Как се пълнят мъфините с крем?

  • 17 293
  • 34
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 3 550
Досега правя все стандартни, но за Нова година искам да направя нещо по-разкошно. Знае ли някой как става пълненето? С шприц ли се инжектира през дупчица отгоре или трябва да отрежа капаче, да издълбая вътрешността и да пълня с лъжичка? Предполагам, че по първия начин става шприцоването на някой по-течен конфитюр, а по втория - с крем.
Споделете вашия опит!

# 1
  • Мнения: 1 216
Пекат се с пълнежа заедно.

Сипваш сместа наполовина, или повече- 2/3, във формите, после слагаш пълнежа и доливаш отгоре останата смес.

Успех   chef

# 2
Къде си виждала мъфини пълнени с крем?  Shocked По определение това няма как да стане.
Ако има някакъв пълнеж слаган по време на печенето, той не е крем и не е течен така че да попива.

# 3
  • Мнения: 1 216
Къде си виждала мъфини пълнени с крем?  Shocked По определение това няма как да стане.
Ако има някакъв пълнеж слаган по време на печенето, той не е крем и не е течен така че да попива.

Има мъфини с плодов и какаов крем. Grinning
Естествено не трябва да е много течен

# 4
  • Мнения: 4 380
Къде си виждала мъфини пълнени с крем?  Shocked По определение това няма как да стане.
Ако има някакъв пълнеж слаган по време на печенето, той не е крем и не е течен така че да попива.

Има мъфини с плодов и какаов крем. Grinning
Естествено не трябва да е много течен

Имам 2 книги с по над 250 рецепти за мъфини, но нито една с крем. Може ли рецептите?

# 5
  • Мнения: 1 116
Ето тук две рецепти за мъфини с пълнеж

Мъфини с пълнеж

Мъфини - пеперудки

пълнежа може да е и с някакъв друг крем,  не само сметанов

# 6
  • Мнения: 4 380
Ето тук две рецепти за мъфини с пълнеж

Мъфини с пълнеж

Мъфини - пеперудки

пълнежа може да е и с някакъв друг крем,  не само сметанов

Мъфини никога не се разбиват с миксер! Структурата на мъфина е въздушна поради нееднородния състав на тестото. В случая плътната кексова смес е издълбана и заедно със сметана всичко това е напълнено. Когато бях тийнейджърка така "оправях" всички неудачни торти. Grinning
Всъщност, тези издълбани кексчета нямат нищо общо с мъфини. Wink Тарталетки във форми за мъфини.  Wink

# 7
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777

Мъфини никога не се разбиват с миксер! Структурата на мъфина е въздушна поради нееднородния състав на тестото. В случая плътната кексова смес е издълбана и заедно със сметана всичко това е напълнено. Когато бях тийнейджърка така "оправях" всички неудачни торти. Grinning
Всъщност, тези издълбани кексчета нямат нищо общо с мъфини. Wink Тарталетки във форми за мъфини.  Wink

Добре, след като мъфините не са малки кексчета, какво са? Дай точно определение!  Peace

# 8
  • Мнения: 172


 Това са моите мъфини - пеперуди по рецептата на Танита. Направих ги за рождениия ден на дъщеря ми. Децата много ги харесаха  Laughing Напълних ги с шоколадов крем "Оле" на д-р Йоткер.

# 9
  • Мнения: 3 550
Виждала съм снимки в книги. В нета с мъка открих това:
http://www.oetker.de/wga/oetker/html/frameset/dnoh-5mwegv.de.htm … mwegv?Search=true
Тук добре си личи, че са разрязани и горната част е поставена върху крема. Може би е добра идея все пак и да се поиздълбаят отвътре.

Наталина, мерси за рецептите!
Лайв Джаз, по твоя метод май ще се разтече крема. Сигурно е подходящ за по-твърд пълнеж.

# 10
  • Мнения: 4 380
Добре, след като мъфините не са малки кексчета, какво са? Дай точно определение!  Peace

Ами не случайно не се наричат кексчета, а мъфини. Тестото не е кексово и не са много тези мъфини по чиято рецепта би могъл да се опече голям кекс. Основната харектеристика на мъфина както казах- гранулираност и нехомогенност.

