Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 917
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Преди години изкъртихме вграденият гардероб в коридора и на негово място сложихме хладилник с фризер и пералня.

# 241
Такъв гардероб може да се направи от Пдч.Има много варианти как да изглежда.Из нета има идеи:

# 242
  • при него
Здравейте , някой да живее в панелка и да има от старите вградени гардероби в коридора ? Имам дрешник и искам да си направя такъв гардероб без дъно и гръб и пералнята да вкарам там и зимни якета и всякакви боклуци. Но  не знам какви материали ми трябват , затова ако някой има такъв гардероб ще помоля за снимки Simple Smile

В момента не мога да намеря снимки, но пишете ми на лично, ще направя.

# 243
Здравейте, трябва ми малко помощ с избора на цветове. Предстои ни ремонт на жилището, което закупихме и сменяме кухнята. Кухнята ще е с такива чекмеджета:
https://www.kaindl.com/en/boards/decor/details/moss-green/
и такъв плот:
https://www.kaindl.com/en/boards/decor/details/walnut-tortona/
и се чудим хола в какви цветове да е. Ще съм благодарна за вашите идеи.

# 244
В хола кои цветове- на мебели или на стените?

# 245
Здравейте, трябва ми малко помощ с избора на цветове. Предстои ни ремонт на жилището, което закупихме и сменяме кухнята. Кухнята ще е с такива чекмеджета:
https://www.kaindl.com/en/boards/decor/details/moss-green/
и такъв плот:
https://www.kaindl.com/en/boards/decor/details/walnut-tortona/
и се чудим хола в какви цветове да е. Ще съм благодарна за вашите идеи.
Доста фактори трябва да се съобразят, за които сега липсват данни /стил, мебели и техния цвят, размери на помещения/,  но при наличната засега информация бих предложила за цвят на стените /ако това е питането/ ванилия, сметана, слонова кост, крем, пясъчно, т.е. топло бяло по Ваш избор, което може да повторите после в зависимост от необходимостта и в други елементи.
Ще имате ли златистите лайсни на шкафовете, както на снимката?
Каква е подовата настилка?

# 246
Мебелите ще се сменят и стени ще се събарат/боядисват, съжалявам, че не съм уточнила.

Направих мноооого груб чертеж на помещението:
Скрит текст:

Има балконче, от което се излиза и през хоум офиса, и през хола. Светлината идва от прозорците, които са към хола и хоум офиса. Кухнята ще е в по-тъмната част на хола.

Това е настилката, като при ремонта на кухнята ще се сложат плочки под нея:
Скрит текст:

В "хоум офис" частта ще има бели библиотеки. Тъй като разположението в момента е доста различно с това, към което се стремим, не добавям още снимки.Това, което е на чертежа в момента като "хоум офис" е спалня, разделена със стена, която ще се разбие, за да се разшири хола.

От към стил - не сме се спрели на определен стил, но искам да е "cozy", но не искаме бели мебели. Чудих се дали да не направим стените в хола светъл графит, френско сиво, нещо такова, с акценти като възглавнички, саксии и така нататък, може би в жълто. Златисти лайсни няма да има, но съм се спряла на тези дръжки:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 15:16 от Eva Ilkova 708937

# 247
Обърнете дивана на стената с библиотеката.

# 248
Обърнете дивана на стената с библиотеката.

Разположението на мебелите ще е такова като на скицата, с единственото изключение, че бюрото ще е вградено в библиотеката:
Скрит текст:

Тъй като ще работя от там ми трябва отделно кътче.

# 249
Имах предвид диванът да е там, където ще е ТВ, а Тв/секция/библиотка да мине на неговото място.

# 250
Телевизора ще е закачен на стената, тъй като имаме домашни любимци и не можем да рискуваме да падне. По-скоро искам идеи за цветове, не разпределение.

# 251
Мебелите ще се сменят и стени ще се събарат/боядисват, съжалявам, че не съм уточнила.

Направих мноооого груб чертеж на помещението:
Скрит текст:

Има балконче, от което се излиза и през хоум офиса, и през хола. Светлината идва от прозорците, които са към хола и хоум офиса. Кухнята ще е в по-тъмната част на хола.

Това е настилката, като при ремонта на кухнята ще се сложат плочки под нея:
Скрит текст:

В "хоум офис" частта ще има бели библиотеки. Тъй като разположението в момента е доста различно с това, към което се стремим, не добавям още снимки.Това, което е на чертежа в момента като "хоум офис" е спалня, разделена със стена, която ще се разбие, за да се разшири хола.

От към стил - не сме се спрели на определен стил, но искам да е "cozy", но не искаме бели мебели. Чудих се дали да не направим стените в хола светъл графит, френско сиво, нещо такова, с акценти като възглавнички, саксии и така нататък, може би в жълто. Златисти лайсни няма да има, но съм се спряла на тези дръжки:
Скрит текст:

Вземете си най-добре мостри или дори парченца плат с наличните и планираните цветове в цялото помещение и налагайте едно до друго, по възможност в съотношение /размер/ и конфигурация, както ще са разположени в пространството. Може и на файл на компютъра дори, ако се затруднявате да намерите физически мостри.
При Вас улеснението е в това, че голяма част от компонентите са вече на място и се сравнява бързо. Горният съвет е за липсващите компоненти.
На френското сиво, ако му улучите /нанесете задължително мостра на стената или на сравнително голяма повърхност, поне 50-100 см/ точната бежова компонента /това си е таупе/, ще стои добре с цвета на шкафовете, но си преценете размера на помещението и дали няма да е твърде тъмно, ако цветът е по-интензивен.
Не стана ясно другите мебели какъв цвят са, особено тези с по-големи габарити. Да не съм пропуснала?
Дръжките - само цветът ли ще е такъв на шкафовете или и моделът?
 Ако се запази и моделът, дръжките не биха подхождали на стил според мен. На цвят - да.
В тази връзка, първо си определете стила, останалото и само или поне по-лесно ще се намести. Още повече, че не започвате от 0-та и имате отправна точка.

# 252
Нямаме никакви компоненти налични - абсолютно всичко в хола+кухнята се изтърбушва, освен настилката.
Няма други мебели - освен, че ще пребоядисваме, ще сменяме и дивани, маси и така нататък. Моделът на кухнята ще е:

Тези шкафове долу + дръжките, които показах:
Скрит текст:

Тези шкафове горе, но в зелено и без дръжки:
Скрит текст:

Как бих могла да съчетая цветовете на кухнята, които показах нагоре с цвят на текстил, стени, детайли и така нататък?

# 253
  • София
За банята ми трябва плот с мивка 40см на 1 метър. Според вас от какъв материал да се направи - истински камък или композитен материал. И второто ми чудене, понеже е много тясно кое е по - добре - отделна мивка монтирана под плота или направена от самия материал на плота и дали е възможно? Чудя се и приемам съвети и мнения всякакви.

# 254
От към стил - не сме се спрели на определен стил, но искам да е "cozy", но не искаме бели мебели. Чудих се дали да не направим стените в хола светъл графит, френско сиво, нещо такова, с акценти като възглавнички, саксии и така нататък, може би в жълто.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт