Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 936
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Вариант 2 е издърпващо огледало скрито в гардероба.

Какво точно имате предвид с този вариант?

# 421
Добро решение, но трябват доста здрави панти. И повече на брой.

# 422
Варианта за пералнята е супер, като вратата, която я скрива може да е огледало отвън, ако не ви се хареса отсреща да направите гардероб с огледални врати.

# 423
Аз имам такова огледало от вътрешната страна на вратата на гардероб. Не е залепено, а с държачи, пантите са с по-голям градус на отваряне.

# 424
Здравейте!
Опитът ми с ремонтите и обзавеждането е много скромен, а ни предстои довършването на цяла къща. С удоволствие ще следя темата, както и ще прочета предишните.
Мога да задам сигурно 137 въпроса , но да започна с един 😁
Някой редил ли е гранитогрес 20×120 см на рибена кост? Дали ще е прекалено дълъг?
Помещението е 40 кв.

Спокоен уикенд!

# 425
  • София
Здравейте!
Опитът ми с ремонтите и обзавеждането е много скромен, а ни предстои довършването на цяла къща. С удоволствие ще следя темата, както и ще прочета предишните.
Някой редил ли е гранитогрес 20×120 см на рибена кост? Дали ще е прекалено дълъг?
Помещението е 40 кв.

Спокоен уикенд!
Не виждам проблем да се нареди, но ще имате голяма фира. Вземете го предвид. Аз гледах ламинати на рибена кост, но в крайна сметка не си харесах. Бих ви посъветвала да се спрете на по-малък размер, защото би се изгубил ефекта на рибената кост при такива дълги плочки. Търсете пропорция между плочките и помещението. Аз бих сложила плочки с дължина до 80см макс.

# 426
Aко се търси нещо по-нетрадиционно тези дълги плочи може да се пуснат диагонално, вместо в рибена кост. Стои интересно.

https://i.masinealati.rs/img/362059b0d49748b48248c693bb9f24.jpg

# 427
Здравейте!
Помещението е 40 кв.

Спокоен уикенд!
Не виждам проблем да се нареди, но ще имате голяма фира.
Зависи от майстора. Толкова много плочки ми останаха, защото смятах стандартната фира...а моят работи почити без фира.

# 428
  • Street of Dreams
Такива плочки съм виждала да стоят добре само в душ-пространство, наредени в квадрат на пода.

# 429
Има различни видове редене на рибена кост

При диагоналното фирата е минимална - дясната снимка на първи ред. Определено с големи плочи са губи ефектът на рибената кост според мен, но 40 кв.м. не е малка площ и може да се получи. Наредете си на сухо 2-3 кашона.

Ние сме редили 20х120 км разминато на тераса и в комбинация с по-къси и тесни в една баня, където оползотворявахме останали плочки.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 06:55 от drago_2008

# 430
  • Пловдив
Лятото планираме ремонт на баня. Имаме сухо помещение, като на дължина 180-185 см трябва да разположим долни шкафове, върху които ще има две мивки. Решили сме да купуваме готови шкафове, а не да поръчваме и размерите им са по 20, 40, 60, 80 и 100 см на ширина.
Как според вас да ги разположа на 1.8 м, така че да има някаква симетрия и да не стои грозно?
Искам шкафовете да са с по 2 чекмеджета. От сегашните ни шкафове имам един с 40 см. ширина за пране. Много е удобен и ми се ще да го запазя, но не мога да го напасна - и той е тип чекмедже, но е с цяла вратичка и не знам дали няма да се "бие" с шкафове с чекмеджета:

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 16:52 от avia

# 431
  • До сърцето...
Здравейте.
Препоръчайте ми сайт/онлайн магазин за постери или художествени фотографии.
Гугъл нещо не ми предлага това което искам.

# 432
Здравейте.
Препоръчайте ми сайт/онлайн магазин за постери или художествени фотографии.
Гугъл нещо не ми предлага това което искам.
С уговорката, че не съм поръчвала тази платформа споделям https://finegraffart.com/artworks/ - сайта е на Насимо и се предлагат творби на съвременни артисти като принт на хартия или платно.

# 433
Едното /по-малкото/ е място за пералня по проект
Скрит текст:
.
Обмислям да сложа подобен шкаф като от страната на входната врата да сложа закачалка и малка пейка така да я наречем. ...
Какво мислите? Някакви съвети или други идеи?
Ще се радвам на всякакви предложения
Обърни внимание, докъде ти е чекмеджето за препарати за пералнята Hands V
Подходящо е рафта над пералнята да е по-плитък или да се отреже едната му страна. Съответно да се предвидят вратичките (долна и горна) дали да са до тази височина или да са до горната полица и ако са до тази, то да покриват фугата.

Скрит текст:
При мен е така, видяхме късно до къде "потъва" пералнята, а шкафа като констукция вече беше готов

Премерете дълбочината на шкафа да е поне пералнята, връзките отзад с канала +1-2см, дебелината на вратичката и дръжката й (дори на тесни/плитки модели прадяк едни безобразни извивки) и още 2 см да може да стои вратата леко открехната.

Ако нямате вече купена пералня, вземете такава за вграждане Simple Smile

ПП: Шкафа е само пример, но... Оставете си малко повече място в страни на пералнята, за да може да се хване за прибиране и вадене при нужда, без да се търка пералнята в пантите Hands V

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 14:03 от peneva_a

# 434
  • на брега
Радика, ако не ти е късно виж и тук: https://rodan.bg/

Общи условия

Активация на акаунт