Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 895
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Понеже още съм на първо кафе след безсънна нощ и трудно виждам, ако това под прозорчето е конвектор и там ще му е мястото и когато работи, по-добре някакъв вид щора, каквато харесвате - вече са препоръчали възможните. Аз бих сложила римска - ще отива по стил на лампата и креслата.

# 541
Щора ден и нощ би стояла много добре . В блед цвят или кавяв , който имитира дърво . И аз не съм за дълго перде на това малкото прозорче.

# 542
Понеже още съм на първо кафе след безсънна нощ и трудно виждам, ако това под прозорчето е конвектор и там ще му е мястото и когато работи, по-добре някакъв вид щора, каквато харесвате - вече са препоръчали възможните. Аз бих сложила римска - ще отива по стил на лампата и креслата.
Конвектор-а няма да е там.

teta75, знам ги тези щори, една позната има на терасата и е доволна, ще ги погледна тия дни.

# 543
# 544
Може щора а отсрани декоративни завеси, само за красота.Нещо такова:

# 545
Може щора а отсрани декоративни завеси, само за красота.Нещо такова:

Буквално такъв вариант помислих да предложа, защото и аз обичам само завеси, включително и в показания вид - на къс корниз, но елегантни и дълги /поне на 2 места в къщи ще сложа точно такива/, обаче ме възпря местоположението на лампата, доста необичайно. Ако може да се измести, ще е идеално.

# 546
  • София
Но това е висок прозорец до земята почти, онова малко нещо ще е смешновато с такова перде.

# 547
, к
Но това е висок прозорец до земята почти, онова малко нещо ще е смешновато с такова перде.
Така е, затова бих го закрила изцяло с елегантната дълга завеса /без да я отдръпвам частично встрани в областта, в която е видим самия прозорец, както е на снимката/, но за мен лампата пречи на такъв вариант.

# 548
Или лампата си мести встрани, и се слага дълго перде от тавана до пода - така оптически ще се уголеми прозореца, или перди не се слага.

Всяка опция пердето да не е от тавана, за мен ще е компромис и ще стои недобре, компромисно...

# 549
Благодаря Ви за идеите. Със сигурност лампата ще си остане там, немам нерви пак да се кърти и тн.
Имам едни тъмни дълги пердета. Ще  наложа да видя как ще седи.

# 550
Ако под прозореца се сложи малка конзолна масичка, според мен ще стане ок и няма да изпъква малкият прозорец.

# 551
Тогава вратата ще се блъска в нея.

# 552
Да. Не бях включила вратата в сметките. Освен малка масичка в дясната част на прозореца, а дългата завеса да е прибрана в ляво и да не пречи на вратата.

# 553
такива малки прозорци обикновенно са в мазетата.
Скролвай по линка, има различни варианти
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sxsrf=AB5stBgRH … &bih=411&dpr=2.07

# 554
Има варианти и ще стане мн. добре.Даже и с декоративен плат, метнат и на самия корниз отгоре.Въпрос на въображение:

Общи условия

Активация на акаунт