# 11
  • Мнения: 7 091
Добре, след като мъфините не са малки кексчета, какво са? Дай точно определение!  Peace

Ами не случайно не се наричат кексчета, а мъфини. Тестото не е кексово и не са много тези мъфини по чиято рецепта би могъл да се опече голям кекс. Основната харектеристика на мъфина както казах- гранулираност и нехомогенност.

Ксения, не си права, че няма мъфини с пълнеж! Тук по всички магазини има мъфини с най-различни пълнежи- кремообразни, сладка, плодови като пюрета и т.н. При това не са рязани и пълнени, но не мисля, че и са печени с пълнежа.
За това, че мъфините не се разбиват с миксер, пак не си права. Има си похвати разбира се, не просто да пуснеш миксера и да го държиш в купата докато върти в кръг. Такива по-"въздушни" неща неща се разбират с миксер, но пак казвам- има си начин, а не просто да сипеш всичко в купата и да включиш миксера. Peace

# 12
  • Мнения: 4 380
Нима казах, че няма мъфини с плънка? Казах, че не съм срещала мъфин с крем. Има мъфини с по-плътни плънки като шоколад или нещо твърдо и те се пекат точно с плънката. С крем не съм виждала. Въпреки че и аз съм там където си и ти. Има "мини-кейкове", което не са мъфини.

Би ли разказала за специалните похвати?

# 13
  • Мнения: 1 116
Нима казах, че няма мъфини с плънка? Казах, че не съм срещала мъфин с крем. Има мъфини с по-плътни плънки като шоколад или нещо твърдо и те се пекат точно с плънката. С крем не съм виждала. Въпреки че и аз съм там където си и ти. Има "мини-кейкове", което не са мъфини.

Би ли разказала за специалните похвати?

Добре след като разбрахме че това не са мъфини, би ли споделила какво е мъфин, рецепти по които ти правиш мъфини, снимки?

Има хиляди рецепти за мъфини, сладки, солени, различни съставки, различни начини на приготвяне. Не можеш да ме убедиш обаче, че само когато тестото се бърка на ръка се нарича мъфин. Нали не мислиш, че всички мъфини които се продават тук ги бъркат на ръка?!
А рецептата за мъфините-пеперудки колкото и учудващо да е наистина се слага всичко и се разбърква. Колкото и пъти да съм ги правила винаги се получават страхотни. А на децата ми, когато ги хапват хич и не им пука дали това се казва точно мъфин, или кексче, или кексче с пълнеж.


Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 20:17 от Tannita

# 14
  • Мнения: 7 091
Нима казах, че няма мъфини с плънка? Казах, че не съм срещала мъфин с крем. Има мъфини с по-плътни плънки като шоколад или нещо твърдо и те се пекат точно с плънката. С крем не съм виждала. Въпреки че и аз съм там където си и ти. Има "мини-кейкове", което не са мъфини.

Би ли разказала за специалните похвати?

АМи не знам ти къде си, но тука има специално МЪФИНИ с черни боровинки и бял ТЕЧЕН крем в повечето кафенета. И в ПА ги имаше, и тука в НЙ ги има. И мини-кейка наистина няма нищо общо с мъфините както казваш, но за толкова време тука мога да направя разлика между двете, както и мога да чета етикета разбира се Simple Smile

А за специалните похвати- ами в ресторанта, където работех сме използвали миксери дори и за пандишпана и винаги е ставал разкошен. Начина на движение на миксера в подобен на този на бияча. По-точно от това не мога да го обясня, просто трябва да се покаже. Казвам това, защото повечето хора ползват миксери със стойка и при тях просто движение ( освен в кръг) няма , за това продукта след това е стиклав и не се получава добре.

# 15
  • Мнения: 7 091
Има хиляди рецепти за мъфини, сладки, солени, различни съставки, различни начини на приготвяне. Не можеш да ме убедиш обаче, че само когато тестото се бърка на ръка се нарича мъфин. Нали не мислиш, че всички мъфини които се продават тук ги бъркат на ръка?!

