Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 196
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Като чета как кърмите на 3-4 часа през деня и завиждам. Моето диваче суче на 2 часа, но понякога се заинатява и пропуска хранене, макар и да мрънка, че е гладен. Това става навън или ако има някой у нас. Тогава не мога да не се изцедя. Предлагам от шише, ама често просто се инати. Иначе кърменето при него няма общо с твърдата храна 😂 Не меря грамажи, ама визуално такива количества изяде онзи ден и аз не очаквах да пие мляко (храня между кърменето), но той както си играхме и се присламчи към цицата, нищо че бях с тениска. Също независимо кога е бил кърмен, види ли ми цицата се залепя за нея 🤪 Имам една нощница за кърмене тип прегърни ме, сутрин както лежа в кома той си играе седнал, оголи ли се - той навежда да си цокне 🤣 Имам чувството, че ще го кърмя до 8 клас, страх ме е даже да мисля за отбиване.

Днес го оставмх с ММ на саме, да си свърша работа. Сега ми вика, как издържаш, аз вече искам да се гръмна 😄 Той не се спира, само иска тактилни игри, да го изправме, да го мачкаме, да го държим до кучето… оставиш ли го без внимание или си дрънва главата от чекнене или прави пакости - вчера ми беше взел чехлата и я облизваше, прави го и с кучешки играчки, хваща крайчето на килимчето и го дъвче…Днес захапал на ММ пръстите на краката - както си блял ММ в инстаграм,  Миша си играл в краката му и го пробвал на вкус… Та каква стерилизация, скоро глистогонни с кучето ще пие, май май 😀
А като се сетя колко развиващи игри бях планирала, но нямам време и търпение за тях 😀 Ако бях с близнаци вече шях да съм в лудницата.

# 346
Еми, Вещице, в един отбор сме Joy Моят дивак и през нощта, и през деня си цоцка често. Много ме мързи да засичам по колко пъти суче за едно денонощие, ама със сигурност ги прави поне 12. Ама повечето пъти много бързо приключва. А и аз не се дърпам много, щото си е възможност да си почина някоя минута Joy Ама то и то една почивка, суче на 4 крака, катери се, щипе ме, върти се, бута Angry

Меджик, къде се губиш? Да кажа, че докато го къпехме тази вечер, се сетих за вас с Божо Smile Това не седи бе, хване се за коритото отстрани, опитва се да се изправи, иска да скача, а трябва да е топнат във водата, защото има проблем с пишлето, та да се понакисне преди да намажем с крема. Допреди две седмици още си ползвахме хамачето при баня и беше много по-лесно. Освен това, пляска с ръце във водата и ставам мокра отгоре до долу Triumph

Диди, не знам дали е от водата, ама нашата кака и до ден днешен пие многооо малко вода. Водихме я два пъти на нефролог, добре й бяха бъбреците... Ако не му се пие, няма как насила. Иначе аз бих потърсила второ мнение. Урината как е?

Да кажа и за скилидките чесън Simple Smile Уебинарът беше за ЗВБ и при захранване по този метод почти всичко може да се даде след 6+ месеца. Не си представяйте 2-3 скилидки в
150-200 грама и бебето да изяде всичко. Идеята е да се овкуси яденето. А и моите деца ядат толкова малко, че в стомасите им ще идат някакви милиграмчета Joy Иначе днес каката поиска да й сложим лют пипер в лещата Joy

Бързо оздравяване на всички болни. Дано като се постопли времето да намалеят малко боледуванията....

# 347
Значи трето дете гледам, обаче това е чудо невиждано. Каката беше ревлива и дива, мислех си, че не може да има по диво от нея. Обаче.... Това кроткото бебе, наистина е кротко, не плаче, яде, спи, играе си сама няма от какво да се оплача, така да се каже по кротка е и от баткото, а си мислех, че няма такъв вариант. Обаче... Та това кроткото бебе е толкова диво, че думи нямам. За минута не седи мирно, почна ли да сменям памперс имам чувството, че за първи път в живота си сменям памперс на бебе. То не да се настани мирно да суче, ами се дърпа, върти, оглежда, опитва се да застане в странни пози. Пуснеш го на земята и трябва да го гониш, а не пълзи. Вчера щеше да скочи от коритото както го държа. Абе думи нямам. Чак ме е страх от момента когато започне да се движи на собствен ход и да ходим по площадки, ние и сега ходим ама заради каката и баткото. А е толкова контактна, на всеки се усмихва и с всички е приятели. Да видим кога ще дойде периода, в който реве ако я оставя сама или някой се приближи до нея. Значи всяко следващо от моите сякаш е по диво от предното. Това е някаква странна комбинация от предните.
Живи и здрави да са, а другото щем не щем ще го преживеем.

# 348
Доста е трудно с кърменето , аз не виждам как щях да се справя с безсънието ако бях продължила да кърмя.Сега сутрин съм неадекватна като се събуди в 6 часа , а снощи пък нещо и стана и се ококори в 3.И от два дена вместо да "каже" по някакъв нормален начин , че не иска нещо, например да си избута шишето с език или с ръка ако не е гладна повече, тя крещи все едно я коля.
Имам притеснения , че дните ни са доста еднообразни.Нищо не и задържа вниманието , освен може би бънджито.Отделно , че искам да я уча на нови неща , да и чета , да и показвам животни, цветове, нос, уши, ама явно е още малка и не се вълнува.Както при някои от вас и тя само иска да дивее , да се мята, чекне,да стои права , ама понякога и това не иска и се изчерпвам :/Не иска вече и по корем , а онзи ден я оставих да ходя до тоалетна , чувам я , че нещо крещи, връщам се , а тя се обърнала по гръб и мята с крака като буболечка.Обърнах я , макар че и сама може и в същия момент се завъртя рязко пак по гръб и си удари главата.Та вече и по корем не мога да я оставям без надзор.Смисъл тя си се върти отдавна ама сега явно е станала по - невнимателна.
Ава никак не ми звучи гладна , не че е хубаво да се сравняват децата , но на две приятелки дечицата са на по година и 2 - 3 месеца и те тежат по 11кг, а не ми се виждат слабички.Нека си хапва , само не знам как издържаш през деня с тези чести събуждания(и останалите момичета де).
Нашият вариант да я отделим в друга стая е да е в хола, но за сега не го обмислям.
Вещичке и Ади е луд  фен на крака,голямо кискане е като ми ги набара.
Браво за новите умения на всички малчовци и бързо оздравяване на болните.
Редактирам се , че забравих да кажа. От известно време имаме успех с дневните дремки в кошарата.Скоро не се е случвало да ляга до мен на спалнята , или е в кошарата или сме навън.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 09:36 от Орехче

# 349
  • Велико Търново
Виктория е същата, не се спира за секунда, а смяната на памперса, особено наакан е мисия невъзможна ...

Баща ѝ като се прибере от работа и за няма час и нещо- два му спира тока 😃.
А като започне да пиши истерично ако нещо не е по нейната, баща ѝ само и казва да има смелостта като порасне да пиши така, и ще има строй се, преброй се 😃😃.

Два пъти вече яде кус кус , Сано че с плодове пюре. Утре ще я пробвам солен, аз първия път доста го сварих и може за това да не искаше да го яде, ще видя утре.

Днес се чудя какво да ѝ сготвя, до сега яде топчена супа и зелен боб яхния.  Имам спанак, може с ориз да направя .

За сега с ММ сме на различно мнение дали да я местим сама. Аз искам малко по малко да правим детската, че да не ни се налага всичко да купуваме наведнъж, той се дърпа. Иска ми се към годинката вече да е самостоятелна.

Бързо оздравяване на всички!

