На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 44

• 121 390
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
И с двете. Добре е да има и още една карта от друга банка за всеки случай.
Имах няколко случая да не ми приемат дигиталното плащане, няколко – да не ми приемат изобщо Революта, 1-2, когато „не ми приеха“ нито една карта, та е добре да има и някаква сума в кеш, за всеки случай.

# 631
  • Бургас
До ноември не е добре през МТ. Даже и за тогава се замислям.
Днес отворих 100-процентовия сос от нар на собствената марка на File - Harras. Прекрасен е. Не е толкова кисел, колкото на Dogan, има ясно изразен вкус на нар, по-вкусен и от идентичния 100-процентов от собствената марка на Migros. Вече ще купувам само от него.
Ето го:
https://youtu.be/lSTzq8Zws0g

# 632
  • Пловдив
В петък(30.06.),около полунощ на Ипсала-Кипой(от Турция към Гърция) преминахме "почти транзит"-само една кола(с гръцка регистрация)пред нас,на паспортен контрол само поглед към личните ни карти,а гръцки митничар нямаше...И на влизане в Турция на 22.06. имаше няколко коли.

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 21:41 от artemida

# 633
  • Варна
Миналата сряда вечерта на вход за България на МТ чакахме 4 часа.
Нямаше НИТО ЕДНА гастарбайтерска кола. Малко румънци, сравнително малко българи и страшно много рускоговорящи, част от които с наети български автомобили.
Доста тарикати, които изпреварваха опашката и намираха някой "добряк" да ги пусне. И без такива чакането щеше да е поне 3 часа и половина.
Българският митничар ни "успокои", че преди нас са чакали по 6 часа. Ние поне бяхме малко преди слънцето да слезе зад хълма и стояхме на слънце само около час. В горещината по-рано не ми се мисли какво е било.
Та, да не виним гастарбайтерите за опашките, поне на МТ. Ние продължаваме да минаваме оттам, защото по път от Варна за Истанбул е най-пряко. През КА не е логично. За Лесово май ще трябва да проверя как е, но така или иначе обикалянето, при това с риск да има почти същата опашка, не знам доколко е оправдано.

# 634
  • Бургас
На Лесово няма такива опашки, защото има повече гишета, обаче пътят се удължава с около 60 км в посока от Варна.
Ако е за Одрин - оттам, обаче за Къркларели изобщо не ми излиза сметката. А в Одрин не искам да ходя повече. Затова си чакам зимата.
През лятото заради тези трансфери на рускоговорящите на МТ наистина е ужас.

# 635
  • Varna
На 7 Май пътувахме през Малко Търново на път за Килитбахир едно малко очарователно местенце, точно
срещу Чанаккале.
Та още тогава на границата руската реч се чуваше навсякъде. Бяхме няколко коли българи, една румънска кола
и всичко останало автобуси от Украйна които превозваха хора да почиват в Анталия.
Докато чакахме на хубава опашка, от турска страна влизаха отново украински автобуси с вече почивали в Анталия.

Това ни направи голямо впечатление. Помислихме, че войната е приключила пък ние с Делтов......не сме разбрали.
Любимият образ беше толкова ядосан, че се закани следващото пътуване, което дори да не е до Одрин, а на друго място в Турция, ще го осъществим през Лесово, колкото и да ни отдалечава от дадената дестинация.

Такова чакане, не бяхме чакали от дъъълго време.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 08:48 от DELTA_DELTA

# 636
  • Варна
И ние от Варна минаваме през Лесово, километрите ги наваксваме от към чакане.
На 6 май,събота,  минахме за 10 минути, към 11 часа. На 8 май, понеделник, към 14.00 бяхме първа кола /и това предвид,че бяха почивни дни и Одрин беше български/.
Колега пътува два пъти седмично, през МТ. Каза, че ако не успее до 5-6 сутринта, изобщо не тръгва

# 637
А през Капитан Андреево как е положението? Вероятно ще пътуваме в неделя сутринта и в понеделник ще се върнем

# 638
  • Mostly in my mind
И аз ще се радвам за актуално мнение за КА. Знам, че час с час не си прилича, но поне ориентировъчно дари е лудница. А гледам, че цените са добре и май отново си струва пазар в Турция.

# 639
  • Димитровград
А през Капитан Андреево как е положението? Вероятно ще пътуваме в неделя сутринта и в понеделник ще се върнем
В момента е спокойно, но докога ? Simple Smile
https://www.canlimobeseizle.com/kapikule-canli-izle/

Като гледам какво е на Калотина, утре сутринта ще са на КА. Simple Smile
https://weather-webcam.eu/kalotina-online-webcam-kgpp-granichen- … ia-sarbia-kamera/

# 640
  • София
Здравейте, има ли някой, който е от Бургас и скоро ще пътува към Одрин или Лозенград?

# 641
Здравейте, в момента сме в Чорлу и няколко пъти пихме айран в едни много готини метални чаши. Имате ли идея как се казват на турски и от къде мога да си купя?

# 642
Paslanmaz Çelik  Kupa Ayran Kasesi

# 643
Айрянът е вълшебен. Нищо общо с нашия.
В Мигрос продават техен в пластмасова бутилка 18 лири май беше за 1,5 литра.

# 644
О, да, мога да си изпия без проблем една такава тубичка от 1,5 литра. Няма насищане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт