Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 797
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Радвам се, че стана дискусия по темната за възглавничките. Simple Smile
Нашият диван е само с три броя малки- 45х45 см. Скучно, но са ни достатъчни.

# 661
Имам 7бр., но са меки( не с макс пълнеж вътре)и не заемат място като ги намятам, където ми трябват.

# 662
  • Street of Dreams
Имам три дивана, на единият саата облегалка е от възглавници и има 4 малки и дълги допълнителни, от същата тапицерия. Към тях съм сложила две декоративни - напълно достатъчно е за всякакви комбинации и позиции.
Вторият няма възглавници, защото е Честърфилд и дизайнът нито позволява, нито има нужда от нещо допълнително. Третият е тип day bed и там вече имам много - малки и големи, с различна твърдост. Но пак има доста място за сядане на трима души.

# 663
Вторият няма възглавници, защото е Честърфилд и дизайнът нито позволява, нито има нужда от нещо допълнително.
Дизайнът си позволява

# 664
Много обичам да нахвърлям декоративни възглавнички на дивана, на спалнята и на трапезните столове Simple Smile! Имам доста различни калъфи и ги сменям според сезона и настроението! Комбинирам ги с тишлайфери и салфетки от плат, мисля, че приятно и уютно се получава!

# 665
  • Street of Dreams
Вторият няма възглавници, защото е Честърфилд и дизайнът нито позволява, нито има нужда от нещо допълнително.
Дизайнът си позволява

Лично не мисля, че се е получило добре и че тези възглавници правят комплимент на дивана.

# 666
На кожен Честърфилд и аз не бих сложила възглавнички.
Той повече отива и на библиотека /като помещение/, на кабинет, в които те не са толкова уместни, особено някои модели.   
Сега еклектиката по-скоро, идеята за необичайни и несъчетаеми комбинации, нахвърлят и върху него възглавнички, но в миналото замисълът му ги е изключвал.

# 667
И аз не обичам възглавнички. Обичам изчистен стил, а не канапета и спални отрупани с възглавници. Понякога, разбира се, възглавниците са нужни за удобство, но наистина добрият диван не се нуждае от такива поправки.

# 668
  • София
На зеленият стават...
По принцип ако има възглавници приемам 1-2...останалото ако ще да е красиво е затрудняващо функционалността, така де, предпочитам да има къде да седна и да се облегна удобно, не да трябва да разчиствам/местя възглавнички или да се сбутвам между тях.
Освен ако дивана не е мебел само за украса... 🤷‍♀️

# 669
На зеленият стават...
По принцип ако има възглавници приемам 1-2...останалото ако ще да е красиво е затрудняващо функционалността, така де, предпочитам да има къде да седна и да се облегна удобно, не да трябва да разчиствам/местя възглавнички или да се сбутвам между тях.
Освен ако дивана не е мебел само за украса... 🤷‍♀️
Ами някои дивани са си проектирани с облегалка от възглавници, те няма как да се позлват иначе.
Скрит текст:

Има си дивани, на които и две възглавнички може да са им в повече
Скрит текст:

та всеки си избира според удобството и стила - с възглавници или без, така че да не си ползва дивана за украса и възглавничките да са и функционални Hands V

# 670
  • София
Да, това е друго, кпгато е много дълбок е друго, говоря за нещо като горните  показани или дори като тези от теб, които любителите на възглавнички зариват с такива до степен да се чудиш къде да си денеш дУпето😀😂

Има и по-големи крайности.... Но и тези са ми непрактично много

# 671
Както казах моите са 7бр и са тънки и меки,така че директно се мятам върху тях.Пълнежът в тях е малко умишлено.

# 672
Да, това е друго, кпгато е много дълбок е друго, говоря за нещо като горните  показани или дори като тези от теб, които любителите на възглавнички зариват с такива до степен да се чудиш къде да си денеш дУпето😀😂
Скрит текст:
Има и по-големи крайности.... Но и тези са ми непрактично много
Нали осъзнаваме, че това е само за снимка Wink и то за снимка не на диван, а рекламна за продажба на декоратични възглавнички.
На този с възглавниците в лилаво две големи възглавници минават встрани до "подлакътника" (който всъщност видимо е опора за възглавница) и нещата си идват на мястото Simple Smile двете сиво-розови на същия вид диван се обръщан настрани (по същата причина, т.е. отиват си на мястото) и имаме ползваем удобен диван...
Възглавниците просто са чучнати на средата на дивана, където очевидно не им е мястото, вместо на функционалното си място Hands V
Виж тюркоазения, даже за целите на реклама за каъфки за възглавнички не става, лееееекинко са се улели!

# 673
  • София
Да де, пада едно разместване, за да седнеш, виждала съм го по къщи... 🤷‍♀️
На бежавите бива да има по една малка възглавника към подлакътниците и толкова.

# 674
Аз размествам възглавки, но ММ не, и все му е удобно, като в гнездо 😆

Общи условия

Активация на акаунт