Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 163
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Plamingo, предишния път като започнах да захранвам с пиле, още същия ден като минаха 3 часа от пюрето, започна да повръща, уж вирус, повече не съм давала, днес беше втория опит, по същия начин 3 часа след пилето започна повръщането.... Пак ще е два дни на диета, картоф с морков, оризова каша и мляко и после, като мине още някой ден, може да пробвам със заешко, май ще прескоча това проклето пиле, вече ме е страх да го давам. Иначе Сами не е ял почти нищо след повръщането, общо за целия ден около 500 гр/мл. Дано утре си хапне повече.... Според мен и на Яна не и беше ок от пилешкото, няколко пъти връща по някоя капка, и се давеше постоянно, като от рефлукса, явно и се връща в гърлото като киселини и се задавя, сега се чудя чудя нея какво да и давам утре, дали и тя да е на диета с брат си  Thinking
С това темпо ще са напълно захранени в 3ти клас, до сега само жълтък, зеленчуци и риба съм вкарала, а започнах захранване преди почти два месеца и все болни или ваксини , все нещо не е наред.

# 451
  • Велико Търново
Лизи,  щом не се случва за първи път, може и от пилето да е ☹️. Жалко, по натам ако се престрашиш можеш пак да пробваш.

Вики току що се събуди цялата в сополи, с извинение, утре ще звъня на педиатърката. Капя физиологичен разтвор, но имам чувството че става по- зле, с този носко хич не искам да прекаляваме, но тя не може да диша и излизат доста като дърпаме.

# 452
  • Бургас / Славейков
Лизи дано бързо минава този вирус.
За падането вече един път Митко падна от спалнята малко плака.Но вече не го слагам там ,а само долу на земята.Мъчи се да пълзи ,но назад и се ядосва и рита с крака като стигне до стената и неможе да мине през нея.Все още неможе да се изправя ,но стои на колена и ръце и така се клати.От задавянето и мен ме е страх ,давам му малки парченца хляб или бисквита ,но пак се дави някой път.Купихме бънджи сега от време на време се клатушка на него.Като е на кеф.Че нещо напоследък не е.Става сутринта уж весел и после голямо реване и мрънкане.

# 453
  • Бурса
Здравейте, влизам с въпрос. Моят мъник го храня с много зор. Пюре зеленчуково или с месо не изяжда повече от 30-40 гр., следобед каша с плод малко повече 70-80, но така или иначе е малко. Мисля утре да му изпека сладък картоф и да го пробвам по звб, но хич не съм се задълбочавала в този метод. После има ли как да се дава месо, освен на кюфтета примерно. И вместо каши за слвдобедна закуска какво давате? Или да ми препоръчате някоя книга че да не задавам тъпи въпроси. После се сетих Бери беше правила пилешка супа, е тя как се дава на бебчетата по звб или тя си е с лъжичка и се комбинират двата метода?
Днес от зор направих едни импровизирани бисквитки с овесени ядки, банан и жълтък, ами може да се каже че ги опита, ама и така незнам колко ще му влиза в коремчето изобщо.

# 454
Тили успех. Аз имах такъв проблем с каката. И ЗВБ не помогна, направо хвърляше храната на земята. Съответно не издържах. Накрая ми писна и просто спрях да кърмя когато бяха храненията с твърда храна. В общи линии помогна и за около 1 седмица започна да яде нормално. Че и да се кара за още.

# 455
Тели, като начало прочети книгата на Нориега, има я на 1000 места безплатно, казаа се “Захранване водено от бебето». На мен ми е малко крайна по принцип в сравнение с американските източници, които ми попаднаха, а и като цяло не обичасм крайностите. Има много хубав подкаст на английски на Katie Ferraro.
За следобедна закуска аз давам каши, но не бебешки, а стандартни. Просо, овесени ядки, царевичен гриз, чиа (то не е каша, ама все пак) с намачкан плод и извара, понякога добавям кърма, още не съм давала кисело мляко но е подходящо. Понякога добавям плодово пюре от магазина, да разнообразя с плодовете. Ако не ме мързи правя палачинки, кексчетата не ми се полуават. Понякога давам само плод. Ти ще прочееш, но ЗБС не цели заместено хранене след х дни. Аз давам 2 пъти на ден храна - обяд и СЗ ( защото съм мързел) и нищо от тях не е заместено. Понякога изяжда големи количества, друг път облизва и оставя, най-се ядосвам като започва да черпи кучето и прибирам софрата.

