Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 863
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Тъй като не виждаме цялото помещение /включително с размера и пропорциите на всичко/, а само част от него, може и други варианти да има, но да не са очевидни.
Какво бих направила аз в такъв случай като временно решение: Тъй като лампата не е единствена и основна и въобще функционално не й виждам там мястото /възможно е да не е целено, а да се е получило при липса на стиковане във времето между полагането на електрото и избора на място за прозорец/, направо бих оставила кабела неизползваем и закрит в стената /електричарите имат начини, трябва да е обезопасен/,  ще си пусна една дълга красива завеса, а някой ден ще увелича прозореца /при техническа и конструктивна възможност/ и ще изместя лампата.

# 556
Ама картинните примери досега все показват вертиално продълговат прозорец със симетрично разположени елементи, напълно противоположно на това което има питащата, а то е хоризонтално продълговат прозорец с несиметрични елементи и тези завески от примерите няма да стоят добре въобще.

# 557
Аз смятам, че
ще стоят.Въпрос на виждане.И не пречи да се пробва.Иначе е като в мазе така.

# 558
ДХЗ..с тази разлика че показаните от теб са нармални прозорци.
На тях да кажем би стояло...
На мънинко 60 см...като метнати отгоре гащи ще са...

# 559
  • София
Гледам има и някакви такива варианти

# 560
И аз за нещо такова си помислих, стига да е съобразено стилово с останалата част от обзавеждането:

# 561
Може и да се сложи перде само на половината прозорец и пак да се остави да виси леко . И като е набрано стои много ефектно .
Нещо такова хем няма и да пречи на лампата .
https://photo.rozali.com/perdeta-i-shtori-za-kuhniata-42-idei/9.html
https://www.aliexpress.com/item/1005002704266100.html?pdp_npi=3% … afSmartRedirect=y

# 562
  • София
Да, малко по-кухненски са ми тези, мн американски филми съм гледала явно😂 а и зависи дали ще има моменти когато искат да не влиза никаква светлина от прозореца, с последните няма как да се покрие целия.

# 563
Ама картинните примери досега все показват вертиално продълговат прозорец със симетрично разположени елементи, напълно противоположно на това което има питащата, а то е хоризонтално продълговат прозорец с несиметрични елементи и тези завески от примерите няма да стоят добре въобще.
Завеска /малка/ в обема на прозореца наистина няма да стои добре /и такива има на снимките/, но голяма завеса - да, под нея няма дори да личи какъв е прозорецът.

# 564
  • София
Аз лично пък нямам никакви проблеми с къси завеси от леки материи.. 🤷‍♀️ Но на такова малко нещо някаква огромна завеса ми е напълно неприемливо, предполагам, че няма нон стоп да виси затворена, че да не се вижда прозореца.

# 565
Ако го затвори и няма друг прозорец..ще спре достъпа на светлина в стаята.

В пинтерест масово съветват на такъв малък прозорец, завесата да е от тавана до пода, оптически да издължава прозореца, и завесите да са две отстрани и да стоят така че да не закриват прозорчето.
Ето тук е показано
https://www.pinterest.com/pin/53761789294062290/

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 17:50 от teta75

# 566
И аз не съм за голяма завеса. Сумати плат да покрие едно прозорче.слагате една щора отгоре едно такова перде и се приключва филма. Или от ония, които се навиват на снимката.

# 567
  • София
Да, ако е до пода, по-добре да е от тавана, късо перде-по иначе, според типа перде.

# 568
Не видях. някъдв да пише, че
прозорецът е 60см., а идеята ми от самото начало беше да е декоративна завеска, даже да не покрива прозореца. чисто визуално да го отваря.Като пуснато парче плат с малък набор.На самия прозорец да се сложи щора.Има фини ефирни платове за римски щори.Дамата ще си прецени колко иска да е затъмнено и как да го направи, аз дадох мнение, че с къси варианти ще е като в мазе.

# 569
Но на такова малко нещо някаква огромна завеса ми е напълно неприемливо, предполагам, че няма нон стоп да виси затворена, че да не се вижда прозореца.
Има поне няколко средни положения, а ти си описала само едно крайно.

Общи условия

Активация на акаунт