Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 077
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Вики не харесва много киселите храни, гледам да слагам по - малко домати. Аз тъкмо се зарибих да ѝ готвя и то почти дойде време за кухня 😃😃.

Май Мони беше питала дали вече се чистят зъбчетата, не съм сигурна дали видях някъде отговор, ако има се извинявам. Долните са излезли наполовина, страх ме е да не ги изкривя ако почна от сега да ги чистя 😃. От горните единия вече се е показал и тази сутрин я чух как скърца със зъби...

Вчера с мусаката нямаше проблеми с картофа, днес намачках обикновен и сладък картоф с масло и сирене, е няма такова отвращение , направо ще ме умори това дете 😃.

Орехче, направо вече са си опасни, ние смъкнахме нивото на кошарата, на повивалника е същата работа, направо се хвърля с главата напред да докопа нещо 😃. А като ме види че отивам да я преместя от земята ако лази където не трябва, така се забързва, че чак ми е смешна 😃😃. Мен би не било страх да дам на чуждо дете храна, хич да не те притеснява да си казваш ако те е страх да не се задави.

Иначе не съм правила скрининг, направо пренатест както и с Вики, всичко е наред, живот и здраве септември месец  ще си има братче ☺.

Момичета, ей сега като провлача крак и ви подбирам 😃😃
Ох,мила вървите да бременееш летните месеци.На мен баткото ми е роден септември,сега Плами юли все с голям корем в жегите,но аз си качвам стабилно така,че може би заради това ми са тегави бременностите на края,а и бебетата все са ми големи и на края ми е ад спането,ритането им. Пожелавам ти една много лека бременност,едно здраво бебче и Вики да е послушна кака🙂

Много ти благодаря ☺☺. Ами като се сетя колко намразих деветия месец (ако можеше без него) 😃😃. Иначе от една страна е по- добре лятото, че поне си ползвам дрехите, иначе трябва да сменям гардероба 😃 ( ама само това ми е като плюс) 😁. Килограмите ще свалим, да са здрави децата и ние покрай тях 🥰

Кога е твоето момче, ще видим дали ще му уцелим датата 😁.
Терминът ми беше на 17 септември,но той излезе на 13 септември☺Беше плануван за нормално раждане,но след 9 часа мъки се наложи спешно секцио☺Предполагам вече освен при нас членуваш и в бъдещите септемврийски мами☺

# 661
  • Велико Търново
Вики не харесва много киселите храни, гледам да слагам по - малко домати. Аз тъкмо се зарибих да ѝ готвя и то почти дойде време за кухня 😃😃.

Май Мони беше питала дали вече се чистят зъбчетата, не съм сигурна дали видях някъде отговор, ако има се извинявам. Долните са излезли наполовина, страх ме е да не ги изкривя ако почна от сега да ги чистя 😃. От горните единия вече се е показал и тази сутрин я чух как скърца със зъби...

Вчера с мусаката нямаше проблеми с картофа, днес намачках обикновен и сладък картоф с масло и сирене, е няма такова отвращение , направо ще ме умори това дете 😃.

Орехче, направо вече са си опасни, ние смъкнахме нивото на кошарата, на повивалника е същата работа, направо се хвърля с главата напред да докопа нещо 😃. А като ме види че отивам да я преместя от земята ако лази където не трябва, така се забързва, че чак ми е смешна 😃😃. Мен би не било страх да дам на чуждо дете храна, хич да не те притеснява да си казваш ако те е страх да не се задави.

Иначе не съм правила скрининг, направо пренатест както и с Вики, всичко е наред, живот и здраве септември месец  ще си има братче ☺.

Момичета, ей сега като провлача крак и ви подбирам 😃😃
Ох,мила вървите да бременееш летните месеци.На мен баткото ми е роден септември,сега Плами юли все с голям корем в жегите,но аз си качвам стабилно така,че може би заради това ми са тегави бременностите на края,а и бебетата все са ми големи и на края ми е ад спането,ритането им. Пожелавам ти една много лека бременност,едно здраво бебче и Вики да е послушна кака🙂

Много ти благодаря ☺☺. Ами като се сетя колко намразих деветия месец (ако можеше без него) 😃😃. Иначе от една страна е по- добре лятото, че поне си ползвам дрехите, иначе трябва да сменям гардероба 😃 ( ама само това ми е като плюс) 😁. Килограмите ще свалим, да са здрави децата и ние покрай тях 🥰

Кога е твоето момче, ще видим дали ще му уцелим датата 😁.
Терминът ми беше на 17 септември,но той излезе на 13 септември☺Беше плануван за нормално раждане,но след 9 часа мъки се наложи спешно секцио☺Предполагам вече освен при нас членуваш и в бъдещите септемврийски мами☺

Значи има вероятност и да му уцелим датата. Аз съм за 5 октомври, но заради скорошното секцио доктора за сега иска да е около 36 седмица, но да стигнем до там. Да, вече влязох, и ми е някакво дежа вю с всички тези въпроси, все едно онзи ден коментирахме нашите бременности 😃.

# 662
Не знам защо няколко поста виждам да  честитят на Pupelina като Пламинго е бременна,но според мен е знак от съдбата Pupelina,че скоро може и ти да си в кюпа😀😀😀Както се казва три за щастие 😘😀😀
Боже, аз първо честитих на Пламинго, върнах се да чета, видях, че честитят на Пупелина, върнах се да се редактирам и съвсем да оплескам нещата 🤦‍♀️ Извинявайте, момичета, Пламинго, ами честито де!!! 🤗🥰 Изгубих се, ходихме на почивка само с мъжа ми, събрахме майка ми и свекърва ми у нас да гледат децата. Да ви кажа, не е полезно, върнеш се наспан и с отпусната нервна система и за 1 час вкъщи те заболи главата. Друго си е човек да е под постоянен стрес и да не спи, нищо не може да го бутне 😄

# 663
  • Велико Търново
Не знам защо няколко поста виждам да  честитят на Pupelina като Пламинго е бременна,но според мен е знак от съдбата Pupelina,че скоро може и ти да си в кюпа😀😀😀Както се казва три за щастие 😘😀😀
Боже, аз първо честитих на Пламинго, върнах се да чета, видях, че честитят на Пупелина, върнах се да се редактирам и съвсем да оплескам нещата 🤦‍♀️ Извинявайте, момичета, Пламинго, ами честито де!!! 🤗🥰 Изгубих се, ходихме на почивка само с мъжа ми, събрахме майка ми и свекърва ми у нас да гледат децата. Да ви кажа, не е полезно, върнеш се наспан и с отпусната нервна система и за 1 час вкъщи те заболи главата. Друго си е човек да е под постоянен стрес и да не спи, нищо не може да го бутне 😄

Изобщо не се притеснявай 😃, аз уж всичко чета, а нещо не съм довидяла че честитят на pupelina 😃.
Дисциплината как е, че като знам нашите баби как правят всичко, което ние не и направо изтръпвам при мисълта да я оставим за повече от един ден 😃😃. Важното е че сте се заредили с нови сили и сега ще имате повече търпение, евентуално 😃.

# 664
Пламинго , чудесна новина !
Венче , аз ако събера двете баби наведнъж ще е нещо страшно сигурно 😀 представям си как цял ден ту едната , ту другата разнася малката на ръце и няма да я оставят ни да се измори , ни да си поиграе.Като цяло евала за смелостта.Аз нещо откакто Ади много шава им нямам доверие, все си мисля , че нещо ще се заблеят и ще стане беля.Ама аз съм си малко черногледа напоследък.Пък и не виждам да дават зор да им я оставя.Свеки споменава няколко пъти , че ще я погледа за пазар или кино ама нъц 😀Къде бяхте на почивка, доволни ли сте?

# 665
Аз се осмелявам повече да я оставям на свекърва ми, тя е медицинска сестра и е работила доста години в дом "Майка и дете" точно с бебета от 0-12 месеца. Нещата са доста различни сега, но пък тя е по-смела, дойде подготвена, чела за режима на 7 месечните. Майка ми е друга работа, тя е от паниките и тези дето разнасят на ръце, като се прибрахме не беше яла, кафе не пила, бебето нон стоп в ръцете й било, свекърва ми забранила да я носи, ама пак. Ние бяхме в Старосел, хотелът е доста хубав, храна, почивка, джакузита по терасите... Но ние с мъжът ми сякаш предпочитаме по-активен туризъм, да ходим напред назад, ако може всеки ден да сме в различен град. Планираме едно пътешествие до Португалия наесен, пак само двамата, но има много време. Ако нещо ми липсва докато съм в майчинство, това е пътуването, а не обичам да пътувам с деца и е голяма драма 😄 С още 10 години ще трябва дя отложа голямата си мечта Перу, че за там почти месец трябва да се отдели.

# 666
Ние бяхме на консултация Плами е 10.200кг,75см,но нали бях писала че на няколко места има петна,като кожата е по груба,не са по тъмни със същия цвят са си,като останалата и кожа,просто са по груби. Говорихме си с лекарката,понеже първо беше едно петънце и тя ми каза да спра глутена за месец,да видим дали ще се изчистят петната. Те са три,четири на брой. Другия вариант е да е с Атопична кожа,но ако беше нямаше ли още от раждането да е така? Сега съм силно притеснена. От утре няма да давам глутен,но какво да и давам за закуска. ЛЛ каза имало безглутенови сухари. Някоя да знае дали има такива? Пуполена май беше писала че е давала безглутенов кус кус? Дали тези петна са наистина от глутена,като тя няма обриви и други неразположения. Ако ги снимам да ги кача те не си личат,единствено като пипам с пръст се усеща по груба кожа🤷♀Каква козметика да и взема? Имам Мустела до тръгването и в първи клас😀🙄

Последна редакция: ср, 05 апр 2023, 00:11 от Милото

# 667
Милото къде са петната? Моята има 2 на краката, появиха се откакто започна да се движи по килима. Грапави са, като загрубяла кожа. Според мен са точно от това, че там и се трие кожата като се движи. Големите имаха по коленете, когато се научиха да пълзят и по крачетата от горната страна на ходилата, пак от пълзенето. Каката имаше по едно време от външната страна на глезена, защото тя преди да се научи да пълзи се промъкваше много странно по дупе като се избутваше с крака.

# 668
Милото къде са петната? Моята има 2 на краката, появиха се откакто започна да се движи по килима. Грапави са, като загрубяла кожа. Според мен са точно от това, че там и се трие кожата като се движи. Големите имаха по коленете, когато се научиха да пълзят и по крачетата от горната страна на ходилата, пак от пълзенето. Каката имаше по едно време от външната страна на глезена, защото тя преди да се научи да пълзи се промъкваше много странно по дупе като се избутваше с крака.
На лявото краче има,на коремчето,на лявата ръчичка към рамото. Тя не пълзи,предвижва се предимно ако иска някоя играчка като се върти по корем и гръб. Дали мога да и пусна някакви кръвни за този глутен? Въобще не съм наясно,тъмна Индия ми е🙄

# 669
  • Пловдив
Ние бяхме на консултация Плами е 10.200кг,75см,но нали бях писала че на няколко места има петна като кожата е по груба,не са по тъмни със същия цвят са си като останалата и кожа,просто са по груби. Говорихме се лекарката,понеже първо беше едно петънце и тя ми каза да доста глутена за месец,да видим дали ще се изчистят петната. Те са три,четири на брой. Другия вариант е да е с Атопична кожа,но ако беше нямаше ли още от раждането да е така? Сега съм силно притеснена. От утре няма да давам глутен,но какво да и давам за закуска. ЛЛ каза имало безглутенови сухари. Някоя да знае дали има такива? Пуполена май беше писала че е давала безглутенов кус кус? Дали тези петна са наистина от глутена,като тя няма обриви и други неразположения. Ако ги снимам да ги кача те не си личат,единствено като пипам с пръст се усеща по груба кожа🤷♀Каква козметика да и взема? Имам Мустела до тръгването и в първи клас😀🙄

За закуска може да предлагаш елда, просо, също и има овесени безглутенови ядки (гледах ги ДМ)

# 670
Ние бяхме на консултация Плами е 10.200кг,75см,но нали бях писала че на няколко места има петна като кожата е по груба,не са по тъмни със същия цвят са си като останалата и кожа,просто са по груби. Говорихме се лекарката,понеже първо беше едно петънце и тя ми каза да доста глутена за месец,да видим дали ще се изчистят петната. Те са три,четири на брой. Другия вариант е да е с Атопична кожа,но ако беше нямаше ли още от раждането да е така? Сега съм силно притеснена. От утре няма да давам глутен,но какво да и давам за закуска. ЛЛ каза имало безглутенови сухари. Някоя да знае дали има такива? Пуполена май беше писала че е давала безглутенов кус кус? Дали тези петна са наистина от глутена,като тя няма обриви и други неразположения. Ако ги снимам да ги кача те не си личат,единствено като пипам с пръст се усеща по груба кожа🤷♀Каква козметика да и взема? Имам Мустела до тръгването и в първи клас😀🙄

За закуска може да предлагаш елда, просо, също и има овесени безглутенови ядки (гледах ги ДМ)
Кате аз такива безглутенови овесени и давам от ДМ. Но на безглутенови сухари не съм попадала🙄

# 671
  • Велико Търново
Милото, а има ли вероятност да е нещо от по- студеното време, макар че на закрити места не ми се е случвало, иначе аз зимата по лицето и ръцете ставам на едни лишейчета от студа.

Вики втори ден яде овесени ядки и голямо акане, май ще спра да давам за сега.

Аз се надявам при следващата консултация вече да сложим последната ваксина, че от декември месец все я отлагаме, де заради много болни, къде заради нейната хрема, сега е добре и дано вече я поставим.

# 672
Милото, а има ли вероятност да е нещо от по- студеното време, макар че на закрити места не ми се е случвало, иначе аз зимата по лицето и ръцете ставам на едни лишейчета от студа.

Вики втори ден яде овесени ядки и голямо акане, май ще спра да давам за сега.

Аз се надявам при следващата консултация вече да сложим последната ваксина, че от декември месец все я отлагаме, де заради много болни, къде заради нейната хрема, сега е добре и дано вече я поставим.
Не мисля. Петънцата са малки не са видими за окото,просто е по груба кожата. От студа леко червеният,а тя е точно суха кожата🤷♀

# 673
Венче, браво на вас! И на мен ужасно много ми липсва да пътувам. Планираме уж есента едно бягство до Рим двамата с ММ, но трябва да съм я отбила и да се разбера с майка ми 😃 върнах се в тийн годините да питам нашите дали мога да ходя някъде 😃 Не че с бебе не се пътува, но ние обикаляме от сутрин до вечер и не си го представям в нашия случай. За мен пътуванията са два вида - почивка, когато не мърдаш от хотела или най-много ходиш до плажа и екскурзия, по време на която не спираш да обикаляш. На този етап бих взела Ава на почивка, но не и на екскурзия.
Милото, стискам палци да няма непоносимост към глутена Плами! Иначе за безглутенова закуска се сещам за качамак и безглутенови каши. Аз утре ще предложа киноа с банан и кърма за закуска. Качвам и снимка с идеи за закуск, която съм си запазила.

# 674
Милото ето сухари без глутен. Сигурно има и други.

Общи условия

Активация на акаунт