Ревност

• 4 716
  • 137
  •   1
Отговори
# 120
Айде, и тука почна избирателното отговаряне.
Някой си прави ташак с разкази за снимки на ташак, а тука мамите се палят.

# 121
И защо не се чувстваш комфортно да спиш при него? Казва ти, че си напълняла ли?

# 122
Като гледам какви страсти се вихрят, за пореден път се убеждавам, че вината е на мъжа. Но не за това, че се закача с колежка. Всъщност даже и да се бяха изчукали заради адреналина (ако е любов е друго нещо) пак не е толкова страшно. Вината му е, че се е оставил да го хванат и така си е нарушил семейната хармония. И тук вече вариантите са няколко:
- Нехаен е и не му пука за жена му и затова не се крие.
- Глупав е и не може да се скрие.
- Няма нищо за криене (според неговите схващания) и затова не се крие и тя е намерила чата. И наистина е изненадан до какво се стига.

Първият вариант е най-тежък и си е вярно за ритник отзад.
Втория е по-простим, защото вината си е и нейна, че си е избрала глупав мъж Wink И има шанс да го вкара в правия път.
Третият е най-интересен, защото ако е така то ревнивата съпруга може сама да си съсипе брака без основателна причина, само защото нейните и неговите виждания за рамката на приемливото поведение са различни. А това за рамките е направо тема за дисертация - за някои хора е неприемливо половинката им да се усмихне на чужд мъж/жена, за други е нормално откровено да флиртуват, стига да не се стига до секс.  Тук пак вина има и ревнивата половинка, защото не е открила навреме с какъв се събира и не е оценила може ли да го понесе.

# 123
  • София
Уикендът сигурно ще е с колежката. То пък вкъщи интимност няма. Мръсни чатчета и секс по хотели си е живец в тая ситуация.

# 124
Ама те истински цици и п*шки ли си разменят, аз мислих някви мемета? Ако е така, тя работата отишла вече на туй в онуй

# 125
Неспането в една стая и охладнялото отношение, според мен е по-сериозния проблем тук. Чатовете с колежката са последстие от това. Мъжът си е намерил развлечение. 
Тук трябва семеен терапевт, но това е достъпно за малко хора. Затова е наложителен един сериозен, но спокоен разговор между двамата. Скандали и заплахи от типа - ако продължаваш така, взимам децата и си тръгвам - само ще набутат мъжа при колежката.

# 126
Никой не може да набута мъжа при колежката, освен самият той. Стъпването на пръсти около него, сакън да не кихне авторката и той да хвръкне от ужас в офиса не са решение. Трябва много рязък ход, защото ако изобщо има някакъв шанс за освестване, то той е само в самото начало. Не се си стресне тогава и да си пази семейството, той никога няма после да го направи.

# 127
Никакви уикенди поотделно, то това все едно да му кажеш в очите, че не ти пука! На секундата уреждам децата да са някъде за уикенда и заминавам с него. Ще ходи сам и после дупката станала пропаст.

# 128
Аз бих се замислила, какво не му достига в семейството и отношенията ни, че е тръгнал да търси нещо с колежката.

Изобщо не е нужно да му липсва нещо. Толкова ли не сте видели около вас в офиса или живота, че за повечето мъже и за немалко жени е съвсем нормално искрено да си ценят половинката, да се грижат за семейството и децата, да не искат да се разделят и в същото време да са склонни на флирт в различна степен - от леки закачки до неангажиращ секс даже. И това не е защото са недоволни от брака, ами заради его и суета (че още са вървежни),  от страх, че изпускат нещо или чисто и просто за адреналин, защото в една стабилна връзка може да има и уважение, и обич, и дълбока привързаност, ама АДРЕНАЛИН НЯМА.  Като ви чета се чудя в различен свят ли живеем,  защото житейският ми опит сочи, че мъжете в голямата си част са баш такива (когато не са във фазата на пеперудите в корема). Имат си семейство, деца, житейски планове, но и са склонни на кръшкане. И колкото по-успели, толкова повече. Се ла ви.

# 129
"На секундата уреждам децата да са някъде за уикенда и заминавам с него." - ами ако той не иска? А и какво пречат децата? И децата, и жената пречат само когато е изгряла нова звезда на хоризонта. Иначе мъжете припкат и бебета преповиват, и деца хранят, и всичко правят семейно.

# 130
Никой не говори за "стъпване на пръсти" около него. Но и да го стресне, и после да продължават да спят в отделни стаи и да няма топлота и интимност между тях, ами ще се появи нова колежка след време. Трябва нещата в семейството да се променят.
И да, съгласна съм, че мъжът явно има прекалено много свободно време. Ангажирай го този човек с детето, домакинството. Не се прави на майка и жена героиня.

# 131
  • София
Тя като тръгне с него и всичко ще е цветя и рози ли? Той си има планове и не я иска, като му се натресе, най-много да си спретнат някой и друг скандал, може и пред други хора, за да има кой да ги разнася . Аз не бих си го причинила това.
Според мен трябва да се работи в посока да си изчистят различията от преди чатовете и да се съберат в спалнята. Не съм сигурна, че това всеки да си седи в " своята" стая е семейство, то прилича на съжителство. Заедно сме, по някаква причина, но тя не е любов и уважение.

# 132
  • София
Не е нужно нещо да липсва, но помага, ако е така.

Иначе аз бих поставила въпроса ребром - искаме ли да си спасим брака, защото след определени действия, вече може да няма спасение.

# 133
Сега изчетох доста страници - проблемът май изобщо не в колежката и флиртът с нея е следствие, а не причина за проблемите в семейството. Явно изобщо не става дума за мъжки профил като описания в предния ми пост. Онези мъже, за които писах, и спят с жените си редовно (и качествено), и излизат със семейството през уикендите, и си гушкат жените вечер пред телевизора...
Тук нещата явно са счупени и колежката е следствие на това счупване.

# 134
  • Сф
Ами, хубаво да разговарят , но ако на мъжа не му пука няма как да стане разговор. Той ще си отрича и ще се затваря в себе си и ще си прави каквото иска. Ето сега тя пояснява, уикенда той ще си излиза без планове за нея и детето. То ясно, че хората не са залепени постоянно един за друг, ама малко тъпичко така само тя да влачи. Според мен много зависи от самочувствието на жената и доколко ще позволява на мъжа да си вее байряка без нищо да се случва негативно за него. Тя ако иска да си запази семейството на всяка цена и той го знае може да и се качи на главата направо.
Между другото това, че спят в различни стаи не значи ,че не всичко е наред със секса. Зависи. Аз имам такива познати двойка , но всичко между тях си е наред. Просто на жената и е по- удобно така, отделно . Не знам какъв е случая тук.

Общи условия

Активация на акаунт