Утре ще пиша повече, че заспивам.

# 456
Тели, за закуска давам кус-кус със сирене и масло, юфка със сирене и масло. Храня го с лъжичката, колкото може и като почне да посяга много често към лъжицата и да мрънка, му я пълня и я слагам на масичката пред него да "яде" сам. Не се справя разбира се и като последна стъпка, слагам купата пред него и го оставям да яде сам. Хапва още малко. Обаче грамажите са като при вас... Правя и палачинчици, най-често намачкан банан, яйце + кокосово брашно (или оризово брашно, или овесени ядки). Слагам му ги по една и като изяде и намачка всичко, давам следващата. Аз съм доволна, защото кака му на неговата възраст и толкова не ядеше. Понеже съм дала и кисело мляко, правя и тиганички с яйце, брашно, кисело мляко, сода и обезсолено сирене. Последния път сложих и спанак и станаха доста интересни.

Месо давам пилешко в манджичка. Варя пиле, в отделна касеролка задушавам лук, добавям зеленчуци по избор, грах, сладък картоф, чушка, месото наситнявам много и смесвам всичко. Става много вкусна манджа, дробя хляб и бебо ми дава да го храня. Пак не са големи количества, но сме доволни, че поне има желание и се яде с апетит. Елда, просо, качамак го потрисат Grinning Правя и мъфинчета солени и тях му ги давам що-годе спокойно, щото са си сочни и меки. Но за тях пак си трабва кисело мляко.

Пюрета не яде... Дори и плодови... Та, така, захранваме се по някакъв страненен начин. Не знам дали има нещо полезно в поста ми, но пиша под огромно напрежение, защото мъжът ми пое и двете деца, опитва се да прави кафе, голямото бута малкото, а пък то пищи и вика откак е в кухнята. Ще пиша после пак, ако се сетя за нещо друго

# 457
Супички и аз правя - слагам зеленчуци  и месце ( предварително сварено и замразено) да врат заедно, добавям и по малко ориз или фиде ( той си хапва глутен) после намачквам всичко с вилица или с мачкалката за картофеното пюре. Оставям дребни парченца за да се учи да ги дъвче. За СЗ му разнообразявам. Яде каши ( домашни и инстантни, каши и кремчета от бурканче. Мляко (АМ) с бисквити. Взела съм нишесте и грис да му приготвя в къщи. Днес ще хапва грис, утре нишесте и ще се пробвам и грис халва да му приготвя.
Да попитам как е с яслите около вас. При нас ( район Витоша) за Симеоново обявиха само 2 места за набор 2022, а в Драгалевци нито едно. Започвам да свиквам с мисълта, че ще ходи на частна. Нали знаете, че ако детето не е прието на общинска ясла държавата отпуска ( мисля до 400лв) обезщетение. Поне за нашия район.
Водихме го миналата седмица на ортопед и той изрично препоръча да не се спи по корем. Никола всяка сутрин го намирам така

Ох допълвам се, да се похваля с първата снимка на зъбките ( дебна ги цяла седмица)

# 458
Didister защо не се препоръчва спането по гръб? Ти си втората, която го споделя. Първата беше Faja .... тя пак се изгуби от хоризонта
Деби спи само така и не забелязвам отклонения.

# 459
Didister защо не се препоръчва спането по гръб? Ти си втората, която го споделя. Първата беше Faja .... тя пак се изгуби от хоризонта
Деби спи само така и не забелязвам отклонения.
При баткото се установи изкривяване на гръбначния стълб и таза, както и скъсяване на ахилеса Sad и ортопеда, а в последствие и физиотерапевта препоръчаха да не спи по корем, и понеже си водя Ники с мен на прегледите/ физиотерапията на баткото казаха, че и дребчо не трябва да спи по корем, за да избегнем бъдещи усложнения като при баткото. Също забраниха всякакви бънджита, паяци и уолкъри. Всички ми препоръчват естественото прохождане и пазене на равновесие когато детето е готово

# 460
е ти въртиш ли го вечер...то така няма да има сън за никой. Честно казано изобщо не съм следила как е спала Габриела като бебе. Това си спи по корем и така му харесва. Не знам. Има ли и други чиито бебчета спят по корем?
Аз също съм на мнение да не бъде " насилвано" бебето да стои, прохожда, подскача и каквото и да е било. Те сами ще усетят кога са готови и с малко помощ от родителите мисля ще се случат нещата от самосебе си. И затова и не се тормозя, че например още не е стабилна в седнало положение сама. Но пък пълзи. Всяко нещо с времето му.
Имаме напредък иначе - взе да пийва течности. Правя чай лайка и добавям съвсем малко ябълков сок. Тепърва ще става топло тук( поне се надявам) и трябва да започне да поема течности. Сестра й пие много вода дано и това малкото се научи.

# 461
Ее дидистер ти сега ме наплаши.Аз я слагам в бънджито и замалко на уоукъра не толкова да пази равновесие и да се учи да ходи , колкото да измислям някакви занимания , защото с тия неизбиващи зъби и мрънкане е много трудно да измислям постоянни забавления и разсейвания.
Анчо, май на Меджик Божко спеше по корем по едно време, ама тя се губи някъде да каже.Браво за течностите.
Аз днес си играх да я варя тая киноа, комбинирах я с малко пюре от тиквички, авокадо , сирене и жълтък.Изяде 40грама със зор , после и я смесих само с масло и сирене и хапна още малко.Нещо явно авокадото без плод не и се понрави.

# 462
е ти въртиш ли го вечер...то така няма да има сън за никой. Честно казано изобщо не съм следила как е спала Габриела като бебе. Това си спи по корем и така му харесва. Не знам. Има ли и други чиито бебчета спят по корем?
Аз също съм на мнение да не бъде " насилвано" бебето да стои, прохожда, подскача и каквото и да е било. Те сами ще усетят кога са готови и с малко помощ от родителите мисля ще се случат нещата от самосебе си. И затова и не се тормозя, че например още не е стабилна в седнало положение сама. Но пък пълзи. Всяко нещо с времето му.
Имаме напредък иначе - взе да пийва течности. Правя чай лайка и добавям съвсем малко ябълков сок. Тепърва ще става топло тук( поне се надявам) и трябва да започне да поема течности. Сестра й пие много вода дано и това малкото се научи.

Ами не, когато си спи в леглото спя и аз, докато обаче спи при мен така или иначе е на една страна

# 463
Орехче, ние като водихме бебо на ортопед като беше на 6 месеца, каза че може и в бънджи да го слагаме, и в проходилка, защото се развива добре. Каза че е по-скоро в помощ на родителя откъм занимания и да има къде да сложиш бебето за 10 минути и да свършиш нещо например. Ние решихме, че няма да взимаме такива неща, че са си обемни и второ, за да оставим все пак бебо да се развива с неговото си темпо. Но като специалист не беше твърдо против.

Препоръча всеки ден да правим упражнение за разтягане на ахилесовото сухожилие:

Бебо също спи по корем повечето време и то откъм 3 месеца насам.

# 464
Миша като спи на спалнята, спи по гръб. Така е от както е роден. Обаче сложа ли го в неговото легло се обръща кьм мен на една страна. Всичко е ок, но нощеска се опика 2 пъти. Памперсите не издържат странично спане. Сутринта го взех при мен, обърна се с гръб към мен и спа до 8, което е рекорд за последните седмици. Дано се повтори 😂

Онзи ден като смениха времето спа 1млн пъти през деня, след 2 часа будуване, ставаше супер кисел, докато разбера какво иска опищя планетата. Отделно забелязах, че у нас спи по-дълго за дневните дремки (преди беше обратното) и се чудя как ла наглася разходките и храненето.

Лизи, как е Сами днес? Ти 2 пъти една и съща марка пилешко ли даде? По принцип няма логика да е от него, ама много съвпадения стават. Пробвай като му се стабилизира стомахчето.

Общи условия

Активация на акаунт