Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 904
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Ако имаш търпение и мнооого точна ръка става и без помощни средства. Рисуваш контура с молив и от едната му страна с малка четка за рисуване правиш контура с боя, около 2-3см широк, от там разширяваш с по-голяма четка и накрая надолу с мече. Като изсъхне, същото и от другата страна с другия цвят.
Все едно си лакираш ноктите Grinning
Но боята трябва да е много качествена и добре покриваща, иначе ще си личи докъде си рисувала с малката четка. Най-добре пробвай на малък участък първо.

# 496
Аз даже си мисля да пробвам върху сегашната боя. Така или иначе сега при ремонта пак ще се шпаклова, защото има напуквания. Може с молив и чинии в различен размер да направя контурите. Ще е забавно. Grinning

# 497
Флис тапети се обелват лесно и без остатък от стените. И има страхотни неща.

https://tapeti-burgas.com/detski-fototapet-mecheta-6131.html

# 498
С подходящи четки и внимателно ще стане.Все пак и ъгли се отсичат с четка, когато се боядисва.

# 499
Аз бих сложила стикери. Има доста такива и резултата е като нарисуван върху стената. После се махат лесно.

# 500
Такива дълги стикери не знам дали има, а ако има сигурно ще са на части. А моята стена е дълга както на картинката и на части не знам дали няма да е грозно. Стикери ще бъдат летящите из въздуха животинки с балони. Намерих сайт с текстилни стикери и има много приятни варианти.
Ще го мъча с латекс, пък каквото стане. Някак с латекс ми се вижда, че добре се получава като гледам тези с планините. Дано като аматьор се справя, желание имам пък да видим... Blush Благодаря за съветите на всички.

# 501
  • Варна
Именно. Гледах клипчета в youtube, но почти всички са за планини, където лесно се прави отсичане с хартиени тиксо. Тук проблема са облите форми и вероятно ще трябва с нещо кръгло в различни размери първо да направя контурите и затова се чудя после дали няма да стане грозно и на петна при самите заобляния, защото там ще трябва да се мине с четка и няма да е гладко като с валяк. Може би трябва да потърся някакво миниатюрно валяче
Тапет не искам, защото рано или късно ще трябва да се сменя декора на стаята и ще трябва да се прешпаклова.
Благодаря за съветите, ще го помисля и ще потърся още информация в интернет. Blush

След отсичане на различни цветове с латекс също е много вероятно да се наложи шпакловане, когато един ден решите да боядисате стената едноцветно. При границата на цветовете се получават едни ръбчета и не винаги могат да се загладят с шкурка. И аз съм на мнение, че стикери или висококачествен фототапет ще е много по-лесно, бързо и евтино упражнение за смяна след време

# 502
  • София
Това за мен е фототапет. Или в нааай лошия сучай някакъв шаблон и пръскане.
Иначе неправилни форми се рисуват на ръка, обаче тези не само са идеални, но и напълно идентични линиите на облаците.
Ако все пак решиш да правиш нещо-винаги се почва от най-светлия цвятразличните цветове се застъпват, няма да можеш да покриеш тъмния със светъл.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 10:04 от Angel_Dust

# 503
Боби,разбирам,че искаш с ръцете си да направиш нещо за бебето❤️
Моят съвет е да наемеш ученик/студент от ХУ и с негова помощ да направите стената.

# 504
Като ви чета коментарите все повече се убеждавам, че май си надценявам способностите. Blush Да, искам да направя нещо със собствените си ръце, но по-важно ми е да стане красиво. Ще помисля над вариантите, които ми предлагате и може би ще избера някой от тях. Благодаря ви. Hug

# 505
  • София
Ами ако така и така ще шпакловате и т.н вземи две най малки кофички боя и пробвай  на една малка част как става. Рисуваш с моливче после с четка, после малък, голям валяк... Имай предвид, че и втора ръка ще трябва, малки несъвършенства в рисунка на стена ще са чар, за мен не ти трябва линия като от печатница излязло. Но все пак зависи и колко сигурна ти е ръката. Хубавите латекси се опъват чудесно като изсъхнат и  няма да си личат преходи от четка към валяк или ще е минимално.
Аз просто към момента не мога точно да си представя как да налепиш кръгъл шаблон така че да е плътно и да не подлива боя под него.... Може би ако режеш от голяма правоъгълна лепка формите. Иначе можеш да изгледаш един клип как се отрязва чисто с тиксо и ако намериш леко залепващи листове хартия да си отрежеш от тях облаците и да действаш.

# 506
в никакъв случай не рисувай с моливче. Остава и се вижда и под тъмните пигменти. В едно от жилищата ни, така бях надписала стените ( коя какъв цвят да е), нямат покриване надписите ми.
Опитвам се да намеря в архива ми как стоят стикерите. Първата детска стая на сина ми беше с такива.

# 507
Ще го залепи, за да нарисува линиите, после на ръка ще отсече контурите и после си боядисва надолу.

# 508
  • София
Е аз за това казвам да пробва от сега.

Ние сме имали молив, отбелязки, идеално се покрива... Сега не говорим за 12B, зверски натиск, а за леко маркиране.

Ето супер клипче от дулукс, креда, тиксо... Овални форми...
https://youtu.be/sn2xzSc3npo

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 11:02 от Angel_Dust

# 509
Аз вчера попаднах на един вариант за отсичане с тиксо на по-овални форми, но трябва да пробвам да видя дали ще стане. Бяха направили разрези с ножица от външната страна на тиксото. Нещо като черните линии, които нарисувах на ето това тиксо. Но там формите не бяха чак толкова кръгли.

Ооо, Angel_Dust, благодаря за клипа. Явно си има специална лента, която прави извивки. Виждам, че се продава в amazon. Blush

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 11:10 от Bobby®

Общи условия

Активация на акаунт