# 350
Орехче и Сами се дере все едно го колят през ноща, давам шишето започва още повече, мислех че заради вируса го боли корем, но май не е това причината, успокоявам го с 300 зора и като заспи му давам шишето и започва да яде, явно е гладен, но като е изнервен не иска.... И на мойте вече нищо не им задържа вниманието,  освен телевизора, който тези дни го пускам Disappointed Relieved за да мога да гледа единия докато храня другия, иначе не мога да ги нахраня, все мрънкат. Още не ги слагам в бънджито, защото педиатърката каза след 8ми месец, а рехабилиторката, като започнат да седят стабилно, още не са стабилни.
Сами не иска по корем и като го слпжа със засилка се обръща и си бие главата, ако не е на меко и реве много, не знам как ще се научи да е внимателен. А яна като я сложа по корем стои буквално на корема си и понякога повръща малко, краката и ръцете са и във въздуха и ги мята, а цялата и тежест на корема.
Нещо на последук не мога да наглася дневните дремки, последната идва мн късно и не могат да заспят после, кажете при вас как са и по колко време, аз искам последната да е до към 17:00-17:30ч за да заспиват в 20:00- 20:30 ч, но нещо напоследък не става.

# 351
Днес започвам да въвеждам риба. Обаче съм забравила колко риба се даваше на порция. Четох в интернет ама 50-60гр ми се виждат много. Като го изтеглих, нямам спомен да съм давала по толкова много на големите наведнъж. Днес няма да дам толкова, като количество ми беше интересно. По колко риба давате?

# 352
Аз въведох рибата, като я дадох два дни, първи ден около 5% в пюрето (половин бурканче) втори ден цяло бурканче с 10% риба, после изчаках няколко дни за да следя за реакция, но не знам схемата ми дали е правилна

Днес започвам да въвеждам риба. Обаче съм забравила колко риба се даваше на порция. Четох в интернет ама 50-60гр ми се виждат много. Като го изтеглих, нямам спомен да съм давала по толкова много на големите наведнъж. Днес няма да дам толкова, като количество ми беше интересно. По колко риба давате?

# 353
  • Пловдив
Болибон, купих готови пюрета с риба треска на хип. Не мисля изобщо да си правя заготовки от риба и заешко, а ще си купувам.

Аз също мисля да приготвя утре на малката спанак с ориз, да опита нова комбинация за обяд. Днес ще давам елда с пюре от круша и ябълка, като елдата няма да я пасирам. Изглежда ми достатъчно мека.

Йоанна с вечерните дремки преди нощния сън, е на кантар. Последното ѝ хранене е в 19:30. Случвало се е да си ляга към 19:00, но я оставям 30-40 минути и я будя, за да не си прецака нощния сън. Друг път последната ѝ дрямка е към 15:00. В период на преминаване от 3 на 2 дремки е, и в момента е малко хаотично при нея. Когато ѝ се спи, слагам я да спи. Много зависи и колко е спала общо през деня, но ѝ се събират 2-2,5 часа дневен сън.
Преди като ѝ се доспиваше, си търкаше очите и се прозяваше, сега навлиза в някаква фаза да плаче и крещи. И аз малко на магия я слагам да спи, като гледам кога е яла последно, сменен ли е памперса и ако тези неща са ок, заминава в кошарата.

Йони също имаше период, в който обърната по корем си стоеше само на коремчето и махаше с ръчички и крачета (дори и сега го прави на моменти). Иска само да бъде седнала и като падне мрънка 😄 Вчера преди сън се опита няколко пъти да си вдигне дупето и да се опита да пълзи, нооо още ѝ тежи.
Искам и аз да ѝ показвам книжки, но тя ги взима и ги пъха в устата. Всичко пъха в устата (за протокола, няма зъби).
Поради това ѝ говоря пълни глупости, поне да си обогати речника детето..("Сега мама ще измие дъската, с която наряза салата за нея и тати"; Вади сега от съдомиялната ножа, който изми преди малко, за да го прибере в шкафа)
Изговарям си всичко за деня и после с ММ си мълчим 😄

Напоследък с таткото я питаме: Къде е мама/тати? и има лек напредък. Обръща се с главичка и ни "посочва". А ние се пръскаме от гордост! 😄

# 354
Аз имам домашни зайци, само трябва някой да ми заколи, че родителите ми гледат, но никой вкъщи не коли. Имам пилешко и заешко. Телешкото ми е от роднини, гледат крави и като колят нашите вземат кайма и месо. Агнешко по Гергьовден, пак от познати. Преди гледаха и крави и овце, но вече не. ММ е рибар и ми носи прясна риба. Вчера донесе пресен калкан и днес дребо е на рибена чорба. За баткото бях купувала пюрета с риба, миришеха отвратително, той категорично отказа да ги яде. Повече не съм се пробвала с рибено пюре. Тази я захраних с заешко от заготовките на Плазмонд, не искаше да си яде пюрето, по точно с 300 зора изяде около 100гр, а сега домашното заешко си го хапва с кеф.

