Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 123
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Добре де.... чета състава на пюрето което Лизи е споделила.
Как да го дам примерно...нито лук, ни мащерка, нито слънчогледово олио съм въвела😐
И така е с 90 % пюрета на пазара...то целина то чудо.

Може ли да се въведат 3 съставки наведнъж?

# 571
Ако си давала биогая си въвела слънчогледовото олио. Поне аз така смятам. Аз лично след като съм видяла, че не ми прави реакция от храна ще дам едновременно нови съставки, но това е в моя случай. Но принципно можеш да дадеш, яко направи реакция обаче, ще трябва да дадеш същите 3 неща отделно за да разбереш от кое е.

# 572
  • Велико Търново
Неизвестна, много хубави новини, дано да успеете и да се справите с инхалациите.

Вики категорично отказва кус кус със сирене и масло, но сладко си го хапва с плодово пюре. Попарата в началото не ѝ харесваше много, но вече си я изяжда набързо. Така че не се отказвайте от един два отказа 🙂.

Ние за сега намерихме някакво решение с водата, слагам по една , две лъжички АМ и така изпива цялото шише, иначе само ми блъска ръцете с чиста вода.

Само като разбрах за регресия в 8- ми месец и ми се реве, тази в 4- тия продължи поне два месеца при нас..

Лизи, защо не пробваш с домашно приготвено пюре/ манджа с пиле. Едва ли имаш много време за готвене, но ако успееш да пробваш, ще видиш че по мирис няма нищо общо с купешките, а и на вкус 😄.

Joy, да не те подведа, ама до колкото съм запозната лука и подправките нямат проблем, ама пак казвам да не те подведа.

# 573
Някои от подправките са с удебелен шрифт на етикетите явно за да се внимава с тях.....Та затова се интересувам.

# 574
Пиша втори път, защото ми се изтри първото съобщение, мразя да става така!

Joy,  аз съм въвела праз лук и нали е същата група, смятам и лука за въведен, мащерка не бях въвела, вече я смятам за въведена, а слънчогледовото олио мисля че съм го въвела преди време с някое купено пюре, но не съм го записала, така че не съм сигурна. Аз внимавам само с алергените (жълтък, мляко, ядки, риба и т. Н) с тях ще съм по внимателна, иначе зеленчуците ги въвеждах  по два дни, въпреки че мойте си имат алергии, досега нямам проблем, слава богу!

Пламинго, това пюре има мирис точно на домашна яхнийка, нищо общо с другите пюрета.... Blush

Сега ще пусна още едно нещо, без глутенова каша на ДМ, перфектна за път, мисля да взема за вторник, защото в хотел няма как да бъркам каша... А и тя е много вкусна, бих си я хапнала и аз за десерт Joy (инстантната, ми е отвратителна, но не е важно на мен да ми харесва, а на децата)
Преди малко я дадох на Яна, хареса я, ще видя по- късно Сами как ще и реагира.

В тази каша пише че съдържа тиамин, добре че има чичко гугъл да разбера че това било витамин Б, много съм зле Joy

Редактирам, че се сетих нещо...
Аз така отначалото мислех че Яна се е обринала от пюре с тиквичка... След две седмици и дадох пак и не се обрина, сега давам редовно. Тогава така и не разбрах от какво се обрина, защото всичко което и бях давала седмица назад, беше вече въведено, но мина бързо.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 17:52 от Lizi:) :)

# 575
Добре де.... чета състава на пюрето което Лизи е споделила.
Как да го дам примерно...нито лук, ни мащерка, нито слънчогледово олио съм въвела😐
И така е с 90 % пюрета на пазара...то целина то чудо.

Може ли да се въведат 3 съставки наведнъж?
Аз не бих дала,но все пак всяка си решава☺

# 576
Орехче, в някои кухни редовно срещам патладжан в менюто. Иначе мисля, че е тежък и не бих го дала точно сега, но то е и много малко в пюрето. Намерих едни на Хип Био серия някаква, та с него. След ден два пак ще дам.

Да се похваля сладкия кус кус се хареса. Ама аз сварих само 1 л и направих и млечна каша в 30 мл вода и сложих половин пюре от слива.

Джой, подправките по-скоро могат да раздразнят стомаха. Не ги водят алерген. Но и аз бих дала след, кат одо сега към нищо не реагира.

Лизи, в бифит има много интересни неща. Сега като идвате в София може да си напазаруваш малко физически. Аз също ходя там от време на време, много го харесвам този магазин.
Днес заведох мм да купим подарък за едно дете, че утре сме на рд и между другото викам я да видим летните колички, та и количка си взехме. Слагах я в магазина, возихме се, като чели добре беше. Дано и на пътя да е добре. За мое съжаление е розова, НО съм обречена да живея в розов свят с тези мойте 2 кифли. 🤣

# 577
Включвам се за бързо. Befit е много хубав магазин, жалко че нямам на близо, но пазарувам онлайн и ме впечатляват. Последно поръчвах мляко, в 7:30 направих поръчката в 11часа беше на адрес.

# 578
Хич, не се сетих, че има магазин бефит и мога да ида до там, добра идея ми даде, гледах на навигацията на 10 мин от лекарката се намира, стига всичко да е наред, ще отидем до там, че мойте не са свикнали много на вън и не знам как ще реагират, дали ще спят, дали ще искат да се хранят на вън, тук съм правила опит да ги храня на вън, но не искаха....

# 579
Хич, не се сетих, че има магазин бефит и мога да ида до там, добра идея ми даде, гледах на навигацията на 10 мин от лекарката се намира, стига всичко да е наред, ще отидем до там, че мойте не са свикнали много на вън и не знам как ще реагират, дали ще спят, дали ще искат да се хранят на вън, тук съм правила опит да ги храня на вън, но не искаха....
Лизи нали ще водиш децата на невролог в София защо не го съчетаеш да ги заведеш на детски гастроентеролог за повръщането?
Аз не съм хранила Пламена на вън все още и нз как ще реагира,но тези дни ще пробвам.
Днес и предложих червена леща и много и хареса☺

# 580
Ами ще ги водя в Надежда и като говоря с невроложката, тя е и педиатър, ако каже че има нужда и от гастроентеролог, там има, ще минем и на такъв лекар, ако трябва и на другия ден ще може да ги завеса, нали ще спим там. Blush

Лизи нали ще водиш децата на невролог в София защо не го съчетаеш да ги заведеш на детски гастроентеролог за повръщането?
Аз не съм хранила Пламена на вън все още и нз как ще реагира,но тези дни ще пробвам.

# 581
Ами ще ги водя в Надежда и като говоря с невроложката, тя е и педиатър, ако каже че има нужда и от гастроентеролог, там има, ще минем и на такъв лекар, ако трябва и на другия ден ще може да ги завеса, нали ще спим там. Blush

Супер☺Дано ви мине леко пътя☺

# 582
JoyJoy съставките на лук и подправки в тия пюрета е толкова малък , че лично аз не се притеснявах толкова и така съм давала по няколко неща наведнъж.Както Болибон е казала просто ако има реакция после ще се действа по метода на изключването.
I.skela ясно , аз така и не разбрах има ли къде да видя менюто на детската кухня , но щом дават патладжан сигурно ще потърся това пюре на Хип.Ние днес бяхме изцяло на АМ , защото имахме ангажимент , после беше нервна , трудно заспа и реших да си улесня живота.
Лизи лек път и всичко да мине по мед и масло!А къде в Надежда ще сте?
Редактирам се - сигурно си имала предвид болницата , а не квартала 😀

# 583
Орехче, да Надежда в парадайз център, в болницата нямаше часове, а ми е триста пъти по познато, ама късмет...
А имаме да оправяме документи и в болницата, та и до там трябва да ходим.

# 584
Lizi, до кой befit ще ходите?

Общи условия

Активация на акаунт