Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 926
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, моля за помощ.
Дали някой някъде е виждал, такава лампа? Искам да си купя тези счупените не-знам-как-се-казват...
Скрит текст:

https://www.azzardodesign.com/azzardo-cosmo-2-clear
Без да съм на 100% сигурна но мисля, че съм виждала каталозите им при https://polarislighting.bg/каталози
Което ще рече че можеш да си поръчаш липсващите артикули.
Ако не, директно от производителя. Фирмата мисля е полска и поръчката и доставката не би трябвало да са проблем

# 466
Дали ще стоят добре две такива в коридор, монтирани на тавана? Един излиза около 28 лева. Със сменяеми крушки са. Имам леки резерви, но нарочно няма да ги споделя с вас, за да чуя мнението ви без да ви обременявам.

# 467
За мен не стават за коридор. Осветлението в коридора трябва да е насочено към пода, а стените може и да не са толкова осветени, докато това нещо както гледам не може да се насочи надолу и ще прави петна по стените, а по пода само отразена светлина.

# 468
Маре, ако ги поставиш като второ осветление и под тях поставиш картини/постери или някакви панелни декорации, ще се получи. За основно осветление и аз не ги виждам като достатъчни.

# 469
Мога да сложа 4 крушки по 60 вата. И спотчетата може да се центрират да светят надолу  към пода. Тути, не са за стена.

# 470
Щом настояваш и даваш аргументи, значи си ги харесваш и си решила. Ми супер, давай смело, ти си важната, защо ни питаш?

# 471
  • София
Зависи предполагам от размера на коридора и колко светлина искаш

# 472
Този тип лампи аз лично ги ненавиждам. Светлината е насочена в една точка, ако попаднеш там ти изважда очите, а наоколо е тъмно, особено в ъглите, както и по тавана. Не бих ги сложила в коридор, точно там искам да ми е равномерно осветено заради липсата на естествена светлина.
Имаме в една необитаема стая подобни, вечер като ги светна се чувствам като в пещера Confused

# 473
Черна станция, не настоявам, а написах, че може да светят и надолу. Казах и че си имам резерви (не са УАУ). Най- голям "+" е цената им, (като поразгледах 1-2 сайта), другото е, че като ми изгори крушка мога да си купя друга, а не да сменям осветителното тяло.
Едит
Phloxx, благодаря, точно такъв коментар ми трябваше!

# 474
Мари, това ако е голяма шина и на нея сложиш няколко спота и няколко други тела става убиец

# 475
Титина, отказах се. Благодаря за идеята.

# 476
Късно е( решението вече е взето) но да- за коридор, особено по дълъг и тъмен е по-добре да не е насочено осветление в точка, а нещо което създава що-годе равномерна светлина.

# 477
Mariat, колко квадрата е коридора ви? Според мен много по добре ще е светлината да е насочена изцяло надолу, за по добра осветеност! У нас е така

на снимките не си личи, но е много светло с две крушки светещи по 100вата в коридор 5-6 кв.м., но аз обичам да ми е много светло!

# 478
Най- добре отиди за ти направят осветеността на помещението.
Ние обичаме да ни е светло и за това банята ни, едната е с 6 такива като на Натт.

# 479
Нат, 6-7 квадрата е помещението.

Общи условия

Активация на акаунт