По повод на това, точно преди седмица в едно от детските предавания даваха как се приготвят мъфини в някаква фабрика и там имаха един огромен миксер,с накрайник като тези за обикновено тесто ( от заоблените ако сте виждали).

# 16
  • Мнения: 1 116
Има хиляди рецепти за мъфини, сладки, солени, различни съставки, различни начини на приготвяне. Не можеш да ме убедиш обаче, че само когато тестото се бърка на ръка се нарича мъфин. Нали не мислиш, че всички мъфини които се продават тук ги бъркат на ръка?!

По повод на това, точно преди седмица в едно от детските предавания даваха как се приготвят мъфини в някаква фабрика и там имаха един огромен миксер,с накрайник като тези за обикновено тесто ( от заоблените ако сте виждали).

И ние сме го гледали това.

# 17
  • Мнения: 4 380
Чакай сега..."боровинки и бяла течна плънка" не е крем. Тази бяла плънка може да е бял шоколад, може да е кашкавал (и двете се топят при печене...). Плодови сладка могат да се използват ако са достатъчно гъсти (конфитюри).

Пандишпан ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се прави с миксер, но това няма нищо общо с мъфини. Фабрично произведените мъфини се правят от специални сухи смески и вода в големи машини, където сместта просто се разбърква. Има по-малки производства, където правят "био" или домашен тип мъфини и използват същите продукти като нас- там също технологията е леко разбъркване.

# 18
  • Мнения: 7 091
И за да не бъдем голословни намерих рецептата точно за любимите ми мъфини с крем, за които споменах и я преведох:

6 ч.ч брашно
1 ч. захар
3 с.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
3  цели яйца
3/4 ч.ч олиоl
2 ч.ч черни боровинки( може и сухи, ако са предварително накиснати)
1 ч лимонов пудинг или крем

Смесете сухите съставки.Разбийте 3 яйца, добавете млякото, олиото и боровинките. Смесете течните със сухите съставки и бъркайте докато се получаи хомогенна смес.
Напръскайте формата за мъфини със спрей олио ( тука има такива за незалепване) и ги напълнете до половината. ДОбавете 1 с.л от пудинга ( крема) и сложете допълнете отгоре със сместа за мъфини. Поръсете с канела и захар.
Пече се 20-25 мин.
От сместа излизат 12 до 15 мъфина.

AUTHOR: macklinda

# 19
  • Мнения: 7 091
Чакай сега..."боровинки и бяла течна плънка" не е крем. Тази бяла плънка може да е бял шоколад, може да е кашкавал (и двете се топят при печене...). Плодови сладка могат да се използват ако са достатъчно гъсти (конфитюри).

Пандишпан ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се прави с миксер, но това няма нищо общо с мъфини. Фабрично произведените мъфини се правят от специални сухи смески и вода в големи машини, където сместта просто се разбърква. Има по-малки производства, където правят "био" или домашен тип мъфини и използват същите продукти като нас- там също технологията е леко разбъркване.

Да де, не е врат, а е шия Simple Smile

Ти до сега твърдеше, че с миксер не било въздушно, е как се прави тогава пандишпана ако не е въздушно според теб?
Ако забелязваш горната рецепта, която пуснах пише "разбийте" течните продукти. Аз не съм чувала яйца да се разбиват с ръка.

А между другото тарталетите нямат бакпулвер, така че нямат нищо общо с мъфините на Танита.

Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 20:36 от Tandoori

# 20
  • Мнения: 4 380
Чакай сега..."боровинки и бяла течна плънка" не е крем. Тази бяла плънка може да е бял шоколад, може да е кашкавал (и двете се топят при печене...). Плодови сладка могат да се използват ако са достатъчно гъсти (конфитюри).

Пандишпан ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се прави с миксер, но това няма нищо общо с мъфини. Фабрично произведените мъфини се правят от специални сухи смески и вода в големи машини, където сместта просто се разбърква. Има по-малки производства, където правят "био" или домашен тип мъфини и използват същите продукти като нас- там също технологията е леко разбъркване.
Да де, не е врат, а е шия Simple Smile

Ти до сега твърдеше, че с миксер не било въздушно, е как се прави тогава пандишпана ако не е въздушно според теб?
Ако забелязваш горната рецепта, която пуснах пише "разбийте" течните продукти. Аз не съм чувала яйца да се разбиват с ръка.

