няколко грама.

# 289
лизи, дано и Сами прояде скоро и да си отдъхнеш.
За жълтъка - не знам кога се счита за въведен , аз вече давам по половинка и няма проблеми пу пу .
За гърнето - и нашата педиатърка препоръча да е най - обикновено , за да не го намират като игра , а за каквото е предназначено.Аз още нв съм я слагала , тя обича да ака докато яде 😀
Вещичке, много е сладък твоя човек - като голям мъж с вестник в тоалетната хаха .
Моята муцуна започна да яде повечко , а напоследък се събужда около 6 часа и включих пето ядене.
Тези дни въведох извара и грозде с едно пюре на Гербер - много се хареса.Също дадох червена леща с червена чушка и съвсем малко чесън.Но изказването на забравих и името с три четири скилидки чесън ми идва в повече.
Питах и за детската кухня - казаха ми от 11ти или 12ти месес , съответно се направих на ударена , че сме на 8 и дали не може по - рано - казаха ми от 10тия в крайна сметка.А вчера и давах и домашна пилвшка супа - пасирана - също и хареса.
nessa,  радвам се и че при вас всичко е наред.
анчо, ако често ти се случва може би е по - добре да ги махаш , да се престрашиш.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 08:52 от Орехче

# 290
Аз жълтъка го въвеждах 5 дни.
Два дни по 1/8,два дни по 1/4 и на 5-тия ден 1/2.После се считаше за въведен.Днес трябва да и дам 1/2,защото е денят,в който ще яде само зеленчуково пюре без месо и така ме посъветва педиатърката - два дни в седмицата зеленчуков микс + 1/2 жълтък.
И ние нямахме проблеми,нито с глутена имахме.Сега започнах плодовете,дано към нищо да не прояви непоносимост.

# 291
Nessa,  благодаря за отговора, а каква пауза имаше между дните ба въвеждане?
Дано няма детенце проблем с храната и за в бъдеще Simple Smile

# 292
Лизи мисля има някакъв ефект от това олио, но трябва да го правим редовно - 2-3 пъти в седмицата така беше казала детската. Кожата й е една идея не тооооолкова суха.
Джой аз давам рядко жълтък именно заради невродермита. По половинка, седмично един път колкото да не е без хич. Мисля започнах по четвъртинка и след около две седмици три вече давах по половинка.
Орехче какво да ти кажа....шубе си ме е.

# 293
Аз от бързане и от недоспиване явно не съм обяснила.

Момъкът с дерматит не е хапвал жълтък и не смятам да му давам докато не се успокои. Него го захранвах с месо ( пиле, пуйка, заек), но след всяко месо е голям кошмар по нощите. Пръцка и реве  около 4-5 ч сутринта.

Другият момък акаше жилки кръв и по метода на изключването ( смени му педиатъра млякото с безлактозно) го смятаме, че има лактозна непоносимост. Педиадтъра намекна, че при него ще закъснеем с въвеждането на млечните и глутена.
 Та на него въвеждам жълтък ( той пък още месо не е кусвал, защото го почнах първо на каши заради раздразненият стомах и се случват бавно нещата при него.
На 13 март му дадох колкото леща жълтък
На 15 март  колкото грахово зърно
На 17 март около 1/8
На 19 март около 1/4
За сега като, че ли при него няма реакция...

# 294
Joy, и аз така въвеждах, през ден като започнах от 1/8, педиатърката ми каза да съм внимателна, че те и без жълтък се обриват. Увеличавах през ден, имаше дни в които не искаха да си изядът пюрето и следващия път слагах същата доза жълтък, та ми отне около две седмици, за да го вкарама, накрая дадох два пъти половинка и преминах на месото. Ще редувам ден месо, ден жълтък

# 295
Мен тези редувания започват да ме дразнят. Аз я виждам нашата, че иска да яде детето.
Мисля да си я карам оттук натам както дойде. Днес ще й дам жълтък с пюрето. За нас правя болонезе и ще й пасирам от сега за следобяд макарони с маааалко от соса. Кашите на мен ми доскучаха, а за нея не знам. Дето беше казала Вещица ярма да ядеш все....нищо, че е с АМ.
Водя се по детето и това е.

# 296
Лизи и Пламена качва по по- малко въпреки,че не я ограничавам,даже е на доза по 210 мл АМ. Пюре и каша яде по 180 гр. Закуската е 140/150 гр,но и тя като Яна е доста активна въпреки че не пълзи като другите,тя все още е войнишката,но се върти яко. Аз за сега съм на каша за СЗ. От нашата храна не съм и отделяла все още,не съм и давала. Готвя и на нейния уред,но идеята за пилешка супа е добре,но не съм въвела кисело мляко. Застройката я правя от жълтък и кисело мляко. Ние сме доста далеч с въвеждането,понеже сега вкарвам глутен и не смея друго. Пъпчиците които и излязоха ги няма,дали има шанс да е от праха,понеже и го смених? Днес ММ взе отново ТЕО бебе и ще и мина всичко през него,а какво гладене ще бъде после не ми се мисли😀🙄Но ще е утре,че днес гледам да сколасам до обяд и после на вън. Такова хубаво време мисля поне 3 часа да сме на вън☺

# 297
Не гладя много от отдавна, мързи ме, от днес спирам и да стерилизирам. Време е да започне да се среща с бактерии ( нищо ме вечно има нещо в устата)
От днес ново 20 Sad бяхме на нефролог и се видяха песъчинки в бъбреците. Най-голямата е 3.2 мм и според лекарката са се получили, защото пие много малко вода. За неговите кила ( 8 ) саза че трябва да изпива  100-150 мл на ден . За сравнение той сега пие около 10, половината от които повръща. Как ще вдигнем водата 15 пъти нямам идея

# 298
Не гладя много от отдавна, мързи ме, от днес спирам и да стерилизирам. Време е да започне да се среща с бактерии ( нищо ме вечно има нещо в устата)
От днес ново 20 Sad бяхме на нефролог и се видяха песъчинки в бъбреците. Най-голямата е 3.2 мм и според лекарката са се получили, защото пие много малко вода. За неговите кила ( 8 ) саза че трябва да изпива  100-150 мл на ден . За сравнение той сега пие около 10, половината от които повръща. Как ще вдигнем водата 15 пъти нямам идея
То не е до бактерии😀,аз и на баткото гладя тениските. На 15 години държи да е опънат под конец. Тениските са винаги изгладени,а маратонките ако са с бяла подметка(повечето са му,са изтъркани)🤷♀Аз стерилизирам и ще продължа. Тя Пламена се въргаля като прасе в кочина и предполагам се срещнала с половината микроби на света,но имам място в кухнята,нямам съдомиялна,навик ми е,та ще видя кога ще ми писне и ще махна стерилизатора. Иначе Пламена пие всеки ден различно количество вода,но 100 мл си ги пие☺

# 299
Джой,ако съм разбрала правилно въпроса и говориш само за жълтъка ,5 последователни дни,пауза нямаше.Понеделник започнах и петък вече дадох 1/2.Не знам,такава схема ми даде педиатърката и каза че после вместо да се дава на детето 1/4 през ден,направо 1/2 два дни в седмицата.
Ще прикача отново схемата за въвеждане на жълтъка.

Общи условия

Активация на акаунт