# 355
На baby bio пюрето с див хек и зеленчуци мерише вкусно, на плазмон пюрето с хек мирише ужасно.
Педиатърката започва да ми лази по нервите!
Обадих и се да я питам дали може да отложим ваксините, защото и мм е  болен, а да си направим консултация, довечера да и пиша за час, и исках да питам да започват ли пюретата, да спирам ли лекарствата..... Айде че ме чака тук дете и отвън ме чакат и ме отряза, сега не знам да пробвам ли да им дам пюре какво да правя?
Лекарствата ги спирам...

Писах и на месинджър, да ми отговори когато има време на въпросите, на Яна памперса пак беше пълен с мн рядко ако, няма да се разберем така, няма кой друг да ми каже какво да правя или ще ми отговря или я сменям, в града има и други педиатри и не е като в София, да няма  място при тях и без това децата ги водя с направление от лл при нея....

Аз имам домашни зайци, само трябва някой да ми заколи, че родителите ми гледат, но никой вкъщи не коли. Имам пилешко и заешко. Телешкото ми е от роднини, гледат крави и като колят нашите вземат кайма и месо. Агнешко по Гергьовден, пак от познати. Преди гледаха и крави и овце, но вече не. ММ е рибар и ми носи прясна риба. Вчера донесе пресен калкан и днес дребо е на рибена чорба. За баткото бях купувала пюрета с риба, миришеха отвратително, той категорично отказа да ги яде. Повече не съм се пробвала с рибено пюре. Тази я захраних с заешко от заготовките на Плазмонд, не искаше да си яде пюрето, по точно с 300 зора изяде около 100гр, а сега домашното заешко си го хапва с кеф.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 12:03 от Lizi:) :)

# 356
Лизи лекарствата при разстройство и повръщане са ясни, но не помня дали си казвала, че пазите диета. При разстройство и повръщане основното е диета, след като се овладее тежката част. Ако не са поне няколко дни на диета само лекарствата няма да помогнат.

# 357
Само на ам са, пюретата и кашите ги спряхме още миналия петък.

Лизи лекарствата при разстройство и повръщане са ясни, но не помня дали си казвала, че пазите диета. При разстройство и повръщане основното е диета, след като се овладее тежката част. Ако не са поне няколко дни на диета само лекарствата няма да помогнат.

# 358
Като започнеш да им даваш пюрета почни по малко с картоф, морков, пилешко, ориз. Не давай цялата доза, а в момента малко по малко за 2-3 дни. И нищо разхлабващо. Риба и жълтък ги остави поне за след седмица, мазнината също. Оризова вода помага за разстройство, може да се прави АМ с нея, ако не пият вода.
Баткото на 1г и 2м живя 1 седмица на АМ и овесени ядки, защото от друго повръщаше, а солети, сухари и крекери не искаше да яде.

# 359
lizi щом няма проблем с педиатрите определено бих я сменила.Нашата вече втори път не си вдига тела, миналия месец направо цъфнах на вратата на кабинета за консултация.В случая няма проблем , защото не е важно , но и нямам голям избор тук в София.
С каква кайма правите топчената супа?
Последната ни дрямка гледам да не е по - късно от 17 и 30 до към 18 часа.Ако не заспи пък до 18 часа я държа будна до 20ч независимо в колко се е събудила последно.Но тя си издържа няма проблем.Още нещо май щях да казвам ама забравих .
Болибон , с калканите на мъжа ти ми се дояде риба! А в чорбата за беб какви подправки сложи?

Общи условия

Активация на акаунт