Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 183
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
Радвам се , че децата се чувстват по - добре , момичета.
Авокадото го дадох с банан , а после с круша.Дадох половин не голямо авокадо тогава.Може и със сиренце - то като цяло е малко безвкусно и сякаш може с всичко да се комбинира.
Картофени кюфтета правя с настъргани картофи, лук, магданоз и яйце.Вярно , че мога да и направя на нея.
Тези пръчици от ДМ на Ади и идват малко къси в ръчичката и я дебна да не ги лапне целите или пък и чупя парченце и така давам, иначе със солетка и коричка няма проблем.Днес давах пюре 8+ и него си го хапна.Явно посвикна с парченцата.
Милото, честити обички.Днес едно комшийче го водиха и викам "ех , ако знаех щях и аз да отида с тях", ама изтървах вече 😀
М.Ангелова , пробвай гащичките на Лили - аз ползвам 6 тица , обичам по - свободните , така че и на теб ти препоръчвам да НЕ взимаш по - малки предвид , че Ава е повече кг от Аделина.
Ние днес имаме едно случайно изпишкване в гърне.
Ние пък нямаме традиция и честно казано палачинки не съм правила адски отдавна , така че вещичке, има и по - зле от теб .А като се сетя , че обичах да готвя ...

# 421
Аз също ползвам гащичките на lilly, меки са и супер според мен. Имам опит само с тези на Pampers, ами на Lilly са по-хубави.
Иначе от DM взех памперси за плуване, те са като гащички, не са лоши, но са по-различни от памперсите им(които да страхотни наистина!!!).

Lizi, заведи ги на невролог да ти е мирна главата както се казва. За връщането обратно може пък и да е по-лесно и те да спят в колата, само за шофиране е неприятно.

# 422
Да ви споделя днес, как си изкарах акъла, чак ме е срам от себе си... 🤣
Както ви казах Никол е със сополи, но положението е що годе овладяно. Та сутринта ѝ чистим носа с мм и я оставям на спалнята. Започва да се върти и виждам, че от ухото ѝ излиза нещо като косъм черно, но по-дебело. Хванах я, разгледах и реших че е някакво влакно и ще го дръпна с пинсетка. Излезе, ама светя с фенерчето и се вижда, че вътре има нещо. От шаш и паника извиках и мм да види и той вика, абе да не е кърлеж. Направо пребледнях. Обадих се на една приятелка, работи в Исул, че даже беше и на работа и каза да отиваме. Ние сме на село и оставихме каката при свекито и след час бяхме там. До там вече ме друсаха нервите яко. Свалям я от колата и пак я оглеждам и вече го нямаше. Ама мойта дружка вика, абе дошли сте ще я види доктор.
Нищо ѝ нямаше, но доктора ми даде номера си, ако има нещо да му звънна. Иначе, ако има буболечка или нещо друго живо каза да очаквам постоянно да е кисела и да мрънка или реве и да пипа ухото. Да си знаете. Иначе Ники си го гледа, стоя мирно, раздаваше усмивки. За нея си беше забавно посещението в спешното.
После я водихме на скъпарски ресторант да хапнем ние след стреса, който си причинихме. Тя пя, гука, изреди се половината персонал да я гледа и да питат да донесат нещо за нея. Много ѝ се радваха. Накрая на детското ѝ столче имаше чинийки, колкото и на нашата маса. Краставички, бисквитки различни видове, препечена филийка и банан. Паднах направо. А тя опита от всичко. 🤣

# 423
  • София
Не издържам вече. Тая нощ съм спала два пъти по час, толкова време е спала малката на леглото. Не знам какво става, носене, пеене, бутах я в количката, давах панадол, преди малко нурофен. Единствено дреме докато ми е в ръцете, а аз вече ще я изпусна. Толкова зле никога не съм се чувствала.

# 424
  • Варна
Пробвай да спиш с нея на леглото, ти леко облегната, тя в теб - аз така спя редовно като не иска другаде. И в гнездото между нас и държа ръката, ако трябва .. тъжно, но да Sad дано да си поспала още поне 1-2 часа

# 425
Неизвстна, дано да е дискомфорт поктай боледуването и да мине скоро. Знам колко е ужасно, макар че аз направо си се "наспивам".... Иронично, нали, щото с тези 10 будения, мрънкания.... Сутрин съм като парцал. И като пита ММ как сме спали?! Срам ме е вече да се оплаквам. И по-предната вечер му казах да дойда да спи при нас, да види какво е, че излизам голямо мрънкало. И въпреки че не беше най-тежко положението, каза че трябва да направим нещо за този сън. Аз на теория ги знам нещата - режим, следене на будувания, рутина преди сън, изместване на @#$$##@ кърмене извън стаята за сън, вкарване на нови допълнителни асоциации и воаля, след месец, месец и малко сънят трябва да се е подобрил значително. Но не мога да подхвана всичко това отначало и си се мъча с по 100 будения, кърмя при всяко мрън и така. Искам пак с консултант по детски сън, но не ми се дават пари... Но е за сметка на съня ми Sob И ми се отразява на всичко...

Та, и аз щях да предложа, щом спи в ръцете ти, да пробваш да спите така. Моят начин е: облягам се назад, разкрачвам се и го слагам между краката ми, като телцето му е отгоре ми и друскам докато заспи. А ако я гушкаш в поза люлка, може да сложиш по една възглаеница под ръцете ти, за да може да ги отпуснеш и да пробваш и ти да поспиш.

# 426
неизвестна, а тя плаче ли ако си стои в кошарата без да спи? Понеже ако се заиграе с  нещо и кротува може да пробваш да дремнеш.
i.skela така описано не звучи да е било като гадинка , а наистина някакво влакно , но важното е , че вече го няма.
Има ли при вас промяна в режимите с новия час? При нас още от предишната вечер започна да заспива час по - късно ( в 21ч) и да св буди час по - късно към 7 и 30, което идеалноо ме устройва и се надявам да се запази така.
Съответно ако продължи да закусва в 8 часа ще махна млякото и ще давам направо попарата сутринта.
А и да се похваля вече два пъти успявам да хвана акане в гърне.Вчера беше след храна , а днес след сън.

# 427
При нас мисля, че сънят се оправя, дано не се урочасам с това изказване Joy

Знаете, че Сами си ядеше на 2:30 ч - 3:00ч през ноща, напоследък спрях да го храня докато не ревне, а той като ревне не искада яде повече от 70 мл, ако спи си изяжда 160 мл, та леко по леко... И от две нощи последното хранене е към полунощ и първото към 7:30 ч. През ноща продължава да се събужда, но си играе в леглото и не го храня.
Но малко се притеснявам, защото през деня не яде достатъчно, надявам се и това да се оправи, чакам две седмици и ако видя, че спада килограми, вместо да качва, може и да му върна някое нощно хранене.... Колкото и да не ми се иска! Стискайте палци, да се оправи и храненето!

Неизвестна16, сигурно малката я мъчи нещо, мойте не спяха заради носа и като сложа капки, успявах да ги приспя, трудно, но заспиваха, поне за малко. Слагах и капки за уши, защото не знаех дали не ги болят

Аз пък май хващам вируса на децата, снощи ме сцепи корем.... Дано ме прескочи

# 428
Аз искам и режима на Ава да мине на лятно часово време, но вчера не успяхме 😃 заспа си в 19:30, още не беше залязло слънцето 😃😃 и понеже спа много малко през деня, беше голяма драма да я слагаме за нощен сън. Рев, къпахме я с биберон и заспа върху хавлията, докато ѝ слагах памперса 😃 днес се събуди в 8:30, надявам се да успея да удължа една от дремките и да я сложа около 20:30 за нощен сън.
С гърнето е супер, откакто го взехме не е акала в памперса, чиста работа. След първата дрямка я слагам и за 10 минути е готова.

# 429
Лизи, каката като спря да суче нощем, започна да яде повече през деня. Така че има вероятност и Сами да хапва повече през деня.

# 430
Това ми беше мисълта.... Но да видим, дали ще се получи, защото и преди време си беше махнал нощното хранене, но дневното си остана много зле, почти не ядеше  и след половин месец беше спаднал с 200 грама вместо да качи, та аз му върнах нощните хранения....

Лизи, каката като спря да суче нощем, започна да яде повече през деня. Така че има вероятност и Сами да хапва повече през деня.

# 431
Момичета, давате ли киноа и с какво я комбинирате?

# 432
  • София
Значи барабар с вируса е тръгнал и трети зъб долу. Мисля, че от това не спа. А и на всичкото отгоре вчера и дадох някакво купешко пюре на Хип, че това имах, а тя не ги харесва и май и корем я боля.
Уж се бяха подобрили сополите, обаче отново са килограм. Аз ги чистя с Носко да прахосмукачка, ми от едно дърпане пълни почти целия контейнер. Дори не знам как генерира толкова сополи. Досега беше на Виброцил изписан, ама от днес реших да сменя на Коларгол, белкем се поспрат малко. Инхалациите и бяха изписани до вчера вечерта, та днес ще правя само с физиологичен разтвор, въобще не знам как да я лекувам. Звънях на личната, но тя е против инхалациите като цяло и ми каза да давам сироп за кашлица, който пък от 1ДКК категорично отхвърлиха. И съм в задънена улица.

# 433
Момичета, давате ли киноа и с какво я комбинирате?
Аз съм я правила с морков,сладък картоф,дамат и пилешко. С броколи също съм я конбинирала. Мисля че бях казала един трик. Като нз дадено нещо с какво да го приготвя,гледам готовите пюрета. Примерно киноа готово пюре с какво се комбинира и така видях,че на Бейби Био киноата е със сладък картоф,морков и домат☺

# 434
на всички болни още веднъж скорошно оздравяване, а на всички недоспали сили занапред.
Може ли да споделите рецепти за пюренце с ориз - как го комбинирате, че той доста запича.Иначе бих й дала и ориз с мляко и вместо захар банан, но после няма изакване...

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 22:46 от ancho_82

Общи условия

Активация на акаунт