Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 873
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
А килим?

# 181
Ах, подстрекател от най-висша класа!
Добре, че Морис е пищен и цветен, килимът ще е спокоен. Или обратното.
 Взех да прекроявам и дамаските на креслата, а креслата са нови Rolling Eyes
Продължавам да гледам /не знам дали ще повярваш, но вече 7-ми път разглеждам всички страници/. 
Почти всичко влиза в една папка, че и в апартамента, и в къщата ми се иска да има в повечето стаи по нещо негово  - то са тапети, дамаски, завеси /чувствам се като дете в голяма сладкарница/ и се очертава да пътувам. Иначе ще зацикля на всичките /поне традиционните, които са си на самия Морис/ и няма да мога да избера Simple Smile

# 182
Здравейте, виждали ли сте някъде интересни решения за мебели под такива трегери в ъгъла? Ще е по поръчка. В детската ще ми е така и в коридора. Иска ми се максимално усвояване на пространството. Ще е като гардероб до горе по-плитък, пред чупката, а надясно ще си е нормален гардероб.

# 183
Какво има да го виждаме? Щом е по пръчка го чертаеш точно как да бъде и те ти го правят така както си го поискала, че да се завре точно там.

# 184
След като е до тавана как ще се направят вратичките? Това не ми е ясно. При ъгъла

# 185
Една част ще е бутафорна или малка отделна вратичка, или гардеробчето ще е до трегера.

# 186
След като е до тавана как ще се направят вратичките? Това не ми е ясно. При ъгъла

Има много варианти, не мога да ти правя проекта. Ти мисли какво искаш и все някой щети го начертае - може да се отваря на другата посока, може да точно тази част да не се отваря и да е неподвижна, може да има мнго тясно крило за дъската за гладене, да се изтегля като бутилчарник и да има закачалки и какво ли не.

# 187

Има много варианти, не мога да ти правя проекта. Ти мисли какво искаш и все някой щети го начертае - може да се отваря на другата посока, може да точно тази част да не се отваря и да е неподвижна, може да има мнго тясно крило за дъската за гладене, да се изтегля като бутилчарник и да има закачалки и какво ли не.
Който ще изработва гардероба, ще го измисли по най-добрия начин според твоите намерения за размер и начин на ползване /какво точно ще има отвътре, дали и как ще се отваря и т.н/. Поне моят мебелист винаги има идеи кое как и технически да се получи.
Аз за друго обаче - предполагам, че е вече измислено, но контактите няма ли да се закрият изцяло от гардероба или няма да е плътно до стената?
В смисъл, ще е достатъчно ли разстоянието от стената до гардероба за ползването им?

# 188

Аз за друго обаче - предполагам, че е вече измислено, но контактите няма ли да се закрият изцяло от гардероба или няма да е плътно до стената?
В смисъл, ще е достатъчно ли разстоянието от стената до гардероба за ползването им?

Да оставиш 5, 7 или повече сантиметра между гардероба и стената е лудост.  Решението е много по-просто - аз го правя с ключа на лампата - гардеробът ми стига плътно до касата на вратата и закрива ключа, но на гърба на гардероба се прави дупка, изкарва се един мостов кабел по гърба и страницата и се прави дупка с боркоронка в страницата. И после там се монтира отзад конзола, отпред ключ. По същия начин и контакт.
Виж снимката и си представи, че вместо гипскартон имаш страницата на гардероба.

# 189

Да оставиш 5, 7 или повече сантиметра между гардероба и стената е лудост.  Решението е много по-просто - аз го правя с ключа на лампата - гардеробът ми стига плътно до касата на вратата и закрива ключа, но на гърба на гардероба се прави дупка, изкарва се един мостов кабел по гърба и страницата и се прави дупка с боркоронка в страницата. И после там се монтира отзад конзола, отпред ключ. По същия начин и контакт.
Виж снимката и си представи, че вместо гипскартон имаш страницата на гардероба.

Точно така го замислях съвсем скоро /в текущ ремонт на спалня съм/ за гардероб, но се намери друго решение и отпадна.  Другото решение е просто гениално - смених си гардероба с по-малък Simple Smile, че и без това всяка година трупам и дрехи, и килограми, и после раздавам...Сега си отправих предизвикателство, да видим...
В горния случай обаче няма да е видима и открита тази страница на гардероба и контактите ще трябва да останат от вътрешната му страна, ако той прилепне плътно до стената в тази зона.
Ще трябва да се ползват на отворена врата. Може аз да не виждам правилно, но така ми изглежда.

# 190
Може и на отворена врата, а може и мостовият кабел да се закара до отсрещната страница.
Аз винаги правя така с ключа, защото мразя да губя една педя от гардероба само заради един ключ.

# 191
Мацката каза, че
това ще е плитък гардероб в тази част, който после ще минава в нормален.

# 192
Да, там ще е по-плитко и контактите ще останат отвън. Благодаря за идеите. Наистина най-добре с мебелиста да обсъдя чупките.

# 193
Ще стане така, плитък,минаващ в дълбок.

# 194
Здравейте. Нова съм в темата. Предстои ни обзавеждане на двустаен апартамент. Решихме настилката навсякде да е ламиниран паркет (с изключение на бянаята). Може ли да ми кажете какви характеристики трябва да се гледат при избора на паркет. Клас А С4 добре ли е с дебелина 10 мм.? Какво мислите за полската марка Кронопол?

Общи условия

Активация на акаунт