Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 150
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
  • Велико Търново
Вики заспива по корем, но започва да мрънка и я обръщам, случва се по един, два пъти на нощ. Иначе сме решили да не се затрупваме с допълнително неща, освен необходимите. Тя така или иначе вече започва да си прави опити да се изправя, ще я оставим сама да си проходи, иначе я оставям в столчето за хранене ако съм в кухнята и я вземам да ме гледа, че изпусне ли ме от поглед и надува гайдата 😃😃. От както стои седнала я оставям в кошарата с играчки и тя се занимава известно време, сега трябва и сама да започне да сяда и ще ме улесни на макс 😃😃.

Много рядко реве от някого, не знам на какъв принцип си ги избира 😃, веднъж рева от прабаба си 😃. Иначе често се хили на някой в магазините 😄.

Вчера затворих 3 бурканчета с ориз със спанак, днес ги проверих и нито едно не се беше вакумирало , отидоха на боклука ☹️ . Ще взема да купя накрая няколко бурканчета.

# 481
  • София
Йоана спи по гръб или настрани. Преди имаше желание за по корем, но сякаш и мина, отдавна не се е сещала.
Аз не съм против проходилки и бюнджита за по 10 мин дневно, но няма да купувам. Мисля да и купя уокър за първи юни или ако пуснат някъде намаления около Великден.
Снощи втора вечер ми спа в ръцете, мрънка, рева, стеня, въртя се. Имам сън от 5.30-9ч. Сега се приспива за нощен и подозирам, че и тази вечер няма да е по-различна от предните. ''добър вечер трета вечер'' имаше друго значение преди няколко години 🤣

# 482
Неизвестна16 имахме същите 3 дни. Бях спала 3 часа общо за трите дни седнала. Мина, почти де.
Три зъбчета го мъчат все още, всъщност мъчат цяла къща!

Само по корем спи почти, слагаме го на една страна той се обръща по корем, вири дупето и със свити коленца.
Не е спал по гръб от 4-5 месеца, откакто разбра, че може да стои да стои по корем, така живее. И памперса сменям така и така обличам, или седнал в мен. Сложила съм пирони по леглото и в него то също, и детето не може да легне по гръб
Stuck Out Tongue Winking Eye

Имаме и walker и джъмпър. На walker още само играта отпред използваме, в джъмпъра стои по 10-15мин на ден.
И маса има за игра с въртящ стол и там стои.
Той така или иначе е прав цял ден.
Ходи по дивана и се пуска доста смело днес щеше да целуне земята, винаги някои трябда го подпира и да му е под ръка. Като цяло не може да стои и 5сек в стаята сам. Започна да реве за мен, само да мръдна от стаята. Почти от никой не реве, трябват му няколко минути да се отпусне и започва с физиономиите и магариите Blush

# 483
Вещичке, honey baby e столчето, аз трудно мърдам таблата, предполагам не е била сложена както трябва 😔
Бейби сухарите от спелта на DM са идентични по състав с тези на holle, нямат захар, аз към тях съм се насочила.
Ава няма проблем с чужди хора, до сега не е плакала някой като я вземе. Въпреки че вижда нашите веднъж в месеца мисля, че ги познава. Майка ми я храни, приспива, къпе и няма проблем, дори да не съм там.
Ако се е заиграла и изляза от стаята е ок, но ако съм срещу нея и изляза започва мощен рев, въпреки че ѝ говоря от другата стая.
Днес при нас имаше бурен вятър цял ден и не сме мърдали, главата ми ще гръмне. Казах на ММ, че имам нужда от мълчание и се опънах в хола 😃

# 484
Точно тези мини сухари на ДМ мислих , че съм купила, но се оказа , че не съм и взех по - горните червените , тъй като в магазина нямаше избор на други без захар, но мерси за инфото занапред ще търся Холи или ДМ.
Ади се е случвало да се разплаче от някой , но в повечето случаи е контактна и се усмихва.
Проходилка, уоукър,бънджи, гимнастика,бейбифон,стерилизатор - всичко са ми дали за ползване познати , иначе много от нещата и аз нямаше да купя сигурно.На проходилката съм я слагала веднъж, тя е в баба и, и падна страхотна игра ,но умишлено я оставих там за да не се ползва често.

