Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 142
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Излизам аз на терасата преди малко и какво да видя - прихвърква сняг. Значи всичко очаквах, ама не и това. Чак забравих какво щях да гледам

# 511
  • Бургас / Славейков
Киселото мляко мисля да въведа след като дам свинско и телешко ,че още не съм ги вкарала и тогава да дам него.То ще стане към 10м.сигурно и аз да го записвам на кухня.Във фейсбук има една група Захранване на бебето и там има разни идеи за хранене.Аз все още не съм правила кой знае какво за ядене .Изтеглила съм от интернет някоя и друга идея за сз и сутрешна закуска.Той попарата много не я хареса ,но яде все пак .Като цяло сиренето май не му хареса ,хем е обезсолено.

# 512
На последната консултация педиатърката каза, че може да се дава вече кисело мляко. Мм обаче вече ѝ е давал, понеже го гледала нали... Аз от тогава не съм давала.

# 513

Късно мартенски сняг във Варна, че се и усилва. А ние с малката ще вземаме големите.

# 514
  • Варна
Болибон, аз живея над картинг пистата и вече натрупва тук.. на парцали вали - пълен потрес!

Иначе за кисело мляко  - аз съм дала също. С другите млечни дадох и от него малко и съм слагала и в печива

Габи има 1 зъб вече, опитва се да пълзи, но не вдига дупето, а е като дърпане с ръце. Не може да се изправя, нито да сяда сама. Не казва и никакви срички, понякога си мърмори само

# 515
Аз го видях как идва на талази от вилната зона. Под Военна болница съм. Сега напече, ама пак ще завали. Добре, че училището и ДГ са до вкъщи.

# 516
  • Пловдив
Венче, благодаря за предложението за сухари от ДМ. Заредих се и ще предлагам тези дни.

Днес предложих за пръв път закуска (кус кус със сирене и масло). Йоанна изяде половината, а другата половина беше кърма. Като за пръв път съм много доволна, изобщо не очаквах да хапне толкова много!
Хареса ми идеята за юфка за закуска, за която писа Барбалена, да не е само попара.
Иначе потърсих други варианти за закуска в интернет и съм набелязала:

1. Елда със стафиди
2. Булгур със сирене и масло
3. Овесени ядки с банан и фурми
4. Кисело мляко с бисквити (като за киселото мляко ще изчакам още малко)

За киселото мляко следвам една примерна схема от интернет, плюс книгите на Маги Пашова, и го има зададено да се въведе към 10-11 месец. Аз ще изчакам още малко, поне да стане на 9+
Като свой минус отчитам, че още не съм въвела чушка (нито зелена, нито червена). Купих зелена, тя мухляса 😄 , после като купих, ММ я изпече, аз я пюрирах, а Йоанна тогава реши да откаже обяда (защото пюрето беше по-гъсто от обикновено). И сега ще видя кога ще купя.

# 517
Тия чушки и аз много време им се мотая.Колкото пъти пробвам да дам , толкова пъти се хапват две лъжички и другото не го иска.За утре съм сварила зеленчуци със съвсем малко червена чушка  ,че да не е много наситен вкуса.
Бери, честито зъбче и на вас !

# 518
Пламена сухарите на ДМ мини варианта им,които са не ги харесва. Имам цял пакет. Взела съм от тези червените. Днес взех бисквитки на Холе без захар имат банан в тях. Ще натроша с АМ да стане каша и ще сложа банан и авокадо или с плодово пюре за СЗ☺Кисело мляко ще въведа тези дни,но в печива или в застройка на супа. Да си хапва така ще почакам още малко☺Днес готвих на Плами в тенджера.Напоследък  отказва пюрета,не и харесват. Днес реших да задуша с два,три пръста вода лук,чушка,морков и 3 гр зехтин. Задуших ги 5 мин и сложих тиквичка. Варих ги 20 мин. Сложих също 3 лъжици ориз,още вода и накрая сложих пилешко(моя си затова) . Ами стана уникална манджа макар да е без подправки и сол. Изяде си всичко. Излезе ми доза от две бурканчета по 180 гр. Хапна едното другото го прибрах. Според вас дали мога да го дам в други ден? Да не е два дни едно и също🙄Не ми се хвърля☺Утре мисля крем супа или зеленчукова супа да и сготвя☺
Каква юфка вземате за бебоците?Чушка зелена съм въвела сега мисля и червена да дам☺

# 519
За закуска правя на Божидар
Паста с масло и сирене
Качамак с масло и сирене
Попара с масло и сирене
Овесени ядки (чакат)
Кус Кус (чака)
Понякога каша, ако е без глутен следобяд давам глутен и обратно.
Сухари ползвам на Холи, яде попарата. Мнооого дъвче, много. 10мин една лъжица, никога не е сядал с нас на масата (защото заспива по светло) и никога не съм показала как Grinning
Яде бисквити на Холи (каквито каза Милото, с банан) и гризки от моркови или царевица сам. Пак си ги смуче или дъвче. Не се притеснявам вече толкова за дъвченето.
Не съм дала кисело мляко, не знам какво да взема тук. Но мисля да е към 10-11 месеца.
Риба е ял сьомга, на Гербер Минтай, и лаврак.
Днес вкарах телешко, естествено майчин дупе, купата облиза. Като е ден за жълтък не е много щастлив. Иска си месце.

