Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 847
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Darling* , Ще трябва да изхвърляте ъгълчетата ако не могат да се ползват някъде на пода. Ето снимка. Вдясно така са рязани плочки 15/60 см. Мястото е широко 70 см зад т.чиния. Нишата с душа е по-широка и там са ползвани парчетата от изрезките.

Моля не цитирайте!

................

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 09:03 от drago_2008

# 136
Но долноте е мн ниско и май не може да се отдели напълно или греаша? Идеята е ако трябва да спят двама да се направят ъглови 2самостоятелни, не да се прегазват яко единия трябва да стане. И понеже не става дума за деца, ня някой възрястен човек може да му е трудно на става и сяда на толкова ниско, а не виждам как на това да може да се ползват повдигачи например...

Отделя се. Може да го позиционирате където си поискате.
Височината е 45 см, а на цялото легло май е 56 см.

# 137
Здравейте ремонтираме една панелка основно сега започваме банята взехме същия тип гранитогрес но мислим да го реди вертикално, така на рибена кост ще има много фира. Чудя се на
 този ламинат дали е хубав какво значи туин клик система ? 
Харесват ми лед осввтителните, но ми е интересно дали осветяват достатъчно за панелен хол също така незнам вътре в тях какво има и ако изгори как се сменя надявам се да ме разбрахте 😄.
Също някой поръчвал ли е врати с обличане на стари метални каси (смок система) та ще имам мн въпроси

# 138
Проучете много внимателно за облечените каси - преди ремонт ми се наложи да проуча в детайли. Смятах, че е добро, бюджетно и най-вече по-чисто решение, но в крайна сметка се отказах - разбихме и извадихме металните каси, съответно монтирахме нови каси и врати.
Драстично се стеснява отворът /карам на спомени отпреди 2-3 години/ - с около 9-10 см , а за някои врати /на баня и кухня са доста тесни по принцип/ това е буквално фатално. Някои мебели /които не са разглобяеми/ не могат по никакъв начин да минат през такава врата.
Друг е въпросът, ако вратите са по 1 м широки, но в панелните блокове не са такива.

# 139
Моят ел техник ме посъветва да не купувам скъпи лед полилеи, защото не ми гарантира, че ще може да ги поправи, ако умрат. А той е от типа майстори, които винаги намират решение. Аз все пак накупих доста- за гаражи, стълбище и т.н., но не скъпи и няма да ме е яд, когато угаснат форевър.😆 Когато ги монтираше ми показа, че има безброй различни ленти и трафове, които не е ясно, дали и къде се продават, като резервни части.

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 00:26 от Чи лу

# 140
Трябва да разуча  щом е така, защото вече сме шпакловали .не ми се кърти отново доколкото четох стесняват вратите с 2,3 см
Проучете много внимателно за облечените каси - преди ремонт ми се наложи да проуча в детайли. Смятах, че е добро, бюджетно и най-вече по-чисто решение, но в крайна сметка се отказах - разбихме и извадихме металните каси, съответно монтирахме нови каси и врати.
Драстично се стеснява отворът /карам на спомени отпреди 2-3 години/ - с около 9-10 см , а за някои врати /на баня и кухня са доста тесни по принцип/ това е буквално фатално. Някои мебели /които не са разглобяеми/ не могат по никакъв начин да минат през такава врата.
Друг е въпросът, ако вратите са по 1 м широки, но в панелните блокове не са такива.

# 141
  • София
Но долноте е мн ниско и май не може да се отдели напълно или греаша? Идеята е ако трябва да спят двама да се направят ъглови 2самостоятелни, не да се прегазват яко единия трябва да стане. И понеже не става дума за деца, ня някой възрястен човек може да му е трудно на става и сяда на толкова ниско, а не виждам как на това да може да се ползват повдигачи например...

Отделя се. Може да го позиционирате където си поискате.
Височината е 45 см, а на цялото легло май е 56 см.
Мерси, сега видях, че макс височина на долния е 10см, което е тотално несъвместимо с моите представи за удобство, трябва ми матрак 20🤷‍♀️ накрая сами ще си направим нещо ☺️

За лед лампите - подходящите по вид, сила и брой ще осветят повече от достатъчно всяко помещение, ако се избере тяло с лед крушка, сменяш нея като изгори, в другия случай сменяш тялото, но като цяло издържат години, ако са качествени.

# 142
Трябва да разуча  щом е така, защото вече сме шпакловали .не ми се кърти отново доколкото четох стесняват вратите с 2,3 см
Не е вярно това. В панелен апартамент сме слагали такива каси, преди 10 години точно. Отворите се стесниха с 2-3 см.

# 143
Скрит текст:
[/spoiler]
Не е вярно това. В панелен апартамент сме слагали такива каси, преди 10 години точно. Отворите се стесниха с 2-3 см.
Става дума за преди 2 години - идва служител да оглежда и каза, че от двете страни ще се отнеме по около 4,5 см, отгоре - 5 см.  После търсих още 2-3 мнения - същото. Някои казваха, че минималното стесняване е 5 см. Иначе и аз бях чувала за по-малко, затова и бях готова така да ги направя, но се отказах. Доколкото проучих след разговорите, установих, че има различни системи и каси за обличане, съответно и разлика в стесняването на отвора. Само за алуминиеви споменаха общо около 4 см, но аз такива врати нямам, включително на банята. 
Дамата може да разгледа методите на различни фирми, да се направят огледи и да си прецени според избраната фирма и резултата.

# 144
Един прост гугъл сърч -
https://starazagora.zlatev.bg/kasa-panel-perfektnoto-reshenie-lyata-metalna-kasa/

Отнема се 3 см от отвора. Тогава доста от съседните апартаменти също смениха вратите, всички с различни фирми, все с такива каси и при никого не е имало такова грандиозно стесняване на отвора.

# 145
Един прост гугъл сърч -
https://starazagora.zlatev.bg/kasa-panel-perfektnoto-reshenie-lyata-metalna-kasa/

Отнема се 3 см от отвора. Тогава доста от съседните апартаменти също смениха вратите, всички с различни фирми, все с такива каси и при никого не е имало такова грандиозно стесняване на отвора.
Не претендирам да съм познавач или производител на врати и каси, споделям личния си опит отпреди 3 години. Или само Вашият е меродавен?
Хайде, и аз да гугълна, щом се налага:

https://borman.biz/kasa-panelni-apartamenti-panelki/ - 4 см,
https://vrati-sofia.net/vhodni-vrati/metalni-kasi-vhodni-vrati/ - 10 см;
https://burgas.porta-nova.bg/vaprosat-na-21-vek-panelno-zhilisht … zh-ili-oblichane/ - от 4 до 10 см с препоръка да се възприеме втората стойност
и т.н., и т.н.
Аз си правих интериорните врати при Адриели - категорични бяха, че не е добра идея да ги монтират на камуфлажна каса. Тях ги питах последно, след като вече избрах и кой ще прави вратите. Затова и препоръчах питащата да си говори с майсторите, да си направи оглед и да прецени. 
 Не знам Вашите врати какви са, но напр. касата СМОК се монтира само с врати CLASSEN, каквито моите не са.

# 146
Един прост гугъл сърч -

Не претендирам да съм познавач или производител на врати и каси, споделям личния си опит отпреди 3 години. Или само Вашият е меродавен?

https://burgas.porta-nova.bg/vaprosat-na-21-vek-panelno-zhilisht … zh-ili-oblichane/ - от 4 до 10 см с препоръка да се възприеме втората стойност
и т.н., и т.н.
Аз си правих интериорните врати при Адриели - категорични бяха, че не е добра идея да ги монтират на камуфлажна каса. Тях ги питах последно, след като вече избрах и кой ще прави вратите. Затова и препоръчах питащата да си говори с майсторите, да си направи оглед и да прецени. 
 Не знам Вашите врати какви са, но напр. касата СМОК се монтира само с врати CLASSEN, каквито моите не са.
Подвеждате потребителката, че не съществуват врати и каси, при които отворът се стеснява с по-малко от 10см. Което не е вярно:

"Драстично се стеснява отворът /карам на спомени отпреди 2-3 години/ - с около 9-10 см , а за някои врати /на баня и кухня са доста тесни по принцип/ това е буквално фатално."

# 147
  • Пловдив
Дам и моите 5 стотинки по темата Joy
Опитът ми е от преди 6 години.
Мислех, да не сменяме каси и прочие, а просто върху старите да сложат нови, заедно с нови врати. Точно стеснението на светлия отвор ме отказа - в кухнята той е 68 см, а 3-те фирми с които говорихме ни казаха стеснение 8-10 см.
Не съжалявам изобщо, че махнахме старите каси - такава мизерия беше под тях Rolling Eyes
Сега ни предстои основен ремонт на 2 къщи - определено ще сложим нови каси и врати - с половинчати работи не ми се занимава

# 148
Един прост гугъл сърч -

и т.н., и т.н.
Подвеждате потребителката, че не съществуват врати и каси, при които отворът се стеснява с по-малко от 10см. Което не е вярно:

"Драстично се стеснява отворът /карам на спомени отпреди 2-3 години/ - с около 9-10 см , а за някои врати /на баня и кухня са доста тесни по принцип/ това е буквално фатално."

Според специалистите, с които говорих, стеснението реално ще е е толкова, посъветваха ме да не гледам какво пише по сайтовете. От мнението на потребителката по-горе виждам, че и други специалисти са били на същото мнение, имате и линкове в потвърждение.
Аз самата, преди да повикам специалисти на място и да си говорим вече за изработка и врати, също четох и останах с убеждението, че стеснението е малко. След разговорите и огледите на място със специалистите се оказа друго.
Четете с разбиране, моля, не говоря за това какви каси и врати съществуват или не съществуват.
И да сложим чертата: Възможно е /и според последните линкове/ стеснение от 4 до 10 см. Какво точно ще се окаже при потребителката, няма как да гадаем. А за малките отвори и 4 см вече са проблем.
И забележете, на нито един от линковете, които дадох, освен на Вашия, не се говори за стеснение 3 см.
Че тя само монтажната пяна е поне 1-1,5 см, колко трябва да е дебела тази каса тогава? 
П.П. Понеже ми стана любопитна тая значителна разлика, направих си труда да попитам във фирмата от Вашия линк и ми отговориха, че те не знаят колко точно е дебелината на техния облицоващ панел /нямали мостра в офиса!/, но е около 1,5 см. И тези 3 см, които ги сочат в сайта си, са само за дебелината на самия облицоващ елемент, без монтажна пяна, чието количество се преценявало на място от монтажниците.
Та ето на това аз казвам подвеждане, а потребителката сама прецени.

# 149
Ох, добре. Не съм имала такива врати и не знам колко е стеснението, нито още цял вход съседи 😀

Общи условия

Активация на акаунт