Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 937
  • 841
  •   1
Отговори
# 495
Ами и аз мисля,че не е,но в момента сме в болницата ,защото отказваше да суче нито да се храни ,нито да пие вода,каза,че имал ангина на следващия ден казват няма ангина питам ги ами какво му е тогава отговарят ми зъби го мъчат. Какви са тея зъби с 20 дни разстроиство,температура 3 дни 38,5°,отказ да се храни,постоянно му се спи ,утре ще ни изпишат а аз виждам,че нещо го мъчи а шибаните лекари казват,че му нямало нищо
Една от основните грешки е всичко да се приписва на зъби.
Има температура - зъби, тече му носът - зъби, има разстройство - зъби, не спи - зъби, спи - зъби. Ми...не.

# 496
Това не е от зъби и според мен. Кара някакъв вирус може би и му се спи от Т. В кой град сте? Отидете на друго място на преглед. Аз съм в потрес от педиатрите откакто моя му объркаха лечението и от алергична реакция към него, спа 24 часа с малки събуждания само. Изкарах си акъла, но и според тях нямаше проблем. Добре че си послушах интуицията . Отидете другаде при първа възможност

# 497
Ако постоянно му се спи и отказва да се храни и приема течности най-вероятно е обезводнен. Дават ли ви нещо в тази насока, системи сложили ли са му? Сина ми беше така на Коледа и разбрахме по трудния начин, че е обезводнен..

# 498
Вече няма температура, сложиха му веднъж система и сега вече му дават само веднъж на ден пробиотик за разстройството

# 499
Приема ли достатъчно течности и има ли напишкани памперси, колкото са обикновено?
Да се оправя мъника по-бързо и да се прибирате у дома! Те малките са по-силни от колкото си мислим, но пусто лекарите ще ни затрият..

# 500
За сега пишка,но мисля,че е заради системата ,която му бяфа пуснали иначе преди това имаше 2 памперса за деня и то наполовина не бяха пълни.
Казаха,че ако продължава да яде на 6 часа ще му сложат система,но аз не искам да се храни чрез система а да ми кажат от какво е болен и да го излекуват ,не само да го хранят венозно 🙄

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 15:31 от Radii :)

# 501
Ако е обезводнен от разтройството, това не значи, че е болен. Не яде и спи, защото е много изтощен. Редно е да му дават през устата или венозно електролити, за да се хидратира, да дойде на себе си и да се храни. Системата, която ще му сложат е добре, защото следва да го вдигне. С две думи състоянието му вероятно е резултат от дехидратацията от разтройството, не от болест. Все пак сте и в болница, малко повече доверие в персонала. До колкото помня, не сте в България, нали? Кръвни изследвания пускани ли са, там ок ли са нещата?

# 502
Да в чехия сме,пуснати са кръв,урина,гърлен секрет,проба от дупето и проба от акото ,казват,че кръвните изследвания са добри. Нямам й доверие,защото всеки ден казват различна диагноза ,а тази температура и диария не са от зъби както казаха

# 503
Би следвало ако няма бактерии установени с изследванията да е някакъв вирус. Салмонела, ротавирус и подобни изключени ли са?

# 504
Утре ще излязат всички изследвания и ще го обсъдим,но не трябвали ако има какъвто и да е вирус да излезе на изслидванията ?

# 505
След като още не са излезли резултатите, просто изчакайте. Няма смисъл да се гадае. Бързо оздравяване!

# 506
Температура може да се поддържа и от обезводняването. Моите деца 2 пъти са се обезводнявали, и двата пъти вдигаха Т около 38 градуса, след системите сама си спадаше. Също може да се обезводни и след продължително гладуване, тоест трябва и да приема храна (колкото и да е малко),  не само течности. Няма нищо лошо в системите, те най-бързо ще го "вдигнат". Но естествено и разтройство трябва да се овладее. За съжаление тези неща ги знам от опит..

# 507
  • Наблизо
Здравейте,

Много тежка нощ имахме - детето спа доста зле.Оплаква се от болки в корема,диша учестено и корема му се вдига и сваля.Не е спокоен,дори когато спи.В момента търсим доктор,но реших да пиша тук.
Би трябвало да е запечен,поиска да отиде няколко пъти до тоалетната ,но нищо.В четвъртък ака много твърди акиъа,но се справи.Сега…не знам какво става.Няма повръщане или желание за такова.

# 508
Температура? Моето малко дете диша така учестено, когато ще или има температура.
Дано намерите бързо лекар, който да го прегледа!

# 509
  • Наблизо
В момента отиваме,намерихме спешен.
Няма температура,но е отпаднал.Успях да дам спасфон и живна малко.Пу пу..

Общи условия

Активация на акаунт