Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 873
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Въобще не знам, дали ще съм полезна в спора, но на една дружка и слагат в момента врати и я помолих за снимка.
Не е панел, ако има значение.
По 4-5 см от двете страни си е 8-10см стеснение.

# 151
Въобще не знам, дали ще съм полезна в спора, но на една дружка и слагат в момента врати и я помолих за снимка.
Не е панел, ако има значение.
По 4-5 см от двете страни си е 8-10см стеснение.
Скрит текст:
Аз не го възприемам като спор, всеки споделя личен опит и споделих своя, за да насоча потребителката.
Ако са обличащи /камуфлажни/ каси, няма значение дали е панел, просто на панелните блокове са монтирани метални каси, които трудно /и много мръсно наистина!/ се вадят, та затова се налага обличане.

# 152
Леле хора много благодаря че толкова  обстойно се заехте с моя въпрос. Със сигурност касите ще са с обличане,защото вече сме минали етапа на къртене. Вратите ще се поставят след внасяне на мебелите и  с 10 см да се стесни това е варианта 😄 ще пиша по нататък какво се е случило с вратите.
Да покажа и какво избрах за банята незнам как се прави  скрит текст
    [/list]

# 153
    Хубав гранитогрес, но в момента всеки втори слага такива плочки в бани и на подове, даже по същия начин.
    Както съм казвала многократно- бани се ремонтират много рядко и е хубаво да са по-семпли като цветове, материали, за да не ги мразим после.
    Също банята трябва да има общо с останалите помещения, не да е като петно.Така има една обща хармония в дома.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 00:13 от ДХ3

# 154
    Аз бих оставила плочките на стените само от един вид - две имитации една до друга с ясно изразен повтарящ се  декор/шарка идват в повече.  Мисля, че ще се получи по-елегантна баня по този начин. После има огромни възможности за интересни решения в огледало, осветителни тела или аксесоари, ако се търси акцент.

# 155
    Може да са различни, просто в програмата да използват една и съща плочка.
    Аз имам мраморни, всички са различни. Засега не са ми омръзнали, щото са бледи и съвсем леки неповтарящи се шарки, обаче и най- дребният косъм или боклуче се виждат🤨
    Отидоха в графата "никогаШ повече"😆

# 156
    Мрамор си е класика, той отива на всичко помоему.На всеки тип обзавеждане, просто зависи как е съчетан допълнително към хармонията на дома.Аз умирам за камъни, в частност мрамор.Баните ми са имитация на мрамор и някакъв пясъчник.

# 157
    Може да са различни, просто в програмата да използват една и съща плочка.
    Аз имам мраморни, всички са различни. Засега не са ми омръзнали, щото са бледи и съвсем леки неповтарящи се шарки, обаче и най- дребният косъм или боклуче се виждат🤨
    Отидоха в графата "никогаШ повече"😆
    Имах предвид двата вида плочки, както са подредени на една стена - всяка има своята шарка, при това с различна посока - дървесните са вертикални, мраморните - диагонални. Дори и да са различни мраморните плочки, надали са от модела, който се подрежда в една обща шарка на цялата стена, не изглеждат такива. Което ще рече, че шарките ще са още по-хаотични. И на тези хаотични шарки в съседство - дървесният декор с шарка във вертикал, в почти равностойно на мрамора количество. На този фон ще се добавят хоризонталните линии на фаянса, евентуално шкафове, после ще се насложат и линиите, формите и цветовете на аксесоарите, накрая и цветовете на текстила.     
    Мраморът наистина е универсален, но ако се съчетава с друг материал на една плоскост/в една равнина, ми се струва по-добре вторият материал, особено ако е със собствена шарка, а не дюс, да бъде в по-малко количество - само като рамка, на чийто фон да изпъкне мраморът. Не знам дали ясно обясних.

# 158
    Да, аз затова казах, че в момента са много актуални тези бани”мрамор и дърво”
    и не съм
    сигурна, че
    се
    получава добре винаги това съчетание, след
    като
    видях доста такива направени.Много
    условности има.

# 159
    Да, аз затова казах, че в момента са много актуални тези бани”мрамор и дърво”
    и не съм
    сигурна, че
    се
    получава добре винаги това съчетание, след
    като
    видях доста такива направени.Много
    условности има.
    Така е. Мислим еднопосочно, аз само съм по-многословна Simple Smile
    Може да се изгуби мярката в комбинацията и мисля, че в този случай именно това е станало.
    Дали дизайнер в магазин го е правил, удобно ли е да споделите?

# 160
    Гранитогреса е от Практикер там направиха проекта по мое желание. Банята е малка в дясно на куфъра ще бъде бойлера там дървените плочки няма да се виждат толкова. Ще има душ кабина която ще отделя душа от другото пространство. Чудя се дървото как да се реди , повече ми харесва вертикално, но майстора каза че е по правилно хоризонтално

# 161
    Гранитогреса е от Практикер там направиха проекта по мое желание. Банята е малка в дясно на куфъра ще бъде бойлера там дървените плочки няма да се виждат толкова. Ще има душ кабина която ще отделя душа от другото пространство. Чудя се дървото как да се реди , повече ми харесва вертикално, но майстора каза че е по правилно хоризонтално
    “Майстора каза” са най- ужасните думи 🥹 майстора няма да се къпе там след като я направи.

# 162
    Майсторът е казал "по-правилно" най-вероятно, защото както тук някой писа има хоризонтално редени плочи и вертикално, което е смущаващо обикновено като възприятие... Не вярвам да си е натрапвал мнението (поне не звучи така от написаното), а просто е споделил съвет. Който иска слуша, който има свое виждане НЕ се съгласява.

Правилото е обаче, че дървото се "качва" на стената, т.е. ако редите хоризонтално е по-правилно и подът да се реди в другата посока - по ширина, а не както е сега на проекта. Та обмислете го, наредете си на сухо и решете.

Успех!

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 14:06 от drago_2008

# 163
    За тесни пространства бих сложила "дървестните елементи" хоризонтално. Зрително увеличават пространството.
    Ако е ниско помещението, бих ги сложила вертикално- пак поради същата причина.

# 164
    За себе си установих от опит, че е по-добре да си направя аз проекта, отколкото "дизайнер" в магазин. 
    Ако не държите на всяка цена на тези дървесни плочки на стената, пак бих казала да ги помислите преди лепене, още повече, щом ще има и бойлер върху тях - ще се вижда като кръпка само една част под него в цялата ширина на декора, а около бойлера малки части, освен ако не ги закрива напълно. Така съвсем ще се изгуби замисълът, който сте имали.
    Преценете и възможността, щом ще обособявате душ зоната, да наредите само на пода и в нея дървесните плочки, при това в една посока с подовите. Така поне различните плочки ще имат логично местоположение. 
    За мен въпросът е как да се наредят, така че да изглеждат възможно най-хармонично с мраморните, защото и вертикално, и хоризонтално да се наредят, техните фуги ще се разминават с тези на мраморните. Ако мраморните бяха голям размер, нямаше да е чак толкова проблемен този момент. Не помня на проекта как бяха подредени подовите, може да продължите нагоре в същата посока.

Общи условия

Активация на акаунт