Днес купих, цвекло, зелен лук, зелен боб, чушки и всякакви зеленчуци и се заемам да му готвя повече. Не че ми дава възможност, но ще опитвам, докато спи, докато е при мен в кухнята малко по малко.
Запазила съм си един сайт на една жена от фейсбук групите за захранване, да видим ще успея ли да направя нещо. Мисля за бисквитки първо.

Червена леща ще въвеждам тея дни, само дето забравих да купя.
Нея не трябва да я пасирам нали?

Той яде бисквити и дъвче и попара и всичко, но пък като има парченца с пюрето ги плюе Thinking

Добавям :
Орехче, чушка зелена и червена, както и праз и лук, съм замръзила във формички за лед и когато искам да дам толкова слагам. Даже формичката не е пълна цялата (особено с лука).
Червената чушка много му хареса, също като на майка му Blush

# 520
При нас втори ден е голям вятър и не излязохме за дълга разходка, следобед я приспивах цял час 😔 не се беше случвало отдавна, бях забравила колко е изнервящо.
Аз съм давала зелена чушка, закуска ще започна да предлагам другата седмица, записвам си идеи. Започнах да ѝ давам парчета по-смело, днес тиквичка на пара на обяд и печена тиква следобяд, че с това приспиване СЗ отиде след 5 и не исках да ѝ давам цяла порция каша. Добре се справя с парчетата, смуче, дъвче, с тиквата гаг-на и се закашля, но успях да запазя спокойствие. За разлика от ММ, той веднага каза да приключваме вече 😃 казах му, че който не е чел за захранване няма право да говори 😃

# 521
  • Велико Търново
Аз да започна с един въпрос, какво ще рече млечна кухня, приготвена с АМ или прясно мляко. Съжалявам за глупавия въпрос.

Вики казва тата, баба, деди или нещо подобно. До сега си мислех че е неосъзнато, но тази сутрин беше между нас и ММ като се събуди и тя каза тата, и го налази 😃.

И втория горен зъб е тръгнал да излиза, а вчера така ме захапа че чак ми се доплака 😄.

За лазенето хич не съм я насилвала, доста време лазеше назад и от раз започна напред.
Сега сме на нова вълна, прави лицеви опори с дупето нагоре 😃😃.

Аз киселото мляко го вкарах някъде между 6 и 7 месец.

Днес за закуска дадох юфка, малко рискувах с тези белтъци, ама уж за сега не ми е давала някаква алергия към нещо.

Болибон, ММ вече я захрани с не знам колко забранени храни, направо ме убива..

Милото, аз когато готвя затварям в бурканчета докато ври и обръщам надолу, после ги прибирам в хладилника. Но трябват хубави бурканчета, че тези от пюретата дават доста фира.

Преди да започна да ѝ готвя, Вики беше започнала да ми отказва домашните пюрета, сега си хапва всичко, което сготвя.

# 522
Антон спи по гръб само, чак му се сплесква косата отзад на главата.
Имаме бънджи и добре, че е то, не спира да скача.  Краката му не спират да се движат. Баща му го разнася на ръце, но на мен ми натежава.
Общо взето започва да се занимава сам,  често иска внимание. Не знам дали ще дели хора, засега е доста контактен и усмихнат, но нали не е оставал без мен.
Тук втори ден вали и не сме излизали, потискащо е.
Милото, чудесно е,че Плами яде манджички.
Моят вчера яде кюфте с хляб и кашкавал, кашата не я иска. Изобщо щом баща му яде иска и той.
Повтаря си дада,дада, от мама няма помен още.Joy

# 523
Честно казано днес пробвах за първи път да и сготвя и да ви кажа вкуса е съвсем  различен. Пламена не пълзи напред,а назад и може и да не пълзи ако съдя по батко и. Зъбче все още няма. Отказва категорично парченца в пюре и каквото и да е. Нямам сили и нерви! От седмица се опитвам да и слагам парченца не става,плюе и реве,не яде! Отказ от висчки страни. Иначе бисквити,пръчки и каквото и хареса смуче и приглъша,но това което реши тя.
Изпозлвам бурканчета,които са детската кухня като и остане храна. Тези от пюретата ги хвърлям. Утре ще направя зеленчукова супа и ще сложа червена чушка,ако мъжа ми купи де😀 Иначе адски бърбори,крещи и сега се е научила да си кръстосва краката по турски. Много е смешна! Прави опити от легнало положение да сяда,но за изправяне скоро не мисля че ще случи🫤🤷♀А как прожинира по корем не е истина 😀Взех заготовка агнешко тези дни да дам☺
Да допълня а за вървене въобще и не се замислям да е скоро😀Няма наченки

# 524
Аз от самото начало готвя като манжички. С разликата, че преди пасирах, а сега мачкам с вилица. Днес и правих ориз с булгур и риба, та просто го развариха, няма как да намачкам ориз. Хапна си го с апетит. Утре ще са тиквички с нещо ама още не съм измислила съвсем с какво. Само дето забравих да купя моркови. Ако не забравя сутринта като водя големите ще ида до магазина.
ММ закъснява повече от колкото си мислех и явно аз ще трябва да чистя риба. Ама хич не обичам. Да се надяваме, че поне ще успее да се прибере докато стане време да се пече.

Общи условия

Активация на акаунт