# 485
Миша не плаче от чужди хора, но ги гледа много сериозно и не се усмихва 😂 В басейна се закача с треньорката и някоя по-симпатична майка 😂
Не винаги плаче като излизам от стаята, но се случва често. Онзи ден рева и като го оставях със сестра ми, но беше много крив. Тази сутрин го оставих седнал на спалнята до баща му, който спеше с гръб и излезнах да свърша нещо, той като писна аз се върнах веднага, а ММ направи салто във въздуха 😂 Не му разпознава кой плач за какво е и както е спал си е помислил, че е станало нещо. Естествено малкият го видя и веднага се ухили 😂 Той много рядко плаче с баща си.

Май му излиза зьбче. Има нещо като дупка в небцето, но не мога да огледам, не ми дава. Отделно днес се разплака на 2-3 играчки, които според мен просто са нладки и не го чешат и постоянно бута в устата разни неща от плат, явно го успокояват. Смених 10 тениски и 3 долнища, прави ме в лиги за 6 секунди.

# 486
И мойте са много сериозни на вън, от начало с нови хора.... Направо една усмивка не дават, но някак е избиратвлно, не с всички, не знам как преценяват, кой не харесват и кой харесват.

# 487
Никол не се притеснява от непознати. Всички я гушка и разнасят, като искат. Даже не ме търси.
Проходилки и бънджи та нямам и не мисля да купувам. Иначе Фурлакис каза че може да я слагам.
Не пълзи, но не я и уча. Тя стои седнала седнала, но не може да седне сама. А за изправяне и дума да не става. На село, като бяхме, как ѝ я сложи права да се държи за кошарата и тя след малко падна в леглото и зарева. Като я гледам поне още месец няма да се изправя.
Спането е, както на нея ѝ хареса. Основно на страна и корем, но и по гръб спи.
Някой беше писал за места в яслите. В нашия район в двете близки има места с шанс за прием около 50 %. Не съм решила дали ще я пускам. Има време до голямото класиране.

# 488
И моята е много контактна. На всеки раздава усмивки, готова е във всеки да отиде. Дори и в напълно непознати хора.
Вчера, направо снощи, бяхме на консултация. Качила станала е 6,600 (ама с памперс и боди и чорапи) и 63см. Много и се радваха на будчетата и бузите. Докторката се смя, че за толкова леко бебе е пухкава. А като и казах по колко яде се зачуди, защо толкова малко качва. Как да качва като тя ака по 3-4 пъти на ден и то обилно и не се спира и за секунда ако е будна. Биха и ваксина. Колко впрочем са ваксините? Пет ли бяха? Питах я от коя аптека беше крема за подсичане, че с тези зъби е страшно подсечена. Каза от Попова и че ако случайно имам останал крем за раздразнени зърна да я мажа, бил много хубав за подсичане. Снощи с него я мазах и днес дупето и е доста по добре. Снощи не ми остана време да ходя до аптеката. ММ беше нощна и трябва да тръгне в 18.15ч. Часа за консултацията беше в 17.30ч, обаче закъсня и влязох в и 45. Пак що годе добре, че пред мен се забавиха доста, особенно едната. И трябваше да бързам наобратно, че да не седят много сами големите. И не знам защо нямаше таксите, като звъннах ми казаха, че ще има свободно след 10-12мин, че аз пеша се прибирам за 20мин. Може би проблема им беше бебешката количка. СеС ММ се засякохме на вратата, той тъкмо излизаше. Е звънна ми първо докъде съм стигнала разбира се. Че днес сигурно ще ходя за крем. Ще видим като се наспи и обядва, накъде ще ходим на разходка.

# 489
Болибон, 5 са ваксините, мойте явно последните две ще им ги бият чак на консултацията за 8ми месец!
За крема за подсичане, аз ползвам галафарм бебе и съм доволна, той е точно с тази съставка дето я има в крема за зърна на лансинох - ланолин.

Извън темата, как бихте реагирали...?
Намерих си мебелист за гардероб в детската стая. Препоръчаха ми го!
Звъня за пръв път преди няколко дни не ми вдигна и не ми върна обаждане , на другия ден звъннах пак и ми вдигна, уговорихме се, днес да го подсетя да дойде за размери в 9:00ч преди да е отишъл на обект, звъня днес два пъти, не ми вдига Rolling Eyes , явно няма да дойде, а най вероятно няма и да върне обаждането, като първия път.
Аз много мразя такива неща... И ме подразни, като имаме уговорка, защо не вдига?!? Май ще търся друг мебелист, няма да го гоня този!
Крайна ли съм? Вече се съмнявам в преценката си, защото съм изнервена от недоспиването.

