Диабет

• 8 912
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
Разбира се че има добри лекари. Просто той няма добър достъп до такива, защото живее на село, а аз съм надалеч и не мога да му помогна с избор на лекар току така. Но осъзнавам, че тръгнахме по пътя на самодиагностиката, понеже съм при него по празниците и ми се стори абсурдно да му пускат частично изследвания и да не му казват диагноза. Ще се коригирам и ще се доверя на лекарски предписания от тук насам стига да му обърнат внимание.

За метформина - пил го е 10-15 дена и след това направихме обременяването с глюкоза показано по-горе. Не знам до колко е повлиял. Знам че преди това КЗ е била 7 на гладно, сега последни е 6.

# 31
  • София
Разбира се че има добри лекари. Просто той няма добър достъп до такива, защото живее на село, а аз съм надалеч и не мога да му помогна с избор на лекар току така. Но осъзнавам, че тръгнахме по пътя на самодиагностиката, понеже съм при него по празниците и ми се стори абсурдно да му пускат частично изследвания и да не му казват диагноза. Ще се коригирам и ще се доверя на лекарски предписания от тук насам стига да му обърнат внимание.

За метформина - пил го е 10-15 дена и след това направихме обременяването с глюкоза показано по-горе. Не знам до колко е повлиял. Знам че преди това КЗ е била 7 на гладно, сега последни е 6.
Ако е възмжно вземете го при вад за една две седмици, обиколете си там всички лекари, ендокринолог, кардиолог, невролог, офтамолог, гастроентеролог и т.н. за да се установи съответното лечение. Обиколката по лекарите може и предварително да се уговори. Възмоно е да го приемат за 3 до 5 дни в ендокринологично отделение и там щше свършат всичката работа. Описах ви начина по който обикновено се установява диабет.

# 32
Включвам се да следя темичката.
Преди две години диагностицираха ММ с диабет тип 1, влезе в болницата с 42 захар, и сега е инсулиново зависим. Прави Anti-Gad 65 изследване, което показа че е отключил автоимунен диабет.  Намерихме добър ендокринолог, та нещата са почти под контрол. Надявям се тук да обменим опит и информация, които ще са от полза за всички.

# 33
  • София
Включвам се да следя темичката.
Преди две години диагностицираха ММ с диабет тип 1, влезе в болницата с 42 захар, и сега е инсулиново зависим. Прави Anti-Gad 65 изследване, което показа че е отключил автоимунен диабет.  Намерихме добър ендокринолог, та нещата са почти под контрол. Надявям се тук да обменим опит и информация, които ще са от полза за всички.
Бихте ли споделили на лични, кой е ендокринолога?

# 34
Побутвам темата, подадохме документи за сензор, ще чакаме другата седмица обаждане, дали ще го одобрят. Сестрата, която прие документите, каза че може да кандидатства догодина и за инсулинова помпа. Дано да го одобрят. Малка светлина в тунела😃.

# 35
Побутвам темата, подадохме документи за сензор, ще чакаме другата седмица обаждане, дали ще го одобрят. Сестрата, която прие документите, каза че може да кандидатства догодина и за инсулинова помпа. Дано да го одобрят. Малка светлина в тунела😃.
Бихте ли споделили кой ендокринолог посещавате?

# 36
Одобриха го, получихме сензорите. Проблем е, че никъде не намирам приемник/четец. Официалния сайт на Декском забива постоянно и не мога да поръчам оттам.

# 37
Бихте ли споделили все пак кой ендокринолог посещавате?

# 38
Одобриха го, получихме сензорите. Проблем е, че никъде не намирам приемник/четец. Официалния сайт на Декском забива постоянно и не мога да поръчам оттам.
Не може да няма приложение за телефон. Обикновено има и двете за всички сензори.

# 39
Има приложения, но батерията на телефона заминава бързичко😃. Засега ще е през телефона, докато намерим приемник. По добър вариант е отколкото постоянното боцкане по пръстите. Да не се счита поста ми за мрънкане. 😃

# 40
Хм, странно толкова много ли харчат от батерията, все съм си мислела че е като примерно на фитнес гривна приложението или от сорта, евентуално с по-често синхронизиране.

# 41
Харчи, харчи. Зависи на какъв интервал прави замерването, обикновенно е между всеки  2 и 5 минути. Като прибавиш обаждания, чатове или игри примерно и батерията заминава. Намерихме вариант и купихме външна батерия, докато намерим и купим приемник. Важното е, че по лесно ще се наблюдава.

Общи условия

Активация на акаунт