Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 819
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Има ли някакви правила за размера и местоположението на килимче под холна масичка? Трябва ли да е застъпано с крачетата на дивана (ъглов)? И ако да, с колко?

Не, че трябва, ама е хубаво да е застъпано, защото иначе краката на хората ще стъпват по ръба на килимчето и ще го разнищят. А и има риск да го наберат и да се подхлъзнат.

# 631
Размерът на килима не пасва на големия диван. С още поне 50 см трябва да е по-дълъг и да бъде под дивана.
Бордюрът му само пречи за хармонично възприемане. Бих купила нов килим с огромни размери и с не толкова "строг" дизайн.

# 632
  • Sofia
Може ли съвет как да направя преход към по-тъмен диван при ето такива цветове на кухнята:
Скрит текст:
Помещението е на морето и е тип кухня-хол. Знам, че светъл диван би бил най-подходящ, но от съображения за почистване искам диванът да е в по-тъмен цвят. Съответно ми трябват и трапезни столове + маса, които хем подхождат на кухнята, хем на дивана.
Харесвам много съвременните тъмно-сини, тъмно-зелени и т.н цветове на дивани, но някак, като ги наложа върху снимката, не изглеждат добре. Категорично не искам оранжево-червена гама, не я харесвам.
Някой ще помогне ли с идея?

# 633
Тъмнозелен диван стои чудно с червеникав фурнир.

# 634
  • Sofia
Тъмнозелен диван стои чудно с червеникав фурнир.

И аз натам се насочвам, нещо такова примерно:
https://kambo.bg/divani/victor/aglov-divan-viktor-tamno-zelen-spark-14
Дали може да се играе с цвета на трапезните столове или и те да са като дивана? Искам да направя апартамента пъстър, но да не става някакъв кич.

# 635
Черен кожен диван върви на всичко, или кафяв, трапезна маса и столове само дърво и е готово. Апартаментът ще стане пъстър и само с едни пъстри пердета, лампион и някоя ваза. Може и възглавнички.

# 636
  • Sofia
Благодаря! Ще прегледам за дървени столове, но е риск, понеже ако се "бият" с кухненския цвят ще стане кофти. Трябва да улуча нюанса.
Кожен диван съм имала веднъж и не бих си го причинила повече Simple Smile Черен пък съвсем. Кафяви дивани харесвам, но в случая искам да избягам от бежово-кафява гама за всичко. Иначе идеята за пердета е добра, ще потърся да ги сменя с нещо интересно.

# 637
Тъмен кожен диван за морски апартамент не ми се връзва никак.Бих сложила черни столове и хубав цвят тапицерия.Ще намеря пример.
Ето сходна цветова гама:

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 15:34 от ДХ3

# 638
Всяка от нас има куп шалове и дрехи във всякакви цветове. Налагайте на място, на съответното осветление и преценявайте. Покрийте един стол със съответния шал/дреха, позиционирайте го подходящо и го оставете известно време така, наблюдавайте го.  
Така по снимка е трудно да се ориентирате и крие изненади. Тази от поста даже в областта точно на дървесния декор е леко размазана и не личи точно какъв е - червеникаво, да, но какво червеникаво? Същото се отнася и за всеки цвят, с който ще го съчетаете - не всяко зелено например ще върви на точно това червеникаво, а конкретно зелено.  
Много ми допадна карамелено-медния цвят на столовете от последната снимка, той подхожда и на определени тонове и нюанси на зеленото, и на синьото, че и на синьо-зелено. Въпросът е да се прецени вече интензивността на всеки цвят, дали е чист и с примеси.
Преди цветовете обаче си определете стила, от него ще зависят и те, и конкретните им нюанси и тонове.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 16:16 от Кубратова

# 639
Снимката е за онагледяване донякъде, ясно е, че по картел ще се съчетава.

# 640
За ясно е ясно, ама конкретни съвети се търсят по тази снимка. Освен това дамата писа, че доближавала до снимката цветовете и не отивали. Ако доближава до тази точно, не знам как ще се ориентира, освен по спомени за конкретния цвят и нюанс.

# 641
NBM, давам няколко предложения

, незнам кой нюанс ще ви хареса най-много!

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 16:28 от Natt***

# 642
  • Sofia
Супер, благодаря! И тук има медни столове, които ми се струват много добра идея за тъмно-зелен диван. Определено ще го имам предвид, благодаря много!

Иначе моята любима цветова схема е последната снимка, но много рискувам всичко да се омаже с толкова светли диван/столове.

# 643
За ясно е ясно, ама конкретни съвети се търсят по тази снимка. Освен това дамата писа, че доближавала до снимката цветовете и не отивали. Ако доближава до тази точно, не знам как ще се ориентира, освен по спомени за конкретния цвят и нюанс.
Как конкрветно да съввтваш, без да си видял на място какво е състоянието?Не вярвам и някой професионалист по снимка да направи проект.
Говореше се за съчетание на цветове , гамата ще се напасне според зависи от много неща.
Още сме на вариант идеи, после и според  наличните възможности за купуване/поръчка на мебели ще се търсят допирни точки.
Надали ще намери точно цветовете, които вие ще дадете.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 16:54 от ДХ3

# 644
Как конкрветно да съввтваш, без да си видял на място какво е състоянието?Не вярвам и някой професионалист по снимка да направи проект.
Говореше се за съчетание на цветове , гамата ще се напасне според зависи от много неща.
Още сме на вариант идеи, после и според  наличните възможности за купуване/поръчка на мебели ще се търсят допирни точки.
Надали ще намери точно цветовете, които вие ще дадете.
Аз затова и не предлагам цветове, макар и питането да е точно за цветове, много са наистина факторите. Опитвам се да дам ориентир /според възможностите си/ как да се открият точните цветове спрямо известните на питащия фактори, собствените му цветови предпочитания и пристрастия и избрания стил. На тези неутрали от снимката може да паснат всякакви цветове и комбинация между тях.

Общи условия

Активация на акаунт