Иначе да детските градини, в малкия град има много голям плюс, че няма достатъчно деца,(за сметка на лекари- специалисти) още от както се родиха ме навиват за определена детска, но знам, че където и да реша ще ги вземат.

# 490
  • Пловдив
Болибон, 5 са ваксините, мойте явно последните две ще им ги бият чак на консултацията за 8ми месец!
За крема за подсичане, аз ползвам галафарм бебе и съм доволна, той е точно с тази съставка дето я има в крема за зърна на лансинох - ланолин.

Извън темата, как бихте реагирали...?
Намерих си мебелист за гардероб в детската стая. Препоръчаха ми го!
Звъня за пръв път преди няколко дни не ми вдигна и не ми върна обаждане , на другия ден звъннах пак и ми вдигна, уговорихме се, днес да го подсетя да дойде за размери в 9:00ч преди да е отишъл на обект, звъня днес два пъти, не ми вдига Rolling Eyes , явно няма да дойде, а най вероятно няма и да върне обаждането, като първия път.
Аз много мразя такива неща... И ме подразни, като имаме уговорка, защо не вдига?!? Май ще търся друг мебелист, няма да го гоня този!
Крайна ли съм? Вече се съмнявам в преценката си, защото съм изнервена от недоспиването.

Иначе да детските градини, в малкия град има много голям плюс, че няма достатъчно деца,(за сметка на лекари- специалисти) още от както се родиха ме навиват за определена детска, но знам, че където и да реша ще ги вземат.

Аз съм малко темерут и бих реагирала остро. Ти си майка на две деца, времето ти е изключително ценно и нямаш нужда от хора, които са безотговорни и не изпълняват поетите си ангажименти.
Когато Йоанна навърши 6 месеца, поканихме наши близки приятели. Едната двойка закъсня с час и половина. В кръга на шегата им обясних, че на такива мероприятия се идва на време, защото бебето си има режим. Малко се почувстваха виновни, но това ми беше целта и не съжалявам, че им направих забележка тогава.

# 491
И аз щях да го отсвиря дърводелеца. Много мразя да ме разиграват. Той не идва на време да вземе размери и не можеш да го намериш, а представи си колко време ще го чакаш и търсиш да ти направи гардероба.

# 492
Лизи, аз не бих се впечатлила. Миналата година покрай ремонта толкова нерви по майстори попилях, че накрая бях претръпнала. Повечето не спазват срокове и се държат не особено любезно. Въпреки че живеем в голям град, намирането на майстори с добри препоръки не беше никак лесно и повечето ги чакахме, за да ни вместят.

# 493
М. Ангелова, и ние правихме доста ремонти, но разчитах главно на един майстор, който си викаше работници и винаги е бил много точен, той ми даде номера на въпросния мебелист.
Иначе един друг мебелист ми прави кухнята, но той е мн бавен и не искам него да викам, та явно ще си търся друг мебелист, водяло се е!
Искам точен човек, какви са тези неща, ако няма време да дойде днес, да върне обаждането и да каже, а не да се покрива, не обичам такива неща!

# 494
Разбира се, ти попита за мнение и аз дадох различна гледна точка, базирана на моя опит. Ние не бяхме такива късметлии с майстора, ремонта ни продължи 6 месеца,  всичко се изкърти и направи наново. Сега вече се шегуваме, че щом брака ни е оцелял след този ремонт, няма какво да го бутне 😃 а мебелиста си го извикахме от 300 км и организирахме транспорт, защото държахме на определен човек. От него сме най-доволни. Като цяло с такива неща съм оставила ММ да се занимава, той работи с хора и е доста по-толерантен, аз паля от малко.

М. Ангелова, и ние правихме доста ремонти, но разчитах главно на един майстор, който си викаше работници и винаги е бил много точен, той ми даде номера на въпросния мебелист.
Иначе един друг мебелист ми прави кухнята, но той е мн бавен и не искам него да викам, та явно ще си търся друг мебелист, водяло се е!
Искам точен човек, какви са тези неща, ако няма време да дойде днес, да върне обаждането и да каже, а не да се покрива, не обичам такива неща!

Общи условия

Активация на акаунт