Тандори защо спорим за глупости? Аз не знам как биха се смесили яйцата с млякото ако ги разбъркаш само с лъжица. Има вилица или тел за ръчно "разбиване" за случая. Нищо не се разбива с миксер. Предполагам не смяташ, че с ДВЕ ЧАШИ боровинки ще има някакъв ефект от разбиването с миксер?
При пандишпана е различно. Там няма "тежки" ингредиенти и затова става въздушен. При мъфините и да разбиваш и да не разбиваш, има прекалено тежки неща и разбиване не би допринесло за въздушност. Тя се постига чрез "гранулиране" на смеската, ЛЕКО разбъркване без да се хомогенизира за да остава достатъчно въздух в сместта по естествен път. Това е всъщност отличието между мъфин и кекс. Голям кекс със същия съста не би се опекъл, би останал глетав и невъздушен, защото масата му е голяма за да остава въздух по естествен път.

п.с. Благодаря за рецептата. Предполагам става разкошно с местните кремчета без варене-те са гъсти и не биха попили. Не си представям обаче с обикновенно нишесте. Просто вътре едва ли ще остане нещо след изпичането. Между другото, колко мляко?

Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 20:50 от xenia

# 21
  • Мнения: 4 380
Може ли оригиналния източник на рецептата?

# 22
  • Мнения: 7 091
Може ли оригиналния източник на рецептата?

Заповядай:

http://www.razzledazzlerecipes.com/muffin-recipes/lemon-filled-muffins.htm

А за разбъркването, нещо не сме се разбрали. Разбира се , че нищо след като е добави брашно не се разбива с миксер. Миксер се използва за течните съставки, след добавянето на брашното се ползва както ти казваш лъжица, вилица или тел ( аз лично предпочитам лъжица). И в рецептата на Танита няма миксер след брашното.

# 23
  • Мнения: 4 380
Може ли оригиналния източник на рецептата?

Заповядай:

http://www.razzledazzlerecipes.com/muffin-recipes/lemon-filled-muffins.htm

А за разбъркването, нещо не сме се разбрали. Разбира се , че нищо след като е добави брашно не се разбива с миксер. Миксер се използва за течните съставки, след добавянето на брашното се ползва както ти казваш лъжица, вилица или тел ( аз лично предпочитам лъжица). И в рецептата на Танита няма миксер след брашното.

Интересно. И в оригинала ти го няма количеството мляко. Shocked В описанието го пишат- в съставките го няма. Колко мляко добавяш?
Не било с лимоново кремче, а със смес за лимонов пай. Е, Тандори, фабрично произведена такава смес е супер-гъста. Wink

п.с. не сме се разбрали пак мисля...Каква ти е ползвата ми кажи да разбиваш яйцата до въздушност? Като им добавиш млякото и двете чаши боровинки и ще получиш пак омлет. Ти се престараваш май излишно. НИЩО не се разбива с миксер.

# 24
  • Мнения: 7 091
Интересно. И в оригинала ти го няма количеството мляко. Shocked В описанието го пишат- в съставките го няма. Колко мляко добавяш?
Не било с лимоново кремче, а със смес за лимонов пай. Е, Тандори, фабрично произведена такава смес е супер-гъста. Wink

п.с. не сме се разбрали пак мисля...Каква ти е ползвата ми кажи да разбиваш яйцата до въздушност? Като им добавиш млякото и двете чаши боровинки и ще получиш пак омлет. Ти се престараваш май излишно. НИЩО не се разбива с миксер.

Ами аз не си купувам готов лимонов пай( смес), а си го правя, ето рецепта за homemade lemon pie filling:

In a saucepan combine 1 cup sugar with cornstarch. Gradually stir in the cold water until smooth. Stir in the beaten egg yolks. Bring to a boil over medium heat, stirring constantly, and continue to boil and stir for 1 minute.
Remove from heat. Stir in the lemon peel, lemon juice, and butter. Cool.

 То си е точно с нишесте, същото по гъстота.

Аз слагам 300 гр мляко( 1-1/3 ч.ч)

# 25
  • Мнения: 4 380
По-скоро е crème patissière -той самия си е гъст и допълнително още е сгъстен с нишесте. А колко масло слагаш в лимоновия крем?

# 26
  • Мнения: 7 091
По-скоро е crème patissière -той самия си е гъст и допълнително още е сгъстен с нишесте. А колко масло слагаш в лимоновия крем?

Маслото е 50 до 75 грама, зависи как го обичате.  Peace

# 27
  • Мнения: 3 550
От вашия спор разбрах, че ако реша да направя мъфините с пълнеж от крем, конфитюр, бита сметана със захар напр., трябва да ги сложа преди печенето.
В половината насипано съдържание във формичката трябва да ли си оформя ямичка, в която да сипя пълнежа?
С крем-нишесте би ли се получило нещо? А с кремчетата и пудингите на д-р Йоткер? Изобщо с каква гъстота трябва да е това, което насипвам?

# 28
  • Мнения: 4 380
Мисля че стана ясно че нещото което трябва дла ти е плънка, трябва да е гъсто и трябва да държи на топлинна обработка. Как си представяш да печеш бита сметана? Laughing

Можеш да ползваш гъсти конфитюри, извара или крема-сирене, варено кондензирано мляко със захар. Последното става чудесно и ще имаш най-вкусните мъфини. Wink

Прочети отново рецептата пусната по-горе и помисли ще стане ли само с нишесте! Лимонения крем НЕ Е нишесте (пудинг)!!!

Количеството плънка в един мъфин е около 1 ч.л. Би било добре ако е възможно да си направиш нещо като кладенче когато я слагаш за да не се разтича към краищата, но всичко зависи от конкретното ти тесто и плънка. newsm78 По-тежка плънка в по-течно тесто сама би си направила нужното място.

# 29
  • Мнения: 3 550
Да кажем, че английският не е силната ми страна и че от горната рецепта разбрах много малко. Пък и не ми се нрави на слуха този лимонен крем, та не се и задълбочих.
А Тандури пише:
Цитат
То си е точно с нишесте, същото по гъстота.

# 30
  • Мнения: 4 380
Да кажем, че английският не е силната ми страна и че от горната рецепта разбрах много малко. Пък и не ми се нрави на слуха този лимонен крем, та не се и задълбочих.
А Тандури пише:
Цитат
То си е точно с нишесте, същото по гъстота.

Ами аз написах, че това е крем патисри (наричан струва ми се ванилов крем) и допълнително сгъстен с нишесте. Това е крем с мляко и жълтъци,който сам по себе си става много гъст. Като се добави и нишесте става още по-. Ако искаш ще ти дам класическата рецепта за крем патисри (без лимон) и ще си комбинираш с нишестето.

# 31
  • Мнения: 3 550
Да, с удоволствие! Би ли споделила рецептата на този крем. А нишестето като отделен крем ли се вари и накрая двата се размесват или се добавя към същата смес?

# 32
  • Мнения: 6 243
По стечение на обстоятелствата точно се мъчех с търсачката да изровя рецептата на сладкарския крем, който преди време бях превеждала. Не става, затова ето линка към оригиналната рецепта.
http://joyofbaking.com/CremePatisserie.html;
Пробван е, тази пропорция е много добра.
(във форума е пускан с името "Основен сладкарски крем, ама не мога да го намеря и това е)

# 33
  • Мнения: 590
По стечение на обстоятелствата точно се мъчех с търсачката да изровя рецептата на сладкарския крем, който преди време бях превеждала. Не става, затова ето линка към оригиналната рецепта.
http://joyofbaking.com/CremePatisserie.html;
Пробван е, тази пропорция е много добра.
(във форума е пускан с името "Основен сладкарски крем, ама не мога да го намеря и това е)

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98100.msg1720990;topicseen#msg1720990

# 34
  • Мнения: 3 550
Много ви благодаря и на двете!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт