Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 053
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Милото ето сухари без глутен. Сигурно има и други.

А само онлайн ли ги има или в някоя голяма верига магазини?

# 676
Милото ето сухари без глутен. Сигурно има и други.

А само онлайн ли ги има или в някоя голяма верига магазини?
Не знам. Това е сайта на единия от детските магазини, от който ходя да си пазарувам. В другия ми детски магазин също има, една майка вчера като ходих купуваше. Той няма сайт. Провери в детските магазини и бебе борсите, предполагам, че имат.

# 677
Струва ми се, че много свободно време ви оставят децата! Колко сте изписали 😂!

Милототакава загрубяла кожа има и Рая, но на коленете. Реших, че е от стоенето по корем и опитите за пълзене.

bolibon, риба с картофи е класика според мен. Киноа не съм давала все още.

Бабите като дойдат и още на вратата “Сега баба ще те гушне”…и се почва едно разнасяне. Но нали все пак идват и аз мога да изляза и да свърша нещо.
Няма за какво да им се сърдим, я си представете след години като имаме внучета…е много ясно, че само ще ги гушкаме.

Утре ще дам попара за първи път. И така ще имаме 3 заместени хранения. Тя яде по 4/5 пъти на ден и ще остане мляко 1-2 пъти на ден. Осъзнах, че момиченцето ми пораства. Нещо съм много чувствителна на тази тема. Искаме 2ро дете, но малко да порасне 1вото. Е ако се случи по-рано, няма да го върнем, даже си мисля че е по-добре така като при Пламинго. Иначе не знам как ще реша, че е подходящото време.
Аз съм с поликистоза и забременях от 2я месец опити.  Но лекувах ИР, от която идва и проблемът с кистите.

# 678
Милото, такива петна им излизаха на децата и казаха атопична кожа.. На вън ставаха червени, при мойте се получи след козметика на мустела... Защо не пробваш крема на биодерма атодерм, той се води за суха кожа,  при мойте петната изчезват от него.

Ходихме на невролог и каза, че не трябва да се спира рехабилитацията и това, че сме я спирали е грешка, противно на очакванията при Яна намери повече кусури, каза че трябва много масаж защото лявата и страна (крак, гръб) е мн втвърдена и за това не може да се обръща от корем по гръб, препоръча много масажи и ми показа упражнения, на Сами също ми показа упражнения за опора.
Каза, че първо трябва да се завъртат спокойно на всички страни и тогава трябва да се започнат упражненията за сядане... Двигателното им развитие било за 4,5 месец, направо ме шокира, педиатърката преди две седмици каза, че са наваксали за възрастта си всичко. Другото което не и хареса при Яна е, че като я сложа по корем тя започва да маха с ръце и крака във въздуха и стои на корема си, каза че това го правят по малките деца. Та утре се прибираме и започваме яко упражнения и масажи, ще викам и на частно рехабилитатор вкъщи поне два пъти в седмицата, лекарката каза че не трябва да се спира рехабилитацията до година и 4 месеца, до тогава трябва да са проходили или до стабилно прохождане. Каза да ги уча на "дай пет", " къде е тати, баба", "боц с пръстче" и такива детски неща, аз в последно време наистина не съм толкова досадна като преди с тези неща. Трябва да си организирам нещата по добре и да имам повече време с децата, да им обръщам повече внимание, но наистина не знам как. За храненето каза да наблегам на каши и мляко, за да качат килограми.

Ходих и до магазин на be fit, напазарувах пюрета и каши за 90 лв и пред магазина се скъсаха дръжките на торбичката, слава богу здрави са... Но ми спря сърцето за секунди Joy

Ходихме и до Надежда, подписахме се за унищожаване на замръзените ни ембриони... Sad
И след всичко това съм скапана психически, хич нямам настроение.

# 679
Милото, такива петна им излизаха на децата и казаха атопична кожа.. На вън ставаха червени, при мойте се получи след козметика на мустела... Защо не пробваш крема на биодерма атодерм, той се води за суха кожа,  при мойте петната изчезват от него.

Ходихме на невролог и каза, че не трябва да се спира рехабилитацията и това, че сме я спирали е грешка, противно на очакванията при Яна намери повече кусури, каза че трябва много масаж защото лявата и страна (крак, гръб) е мн втвърдена и за това не може да се обръща от корем по гръб, препоръча много масажи и ми показа упражнения, на Сами също ми показа упражнения за опора.
Каза, че първо трябва да се завъртат спокойно на всички страни и тогава трябва да се започнат упражненията за сядане... Двигателното им развитие било за 4,5 месец, направо ме шокира, педиатърката преди две седмици каза, че са наваксали за възрастта си всичко. Другото което не и хареса при Яна е, че като я сложа по корем тя започва да маха с ръце и крака във въздуха и стои на корема си, каза че това го правят по малките деца. Та утре се прибираме и започваме яко упражнения и масажи, ще викам и на частно рехабилитатор вкъщи поне два пъти в седмицата, лекарката каза че не трябва да се спира рехабилитацията до година и 4 месеца, до тогава трябва да са проходили или до стабилно прохождане. Каза да ги уча на "дай пет", " къде е тати, баба", "боц с пръстче" и такива детски неща, аз в последно време наистина не съм толкова досадна като преди с тези неща. Трябва да си организирам нещата по добре и да имам повече време с децата, да им обръщам повече внимание, но наистина не знам как. За храненето каза да наблегам на каши и мляко, за да качат килограми.

Ходих и до магазин на be fit, напазарувах пюрета и каши за 90 лв и пред магазина се скъсаха дръжките на торбичката, слава богу здрави са... Но ми спря сърцето за секунди Joy

Ходихме и до Надежда, подписахме се за унищожаване на замръзените ни ембриони... Sad
И след всичко това съм скапана психически, хич нямам настроение.
Лизи ЛЛ каза да сменя козметиката с Адерма. Според нея при бебетата глутенова непоносимост по често се изразява с ентеротити и чревни проблеми и тези петънца са по малки и от по 1 стотинка и са 5 на брой. Доста малки са като големина.Според нея твърде възможно е да е с Атопична кожа. Посъветва ме да спра глутена и ако са от него петната ще се махнат като не приема съответно глутен,ако си стоят или увеличат значи е от друго. Твърде е възможно стомахчето да не е било още готово за глутен и примерно след месец да се нормализират нещата,но няма типичните прояви на глутенова непоносимост.
Неврологът не ти ли каза на какви упражнения да наблегнеш? Иначе наистина за качване и аз знам,че кашите са добър вариант,но комбинирани с АМ. Това с ръцете и Плами го прави понякога. В смисъл какво му е лошото не разбрах? Ще тренирате и много хубаво си решила от допълнителна помощ на рехабилитатор. Ще се научат и на поздрави,та те първа започват да се очовечват децата. Нормално да не смогваш,все пак са две🫤

# 680
  • Бургас / Славейков
Не знам защо няколко поста виждам да  честитят на Pupelina като Пламинго е бременна,но според мен е знак от съдбата Pupelina,че скоро може и ти да си в кюпа😀😀😀Както се казва три за щастие 😘😀😀
А бе и аз чета вече няколко пъти,че съм бременна.И щях да пиша ,снощи още че не съм ,ама нещо  не ми остана време.Та до колкото знам Пламинго  ще става Мама .Аз  нямам желание вече Виж ММ иска още ,даже искаше две момчета .Ама имаме един Митко.Снощи и друго щях да пиша ,ама забравих .Ще пътуваме и оправях багаж .ММ е в отпуск и ще ходим към Русе не помня имаше ли мама от там .И тъй като събираме печати за 100национално исторически обекти сме направили пълна програма.
Неизвестна ти беше питала за масичка ,имаме такава ,става на Уокър и тротинетка.Митко не играе вече почти
с масичката , защото се научи да пълзи
 напред и сега всичко  иска да види.
Милото да на Плазмон безглутенов кус кус давах в началото.

Последна редакция: ср, 05 апр 2023, 00:13 от pupelina

# 681
Милото, адерма съм чувала, че е хубава козметика, дано се махнат тези петна, ако не помогне пробвай биодермата. Някак не ми звучи като да е от глутена, все си мисля, че ако е от глутена, би трябвало да е обрив, подуване или петна навсякъде, но хич не съм компетентна, не съм чела за глутеновата непоносимост и не знам нищо. Атопичната кожа в повечето случаи се израства, така ни каза дерматолога.
Това за пърхането с ръце и крака, каза че го правят на по малка възраст и това пъчене на гърба докато го прави е защото гърба и е много стегнат и трябва да се наблегне на масажа на гърба , тя се пъчи така и докато седи, каза че не трябва да се пъчи назад, също заради стегнатия гръб, а аз си мислех че просто е по стабилна, като седи така.

От бифит взех без глутенова паста с какво мога да им я направя, след като не съм въвела масло и сирене? Ще пусна снимка, какво съм въвела.

Задрасканите са въведени!

Последна редакция: ср, 05 апр 2023, 00:24 от Lizi:) :)

# 682
При мен снощи беше кошмарно. Сигурно през час имаше събуждане с рев, накрая към 5-6 не можеше да се успокои и дадох нурофен. И в резултат всички се събудихме. ММ стана да иде до тоалетна а и Миша като видя, че излиза ревна неутешимо пак. Едвам го приспах и спахме всички до 8:30. После цял ден спа когато си иска и режимът отиде под ягодите. Вечерта не можеше да заспи, освен, че беше спал към 6, много го тормозиха зъбчетата и се предадох и му дадох парацетамол. От мазането не виждам ефект, а и като е сънен не отваря устата да го намажа.
Регресия ли е, зъбче ли е, но е ужас.

За миенето нас ни посъветваха да го правим след като излезе първото, имам четки и паста, но ще чакам да излезе цялото.

Лизи, добре че отиде при невролога. И аз последно време зарязах развиващите игри, нещо нямам нерви 😂 Особено когато няма реакция. Ако ти седят и двамата по корем, има хубава игра - търкаляш към тях топки и те да ги ловят с ръце. Първите 1млн пъти не очаквай реакция, после схващат какво се очаква. Михаил мрази да е по корем и само така горе долу го задържах, а и това упражнение помага за координацията.  А можеш да играеш и с двамата едновременно.
Аз бих яла паста със спанак и жълтък (или пиле, ако ядях месо), риба и броколи, също звучи добре, ако даваш за основно. Ако е закуска, то може с пюре от тиква и АМ.

Щях още да пиша на някой, но нямам сили.

# 683
  • София
Милото, според мен не е целиакия или глутенова непоносимост. Както са казали, три-четири петна не би трябвало да са реакция. Дъщеря ми е с атопичен дерматит и при нея също започна с няколко сухи участъка, тя тогава беше на 4м мисля, а преди това нямаше проблеми с кожата. От мен глас за А дерма екзомега душ олиото и млякото/балсама за тяло. Последно бяха в Гален на много добра цена, ама тоя месец не съм гледала. Аз Мустела не харесвам, има доста проучвания по темата.

# 684
Милото, според мен не е целиакия или глутенова непоносимост. Както са казали, три-четири петна не би трябвало да са реакция. Дъщеря ми е с атопичен дерматит и при нея също започна с няколко сухи участъка, тя тогава беше на 4м мисля, а преди това нямаше проблеми с кожата. От мен глас за А дерма екзомега душ олиото и млякото/балсама за тяло. Последно бяха в Гален на много добра цена, ама тоя месец не съм гледала. Аз Мустела не харесвам, има доста проучвания по темата.
Аз си мислех,че ако е с Атопична кожа ще е от раждането така,не знаех че може по всяко време да стане.Силно се надявам да няма проблем с глутена. Ще разгледам къде са най-изгодно и ще поръчам☺

# 685
Някой вчера писа, че детето му скърца със зъби и Сами много скърца и пука, вчера питах и за това невролога, каза че не е нормално и е наследстено, баща му скърца със зъби и моят баща, направо си е изпилил зъбите. Препоръката е да го науча за малко на биберон, за да се отучи от скърцането, иначе ще си изпили емайла на зъбите.

# 686
Милото, при моето момче екземата се появи след лечение с антибиотик на 5м. При нас е наследствена и още преди да чуя диагнозата знаех какво е. Прави ми впечатление друго - не ти ли предписаха пробиотик? Лизи, тук е момента да ти благодаря за препоръките: и от биогаята съм страшно доволна, и от лосиона на биодерма (за 2 нанасяния моята кожа оправи, а горната повърхност на ръцете беше цялата загрубяла и нацепена)!!! Пупелина, аз съм от Русе, ако те интересува нещо конкретно - пиши.

# 687
Милото, при моето момче екземата се появи след лечение с антибиотик на 5м. При нас е наследствена и още преди да чуя диагнозата знаех какво е. Прави ми впечатление друго - не ти ли предписаха пробиотик? Лизи, тук е момента да ти благодаря за препоръките: и от биогаята съм страшно доволна, и от лосиона на биодерма (за 2 нанасяния моята кожа оправи, а горната повърхност на ръцете беше цялата загрубяла и нацепена)!!! Пупелина, аз съм от Русе, ако те интересува нещо конкретно - пиши.
Не не ми е казала за пробиотик,но ще питам и ще взема. Сега като се замисля първото петно се появи след ваксината на БЦЖ🫤🙄🤷♀ А какъв пробиотик е хубаво в нашия случай да се приема?

# 688
Поразтърси из нета "пробиотик при екзема", за да видиш връзката между двете. На моят педиатърът беше предписал "Омнибиотик панда", но влоши състоянието и на двама ни - разбирай петната нараснаха неимоверно при мене, при малкия се появиха повече на брой засегнати участъци. След бърз консулт тук, взех на "Биогая" капките и в момента постигнахме ремисия, благодарение на тях.

# 689
Поразтърси из нета "пробиотик при екзема", за да видиш връзката между двете. На моят педиатърът беше предписал "Омнибиотик панда", но влоши състоянието и на двама ни - разбирай петната нараснаха неимоверно при мене, при малкия се появиха повече на брой засегнати участъци. След бърз консулт тук, взех на "Биогая" капките и в момента постигнахме ремисия, благодарение на тях.
Благодаря,ще разгледам☺

Общи условия

Активация на акаунт