За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 848
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 1 783
Не може ли да се добави сега мая?
Няма да експериментирам, ще го сплета така и ще пусна нова правилна доза.
Закъснял съвет, но ако някой друг има този въпрос - по-добре разточи кора и изрежи сладки или бухти.

# 511
  • In transit
  • Мнения: 14 223
--- Купих релефна точилка и искам да направя на детенце соленки - дайте ми рецепта за тестото, моля. Ако не могат да са соленки, то тогава за сладки. Мерси предварително за помощта.
--- И още един въпрос - от къде в Гео Милев, Слатина и Редута - купувате пресни комплекти за дроб-сърма ?
Тесто за соленки: https://www.mycookingcreations.com/2023/03/crackers-allemmental.html
Тесто за сладки: https://www.mycookingcreations.com/2022/11/speculoos-biscotti-alla-cannella.html
и още един вид: https://www.mycookingcreations.com/2020/11/pasta-frolla-di-luca-perego.html

Забравих да ви питам, прясно заквасено домашно кисело мляко, ако е много резливо на вкус, каква може да е причината?

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 11:05 от Mikkey

# 512
  • Мнения: 5 412
Мики да не би да е стояло на топло в някой етап? Според мен киселата жилка говори за качествена закваска.

# 513
  • Мнения: 16 590
Или закваската е била по - кисела или е стояло млякото по - дълго на топло.

# 514
  • Sofia
  • Мнения: 22 575
Или закваската е била по - кисела или е стояло млякото по - дълго на топло.
+1
A по-дълго стоялото на топло е подквасеното мляко.

# 515
  • In transit
  • Мнения: 14 223
Благодаря ви. Нямам идея, какво точно е станало. Свекърва ми го прави. Но вече два пъти е така. Предполагам, че не е разбрала какво е станало. Затова ви питам, да ѝ обърна внимание.

# 516
  • Мнения: 1 712
Мики, може да го кваси топло и да слага повече подкваса. По хладко, квасено по-дълго време ,става по-сладко и по-гъсто. Макар, че гъстотата зависи от качеството на прясното мляко.

# 517
  • Мнения: 17 116
Имам целина- глава и коприва, някоя рецепта за супа?
Скрит текст:
Копривата слагаш в купа, поливаш с вряла вода и оставяш настрани за известно време. В тенджерка загряваш масло и олио поравно и пускаш нарязаните на ситно целина и коприва да поомекнат. Ако имаш лук кромид и зелен може да добавиш и малко от тях. Ако имаш подправки нещо мащерка, мента, магданоз, черен пипер, добавяш такива. Слагаш едно кубче бульон или сол на вкус. Като омекне зеленчука добавяш 2 сл брашно, разбъркваш да се омеша добре и доливаш прясно мляко, оставяш да поври няколко минути на не много силен огън, опитваш на вкус за сол. Ако искаш крем супа може да пасираш. Много вкусно става ако добавиш малко натрошено сирене и едно разбито яйце.

# 518
  • София
  • Мнения: 635

Мики, много благодаря ! Спасяваш ме.
Само последната рецепта ми дава, че не съществува в сайта - доколкото разбирам английския текст.

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 17:44 от mamamia52

# 519
  • In transit
  • Мнения: 14 223
Мики, много благодаря ! Спасяваш ме.
Само последната рецепта ми дава, че не съществува в сайта - доколкото разбирам английския текст.

Нещо съм объркала линка, може би. Този вече е ОК: https://www.mycookingcreations.com/2020/11/pasta-frolla-di-luca-perego.html
Да сега видях. Изяла съм една буква накрая. Joy

# 520
  • София
  • Мнения: 635
развесели ме с изядената буква
благодаря ти
видях ги и са полезна инфо

# 521
  • Мнения: 10 872
Mikkey  свекърва ти да издава тайната и ако не го иска да ми го праща директно на мен. Аз резливо най-обичам Simple Smile

# 522
  • In transit
  • Мнения: 14 223
Mikkey  свекърва ти да издава тайната и ако не го иска да ми го праща директно на мен. Аз резливо най-обичам Simple Smile
Хахаха, добре.

# 523
  • София
  • Мнения: 2 273
Привет, дами! Имам един въпрос към вас Blush Решила съм за втори път в живота си да направя баница със сирене с домашно точени кори, но проблемът е, че се налага да я приготвя вечерта и на следващата сутрин да я пека.

Притеснява ме дали самите кори ще се намокрят/напоят с течност от самата плънка, ако престои в хладилник и да не стане глетава или да има този вкус на леко мокра баница? ММ я обича хрупкава и ме е страх да не прецакам нещата.

# 524
  • Sofia
  • Мнения: 22 575
Привет, дами! Имам един въпрос към вас Blush Решила съм за втори път в живота си да направя баница със сирене с домашно точени кори, но проблемът е, че се налага да я приготвя вечерта и на следващата сутрин да я пека.

Притеснява ме дали самите кори ще се намокрят/напоят с течност от самата плънка, ако престои в хладилник и да не стане глетава или да има този вкус на леко мокра баница? ММ я обича хрупкава и ме е страх да не прецакам нещата.
Няма страшно, нали ще се пече. Simple Smile Изпечената не я покривай/завивай и ще е хрупкава.

Общи условия

Активация на акаунт