Ревност

• 4 688
  • 137
  •   1
Отговори
Здравейте!
Темата я пиша, за да сверя собственото си поведение. Омъжена, с деца. Мъжът ми не ми е давал поводи, след работа се прибира в къщи. От скоро го хванах, че си пишат с колежката, с която работи. Не съм от типът, който проверява чужда кореспонденция, но ми трябваше лаптопа му и излезе въпросния чат. Изпращат си клипчета - тип бъзици със сексуален контекст. Тя на него, той на нея. Няколко пъти му е пращала свои снимки също. Той трие чатовете с нея. Че ревнувам, е повече от ясно. Дори и след като поговорихме, на висок тон, не спира. Тя е сама с дете. Работят от няколко години заедно, но тези неща са от скоро. Помня преди, като са говорили за работата по телефона, като затвореше винаги я обиждаше - колко била некадърна. Сега, обаче казва, че била с добър характер, хубава,земна... Естествено напълно отрича да имат нещо. Дори предлага да ме заведе при колежката си, за да се убедя, че нямат нищо общо - така да се унижавам изобщо нямам намерение.
Аз ли си внушавам? Моля за съвет, как е разумно да постъпя. Не мога да си представя, че заради един флирт ще си разваля семейството, от друга страна ситуацията ме дразни и за втори ден се подминаваме в нас - всеки към стаята си.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 00:50 от Dobromira2022

# 1
Не, не си внушавате. Клипчета със сексуален контекст и изпращане на снимки няма как да е част от служебната комуникация. Аз бих поставила въпроса ребром отново и няма да спра, докато не получа признание. Ако нищо не се е случило, то поне има намерение в тази посока.

# 2
Не си внушаваш.

# 3
Трябва да се проследи. Привидно бих игнорирала ситуацията, без да я споменавам повече, обаче вътрешно бих била напрегната и щях да следя дали чата продължава, да слухтя и да дебна. Вероятно нещо е започнало да се случва между тях.

# 4
Трябва да се проследи. Привидно бих игнорирала ситуацията, без да я споменавам повече, обаче вътрешно бих била напрегната и щях да следя дали чата продължава, да слухтя и да дебна. Вероятно нещо е започнало да се случва между тях.

И аз така само, че бих си развалила и семейството. Незнам това за мен си е доста голяма обида. Имаше един стар лаф: И на калъп да ме хванат, пак не съм аз. Така, че няма кой да си признае лесно.

# 5
Ох, напълно те разбирам. И аз безумно ревнувам от колежка на мъжа ми. Разликата е, че не съм хващала клипчета със сексуален контекст, но й лайква постове в инста, пишат си съобщения, за нещо тривиално, но за ревнивка като мен и това стига. Истината е, че ще се побъркаш, ако почнеш да го следиш и да тичаш да видиш телефона му, всеки път когато получи известие. Говоренето на висок тон също не помага. Може само да навреди. Но може да си направиш експеримент. Започни да бъдеш много любвеобилна и внимателна към него (макар че е супер трудно, когато искаш да го задушиш Simple Smile). Ако отвръща, то не всичко е загубено. Ако не, тогава вече бих се притеснила.
Имам приятелка, която се е зарекла никога да не поглежда към телефона, айпада, и т.н. на мъжа си Simple Smile Нейното кредо е, че ако ще се случва нещо, рано или късно ще го разбере. Но до тогава, предпочита да си живее спокойно. Винаги съм искала да мога и аз така, но не ми стига волята. Innocent

# 6
Директно бих му казала, че ако продължава, ще му събера багажа и ще го пратя с куриер в дома на колежката. Или спира веднага, или край. Това първи вариант. Втори вариант - предлагам му отворен брак, правя си профил в Тиндър миндър кво беше там и започвам да пращам клипчета и снимки и аз. Не ми се е случвало, не знам към кой вариант ще се насоча.. пък може да му ги предложа и трите - спира веднага, отива при колежката или отворен брак, и той да си избере.

# 7
Тегава работа. Не си внушаваш, спокойно..
То това си е чисто неуважение към теб и децата ви. Какво да правиш? Трябва ти да решиш, но на базата на това, че има причина за ревност!

# 8
Има сексуални бъзици и сексуални бъзици. Те не са ориентир, но че му праща свои снимки е леко съмнително. Съвсем леко. Какви са снимките? Смисъл, ясно, че не са по монокини, но нещо притеснително в самите снимки има ли?

# 9
  • София
Доказателството, че не си внушаваш е предложението му да идете да питате колежката.
Ако беше нещо невинно и колегиален майтап, щеше да го е срам да не разберат колко ревнива жена има. В случая ти предлага да се унижиш пред нея и после двамата да ти гледат сеира.
Аз не бих останала в такъв брак. Имам нулева толерантност към изневяра.

# 10
И за кое по-точно се съмняваш в ситуацията? Мен пък ме подразни, че дори след скандала и след това, че си го помолила да не й пише, той продължава.
Прати на мъжа си някоя по-секси снимка. Като те пита какво , що, отговори: “олееее, аз на теб ли съм я пратила”! Да му дойде акъла в главата!

# 11
Също смятам, че не си внушаваш. Може да няма физическа изневяра, но увлечението по нея е налице. Помисли дали ти си пишеш подобни неща с колегите и ще ти се изясни.
Не мисля, че е ок да се унижаваш да говориш с нея, понеже тя няма да признае, каквото и да има.
Помисли ти какво искаш, постави въпроса ребром на мъжа си...

# 12
Винаги сме си чатили и с колеги и с колежки, пращаме си някакви общи за стаята ни бъзици, но в общи групи. Дори дa е било индивидуално е нещо смешно, не сексуални намеци или лични снимки не свързани с работа. Обидно си е, вероятно твоя мъж се ласкае на вниманието, но това не прави нещата по-приятни. Попитай го колко ще му е приятно да изпращаш на друг мъж свои снимки и клип как водопрповодчика мята мадама на масата. В крайна сметка е семеен има си някакви рамки на повдение, които да не обиждат партньора. Идеята не е да те запознава с всяка, която му каже добър ден, а просто да се държи на ниво в комуникацията си с другите. Ти не му казваш, че има връзка с тази, а че те обижда начина, по който се държи дали е с нея или друга, не е ок за семеен мъж.

# 13
Най-добрият показател е, че ги трие. Аз ако имам някоя жена-приятел от типа мъжко приятелство и се ебаваме, няма да имам никакъв проблем да покажа всичко, което си пишем с нея на жена ми. Не че имам такава приятелка. В случая той ги трие и явно, че има нещо.

# 14
  • София
Нещата са прости, ние ги усложняваме.
Ти какво ще направиш, ако разбереш истината -   готова ли си да му събереш багажа и да го пратиш при нея, или при друга? Защото тогава има смисъл от истината. Ако ще си затвориш очите, полза от истината няма, само ще страдаш.
Все пак след като си го помолила да не прави това и той продължава означава, че не те уважава - или изисквай уважение по-настойчиво или му заяви, че без уважение няма да съжителстваш и му покажи вратата.  Тогава може и да му светне. Ама трябва да си готова на вариант, той да не иска да ти показва уважение.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 15:56 от Светулчица

Общи условия

Активация на акаунт