Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 962
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Плачевно не е, дом и не бива да се притеснявате от него.❤
В останалата час от къщата какви са настилките и цветовете на мебелите?Мебелите, които имате са много здрави и ако са в добро състояние, бих им дала нов живот с пребоядисване и малко осъвременяване.
Какъв стил да другите Ви мебели?

# 331
Ами няма стил. Всичко е сбирщайн. Настилката в кухнята са същите плочки ( чудя се дали да не ги сменя и тях), в хола е паркет( който тропа) и в детската е ламинат. Мебелите в детската са дъб сонома. Иска ми се да задържа гардероба в коридора, защото събира доста неща. Срещам обаче сериозен отпор;). Ще извикам дърводелец, за да ми каже дали мога да сменя вратите с плъзгащи примерно. Склонна съм да изхвърля останалите неща от коридора.

# 332
  • София
За да не изглежда тясно бих боядисала гардероба бял или с боята за стените, а плочки си изберете каквито Ви харесват Simple Smile

# 333
Аз бих сложила гранитогрес в някакъв неутрален цвят, гардероба и останалите мебели ще боядисам в бяло, слонова кост или друг светъл цвят за да изглежда по просторно.
С едни интересни дръжки ще се промени изцяло визията Simple Smile

.

# 334
  • Пловдив
Вкъщи имахме също един подобен гардероб в коридора. Имаше и ламперия в също такъв убит и тъмен цвят и целият коридор изглеждаше адски мрачен и захлупен.
Първоначалната идея беше, само вратичките на гардероба да сменя и да боядисам ламперията, но имаше някакъв ужасен дъх, който не се отмириса с нищо и в крайна сметка го изкъртихме.
Избрах си гранитогрес в сивата гама с дървесна шарка, който кореспондира с настилките в останалите помещения. Боядисахме стените в светло синьо, а гардеробите си проектирах според нуждите и избрах цвят "лимон сорбе" за тях.
Осветителните тела също избрах, да са с жълти акценти.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 17:33 от sweet_maniche

# 335
Оо, благодаря! СТрахотно!
Оказа се, че майстора може да започне още във вторник. Ще хуквам утре да търся плочки. После пък ще пита какъв цвят да са стените:) .  Дали е важен размера на плочките?

# 336
  • София
Важен е до толкова, че да няма много рязане и остатъци малки парчета плочки, които да стоят грозно.
Гардероба, малко стягане и боя, нови дръжки и ще е супер, виж темата да преправим старите мебели с любов.
За коридори аз лично предпочитам по-светли стени, до средно наситено, хубава силна лампа, красиви плочки по твой вкус и ще светне, първо си избери плочките, по тях и стените.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 08:40 от Angel_Dust

# 337
И порт мантото бих боядисала, отгоре една хубава възглавница за сядане.Голямо ново огледало.

# 338
Каква е идеята на тази възглавница в нишата? Човек би очаквал по-скоро там да се слагат обувки...

# 339
Може би за домашен любимец място.Нещо такова.Пуснах го заради цветовете.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 19:31 от ДХ3

# 340
Благодаря за идеите. След плочките ще се опитам да боядисам гардероба и портмантото бели. Видях , че сте доволни от Димотика.

# 341
Някое по-меко бяло може би.Порт мантото може да не е бяло, да има малко цвят и игра.Може да е капучино /сиво в бежовата гама, да кореспондира с външната врата.Заради нея не бих ги направила снежно бели:
Нещо като тази стена цвят:

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 19:26 от ДХ3

# 342
Външната врата  е хубава, поне Simple Smile
Нов под, бели стени и гардероб, хубава пейка за сядане отсреща - без закачалка бих го направила аз,  откритите закачалки дават ужасно разпилян вид на антрето, лично мнение. Да се прибират в гардероба връхните дрехи, и без това е огромен, да не висят навън..
Да покажеш после как е станало Simple Smile)

# 343
Външната врата  е хубава, поне Simple Smile
Нов под, бели стени и гардероб, хубава пейка за сядане отсреща - без закачалка бих го направила аз,  откритите закачалки дават ужасно разпилян вид на антрето, лично мнение. Да се прибират в гардероба връхните дрехи, и без това е огромен, да не висят навън..
Да покажеш после как е станало Simple Smile)
Започнахме. Днес изкъртиха плочките. Непременно ще снимам.

# 344
Здравейте, малко нестандартен въпрос, но се чудя, ако от стена до стена разстоянието ми е 3.35м, колко е приемливо да е дълга лежанката на дивана, за да има нормално минаване пред дивана? Харесала съм си един чуден диван, но се притеснявам дали лежанката няма да е прекалено дълга.

Общи условия

Активация на акаунт