Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 974
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Аз бих я лакирала с лак по избор.Масло не е мн.ок за чам.

# 376
От стари времена знам, че най-добра защита дава загрят на огън безир и безиросване докато е врял. После се чака да изсъхне (отнема много време), ако има нещо незасъхнало и непопило се забърсва и после се лакира с лак по избор. За вода знам яхтен лак, но ако ще го пече много силно слънце нищо не помага дълготрайно (това последното от личен опит с парапет на тераса).

# 377
Може ли съвет за скриване на стара чугунена лира в баня. Декоративно.
Разглеждах сайтове с решетки. Те са краен вариант.
Ако съм пропуснала идея - направи си сам.
Не съм запозната дали може да е пвц. Притеснява ме нагряването.
Ако сглобя конструкция от дървени летви, както се скриват радиатори и ги омасля, дали няма да е вариант? Но ме притеснява мокренето. Няма да е директно , но пак го има.
Също може конструкция - дървена или пвц да се облече с изкуствена ратанови мрежа.

# 378
Ако искаш дърво вземи си тикови летви и нямаш грижа с мокрото.

# 379
Нямаше за сетя.Blush
Благодаря.
Тези летви се използват за сауни или бъркам.

# 380
Не, за сауни се използваше друго, нещо иглолистно беше.
Това е за бани, за декинг, за палуби на лодки...

# 381
Може и декоративна метална решетка.

# 382
Не, за сауни се използваше друго, нещо иглолистно беше.
Това е за бани, за декинг, за палуби на лодки...
Дали не беше лиственица? Тя, колкото повече се мокри, толкова по-здрава става, т.е. не се уврежда от водата, а се заздравява. Дано сега не ме лъже паметта, че отдавна се интересувах и четох. Ама само четох, не съм търсила, а сега точно не знам и дали се внася.

# 383
Какъв корниз мога да сложа тук?

# 384
Какъв корниз мога да сложа тук?
Скрит текст:
На първо четене  - релсов таванен с декоративна бленда /обаче трябва да се измери точно ширината на блендата, за да не пречи на отварянето на прозорците/, римски щори; Струнен корниз - тук може дамите, които ползват, да кажат как се закрепва и дали ще е подходящ.

# 385
Аз съм си консерва и бих избрала пвц корниз прикрепен на тавана.

# 386
  • Пловдив
Ох, в апартамента ни е същото - големи прозорци до тавана Rolling Eyes Предизвикателство голямо е, да намериш корниз, който не пречи на отварянето на прозорците.
В кухнята поради тази причина сме само с външни щори, спалнята и хола засега и те, но търся варианти.
В детската на сина ми при смяната на дограмата (само там беше за смяна) свалихме отвора с едни 5 см, а в тази на дъщеря ми намерих корниз, който свърши работа.
п.с. не са ми опция таванните - изобщо не ми стоят добре естетически, но аз съм си луда за връзване по принцип Joy
Скрит текст:

# 387
Има много тънки алуминиеви корнизи за таван.Такива бих сложила.В Ikor гледах такива, но сигурно има на повече
места вече.
Аз пък не харесвам корниз за стена.На три места у дома ще се наложи такъв и още не съм сложила, защото ме втриса от тях:

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 10:51 от ДХ3

# 388
Ох, в апартамента ни е същото - големи прозорци до тавана Rolling Eyes Предизвикателство голямо е, да намериш корниз, който не пречи на отварянето на прозорците.
В кухнята поради тази причина сме само с външни щори, спалнята и хола засега и те, но търся варианти.
В детската на сина ми при смяната на дограмата (само там беше за смяна) свалихме отвора с едни 5 см, а в тази на дъщеря ми намерих корниз, който свърши работа.
п.с. не са ми опция таванните - изобщо не ми стоят добре естетически, но аз съм си луда за връзване по принцип Joy
Скрит текст:
Ох, тази момчешка стая ми бръкна в душата Simple Smile
Вече съм кажи речи на преклонна възраст и пак ми се ще да си направя една космическа стая...само за мен, с катинар. Имам една малка спалня в къщата, на която съм хвърлила око за тази цел. 
Аз пък обичам стенни класически красиви корнизи.

# 389
Не харесвам и аз корнизите за стена. От показаните по- горе тези големи халки ми бъркат дзена. Имала съм стенни корнизи, но пердето винаги ми е промушено. Т.е. спестявам си гледката на халки, провисването на пердето между всяка една. Дори карам шивачите така да ги ушият, че да им придам и малко набор в горната част.

Общи условия

Активация на акаунт